• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocam denecek kisi beni birakip gitti

İşte bunu anlamıyorum. Artik bekar değil. İnsanlar evlenince bir bayram bir tarafa diğer bayram öbür tarafa gidilir. Hani iki taraf da ailemiz olmuyor mu? Neden sadece kendi ailesine gidiyor bu normal mi
Şöyle ilk gün orada kalsın ikinci gün sizin aileye gidebilir böyle anlaşabilirsiniz.
Mesela ben ilk gün eş ailesindeyim kurban kesilecek.
Ertesi gün annemde olacağım.

Böyle bir ayrım yok ya bence canım annemi görmek istiyorsa eşimden ayrı giderim o da kendi annesini görsün

madem ailemiz oluyor siz de eşinizin ailesini çok kolay affederdiniz?
Demek ki aile gibi olmuyormuş
Ben ilk zamanlar onunla gittim ama ondan hiç böyle bir adım görmedim. İlk gün mutlaka ailesinin yanındaydı. Evet doğru ailen gibi olmuyormuş gercekten

Burda adami hakli bulanlari anlayamiyorum. Evet bayram olabilir fakat zaten annesin bu sene gördü. Cokmu mecbur tek basina oraya gitmeye? Tersi olsa bir kadin cocuklari esine birakip, yalan söyleyip ailesine gitse burda kimse o kadini hakli bulmazdi. Millet o kadinin anneligine kadar laf ederdi "nasil cocuklari yanliz birakir" diye. O kadinin ailesi gelip cocuklara bakip bakmamisinda önemi olmazdi.

Adam düpedüz yalan söyledi esine ya. Ondan habersiz bilet aldi. Konu sahibi iki cocuk ile galiba yanliz kalmak istemedi. Zaten kaç ay hepsi beraberdi, ne gerek var, ve ayrica yine maddi külfet diye düsünmüs olabilir. Anlamadim dini bayram degilmi bu? Bir bayram için yalan söylemek, esini mutsuz etmek hakmi oluyor yani? Burdaki kadinlari bazen cidden anlamiyorum.

Ben ilk zamanlar onunla gittim ama ondan hiç böyle bir adım görmedim. İlk gün mutlaka ailesinin yanındaydı. Evet doğru ailen gibi olmuyormuş gercekten
Bu da hatalı sonuçta karşılıklı her şey ama bu adam böyle bir adam herkes kendi ailesine gitsin yani benim de ailem var hiç bir bayram diğerine bir bayram diğerine gitmiyoruz ki bazen hiç gitmiyoruz ya da herkes kendi ailesine gidiyor bu sizin için takıntı olmuş
2. Gün?

Ama şu an sorun var

Dik durdum dediğiniz nedir bilemem ama bence şu an kocaman bir sorun var

Eşinizin makul bayramda aileme gideyim isteğine karşı çıkmışsınız o da buna rağmen çekip gitmiş

Sorun var ki konu açmışsınız, eğer “kv gelip çocuk baktı, fedakarlık yaptı ben de annemlere giderim, sen de git kal iki gün gönülleri olsun, işleri görülsün” deseydiniz sorun olmazdı
Haklısınız. Sorun eşimle an. Kayinvalidelerle ilgili bir durum değil.

Herkese merhaba. Yine bayram ve yine bizim evde kriz. Kvler uzak bir yerde oturuyorlar. 2 ay önce gittiler ve 1 ay sonra yeniden gelecekler. Son geldiklerinde 4 ay kaldılar ki bunun çoğunluğunda ben evdeydim. Bununla ilgili de konum vardi önceden. 2 tane küçük çocuğumuz var biri 1 biri 5 yaşında. Bu bayram koca kişisi yine bi bahane bulup ailesinin yanına gitmek istediğini söyledi. Ben de ne gerek var zaten gelecekler dedim. Benim sana daha çok ihtiyacım var dedim. Gideyim gitmeyim tartıştık biraz ama sonra kapattı konuyu normal hayata döndü. Bir şey de demedi. Bu sabah erkenden cikmis. Mesaj atmış. Havaalanindayim carsamba donecem. Sizi çok seviyorum. Aradım tartıştık. Tartışmadan kaçmak için sabahın köründe evden çıkıp mesaj atmak nedir? Bu nasıl bir vicdandır? İki cocukla böyle kaldım. Annemlere yansıtsam olay büyüyecek. Ne yapmalıyım şu an hiç bilmiyorum. Kendileri karar veriyor her şeye. Ben bu hayatta neyim acaba?
Geldigi gibi çocukları bırakın yanina bende cuma günü gelicem diyin ve cikin, nereye gidiyorum dersiniz bilemedim. Cocuklar onun hakkindan gelirler. Birkac saat sonra dönersiniz. Cani çıktıktan sonra kendisiyle konusun. Kolaymiydi çocuklara tek bakmak diye. Bir daha bizsiz bir yere gitmeye kalkarsan cocuklari basina bırakır gerçekten giderim diyin.

