• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocam+Kaynım Bunalıyorum artık

Okadar bunaldımki borçlardan... Benim ailemin durumu çok şükür iyi. Tek çocugum... Babam bu konuda bana yardımcı olur.. Ama eşime karşı bakışı hiç bir zaman aynı kalmaz.

Benim ailem Türkiyedede değil burda tamamen yanlız hissediyorum kendimi. Dertleşecek akıl alacak bir ablam bir büyügümde yok....

sen herşeyi hallediyorsun diye ilgilenmiyorlar borçla. bende böle her sıkıntı borçla kendim ilgileniyordum.sonra anladım ki ilgilenmemek gerek. sende çocuk yap ve borçlarla ilgilenme. relaks ol. ben şimdi faturalar falan ödenmiyor olsa bile hiç ilgilenmiorum. eşim bi yerden bulup buluşturup ödüyor.

sana tavsiyem sende öle yap. çocuk yapamamakla ilgili de üzülme. kaç yaşındasın. bir çocuğun dünyaya gelişi tamamen kader bence. geliceği vakit sen istesende istemesen de o gelir. bu konuyla ilgili olarak üzülme.

borçla ilgili de açık ol. borcu ödeyin ne ev alması de. ve çok sorumluluk yüklenme sakın. sen sorumluluğu üstüne aldığın müddetçe onlar ilgilenmez emin ol.

Bak geridönüşümkutusu yazınca farkettim. Sana borç ödetip bir de kendilerine ev mi alıyorlar?:53:

Kendini neden çalışmaya mecbur hissediyorsun, çocuk istemen, hatta hemen istemen senin en doğal hakkın. Milletin borcunu ödemek için evlenmedin.

Son düzenleme:
Sesiz kalmadım ki. Konu nezaman konuşulsa eşim bir anda değişiyor. Kaba saba bir adam oluyor.
o zaman iş değişir

ben ailesi yardımcı olmuyor mecburiyetten ödüyor diye düşündüm o yüzden ailenden yardım iste dedim

eltine diyecek hiç bi lafım yok zaten

kendi evinde oturacak çocuğuna analık yapacak sen çalışıp didinip borcu ödeyeceksin

Arkadaşlar Merhaba,

Uzun zamandır sizleri takip edip sorunları nasıl birlikte çözdügünüzü görüyorum...Artık benimde sizlerin yardımını fikrini alma zamanım geldi... Tek başıma çıkamıyorum sorunların içersinden....

4 sene önce görücü usülü evlendim. Ama ben eşimi eşimde beni sevdi. Her nekadar kafa yapılarımız farklıda olsa sevgide ortak bir nokta bulduk.. Benim asıl sorunum eşim evlenmeden önce erkek kardeşiyle birlikte yaşıyordu... Kardeşi evlenirkende yüklü miktarda eşim kredi çekmiş. Ailesi hiç bir masrafa iştirak etmemiş. Biz evlendiğimizde de hem bu borç hemde bizim evliligimiz için yeniden kredi çekmiş. Benim ailemin bu borçlardan haberi yok. Çünkü özellikle dügünde hiç birşey istenmedi.Çocuklar borçsuz başlasın dedi babam.Bizde adetler agırdır sırf borç olmasın diye hiçbirini yaptırmadı.Ama ben dügünden sonra bir ögrendimki bir dünya borç. Eşimin ailesi çok rahat insanlar paramız yok olursa veririz diyorlar. Benim maaşım bu kredilere gidiyor tamamı eşimin maaşıda kira ve faturalara. Babama söylesem çok ciddi boyutlara gidecek iş... Sırf bu borçlardan dolayı çocuk bile yapamadım. Birkez hamile kaldım .Hamileligim tehlikeli oldu için devamlı yatmam lazımdı.. Patronda bu durumda seni işten çıkarmam lazım diyince işe gitmek zorunda kaldım ve malesef 3 aylık melegimi düşürdüm...... Bu arada Eşimin kardeşinin hanımı çalışmıyor. İkitanede çocuk yaptı. Onlar çocuklarını zıplatıp severken ben devamlı üzüntü içersindeyim. Eşime bak biz çocuk yapamıyoruz bir dünya borç içersindeyiz neden bize yardım etmeleri için kardeşine babana söylemiyorsun dedim.. Onların çocukları var oldu cevabı.... Kaynım bizden 6 ay önce evlendi bu arada........En sonda kayın pederim kaynıma para yollamış ev alması için peşinat yapsın diye.İkinci çocuga hamile kaldıgındada biz buna bakamıcaz aldıralımmı diyip yine para almış. Bunları duyunca kendimi okadar kötü okadar kullanılmış hissettimki..... Eşime olan sevgim ailesine karşı olan saygım hepsi bir anda azaldı...Sanki annelik haklarım elimden alınmış kanadım kolum kırılmış......
Kendimi çok kötü hissediyorum kızlar ben nerde hata yaptım... İyi olmanın fedekar olmanın karşılıgı bumu olmalı.....

