Kocam kafamda bitti diyor

Soruna cevap vermeden once bir uyarida bulunuyum. Eger cekismeli bosanacaksaniz ve davayi o acarsa o dilekcesinde bosanma gerekcesini sunarken senden taleplerini de sunabilir. Bu durumda sen de hakkini aramak icin karsi dava acmalisin yoksa onun sartlarinda bosanirsin. Karsi dava acip takilarin onda ise altinlarini talep et, calismiyorsan nafaka, tazminat, evlilik suresince edindiginiz mal varsa hakkini talep et. Hakim her iki davayi birlestirir. Sonra bu bosanmada en kusurlu taraf kim ona bakar. Eger en kusurlu taraf o ise ve en kusurlu taraf daha az kusurlu tarafa tazminat oder eger talebi varsa. Bir de sunu soyleyim. Siz dilekcenizde atiyorum ben 100 000 tazminat istiyorum yazsaniz da o miktar degil, hakimin kendi belirledigi miktari kusurlu taraf oder.
Simdi soruna gelelim. Her ayrilik bir travma yaratir. Aci cekmekten korkma. Bir donem bu travmayi atlatana kadar aci cekeceksin. Ben bu donem bol bol dua ettim, kitap okudum, kafami dagitmak icin kendimi isime verdim. Ic muhasebemi yaptim. Acimi yasadim. Kendimle ilgilendim. Kendime zaman ayirdim. Spor yaptim cunku spor cok iyi geliyor. Tatilini yap. Gez toz. Arkadaslarinla vakit gecir. Psikologa gittim. Ve her seyi zamana biraktim cunku zaman herseyin ilaci. Onun donmesini bekleyip umutlanma, donmezse hayal kirikligina ugrayabilirsin. Sadece hayirlisini dile. Herseye hazirlikli ol. Kendine yatirim yap. Ona mutsuzmus gibi gorunme. Asla. Cökmüs, bitmis aglamakli gorunme ki şaşırsın. Arama. Ayriliklarda 21 gun kurali vardir. En az 21 gun arama. Hatta mumkunse hic arama, o arasin. Aradiginda da aglamakli konuşma, aglama. Tartismaya girme. Net ol. Sen sunu yaptin ben bunu yaptim diye hic o konulara girme. Bu evlilige ikinci bir sans vermek ister misin yoksa bosanmakta kararli misin de. Kendinden emin ol. Bu sureyi kendinle gecir. Yapamadigin seyleri yap. Yuruyus yap bu iyi gelecektir. Cunku spor seratonin salgilamani saglar. Unutma sen kendini sevmeye baslarsan herkes seni sever. Once kendine deger ver. Biterse de uzulme. Her bitis yeni bir baslangictir. Bosanma sureci cok stresli sıkıntılı bir surec ama bir gun geliyor ve oh be iyi ki bitmis heyy ozgurluk diyorsun. Isin yoksa bir ise gir. Kendi ayaklarinin uzerinde dur. Ileride kendini hazir hissettiginde de kendine yeni bir duzen kur. Kendi duzenini kurdugunda oh be iyi ki bitmis diyeceksin. Sen sanslisin ki eger biterse onu tamamen hayatindan cikarabileceksin cunku cocuk yok. Benim oglum var o yuzden malesef oglumun sorunlari oldugunda gorusmek durumunda kaliyorum ve hic birsey artik eskisi gibi olmuyor. Iki taraf birbirine artik "el" gibi oluyor. Ve sunu da unutma bosanma durumunda dilekcelere yazilan seyler seni uzmesin. Rahat ol. Bu tip durumlar karsi tarafi yipratmak icin cok yapiliyor. Ve mumkunse bir avukat tut. Lutfen sadece kendini dusun. Seni uzgun gormesine izin verme. Asla. Uzgun gorurse iyice uzmeye calisir. Sasirt onu. Sensiz de yasayabilirim imaji ver. Her aradiginda ilk calista acma. Biraz caldir ki ben telefonun ucunda seni bekliyorum imaji cizme. Mesajlarina hemen cevap verme. Unutma sen degerlisin.
Fikrimi sorarsan bosanmak icin cok gecerli sebepleriniz yok. Bu evlilik kurtulabilir ama sadece senin degil, iki tarafin cabasi ile. Ancak o istemiyorsa yapacak birsey de yok. Cunku evlilik zorla ve tek tarafin istegiyle yurumez. Bu nedenle asla yalvarma. Eger kafasinda bitirdi ise zorlama. Gitmek isteyene kal deme. Unutma her seyde hayır vardir. Biterse de benim icin hayirlisi bu imis diye dusun. Cunku belki de hayatina daha hayirlisinin gelmesi icin bunun gitmesi gerekiyordu bilemezsin. Gecmis olsun.
Çok teşekkür ederim yazdınız benim için okadar Allah razı olsun bi Dr a gideceğim buğün dava için ise onun açmasını bekleyeceğim neden derseniz bölüşülmesi gereken bi mal varlığı yok ev eşyası vs bunlarıda ben istemiyorum yani almam gereken vs hiçbirşey istemiyorum görmek Bile istemiyorum kendine ait olan birkaç altınımı aldım ben geri kalan zaten ailesindeydi ama onu da istemiyorum tazminat vs Çünkü olan mal varlığında ailesinin üstüne o yüzden hiç gerek yok

