Kocam+Kaynım Bunalıyorum artık

Huzunlu_gul

Üye
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2012
31
0
16
İstanbul
Arkadaşlar Merhaba,

Uzun zamandır sizleri takip edip sorunları nasıl birlikte çözdügünüzü görüyorum...Artık benimde sizlerin yardımını fikrini alma zamanım geldi... Tek başıma çıkamıyorum sorunların içersinden....

4 sene önce görücü usülü evlendim. Ama ben eşimi eşimde beni sevdi. Her nekadar kafa yapılarımız farklıda olsa sevgide ortak bir nokta bulduk.. Benim asıl sorunum eşim evlenmeden önce erkek kardeşiyle birlikte yaşıyordu... Kardeşi evlenirkende yüklü miktarda eşim kredi çekmiş. Ailesi hiç bir masrafa iştirak etmemiş. Biz evlendiğimizde de hem bu borç hemde bizim evliligimiz için yeniden kredi çekmiş. Benim ailemin bu borçlardan haberi yok. Çünkü özellikle dügünde hiç birşey istenmedi.Çocuklar borçsuz başlasın dedi babam.Bizde adetler agırdır sırf borç olmasın diye hiçbirini yaptırmadı.Ama ben dügünden sonra bir ögrendimki bir dünya borç. Eşimin ailesi çok rahat insanlar paramız yok olursa veririz diyorlar. Benim maaşım bu kredilere gidiyor tamamı eşimin maaşıda kira ve faturalara. Babama söylesem çok ciddi boyutlara gidecek iş... Sırf bu borçlardan dolayı çocuk bile yapamadım. Birkez hamile kaldım .Hamileligim tehlikeli oldu için devamlı yatmam lazımdı.. Patronda bu durumda seni işten çıkarmam lazım diyince işe gitmek zorunda kaldım ve malesef 3 aylık melegimi düşürdüm...... Bu arada Eşimin kardeşinin hanımı çalışmıyor. İkitanede çocuk yaptı. Onlar çocuklarını zıplatıp severken ben devamlı üzüntü içersindeyim. Eşime bak biz çocuk yapamıyoruz bir dünya borç içersindeyiz neden bize yardım etmeleri için kardeşine babana söylemiyorsun dedim.. Onların çocukları var oldu cevabı.... Kaynım bizden 6 ay önce evlendi bu arada........En sonda kayın pederim kaynıma para yollamış ev alması için peşinat yapsın diye.İkinci çocuga hamile kaldıgındada biz buna bakamıcaz aldıralımmı diyip yine para almış. Bunları duyunca kendimi okadar kötü okadar kullanılmış hissettimki..... Eşime olan sevgim ailesine karşı olan saygım hepsi bir anda azaldı...Sanki annelik haklarım elimden alınmış kanadım kolum kırılmış......
Kendimi çok kötü hissediyorum kızlar ben nerde hata yaptım... İyi olmanın fedekar olmanın karşılıgı bumu olmalı.....

Arkadaşlar Merhaba,

Uzun zamandır sizleri takip edip sorunları nasıl birlikte çözdügünüzü görüyorum...Artık benimde sizlerin yardımını fikrini alma zamanım geldi... Tek başıma çıkamıyorum sorunların içersinden....