zaten bazıları sırf bu yüzden çocuk yapıyor
onun çocuğu var çalışamaz,
onun çocuğu var iş yapmasın
onun çocuğu var şunu yapmasın
çocuğu var bunu yapmasın...

Son düzenleme:
yuh onlar yüzünden bu kadar sıkıntı çekiyorsunuz
üstelik eltin çalışmıyor sen çalışıp onların borcunu ödüyorsun
bir de kayınpederin ev alsınlar diye onlara destek oluyor
ben çatladım resmen ya sen ne kadar sabırlısın böyle!

4 Yıldır 750 TL ben veriyorum maaşımdan 250 TL de eşim ekliyor yanı 1.000 TL ödüyoruz Bir buçuk yıl daha ödeme yapmamız gerekiyor.İlk krediyi kapatıp tekrar kredi çektigi için tutarda kredi zamanıda ödedigimiz faizde arttı..Toplamda faizi ile birlikte 66.000TL ben borç ödemiş olacagım... Öncesinde ödenen tutarı bilmiyorum.Ben bu parayla kendi evimi alır en azından onun sahibi olurdum.Borç azaldı şimdi yeni bir borç dalgası bekliyorum..

cıx cıx cıx....
ne insanlar var yaa
eşinin abisi gitsin ek işe girsin çalışsın, karısıda o koca poposunu kaldırıp oda işe girsin ödesinler borçlarını yaa
ohh ne ala memleket :19:

4 Yıldır 750 TL ben veriyorum maaşımdan 250 TL de eşim ekliyor yanı 1.000 TL ödüyoruz Bir buçuk yıl daha ödeme yapmamız gerekiyor.İlk krediyi kapatıp tekrar kredi çektigi için tutarda kredi zamanıda ödedigimiz faizde arttı..Toplamda faizi ile birlikte 66.000TL ben borç ödemiş olacagım... Öncesinde ödenen tutarı bilmiyorum.Ben bu parayla kendi evimi alır en azından onun sahibi olurdum.Borç azaldı şimdi yeni bir borç dalgası bekliyorum..

anlamadığım neden sen 750 veriyosunda eşinin kardeşinin borcu olduğu halde o 250 veriyor onun daha fazla vermesi gerekmezmi yetişemediği yerde sen takviye yaparsın ama kusura bakmada bu borç direk sana yıkılmış durumda zaten, eşin krediyi ödesin sende evinizin ihtiyaçlarını karşılarsanız belkide kendi evim için harcıyorum der kendinizi yatıştırabilirsiniz... aman diyeyim dikkat et bu borçlar bitmeden yeniden borçlar çıkıp gelmesin sana canım....

anlamadığım neden sen 750 veriyosunda eşinin kardeşinin borcu olduğu halde o 250 veriyor onun daha fazla vermesi gerekmezmi yetişemediği yerde sen takviye yaparsın ama kusura bakmada bu borç direk sana yıkılmış durumda zaten, eşin krediyi ödesin sende evinizin ihtiyaçlarını karşılarsanız belkide kendi evim için harcıyorum der kendinizi yatıştırabilirsiniz... aman diyeyim dikkat et bu borçlar bitmeden yeniden borçlar çıkıp gelmesin sana canım....

Farkeden bir şey olmayacak ki. Ben kazancımın kaynımın borcuna gittini yine bilecegim. Onlar bu gün evlerini yarın arabalarını alırlar boy boy evlatları olur bense geçen zamanım ve ömrümle kalırım. Babamlar yaz tatili için gelicek. Ben işyerinden yıllık iznimi alıp onlarla geri dönmeyi düşünüyorum.... Kafam çok karışık ... Evliligiimi bitire bilirim....

Eşiniz ne diyor bu duruma?

Ödemezse krediyi kendi üzerine çekmiş, mecbur ödemek zorunda.

Fakat en azından kardeşine ya da kendi ailesine tavrını göstermeli.