Adamı çok mu bunalttın?
Yani kusura bakma ama bazı kadınlar var yani erkek olsam bende kaçarım
Oraya baktın şuraya baktın
Yok iş arkadaşınla konuştun
Yok benle ilgilen bilmem ne
Böyle biriysen adam niye çeksin
Bu bunaltmak mı oluyor ya seven insan kıskanır ya madem sıkıntıya gelemiyordu evlenmeyecekti ozaman yani bu kadar basit bence

Adam böyle çalışıyorsa ihtiyacınız var demek ki bu tempoda çalışmak kolay mı tüm yorumları okudum kopuktu her şey şimdi netleşti. Siz kaprisliydiniz bence evde sürekli baskı trip kapris olunca birikmiş adamda. Takıntılıda olduğunuzu düşünüyorum açıkçası misal konuşmalar yakaladınız bu konuşmalar hakkında bilgi verir misiniz? Belkıde takıntılı olduğunuz için saçma bir şeylerde olabilir
Konuşmalar silinen bi konuşmalar mesela nasılsın evlendin galiba hayırlı olsun diyen Kıza 1aylık evlisin maalesef evlendim Dersen ben onun altında başka birşey ararım sürekli yapamazdım bunu çünkü bende çalışıyorum 4kere böyle saçma konuşmasını görünce bende bunalttım haliyle benimde kendime göre haklı sebeplerim var ve onun bana bu bütün söylediği şeyler geldikten 1gün sonra sordum gel konuşalım yüz yüze vs diye

Karakterleriniz zıt,adam nazlı...Seviyorum demeyi bırakırsan sevinirim,karşı tarafta böyle bir his yokken seviyorum sözünü sevmiyorum hiç. Sevme öyle birini,hak etmiyor ve seni önemsemiyor ne sevmesi? Silkelenip kendine gelmezsen bu adam hayatta sana tekrar dönüp bakmaz. Bırak peşini ve duygusal modu.. Sana zerre faydası olmayacak bu seviyorum modunun. Aksine bir tarafı kalkıyor herifin. Vazgeçilmez adam olmanın tadını çıkarıyor.İlgiyi alakayı kes bir süre bekle,baktın ses yok aç davanı gitsin. Değermi seni sevmeyenin elinde oyuncak olmaya

Bu bunaltmak mı oluyor ya seven insan kıskanır ya madem sıkıntıya gelemiyordu evlenmeyecekti ozaman yani bu kadar basit bence

canim benim seven insan guvenir, seven insan huzur duyar huzur verir. sen sevgi anlayışını gelistirmek icin cabala bence. senin bu soylediklerin evliliğin sıkıntısı degil, genc takintili bir insanin yarattigi sikinti.

adam zaten gunde neredeyse 24 saat çalışıyormuş. (sıkıntıya katlanmak budur!) eve gelince konusmaya dermani kalmiyordur buyuk olasilikla. o zamanlar da tartisma ve laf sokuşma ile gecmis.

ailesi siz onu aradiktan sonra ya da anneniz onlarla iletisime gectikten sonra mi yazdi yoksa durduk yere annenize öyle bir mesaj mi geldi?

canim benim seven insan guvenir, seven insan huzur duyar huzur verir. sen sevgi anlayışını gelistirmek icin cabala bence. senin bu soylediklerin evliliğin sıkıntısı degil, genc takintili bir insanin yarattigi sikinti.

adam zaten gunde neredeyse 24 saat çalışıyormuş. (sıkıntıya katlanmak budur!) eve gelince konusmaya dermani kalmiyordur buyuk olasilikla. o zamanlar da tartisma ve laf sokuşma ile gecmis.