4 sene önce görücü usülü evlendim. Ama ben eşimi eşimde beni sevdi. Her nekadar kafa yapılarımız farklıda olsa sevgide ortak bir nokta bulduk.. Benim asıl sorunum eşim evlenmeden önce erkek kardeşiyle birlikte yaşıyordu... Kardeşi evlenirkende yüklü miktarda eşim kredi çekmiş. Ailesi hiç bir masrafa iştirak etmemiş. Biz evlendiğimizde de hem bu borç hemde bizim evliligimiz için yeniden kredi çekmiş. Benim ailemin bu borçlardan haberi yok. Çünkü özellikle dügünde hiç birşey istenmedi.Çocuklar borçsuz başlasın dedi babam.Bizde adetler agırdır sırf borç olmasın diye hiçbirini yaptırmadı.Ama ben dügünden sonra bir ögrendimki bir dünya borç. Eşimin ailesi çok rahat insanlar paramız yok olursa veririz diyorlar. Benim maaşım bu kredilere gidiyor tamamı eşimin maaşıda kira ve faturalara. Babama söylesem çok ciddi boyutlara gidecek iş... Sırf bu borçlardan dolayı çocuk bile yapamadım. Birkez hamile kaldım .Hamileligim tehlikeli oldu için devamlı yatmam lazımdı.. Patronda bu durumda seni işten çıkarmam lazım diyince işe gitmek zorunda kaldım ve malesef 3 aylık melegimi düşürdüm...... Bu arada Eşimin kardeşinin hanımı çalışmıyor. İkitanede çocuk yaptı. Onlar çocuklarını zıplatıp severken ben devamlı üzüntü içersindeyim. Eşime bak biz çocuk yapamıyoruz bir dünya borç içersindeyiz neden bize yardım etmeleri için kardeşine babana söylemiyorsun dedim.. Onların çocukları var oldu cevabı.... Kaynım bizden 6 ay önce evlendi bu arada........En sonda kayın pederim kaynıma para yollamış ev alması için peşinat yapsın diye.İkinci çocuga hamile kaldıgındada biz buna bakamıcaz aldıralımmı diyip yine para almış. Bunları duyunca kendimi okadar kötü okadar kullanılmış hissettimki..... Eşime olan sevgim ailesine karşı olan saygım hepsi bir anda azaldı...Sanki annelik haklarım elimden alınmış kanadım kolum kırılmış......
Kendimi çok kötü hissediyorum kızlar ben nerde hata yaptım... İyi olmanın fedekar olmanın karşılıgı bumu olmalı.....

pardon da borç sizin borcunuz
eşinizin ailesinden kaynınızdan ne diye medet umuyosunuz
herkes çalışsın kendi borcunu ödesin

ay hiç anlamadım ben derdinizi

Arkadaşlar Merhaba,

Yaşadıklarınız cok kötü, eşinizin kardeşine kredi cekmesi ve kardeşin onu geri ödememesi sizi bir hayli zorlamış, o konuda ne söyleyeseniz haklısınız. Madem kayınpeder kardeşe yardım ediyor, bi zahmet size de yardım etsinler. İki kişi çalıştığınız için çok para kazanıyorsunuz zannediyorlar herhalde.

Bir de neden babanıza söylemekten bahsediyorsunuz, söyleseniz ne olacak?

pardon da borç sizin borcunuz
eşinizin ailesinden kaynınızdan ne diye medet umuyosunuz
herkes çalışsın kendi borcunu ödesin

ay hiç anlamadım ben derdinizi

Borç Bizim degil. Kaynım evlerken ona vermek için eşim kredi çekmiş ve bu borcu ben ödüyorum....... Kayın validem siz şimdilik onların borcunuda ödeyin biz size toplu olarak vericez dedi. Ama 4 yıldır hiç bir şey yok... Çekilen parada ödenen borçta hiç az miktarda değil.... Bu esnadada ben bir çocuk kaybettim yaşadıgım sıkıntılardan dolayı... Benim kendi borcumla ilgili sıkıntım yok... Sadece ben kaynımın borcunu ödüyorum ve anne babası onlara para yardımı yapıtor.. Alın bu parada x olumun borcunun birazını kapatın demiyor.... Her şeyin sebebi ailemin durumunun iyi olması... Ama benim babam başkasının borcu için senelerce yurt dışında çalışmadı... Olay bu...

Son düzenleme:
Yaşadıklarınız cok kötü, eşinizin kardeşine kredi cekmesi ve kardeşin onu geri ödememesi sizi bir hayli zorlamış, o konuda ne söyleyeseniz haklısınız. Madem kayınpeder kardeşe yardım ediyor, bi zahmet size de yardım etsinler. İki kişi çalıştığınız için çok para kazanıyorsunuz zannediyorlar herhalde.

Bir de neden babanıza söylemekten bahsediyorsunuz, söyleseniz ne olacak?

Okadar bunaldımki borçlardan... Benim ailemin durumu çok şükür iyi. Tek çocugum... Babam bu konuda bana yardımcı olur.. Ama eşime karşı bakışı hiç bir zaman aynı kalmaz.