Ben aylarca onlarla birlikte kaldım ona bakarsanız.
Bayram çok farklı bir olay, onlardan bağımsız konuşuyorum. Beraber kaldıysanız onlar da çocuğunuza baktı. Şimdi bakıcımız evleniyor, ne kadar önemliymiş çocuğunu güvenilir ellere teslim etmek, düşünüyorum kara kara. İyi de bakıyorlarsa herşeyi görmeyiverin.

Siz neden gitmek istemediniz? Yakın zamanda gelecek olsalarda bizlerde bayramlarda aynı şehirde yaşadığımız kayinvalideye gidiyoruz nasılsa devamlı görüşüyoruz demeden.
Bunu bir kadın yapmış olsa erkek çoktan boşanma davası açmıştı. Kadın nasıl olsa gitmez, 2 soylenir susar diye düşünüp her istediklerini yapıyorlar.
Bayramı ailesinin yanında geçirmek istemesini anlarım (siz niye gitme dediniz onu anlamadım bırakın gitsin ailesiyle geçirsin 2 çocuklu olunca ne oluyor) ama habersiz gitmesi sizi umursamadığını gösterir

Erkek olmak bu kadar kolay işte.
Al bileti evden çıkınca mesaj at,sizi seviyorum de, bitti gitti.
Bir kadın bunu yapamaz, yapsa eşinde ailenin de göstereceği tepkiler çok daha farklı olurdu.

Diğer taraftan 2 gün için tartışmaya başta gerek yokmuş. Gitmek istiyorsa gider gelir, size de gel diye baskı yapmamış. Bir hafta önce de görsen bayram farklı oluyor sonuçta.

Geldigi gibi çocukları bırakın yanina bende cuma günü gelicem diyin ve cikin, nereye gidiyorum dersiniz bilemedim. Cocuklar onun hakkindan gelirler. Birkac saat sonra dönersiniz. Cani çıktıktan sonra kendisiyle konusun. Kolaymiydi çocuklara tek bakmak diye. Bir daha bizsiz bir yere gitmeye kalkarsan cocuklari basina bırakır gerçekten giderim diyin.
Malesef pek etkili olmaz. Cunku esim tüm gün iki çocuğa da bakabiliyor.

Ben uzun zamandır buradayım. Her derdimde buraya konu acıyorum neredeyse. Ve çoğunlukla bana çok faydası oldu yorumların. Bosan gitsin ya da böyle şey nasıl olur gibi yorumlarin yaninda aklımı toplamami sağlayan zihin açıcı yorumlar da geliyor ve bunlar benim için çok değerli. Oyle olmasa da şu an dertlesebilecegim bunları bu şekilde anlatabileceğim kise yok buradan baska
Bu msjiniz ne yapmaya karar verdiginizi gösteriyor.

Annemler.cok yakın. Ben de oraya gidicem tabi. Koca kişisi ona güveniyor zaten. Yalnız kalmayacağını biliyor. Mesaj falan da atmam artık. Dönünce gelir
Biraz trip yapacaksiniz.

Yani işte insan eşini affediyor çocuğunu kendi anneni affedersin ama esinin ailesinin yaptıkları söyledikleri biyerlerde saklı kalıyor. O mesafe kapanmıyor bir türlü.
Eş affedilecek..
Benim gitmeyecegimi biliyor o yüzden seni zorlamiyorum sen niye benim gitmemi istemiyorsun diyor. Belki haklı belki haksız konu netlesmeden sabah erkenden kaçmak nasıl bir vicdansızlık.
Belki hakli mi? Yani sizde eşinize hak veriyorsunuz bir ihtimal.
Esim tek gelecek çünkü tatil planı yapmıştık bayramdan sonra 3 hafta için. 3. Cocuk imkansız
Bir plan var. 3 hafta sonra tatil plani
Yok ev falan almadılar bize. Zaten yakında ev tutacaklar. Kendileri de aylarca kaldıktan sonra aynı evde yaşamanın iyi bir fikir olmadığını anladılar.
Kv kp aileniz orda yakin olmaniza rağmen ucak mesefesi gelip torunlara bakmis. Simdi ayri eve de çıkacaklar
Bu hale kolay gelmedik diyelim. Su an bir sorun yoksa benim dik durmamdan ve zamanında bazı tartışmaların yaşanmış olmasından kaynaklı.
Hmm şu an sorun yok mu?
Hala düşünüyorum ne yapacağımı. Annemlere gidicem ama durumu yansıtmayacagim. Oyle karar verdik gitti diyecem. Ama esim dönene kadar onunla konuşmayacağım. Gelince artik konuşuruz ya da birbirimize gireriz bilemiyorum
Gelince konusur tatile cikarsiniz. Ikinize de iyi gelir.