ailesi siz onu aradiktan sonra ya da anneniz onlarla iletisime gectikten sonra mi yazdi yoksa durduk yere annenize öyle bir mesaj mi geldi?
Ben onunla iletişime geçtim üzüldüğümü farzetki gezmeye geldim dediğimi söyledim kafamızı dinleyip yüz yüze konuşalım dedim o bana bende bitti yeter artık falan filan dedi bende bana bişey olsa mutlu muTlu mu olacaksın falan dedim bitti acı çektirme ikimizede deyince bende bittim ozaman dedim ve intihar veya canıma zarar vereceğimi düşünmüş annesi annemi aramış nerede diye böyle böyle demiş deyince annemde kapat ben bakayım bi demiş o sırada ben girdim eve bi öfke patlaması reddedilmişlik yaşadığım için annem de evde kızım sinirle söylemiş demiş ee ne olacak böyle ozaman sormuş demiş annem oğlum bitti diyor diyor demiş anneme biz ona bıraktık kararı demiş annemde versin ozaman dilekçesini demiş hiç bişey demedi lafı çarpıtmaya çalıştı annemde kapattı arkasından oğlum bitti diyo biz arkasındayız bizim içinde geçerli yapacak bişey yok diyo annemin burda batacak bi kelime kullanmadı sonuçta

Karakterleriniz zıt,adam nazlı...Seviyorum demeyi bırakırsan sevinirim,karşı tarafta böyle bir his yokken seviyorum sözünü sevmiyorum hiç. Sevme öyle birini,hak etmiyor ve seni önemsemiyor ne sevmesi? Silkelenip kendine gelmezsen bu adam hayatta sana tekrar dönüp bakmaz. Bırak peşini ve duygusal modu.. Sana zerre faydası olmayacak bu seviyorum modunun. Aksine bir tarafı kalkıyor herifin. Vazgeçilmez adam olmanın tadını çıkarıyor.İlgiyi alakayı kes bir süre bekle,baktın ses yok aç davanı gitsin. Değermi seni sevmeyenin elinde oyuncak olmaya
Bende bekleyeceğim işte yapacak bişeyim yok çünkü

Seven insan kıskanır diye birşey yok
Kendine güvenmeyen yada karşısındakine güvenmeyen aşırı kıskançlık gösterir
Baskı altına almaya çalışır
evlilik bu demek değil
Sen olayı farklı anlamışsın
Çoğunluk böyle olabilir ama bu doğru demek değil
Aşırı kıskançlık baskı beni bunaltır mesela
Biriyle evlendim diye çocuk gibi ondan izin alamam
Adam bunalmış sıkışmış istemiyor artık böyle birşey demek ki sende yoluna bak bu hareketlerini çekicek birini bul

Adam bitirmiş artık annesi bile karışmış olaya

Zamanında hastanede çalıştığı için bi kaç kez birileriyle konuşmasını yakaladım her ne kadar gördüğün gibi bildiğin gibi değil dedi bide ekstra olarak işte çalışıyor hiç vakit geçirmiyor benimle bende çalışıyorum ve vakit geçirmek istiyorum
Bende hastanede çalışıyorum ve hastanede tanıştığım biriyle daha 1 ay olmadan telefonunu iki farklı kız aradığı için konuşmayı tamamen kestim. Baştan nasılsa öyle devam ediyor.

Çok uzun olacak hakkınızı helal edin cevap verip konuşursanız çok mutlu olurum
Perşembe günü ufak gereksiz bi konu ve zamanında yasadigimiz güvensizlikten dolayı attığım mesaja cevap vermeyince bende kızdım ve mesajlarıma cevap versin diye off yeter artık sıktın bunalttin dedi zorlayıp durma yeter artık dedi sana hesp vermek zorunda değilim falan filan dedi ama sürekli şaka da ercek kavgadada git babana annene git keşke gitsen falangibi cümleler kullandı bu sefer de ayrılmak mı istiyorsun dedim sende istiyorsan eve t dedi aileme çağırıyorum dedim oda bende dedi eve gidip bekledim geldiler mi dedi gelmek uzereler esyalarimi topluyorum dedim topla kalmasın biseyin dedi ve onun ailesini beklemeden ailem beni alıp evine getirdi çok seviyorum dayanamadım herkes mesaj atma o atsin dedi dayanamadım ağladım hala da öyle ve konuşmak istiyorum dedim ne konuscaz falan dedi yüz yüze konuşamadık dedim konuşacak bişey kalmadı 5yildir ne çektin bilirim beni sıktın bunalttin yeter artik dedi ailesini uzdugun için bana çok sinirliymis ve kafasında bitirdiğini söyledi bana annesi anneme mesaj atıp benim oğlum bitirdi bizde arkasındayız gibi bir mesaj attı ama ben hala bi adım bekliyorum psikolojik olarak bittim agliyorum kalbim sıkışıyor ikide bir lafı bitti diyor bi insan bir gunde silip atabilir mi bunu aylardır düşünüyormuş öyle diyor 😓😓ben sadece onu sevdigim için benimle vakit geçirsin sürekli çalışıyor bende çalışıyorum diye bukadar baskı yaptm özür bile diledimondan duzeltelim gel dedim ve beni rwddeti
köpekler gibi pişman olacak bekle üzerine gitme

