• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocam hiç çalışmamış ve iş aramıyor

Merhaba, o kadar dertliyim ki, buraya yazıp rahatlamak, sizlerden fikir almak istiyorum. Eşimle 3.5 yıl önce tanıştık, sevgili olduk. O zamanlar amerikaya gidip iş kuracaktı, onun heyecanı vardı. Netekim, tanıştıktan 6 ay sonra gitti, ama uçak biletini bile ben aldım, parası yoktu. Orada iş yapacağı insanla da hiç işler yoluNda gitmedi, 5 ay sonra döndü. Hala Amerikaya gitmesinin sebebi olan konu ile ilgili kendi kendine çalışıyor. 3.5 senedir herhangi bir işe girmeye uğraşmadı (eğitimi çok iyi, mühendis olmasına rağmen). Aslına bakarsanız hayatının hemen hemen hiç bir kısmında çalışmamış, eskiden ailesinin durumu iyiymiş, hala da onlardan destek alıyor. Biz 5 ay önce evlendik, ben hata mı yaptım, bu insanla birlikte olarak. Hiç çalışmadığı hiç bir gidere ortak olmadığı gibi benden de aralıklarla paralar aldı, ailesinden alamadığı zaman. 42 yaşındayım, evlenip çocuk sahibi olmayı çok istedim, kocama da çok aşık oldum, ama şimdi diyorumki hata mı yaptım. Ayrılıp başkasıyla tanışıp çocuk sahibi olma imkanım yok bence. Sürekli kavga ediyoruz bu dengesizliklerden ötürü, ben de bayağı geçiriyorum lafları, saygı kalmadı.
Bence çocuk yapma. Şimdi bır adama bakıon o zaman hem çocuk hem adama bakıcan. Allah bazen vermıyor evlat ve sebebıde oluyor. Benimde yok evladım 35 yasındayım çok ısterdım güzel bır yuva evlat ama olmayınca olmuyor. Allahın bır bıldıgı var. Adam hayatını kurmuş. Siz ne işle mesgulsunuz

Merhaba, o kadar dertliyim ki, buraya yazıp rahatlamak, sizlerden fikir almak istiyorum. Eşimle 3.5 yıl önce tanıştık, sevgili olduk. O zamanlar amerikaya gidip iş kuracaktı, onun heyecanı vardı. Netekim, tanıştıktan 6 ay sonra gitti, ama uçak biletini bile ben aldım, parası yoktu. Orada iş yapacağı insanla da hiç işler yoluNda gitmedi, 5 ay sonra döndü. Hala Amerikaya gitmesinin sebebi olan konu ile ilgili kendi kendine çalışıyor. 3.5 senedir herhangi bir işe girmeye uğraşmadı (eğitimi çok iyi, mühendis olmasına rağmen). Aslına bakarsanız hayatının hemen hemen hiç bir kısmında çalışmamış, eskiden ailesinin durumu iyiymiş, hala da onlardan destek alıyor. Biz 5 ay önce evlendik, ben hata mı yaptım, bu insanla birlikte olarak. Hiç çalışmadığı hiç bir gidere ortak olmadığı gibi benden de aralıklarla paralar aldı, ailesinden alamadığı zaman. 42 yaşındayım, evlenip çocuk sahibi olmayı çok istedim, kocama da çok aşık oldum, ama şimdi diyorumki hata mı yaptım. Ayrılıp başkasıyla tanışıp çocuk sahibi olma imkanım yok bence. Sürekli kavga ediyoruz bu dengesizliklerden ötürü, ben de bayağı geçiriyorum lafları, saygı kalmadı.
Koca değil o yük almışsınız...Hani şey dıyorlar ya uyum saglıyor dıye oraya aıt olamazsınız..Mesela tencere kapağıda bir logarın delıklerınde gayet uyumla durabılır ama oraya aıt degıldır...

Sırf bıyolojık yasınız gecıyor dıye boyle bır ınsanın üremesine sebep olmamalısınız kı gelecek cocuguda dusunun...

45 yaşında evlendim.İşsiz sorumluluk bilmeyen biriyle evlilik yapamazdım o yaştan sonra.20 li yaşlarda değiliz ki toz pembe bakalım.İyi cesaret etmişsiniz.Bekarlığımdan daha iyi bir hayat sürmeyeceğimi düşünseydim evlenmezdim.
Gerçekten de çok haklısınız.İster 20 yaşında olalım ister 40,evlenirken kendimize sormamız gereken tam da bu:Bununla evlenirsem hayatım bekarlığımdan daha iyi olacak mı?

Gerçekten de çok haklısınız.İster 20 yaşında olalım ister 40,evlenirken kendimize sormamız gereken tam da bu:Bununla evlenirsem hayatım bekarlığımdan daha iyi olacak mı?
Haksız mıyım?Evlenmiş olmak için evlenilmez ki.Bekarlığımdan daha kötü bir hayatım olacaksa niye evleneyim.Tek bir hayatımız var.Çileyi annemin evliliğinde gördüm yeterince Biz de onunla beraber çektik Bu yüzden evlilik fikri çok uzaktı.Geç evlendim .Evet evlilik başlı başına sorumluluk ama bekarlığıımdan daha rahatım.

Back
X