Kocam ile mutsuzluğum..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
çocuk yapmayacağım 1 yılı doldurana kadar gözlemleyeceğim. allah sizden razı olsun beni tanımadan etmeden dinlediniz, derdini anlatamayan bir insanım. kimsenin huzurunu bozmamak icin ne anneme ne babama cık ettim. yaşlılar çünkü kafaya takarlar.
Canım benim sadece işsiz değil sorumsuz , değer veren çabalar. Cabalarsa muhakkak iş bulur önemli olan daimi çalışması. Sen eşinle ciddi ciddi konuş, gözü korksun artik. Geniş, geniş takılıyor, işin ciddiyetini anlat ona

Sevgili ablalarım forum halkı, lütfen bana bir akıl verin. Hayatım boyunca asla sormayan karışmayan bir aile ve özgür ortamda büyüdüm. Birinden akıl almak, fikir danışma ortamım hiç olmadı. Çok yalnız hissediyorum. 7 aydır evliyim ve işsiz biriyle evlendim. Evlenirken arkadaşlarım bu adam ne iş yapacak diye soran arkadaşlarıma sevgilimin gazıyla o halleder her işte çalışır dedim. Sevgiliyken sürekli olarak ne iş olsa yaparım cok calıskanım diye uzaktan atarak adam beni kandırdı. Ben iş bulucam kesin ne iş olsa yaparım modundaydı. Evlenmeden önce hiç pasif bir görüntüsü yoktu. Oturduğumuz ev kira ve şehir dışındayız ben yüksek lisans öğrencisiyim.

Adam bütün gün evde, adamın anası babası herkes benden medet buluyor iş bulsun diye.Akrabalarından ona iş bulmasını bekliyor. İnsanların ağzına göre yorum yapıyor. Dönmedi bana bulacaktı diye. İyi bir mesleğim var adam okulu bitir maaşın iyi olur tarzı konuşuyor arada. İş aradığını söylüyor ama ciddi ciddi bir şey yaptığı yok ben itekleye itekleye yoruldum. Zorla cv düzenlettim vb. Ev işlerine muadil olmaya çalışıyor bıraksam börek açacak. Full twitterda takılıyor nasıl bir anda parayı bulurum derdinde her gün saçma sapan bir iş fikri var. Bu iş fikirlerinin bir alt yapısı yok. Bu adam 40 yaşında. 2 farklı meslek üzerine eğitim almış ve bir master yapmış ama halen daha meslek tercihine karar verememiş. Gram üzüntü duymuyor gayet rahat, en kötü ödeyemezsek babamlardan para isterim diyor. Olayı bir kaç kere senin babanda para göndersin biz yeni evliyiz zorluk olur moduna getirdi hatta. Babamın evlilik için bize destek olarak verdiği bir para vardı. En sonunda dayanamadım seceresini çıkardım. O paranın bir kısmı için ev eşyalarını sen aldın ama çeyizin almak zorundasın zaten dedi. Bunu diyen 1+1 35 metrekare kirada oturtan bir insan. Arkadaşlar saygımı sevgimi yitirmeye başladım. Bir yandan kendime işsizlik zor diye onu anlamaya çalışıyorum ve bu rahatlığı saygı duymamı zorlaştırıyor.

Bana garanti, ben yaparım diyerek evlenmemiz gram vicdan azabı çekmiyor. Kırmızı reçeteli ilaçlar alıyorum sürekli ağlıyorum. Ağlamam zaten başlı başına sıkıntı, aynı anda gülüp mutlu olup duygularımı bastırdığım için durup durup ağlıyorum arada senin modun ne değişken diye üstüme geliyor. Yalvarırım bi akıl verin, ne yapayım ben bu adamla? O kadar pasif ki yoruldum daha 7 aydır evliyiz ama sanki 4 yıl yaşlandım.
Bizim ülkede ciddi tembel çalışmayan erkek çok.Çevremde var gördüm.Bunlar çalışmıyor bütün hayatını böyle geçiriyor.
Bakın bu eş sizi resmen kumsapa getirmiş.İyi eğitimli biri bu yaşa kadar çalışmamış inanın bundan sonrası için bekmeyin.Ya da şöyle çok beklersiniz ömrünüz geçer.Bu adamdan asla çocuk yapmayı silin kafanızdan çocuğa yazık.
Kumpas derken ailenizin durumu iyiymiş.Sizde meslek sahibiniz bu tembel adam düşünmüş bu kadın çalışır aileside arada yardım eder bende keyfini sürerim.
Yarın eş ailesi yardım edebilir belki sakın aldanmayın neden.Onlara kalmasın bakımı vb diye eder yardımı inanın.Aman evli kalsın bizden uzak olsun derler.
Bilmiyorum akıllı eğitimli bir gençsiniz bu adamın nasıl kumpasına geldiniz.Ailenizede çok şaşırdım.Sormadı mı bu eğitimli adam ne iş yapmış ve ne yapıyor diye.Size hiç mi bunları sormadı.Kız ailelerinin ilk sorduğu işi gücü ki doğrusu zaten.
Bu adama kesin süre verin.İki ay içinde iş aradın buldun yoksa kesin evlilik bitiyor diyeceksiniz.Akıllı olun emeğinizi paranızı tembel adamalara yedirmeyin.Benden bu kadar...