Böyle başa böyle traş...

Neden gitme dediniz

Sorunun temeli bu, eşinize neden gitme dediniz
Neden dedim... cunku her bayram bir bahane buluyor beni aptal yerine koyuyor. Bu sefer de annemlere yardıma gideyim diye değil de başka saçma bi bahane buldu. Aslında öyle de dese yine kavga ederdik belki bilemiyorum. Ama en azından doğruyu söylemiş olurdu. Ailemin tepkisinden korkuyorum deseydi. Ne bileyim işte neyse onu söyleseydi. Neyse... Belki de ben de ailemin tepkisinden korkuyorum. Annemin bir şey deyip beni germesinden korkuyorum. Su an o kadar yalnız hissediyorum ki kendimi

Koca koca insanların birbiriyle, hele ki bayramlarda “oraya gitmeyelim, buraya gelmesinler” diye kavga etmesini anlamıyorum. Siz onun eşisiniz, bayramda ailesini ziyarete gitmek istemiş, gitmesine “izin” vermemişsiniz. Kusura bakmayın, ama kocam bana “ailene gitmeyelim bayramda” dese, bir de bunun için tartışsa, alır arabayı çıkar giderim. Aile sizi bayramda kırbaçlıyor mu, ne yapıyorsa bir bayram ziyareti bu kadar zor geliyor anlamıyorum.

Ba işinize gelmiyordur, o zaman kalkın siz de ailenizin yanına gidin, nasıl olsa birbirinizin isteklerine saygı kalmamış aranızda, sorun olmaz bence.
+1

Neden dedim... cunku her bayram bir bahane buluyor beni aptal yerine koyuyor. Bu sefer de annemlere yardıma gideyim diye değil de başka saçma bi bahane buldu. Aslında öyle de dese yine kavga ederdik belki bilemiyorum. Ama en azından doğruyu söylemiş olurdu. Ailemin tepkisinden korkuyorum deseydi. Ne bileyim işte neyse onu söyleseydi. Neyse... Belki de ben de ailemin tepkisinden korkuyorum. Annemin bir şey deyip beni germesinden korkuyorum. Su an o kadar yalnız hissediyorum ki kendimi

O ailesinin tepkisinden korkuyor, siz ailenizin tepkisinden korkuyorsunuz, sizin kurdugunuz aileye ne oldu? Sizin aileniz nerede yani birlikte kurdugunuz aile? Hic mi orta yolu bulamiyorsunuz? 2 cocuk var ortada ama siz hala ergen gibi senin ailen benim ailem kavgasindasiniz. Isine gelmeyen cekip gidiyor geldiginde kaldiginiz yerden devam edeceksiniz. Biz yazdigimizla kalacagiz.

Yorumlara yuh diyorum ya. Kadının ailesinin şehrinde yaşanıyor. Ona rağmen kv gelip çocuklara bakıyor. Ama bayramda adamın gitmesine karısı izin vermiyor üzerine üstlük adam kadını gelmesi için zorlamıyor. Burda olay tam tersi olsa kadın ailesi aynı durumda kalsa yorumlar ne kadar değişirdi. Böyle bir durumda feriştahı gelse tutamaz beni çeker giderim memleketime sadece aile değil akrabalarımı da görmeye

İşte bunu anlamıyorum. Artik bekar değil. İnsanlar evlenince bir bayram bir tarafa diğer bayram öbür tarafa gidilir. Hani iki taraf da ailemiz olmuyor mu? Neden sadece kendi ailesine gidiyor bu normal mi
İnsanlar evlenince ailelere yük olmaz. Herkes kendi çocuğunu kendi büyütür, üstelik iki çocuğunu da kv ye baktırmaz.
Anneniz bu işten memnun çünkü ona yük olan kimse yok.
Çok bencilsiniz.

Back
X