Benim ailem Türkiyedede değil burda tamamen yanlız hissediyorum kendimi. Dertleşecek akıl alacak bir ablam bir büyügümde yok....

esınız kredı cekmıs hem sızın ewlılıgınız ıcın hmde kardesı ıcın madem oyle kardesı ıcın werdıgı parayı erkekler hlekı abısı ısteyemez onun dusunup abı sıkıntıdamısın demesı lazım ama nerde bebegınıze uzuldum allah mukafatı ı werır sıkmayın

Okadar bunaldımki borçlardan... Benim ailemin durumu çok şükür iyi. Tek çocugum... Babam bu konuda bana yardımcı olur.. Ama eşime karşı bakışı hiç bir zaman aynı kalmaz.

Benim ailem Türkiyedede değil burda tamamen yanlız hissediyorum kendimi. Dertleşecek akıl alacak bir ablam bir büyügümde yok....

Hımmm o zaman eğer cok bunaldıysanız, babanıza düğün borcu yüzünden cok zorlandığınızı biraz destek istediğinizi söyleseniz olmaz mı?

Ben insanları anlamıyorum yaa birilerinden borç alıp sonra da nasıl huzur içinde yaşıyorlar, yedikleri yemek nasıl boğazlarından geçiyor?

olay eşinizde bitiyor bence. eşiniz babasından en azından kardeşinin kredi borcunu ödemesi için yardım istemeli zaten kayınbirader belli ki size ödemeyecek, kayınpeder de oğluna ev için para göndereceğine önce oğlunun abiine olan borcunu ödesin. eşiniz ne düşünüyor bu konuda ?

insanların borç yüzünden çocuk yapamaması çok kötü .
başkalarının çocuklarına imrenerek bakmak da çok kötü.........

şuan aynı şeyi yaşıyorum ne kadar korunsakta belki olur die her ay bekliyorum :)

ama takma kafana ya bir zamanı vardır illaki olur :emir_bebek:

Hımmm o zaman eğer cok bunaldıysanız, babanıza düğün borcu yüzünden cok zorlandığınızı biraz destek istediğinizi söyleseniz olmaz mı?

Ben insanları anlamıyorum yaa birilerinden borç alıp sonra da nasıl huzur içinde yaşıyorlar, yedikleri yemek nasıl boğazlarından geçiyor?

İlk önce ben kendi gururuma yediremiyorum.. Babamın nasıl şartlarda çalışıp o paraları kazandını biliyorum... Babam bize arada nakdi yardım yapıyor.. En son kendisinin kendi evini dedi bana kira ödeme sen geç o eve kredi çekip bir ev alın bende üstünü tamamlayayım diye. Ama ben kız çocuguyum bunu eşimin ailesinin yapması gerekmiyormu.. Ayrıca kredide çekemeyiz eşimin üstünde kredi var:((

kayınpederiniz kaynınıza ev alması için verecegi parayı, size versin... 2 dügün yapmıssınız. eşiniz birşey demiyormu, baba o parayı bana ver, oğul senin oğlun
hem kendim hem kardeşimi aynı anda evlendik, ben aynı anda 2 düğün yapmak zorundamıydım, verin borcumu diyemiyormu????
bide kaynınızın ne kadra borcunu ödüyorsunuz??

insanların borç yüzünden çocuk yapamaması çok kötü .
başkalarının çocuklarına imrenerek bakmak da çok kötü.........

şuan aynı şeyi yaşıyorum ne kadar korunsakta belki olur die her ay bekliyorum :)

ama takma kafana ya bir zamanı vardır illaki olur :emir_bebek:

Hakkımızda hayırlısı ne ise o olsun... Ben rabbimden gelen hiç bir şeye stem etmedim... Benim için iyi olan budur dedim. Rabbim taşıyamayacım yük ile acı ile beni snamaz imtihan etmez dedim.. Ama her şey çok üst üste geldi... Çok yoruldum... Evlat kokusu başka derler sanki ben bu mutlulugu hiç yaşayamayacak gibi hissediyorum kendimi...