Çocuk yokken boşanın konu sahibi. Herkes işsiz kalabilir dünya hali ama bu adam çalışmakta gözü yok. Çalışkan olmayan adamdan koca da baba da olmaz.

Şimdiye kadar çalışmayan adam bundan sonrada çalışmaz. Eğer seviyorsan rolleri değiştirmeyi kabul et ve ona sen bak 🙃 başka yolu yok gibi🤔

Yapacağın belli, yol ver gitsin. Adam 40 yaşına gelmiş bir baltaya sap olamamış bundan sonramı olacak?

Kendi hayatını sakın bu işe yaramaz adamın ellerine bırakma.

Ha birde sakın çocuk yapma

Sevgili ablalarım forum halkı, lütfen bana bir akıl verin. Hayatım boyunca asla sormayan karışmayan bir aile ve özgür ortamda büyüdüm. Birinden akıl almak, fikir danışma ortamım hiç olmadı. Çok yalnız hissediyorum. 7 aydır evliyim ve işsiz biriyle evlendim. Evlenirken arkadaşlarım bu adam ne iş yapacak diye soran arkadaşlarıma sevgilimin gazıyla o halleder her işte çalışır dedim. Sevgiliyken sürekli olarak ne iş olsa yaparım cok calıskanım diye uzaktan atarak adam beni kandırdı. Ben iş bulucam kesin ne iş olsa yaparım modundaydı. Evlenmeden önce hiç pasif bir görüntüsü yoktu. Oturduğumuz ev kira ve şehir dışındayız ben yüksek lisans öğrencisiyim.

Adam bütün gün evde, adamın anası babası herkes benden medet buluyor iş bulsun diye.Akrabalarından ona iş bulmasını bekliyor. İnsanların ağzına göre yorum yapıyor. Dönmedi bana bulacaktı diye. İyi bir mesleğim var adam okulu bitir maaşın iyi olur tarzı konuşuyor arada. İş aradığını söylüyor ama ciddi ciddi bir şey yaptığı yok ben itekleye itekleye yoruldum. Zorla cv düzenlettim vb. Ev işlerine muadil olmaya çalışıyor bıraksam börek açacak. Full twitterda takılıyor nasıl bir anda parayı bulurum derdinde her gün saçma sapan bir iş fikri var. Bu iş fikirlerinin bir alt yapısı yok. Bu adam 40 yaşında. 2 farklı meslek üzerine eğitim almış ve bir master yapmış ama halen daha meslek tercihine karar verememiş. Gram üzüntü duymuyor gayet rahat, en kötü ödeyemezsek babamlardan para isterim diyor. Olayı bir kaç kere senin babanda para göndersin biz yeni evliyiz zorluk olur moduna getirdi hatta. Babamın evlilik için bize destek olarak verdiği bir para vardı. En sonunda dayanamadım seceresini çıkardım. O paranın bir kısmı için ev eşyalarını sen aldın ama çeyizin almak zorundasın zaten dedi. Bunu diyen 1+1 35 metrekare kirada oturtan bir insan. Arkadaşlar saygımı sevgimi yitirmeye başladım. Bir yandan kendime işsizlik zor diye onu anlamaya çalışıyorum ve bu rahatlığı saygı duymamı zorlaştırıyor.

Bana garanti, ben yaparım diyerek evlenmemiz gram vicdan azabı çekmiyor. Kırmızı reçeteli ilaçlar alıyorum sürekli ağlıyorum. Ağlamam zaten başlı başına sıkıntı, aynı anda gülüp mutlu olup duygularımı bastırdığım için durup durup ağlıyorum arada senin modun ne değişken diye üstüme geliyor. Yalvarırım bi akıl verin, ne yapayım ben bu adamla? O kadar pasif ki yoruldum daha 7 aydır evliyiz ama sanki 4 yıl yaşlandım.
Kusura bakmayın 40 yaşına gelmiş hâlâ ne iş olsa yaparım diyen adamı koca diye almak sizin suçunuz Koca kacmiyordu ince bir işe girseydi sizde sebat ediyor mu diye bir baksaydınız.Bu kadar kolay kandiriliyorsaniz işiniz zor,her söylenene inanmayın hele hayatınıza yön verecek kararlarda bu kadar alık olmayın .....
Bu adam asla çalışmaz,sıkarsa bir işe girer en fazla 2-3 ay çalışır gelir bir yalan atar sizi kandırır hop eskiye dönüş, alışın artık adamın yapısı olacağı bu ......