Siz kendi ellerinizle birilerini zengin ediyorsunuz, sizi düşünen yok.

Bu nedir yahu?

Eşiniz de kendi ailesi olunca sanırım ılımlı davranıyor.

sorun bakalım sizin ailenizin borcu oldugunda bu kadar rahat olacak mıydı?

Ya da en kötü ihtimal siz de kendi ailenizden birilerinin paraya ihtiyacı oldgunu, kredi çekeceginizi söyleyn.
Bakalım ne tepki verecek?

Farkeden bir şey olmayacak ki. Ben kazancımın kaynımın borcuna gittini yine bilecegim. Onlar bu gün evlerini yarın arabalarını alırlar boy boy evlatları olur bense geçen zamanım ve ömrümle kalırım. Babamlar yaz tatili için gelicek. Ben işyerinden yıllık iznimi alıp onlarla geri dönmeyi düşünüyorum.... Kafam çok karışık ... Evliligiimi bitire bilirim....

canım seninle benzer bi durumdayım. durumumuz yok diye çocuk yapmıyorduk, valla sonra baktım, küçük kaynım bizden sonra evlendi çocuk için uğraşıyor, zaten eşim yardımcı olmaya çalışıyor, babası kaynıma bakıyor, dedim ben çalışacağım çocuk hayalini erteleyeceğim, millet keyifli keyifli aile olacak. gittim hamile kaldım. valla sıkılırsak sıkılırız dedim. eşimin babasına verdiği bir miktar para vardı(bizim düğünümüz için biriktirdiği, düğünümüzün aylarca ertelenmesine sebep olan para), babası o parayla yatırım yapmıştı para büyümüş, şimdi babası parayı eşime verecek oldu hamile olduğumu duyunca, ev alalım diye. tabi eşim kabul etmiyeceğim yok yarısını alacağım diyor epey kavga ettik. ama yine de bir adımdır bizim ev almamız için. hayatını kimse için erteleme bence.

Kusura bakmayın ama bütün hata eşinizde.Ne kaynınızda ne de kayınbabanızda suç bulmuyorum.
Eşiniz sizinle,kardeşinin borçlarını ödetmek için mi evlendi.Bu nasıl bir anlayış.Kardeşim napayim atayım mı diyor ama bebeğini onların borcu yüzünden kaybediyor.
Çok şaşkınım çokkkk.

Yok sakin dur bakalım biraz. Sen davanda sonuna kadar haklısın da bu yüzden bir evlilik bitmez/bitmesin. Yapılabilecek birşeyler vardır mutlaka. Konuşalım bir çözüm bulalım beraber. Ama bana en iyisi kötü kişi olmayı göze alma zamanı gelmiş gibi geliyor. Alıp karşına eşini konuşacaksın. Hiç değilse kalan borcu kaynın ya da kayınpederin ödeyecek. Siz de o arada ev borcuna girerseniz ilişemezler gibi geliyor bana. Saygılı ama kararlı ve net bir şekilde konuşma vakti gelmiş bence.

Hayır eşimin üzerinde kredi. Bu sebepten bende mesülüm....

Bu kredi evlilikten önce çekilmiş dolayısıyla sadece eşine ait olmaz mı? Bence ödemeyi bırak kendine harca parayı eşinde madem kabalaşmayı biliyor ödesin nerden ödeyecekse parayı. Öyle sıkıştırmazsan ödenmez o borç. Ayrıca bu derece seni ailesini tercih edip ezdiren bir adamdan çocuk yapmayı nasıl düşünüyorsun. Bence tekrar bir düşün ve gelecek ayki borca kesinlikle karışma paranı da kendin harca. Kolay mı çalışmak yahu alınteri bu. Başkasının sefası için sen neden alakan olmayan bir borcu ödüyorsun.

Gerçekten çok sinirlendim okurken. İnsan kardeşini bu kadar zor durumda bırakır mı Allah aşkına. Hayatınızı yaşamak sizin de hakkınız değil mi? 66 bin liraya az daha ekleseniz eviniz olacakmış. İşe geri dönmek zorunda kalıp da bebeğinizi kaybetmeniz de cabası. Çok kötü bir durum. Nasıl sabrettiniz inanamıyorum. Eşiniz sizin bu durumunuzu görüp de susuyor mu hala?

Tamam kardeş atılmaz ama siz de eşisiniz. Gün yüzü görmeyecek misiniz hiç? Kayınpeder de onların çocukları var , siz iki maaşla nasılsa ödersiniz diye vicdansızlık yapmış. Nerden tutsan elinde kalıyor.