Borç Bizim degil. Kaynım evlerken ona vermek için eşim kredi çekmiş ve bu borcu ben ödüyorum....... Kayın validem siz şimdilik onların borcunuda ödeyin biz size toplu olarak vericez dedi. Ama 4 yıldır hiç bir şey yok... Çekilen parada ödenen borçta hiç az miktarda değil.... Bu esnadada ben bir çocuk kaybettim yaşadıgım sıkıntılardan dolayı... Benim kendi borcumla ilgili sıkıntım yok... Sadece ben kaynımın borcunu ödüyorum ve anne babası onlara para yardımı yapıtor.. Alın bu parada x olumun borcunun birazını kapatın demiyor.... Her şeyin sebebi ailemin durumunun iyi olması... Ama benim babam başkasının borcu için senelerce yurt dışında çalışmadı... Olay bu...

a kusura bakmayın ben yanlış anlamışım

kaynınızın borcunu size yıktılarsa çok kötü bir durum..

ne kadarlık bir meblağ?

Bena anlattıgı başka bir banka ile anlaşıp ilk kredisini ikinci kredi çekti yerden kapattırmış.Yani banka ilk krediyi kapatıp geri kalan nakit sana veriyor.

:23::23::23: Anladım... Şu durumda yapabileceğiniz 2 seçenek var... Ya ailenizden destek isteyeceksiniz ya da huzursuzluğu göze alıp kayınbabanızla konuşacaksınız...

Toplamda ne kadar borcunuz var peki bankayla görüşüp tekrar yapılandırsanız...

Öncelikle bebeğiniz için çok üzüldüm ve bunu kan bağı olan onların yüzünden çalışmak zorunda olduğunuz amcası / yengesi nasıl görmezden gelebilir anlamıyorum.

Kayınpederiniz çocukları arasında ayırım yapıyor bu hiç doğru değil

Ve hep zaten böyle başkasından otlanmaya çalışan tipler ( kaynınız gibi ) el üstünde tutulur nedense ( ! )

Kaynınıza gelince sizin rızkınızı yiyor ve üstüne kayınpederinizden madalya alıyor resmen.

En azından kendileri için çekilen kredi miktarını tek üstlenemiyorsa eşi de çalışarak ödeyebilirler.

Çocuklarına da kayınvalideniz bakar herhalde, yeter ki kendi borçlarını ödeme zahmetinde bulunmak için bir adım atsınlar..

Allah kolaylık versin size.

kayınpederiniz kaynınıza ev alması için verecegi parayı, size versin... 2 dügün yapmıssınız. eşiniz birşey demiyormu, baba o parayı bana ver, oğul senin oğlun
hem kendim hem kardeşimi aynı anda evlendik, ben aynı anda 2 düğün yapmak zorundamıydım, verin borcumu diyemiyormu????
bide kaynınızın ne kadra borcunu ödüyorsunuz??

Benim kızdıgım noktada bu. Eşim hep ailenin yükünü üstlenmiş. Çalışmış parasını ailesine vermiş. Ama onlardan hiç bir zaman dönüş olmamış. Kardeşi tam aksi . En ufak bir şeyde babasından annesinden eşimden para alır. Harcar. Eşimle bu konuları konuşamıyoruz. Olay kavgaya dönüşüyor. Kardeşim atayımmı diyor. Ne ilgisi var ise...

Hamile kaldığında işi bıraksaydın keşke paşa paşa oğullarına para verirlerdi....... bu durumda çalışın ödeyin derler elti de yan gelir yatar.... ben olsam tehlikeli bir hamilelik deyip işi bırakırdım herşeyi sen mi düşüneceksin?bırak onlar çare peşine düşselerdi de geç kalmışsşın

sorunların dugum noktası bana gore esın agırlıgını koyamıyor dıye dusunuyorum ,
senı bunaltmaya hakkı yok bak cocugunuda dusurmussun sana da yazık
4 senedır cekmıssın kımse gelıp tesekkur ettımı sana ustune bırde pesınat yollamıslar ev almaları ıcın
yzıklar olsun dıyebılıyorum sadece ınsanlar ne kadar merhametsız olmus
benı dınlersen babana herseyı anlat bu olaya bı cozum bulunması lazım
rahat etmek senınde hakkın bence

Back
X