Bile bile lades demişsin sana birsey diyim mi çocuk yapmadan ayril çünkü yarın sen istedin diye ise girer 3 ay sonra yine bırakır.. eşimin kardeşi iş beğenmeyen tembel adamın biri geçen eylülde bir kizA evlilik teklif etti aralıkta beraber yaşamaya başladılar tam 6 ay evde yattı kız çalıştı her bulunan ise maaşı düşük saati çok diye burun kıvırdı en sonunda geçen ay ayrıldılar kızı öyle takdir ettim ki üzülüyordum kıza çünkü evlense sonu belliydi.. keşke evlenmeden önce beraber yaşama kültürü olsa dinen yasağı olmasa kız gerçekleri gördü ayrıldı bence ama çocuk kızı b.kluyo:) görünen köy kılavuz istemez tembel adam tembeldir çocuk yap değişir diyenlerin ağzının ortasına da kürekle vur olursa!

. o bana ben ne iş olsa yaparım hallederim dedi
Ben, "Ne iş olsa yaparım, her işten anlarım" diyenden korkarım. Aslında o tipler, hiçbir işten anlamaz ve yapamazlar.

Siz de, eşiniz de bu yaşınıza kadar çalışmadıysanız ileriki hayatınız hiç parlak görünmüyor..

Örneğin, çalışan parasını kazanan insanlara bakın çoğu daha 13- 14 yaşlarında itibaren bir işin ucundan tutan insanlardır..

Ben, ortaokuldan bu yana, Üniversiteyi okurken bile ara ara okuldan dolayı küçük molalarım olsa da hep çalıştım. Eşimde hep öyle yapmış..

Eğerki eşinizi seviyor, ayrılmayı 2.plana atıyorsanız. Öncelikle psikolojik destek almasını isteyebilirsiniz baktıniz düzelmiyor ona göre kendinize bir yol çizersiniz.

İşsiz sorumsuz bir insanı 6 ayda boşadım. Burda benim hikayemi de bilenler var.
Aynı senin gibiydim.
İyi kazanıyorum işim kendimin adam düzgün iş bulucam diye ufak tefek sosyal medyadan işler yapıyordu ama bir kez kira ödemişliği yoktur.
Ben çok net olarak boşayacağım bunu dediğim vakit 6-7 aylık evliydik.
Zaten yürümüyordu bir gün çift arkadaşlarımızla oturuyoruz yurt dışı planı yapıyorlar ikisininde işi iyi benim de gelirim onlar kadar.
Çocuk ben bizim biletleri otelleri alayım haftaya size de atayım onaylarsanız sizde alın dedi.
Bi durdum. Yahu ben iki kişi mi ödeyeceğim kadın başıma??? Yanımdaki erkeğim diye geziyor mu gerçekten dedim.
Kira bende fatura bende gezme yeme içme bende ben acil şutlayacağım bunu dedim hemen o gece bitirdim hemen hemen acil şekilde.
Topladı eşyaları döndü beni beğenmeyen anasının evine gitti. Şak diye bitirdim.
Sonra şimdi ki eşimle tanıştım. Fatura ne geliyor eve bilmem haberim olmaz. Bana sen paranı biriktir çocuğumuz olduğunda ona harcarsın ya da birikim yap dursun sende senin paranı istemiyorum diyor ben kimle zamanımı heba etmişim dedim. İyi ki boşadım diğerini.
Acil ayrıl arkadaşım yaşlarımız aynı seninle 92liysen bende Öyleyim.
Bu ilişkide sen erkek olmuşsun utanmaz eşin elbise giyip gezsin erkek mi sanıyor kendini?
Ayy zaten bugün kıskançlık modum da üstümde, hemen şimdiki eşimle tanıştımı yapıştırıyor yine herkes.bir günlük kendi kendini engelleme seçeneği yok mu 🤦‍♀️ bu kadar eşle nereden tanışıyorsunuz ya.