İçim daraldı valla. :50:

Ben olsam gemileri yakar bu işin bir an önce çözülmesi için ne gerekiyorsa yapardım. Kaynınızın size borç ödeyeceğini falan sanmıyorum ben. Düğün yardımı olarak görmüştür o parayı. Şimdi tek maaş iki çocukla ödemesi çok zor. Zaten ev alma derdine düşmüş. Dayamış sırtınız babasına, abisine. Anca kendi derdi :47: Kayınpeder ikna olur da öderse ne ala. Yoksa oradan birşey beklemeyin.

Allah yardımcınız olsun

Kusura bakmayın ama bütün hata eşinizde.Ne kaynınızda ne de kayınbabanızda suç bulmuyorum.
Eşiniz sizinle,kardeşinin borçlarını ödetmek için mi evlendi.Bu nasıl bir anlayış.Kardeşim napayim atayım mı diyor ama bebeğini onların borcu yüzünden kaybediyor.
Çok şaşkınım çokkkk.

Evet Size tamemen katılıyorum Sorun eşim.. Eşimin bu tavırları. İlk evlendigimizde eltim yaşça benden küçük bayramda eşimin halasına gittik eltim elini uzatıp gelinnn gelinnn öp bakayım elimi ben büyük gelinim demesinmi... Kaynar sular döküldü başımdannn. X yaptın terbiyesizligi yaşına veriyorum dedim. Buna benzer bir kaç hareket yapınca eşime dedim. Bana sizin aranızdaki olay beni buna dahil etme dedi....

Hayır eşimin üzerinde kredi. Bu sebepten bende mesülüm....

o parayı kaynınızdan veya eşinizin ailesinden geri alamayacaksıınız biliyorsunuz değil mi?:ssz: inan çok üzüldüm durumuna :50: ben olsam eşime açık açık konuşurum ben bir başkasının borcunu ödemek için evlenmedim senlee tamam kardeşinn anlıyorum fakat ben kendimden ödün verip başkasıı rahat olsun diye uğraşıp kendim mutsuz oluyorsam niye yaşıyorum ben? bunun sebebini bana açıklar mısın yada mantıklı bir şekilde anlatır mısın ? derdim.

Cidden şuan çok sinir oldumm yaa dile kolay 4 yıl buu yaa :20: üstelik bebeğiniii kaybetmişsin işten çıkamadığın içinn :50: Eşinin ailesi sana güveniyor sanırım.Ben seninn yerinde olsam çıkarım işten kendim sıkıntıı çekmek zorunda değilim ya bir başkası içinnn.çocuk bile yapmıyormuşsun onların borcunu ödemek içinn :20: asla babandan yardım isteme ve mümkünse işi bırak sen değil onlar zorlansınn.:34: kaynında nasıll bir adamsa artık ona diyecek çok söz varda neyssee:40:

Bu kredi evlilikten önce çekilmiş dolayısıyla sadece eşine ait olmaz mı? Bence ödemeyi bırak kendine harca parayı eşinde madem kabalaşmayı biliyor ödesin nerden ödeyecekse parayı. Öyle sıkıştırmazsan ödenmez o borç. Ayrıca bu derece seni ailesini tercih edip ezdiren bir adamdan çocuk yapmayı nasıl düşünüyorsun. Bence tekrar bir düşün ve gelecek ayki borca kesinlikle karışma paranı da kendin harca. Kolay mı çalışmak yahu alınteri bu. Başkasının sefası için sen neden alakan olmayan bir borcu ödüyorsun.

Ben burda yanlızım. Ailem yurtdışında. Gidicek yeri yok yapacak şeyi yok diyor. Ama 4 sene sonunda benimde kendime güvenim geldi (Biraz geçte olsa). Sesimi çıkarmaya başladım. Şu an eşimden ayrılıp ayrılmamanın kararını vermeye çalışıyorum. Burda yazmadıgım paylaşmadıgım bir çok şey var.

Aileme böyle bir üzüntüde yaşatmak istemiyorum ama çok yıprandım...

tabiiki farkeden birşey olmayacakta sen en azından evim için harcama yapıyorum diye teselli edebilirsin kendini diye düşündüm.
ama dediğinde doğru herkes evini arabasını alır siz halen borç ödüyor olursunuz.. ailenle git kafanı toparla biraz eşinde bazı şeylerin farkına varsın en azından seni kaybedecegini anlasın..

Son düzenleme:
Back
X