Ben onunla iletişime geçtim üzüldüğümü farzetki gezmeye geldim dediğimi söyledim kafamızı dinleyip yüz yüze konuşalım dedim o bana bende bitti yeter artık falan filan dedi bende bana bişey olsa mutlu muTlu mu olacaksın falan dedim bitti acı çektirme ikimizede deyince bende bittim ozaman dedim ve intihar veya canıma zarar vereceğimi düşünmüş annesi annemi aramış nerede diye böyle böyle demiş deyince annemde kapat ben bakayım bi demiş o sırada ben girdim eve bi öfke patlaması reddedilmişlik yaşadığım için annem de evde kızım sinirle söylemiş demiş ee ne olacak böyle ozaman sormuş demiş annem oğlum bitti diyor diyor demiş anneme biz ona bıraktık kararı demiş annemde versin ozaman dilekçesini demiş hiç bişey demedi lafı çarpıtmaya çalıştı annemde kapattı arkasından oğlum bitti diyo biz arkasındayız bizim içinde geçerli yapacak bişey yok diyo annemin burda batacak bi kelime kullanmadı sonuçta
Gerçekten kendi tarafınızdan anlatıyorsunuz herşeyi, ilk başta annesi durduk yere mesaj attı gibi yansıtıyorsunuz, annesi anneme böyle mesaj attı diye, şimdi ısrarla sorulduğu zaman Bi şekilde söylüyorsunuz, intihar edeceğinizi düşünmez, siz o şekilde bir inada bukunmuşsunuz ki annesi de annenizi aramış, şuradan düşünün, bence herşey net, sizin intihar edeceğinizi düşünüyor ve kendi aramıyor, onun için ne kadar bittiğinizi görün, bence siz bu kişiyi çok sıkıp bunaltmışsınız, evi ter ediyorsunuz, sonra farzet ki kafa dinliyoruz diyorsunuz, en başta ailenizi çağırmadan önce konuşup Bi süre kafa dinlemek için ayrı kalsaydınız? Dicek siniz ki sürekli git dedi bende en son dayanamadım, eee sürekli git dedi de şimdi neyi bekliyorsun?

Ya sizin icinizde hic mi artistlik yok ben anlamiorum adam bitti deyip evden kovuyor hala aglayip yok bitmesin diyosunuz. Blofunuz cebinizde patlıyor. Icler acisi. Büyük bi halt yersin hatali sen olursun da bitmesin dersin de bitti diyen adama ne yalvarip duruosunuz sümsük gibi.
Yalvarıp durmadım yüz yüze konuşmak için konuştum ve kabul etmedi bitti dedi bukadar daha da konuşmadım
köpekler gibi pişman olacak bekle üzerine gitme
Öyle yapıyorum

İste bu yuzden doktora git diyoruz
Muhtemelen kendinin farkinda degilsin
Aslinda farkindasin konuyu detay vermemende biraz o yuzden ama bu sana gore normal olan
Artik su genel klise cumleleri biraksin herkes seven kiskanir,ozleyen gelir vs vs

Herkes farklidir yasam kosullari sartlar yaradilis gercegi var her olay herkeste gecerli olmaz
Yurutmek isteyen ve yurutenler karsilikli birbirlerine evrilebilen ciftler

Sen sirf germemissin kalkip birde gitmissin pek aman aman oyle kalkip gidecek aile devreye sokacak birseyde yokmus anali kizli aileli hep beraber bir olay yaratmissiniz derdinizmi yoktu heycanmi istediniz orasinida anlamadim. keskin sirke kup olayi olmus