Ayy zaten bugün kıskançlık modum da üstümde, hemen şimdiki eşimle tanıştımı yapıştırıyor yine herkes.bir günlük kendi kendini engelleme seçeneği yok mu 🤦‍♀️ bu kadar eşle nereden tanışıyorsunuz ya.
Ferhancım konu sahibine bu örneği vermezsek nereden cesaret alıp bu pasif erkek bozuntularının boşayacaklar??
Sen bulamadın diye bulan insanlara bilenme neden bulamadığını bence bir düşün. Bugüne kadar senin saçma yorumlarını bile savunmuştum ama tam da insanların düşündüğü gibi birisin.
Ağlayarak günlüğüne yazabilirsin ✍🏻

Bunu kolay demem ama bosanin kaçının çocuk olmadan başındayken daha yıpranmadan duzelmeyecek çünkü

önce iyi insan olmak mı önemliydi?

ne bu önce vatan yazarlar dağa taşa askerler ya evlenecek kızlar da bunu mu yazıyor?,
güzel kardeşim iyi insan olmak "asgari" bir vasıf
hani mecburi olarak komşumuz, belki maalesef iş aradşaımız filan kötü insan olabilir ama hayatımızda kendi ellerimizle seçip konuştuğumuz bir şekilde muhatap olduğumuz insanların iyi insan olması hani en asgari en minimum olması gereken...

iyi insan dye tutup evlenilir mi yav?

bir de burada hep sorruyorum kimse cevap vermiyor...bu "özünde çok iyi insan" modeli nedir biri bana açıklasın artık ya çok rica ediyorum...

ne bu iyi insan? lösev'de mi gönüllü. mahallenin çocuklarına harçlık mı dağıtır? aç açıkta insanlara mı çare olur...bunun kendine hayrı yok. iyiliği nerede mesela? ne yapmış da iyi olmuş?

nasıl oluyor da 40 yaşında bir baltaya sap olmamış adamı herkessslerrr ama herkesleeeer çok iyi insan diye tanımlar?

tahminim azcık ağzı iyi laf yapıyor olabilir...başka bir iyiliğini görmedim ben çünkü.
Minimum olması gereken demişsiniz ama çok az iyi insan var.öyle değil ki maalesef. Kadınları dolandırmayan biri bile iyi sıfatını taşıyor bu devirde.zarar vermese yeter modundayız artık.

Ferhancım konu sahibine bu örneği vermezsek nereden cesaret alıp bu pasif erkek bozuntularının boşayacaklar??
Sen bulamadın diye bulan insanlara bilenme neden bulamadığını bence bir düşün. Bugüne kadar senin saçma yorumlarını bile savunmuştum ama tam da insanların düşündüğü gibi birisin.
Ağlayarak günlüğüne yazabilirsin ✍🏻
Sana birşey demedim ki yazma diye.kendime laf ettim zaten.

Koy bunu kapının önüne.

Buradaki konuları görünce kendimi yerlere atasım geliyor. Yani bu ülkede her zaman ideal erkek,işi gücü olan, kumarı olmayan, karı kızla işi olmayan, taşı sıksa suyunu çıkarak erkeklerdi. Ne ara böyle bir işe yaramaz kendisine faydası olan adamlar adam yerine koyulmaya başlandı anlamıyorum.
Çünkü diğerlerinden çok az var ve her kadına nasip olmuyor.

Çalışan eş isteyince paragöz oluyoruz erkeklerin gözünde ama gerçekten çok önemli. Seda Sayan'ın dediği gibi evde oturan erkekten nefret ederim. Elbette hayat müşterek. Ama siz didinirken eşinizin kıç devirmesi hiç hoş değil.
Hayy ağzına sağlık.tutturmuşlar bir kadınlar paraya bakıyor, kadınlar paraya bakıyor. 😂😂 para dedikleri de asgari ücretli de olsa düzenli bir iş. Gezip tozarken bile başıma kalmasın ,benim sinirlerimi zıplatmasın bu yani. Düzenli iş bile paraya bakıyorlar olmuş.o derece standartlar düşük maalesef.hâlâ daha bu saçma sapan klişe laf kabul görüyor bir de.iddialıyım ki şu an ilişkilerde kadın parası yiyen erkek sayısı, kadın sayısından çok daha fazladır.nasıl bir döneme denk geldik anlamadım ki.eskiden erkek parası yemek diye bir tâbir vardı, zengin koca bulmak diye bir tâbir vardı.anneler, babalar kızlara durumu iyi olan birini bul da rahat et derlerdi, şimdi aman kızım evlilik, sevgililik ayağına hiçbir erkeğe para yedirme diye öğüt veriyor.onlar da değişen devrin farkında.bırakın erkek parası yemeyi, kendi paramızı kendi elimizde tutabilsek onu nimetten sayıyoruz.

Ee evlilik aşamasında anne babanıza işiyle ilgili nasıl açıklama yaptı. İşsizim dediyse aileniz evlenmenize nasıl ikna oldu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X