Esin muhtemelen cok yorgun biriymis duygusal yuklenmedende daralmis.
Sen kendini ayarina koy duzelt bitmeyen seyler varsa toparlarsiniz

Son düzenleme:
İste bu yuzden doktora git diyoruz
Muhtemelen kendinin farkinda degilsin
Aslinda farkindasin konuyu detay vermemende biraz o yuzden ama bu sana gore normal olan
Artik su genel klise cumleleri biraksin herkes seven kiskanir,ozleyen gelir vs vs

Herkes farklidir yasam kosullari sartlar yaradilis gercegi var her olay herkeste gecerli olmaz
Yurutmek isteyen ve yurutenler karsilikli birbirlerine evrilebilen ciftler

Sen sirf germemissin kalkip birde gitmissin pek aman aman oyle kalkip gidecek aile devreye sokacak birseyde yokmus anali kizli aileli hep beraber bir olay yaratmissiniz derdinizmi yoktu heycanmi istediniz orasinida anlamadim. keskin sirke kup olayi olmus

Esin muhtemelen cok yorgun biriymis duygusal yuklenmedende daralmis.
Sen kendini ayarina koy duzelt bitmeyen seyler varsa toparlarsiniz
Şuan herkesten duyduğum şey bu zaten bende onu uyguluyorum detay vermeme değil aslında soruldukça söylüyorum sadece

Şuan herkesten duyduğum şey bu zaten bende onu uyguluyorum detay vermeme değil aslında soruldukça söylüyorum sadece
Ha bak o konudada yazayim
Kimse zorla sizden bilgi almak zorunda degil.
Burasi bir forum deliside cok akillisida yas alanida,gencide bir suru tecrube var.Bir suru bakis var
Belki cok ciddiye alinmayacak ama insaninda gozunu acan bir yer
Siz paylasacak ve DUZGUN yazacaksinizki insanlarda paylassin.
Mesela yaziminiz feci cumleye farkli baslayip farkli baglamalar,oznesi yuklemi degismis kaliplar,devrik yazim insanlar bir yerden sonra okumuyor bile bunlari
Gecmis olsun diyorum her ikiniz icinde hayirlisi neyse o olsun

Seven insan kıskanır diye birşey yok
Kendine güvenmeyen yada karşısındakine güvenmeyen aşırı kıskançlık gösterir
Baskı altına almaya çalışır
evlilik bu demek değil
Sen olayı farklı anlamışsın
Çoğunluk böyle olabilir ama bu doğru demek değil
Aşırı kıskançlık baskı beni bunaltır mesela
Biriyle evlendim diye çocuk gibi ondan izin alamam
Adam bunalmış sıkışmış istemiyor artık böyle birşey demek ki sende yoluna bak bu hareketlerini çekicek birini bul

Adam bitirmiş artık annesi bile karışmış olaya
Ne olursa olsun annesinin karışması hiç uygun değil 2 yetişkin insan nasıl kendi iradeleri ile evlenebiliyorsa yine kendileri karar verip bosanabilir.

Çok teşekkür ederim yazdınız benim için okadar Allah razı olsun bi Dr a gideceğim buğün dava için ise onun açmasını bekleyeceğim neden derseniz bölüşülmesi gereken bi mal varlığı yok ev eşyası vs bunlarıda ben istemiyorum yani almam gereken vs hiçbirşey istemiyorum görmek Bile istemiyorum kendine ait olan birkaç altınımı aldım ben geri kalan zaten ailesindeydi ama onu da istemiyorum tazminat vs Çünkü olan mal varlığında ailesinin üstüne o yüzden hiç gerek yok
Ben olsam kendime ait esyalari alir bir ohtiyaci olana verirdim. Takilari ailesi aldi ise dugun CD sini delil olarak mahkemeye sunup o takilari alabilirsin cunku hakkin. Eger ille de bir sey istemiyorum dersen anlasmali bosanin cekismeli dava cok sinir bozucu cunku. Anlasmali dava daha cabuk bitiyor. Bu arada sen beni anlamamissin. Davayi o acsin diyorsun ya, tamam o acsin. Peki actigi davada senden tazminat isterse ya. Iste o zaman sen de karsi dava ac yoksa tazminat odeyebilirsin. O zaman gelsin zaten eline bosanma dilekcesi gelir. Orada tum talepleri yazar. O zaman gerkirse bir avukatla gorusursun ya da gel uzatmayalim anlasma hazirlayalum anlasmali bosanalim dersin.

Back
X