• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocam+Kaynım Bunalıyorum artık

Benim kızdıgım noktada bu. Eşim hep ailenin yükünü üstlenmiş. Çalışmış parasını ailesine vermiş. Ama onlardan hiç bir zaman dönüş olmamış. Kardeşi tam aksi . En ufak bir şeyde babasından annesinden eşimden para alır. Harcar. Eşimle bu konuları konuşamıyoruz. Olay kavgaya dönüşüyor. Kardeşim atayımmı diyor. Ne ilgisi var ise...

borçlar ne zaman bitecek, yani bitmedimi, ne kadra kaldı, az bi süre kaldıysa boşverin, sağlık olsun dicem ama ödediginiz borcun tutarıyla ilgili bişey sormustum cevap vermemişssiniz ona .o yüzden söylüyorum

herşey eşinde bitiyor senle kavga edecegi yerde gidip kardeşiyle babasıyla kavga etsin.. sen ne kadar verirsen karşındaki daha fazlasını ister sen borçlar içinden çıkmak için debelenirken bir bakmışsın başka borçlarda çıkagelmiş, eşin konuşamıyosa babasıyla, kardeşiyle sen konuş yetiştiremiyoruz yardımcı olun dee belki sizi dinlerlerde yardım ederler.. biz bayanlar her seferinde fedakarlık yapmak zorundamıyız yahuu, sakın babana borçlardan bahsetme bence tek çocuksun borçların oldugunu öğrenirse size yardımcı olur eminim bundan ama eşin ve ailesi bunada alışabilirler onun için deme babana birşey.... bebeğini kaybettiğine çok üzüldüm inanki Allahım yeniden nasip etsin inş..

kk da defalarca yazdım,

CEHENNEME GİDEN YOL İYİ NİYET TAŞLARIYLA DÖŞELİDİR diye.

hepimiz kardeşimiz için birşeyler yaptık. bazıları bu iyiniyeti kullandı, bazıları kıymetini bildi.

eşinizin banka hakkında dediği doğru. borç transferi yapmıştır. bazı bankalar bunu yapıyor.

en iyi çözüm, borçlar biraz hafifleyince, yani eşinin maaşı ile ev dönünce, hamile kalıp işi bırakman.

ancak o zaman kayınpederin size de yardımcı olur... şimdi sizin eve iki maaş giriyor diye umursamıyordur, sıkışınca da gelin babasından alsın olur...

eşin ailesine karşı konuşacak. hanım hamile paraya ihtiyacımız var diyecek ve isteyecek.

ağlamayan çocuğa meme vermiyorlar... istemeyi bilecek...

borçlar seni çok rahatsız ediyorsa son çare olarak babana başvurabilirsin.

Seni cok iyi anlaiyorum canim.ama su asamada yapilacak bir sey yok gibi görünüyor..borclar bittikten sonra asla böyle bir sey yapilmasina izin vermezsin..Kaynin evlenip cocuk yapmasini biiyorda onlara bakmasini mi bilemiyormus.artik sorumluluklarina sahip cikmasi gerek..esinizin bunu anlamasi gerek..insallah cocugunuz oldugunda esinizde bazi gerceklerin farkinda olacaktir.zannedersem simdi rahat oldugunuzu düsünüyor.yarin öbür gün cocuk olunca önce kendi cocuklerinin sorumlulugunu almasi gerektigini anlayacaktir.zaten simdiki devirde insanlar ancak knedi ailelerini gecindirebiliyorla.allaha bol bol dua et sanada bir bebek nasip etsin..benim cocugumda 4 sene sonra oldu..

borçlar ne zaman bitecek, yani bitmedimi, ne kadra kaldı, az bi süre kaldıysa boşverin, sağlık olsun dicem ama ödediginiz borcun tutarıyla ilgili bişey sormustum cevap vermemişssiniz ona .o yüzden söylüyorum

4 Yıldır 750 TL ben veriyorum maaşımdan 250 TL de eşim ekliyor yanı 1.000 TL ödüyoruz Bir buçuk yıl daha ödeme yapmamız gerekiyor.İlk krediyi kapatıp tekrar kredi çektigi için tutarda kredi zamanıda ödedigimiz faizde arttı..Toplamda faizi ile birlikte 66.000TL ben borç ödemiş olacagım... Öncesinde ödenen tutarı bilmiyorum.Ben bu parayla kendi evimi alır en azından onun sahibi olurdum.Borç azaldı şimdi yeni bir borç dalgası bekliyorum..

Son düzenleme:
4 Yıldır 750 TL ben veriyorum maaşımdan 250 TL de eşim ekliyor yanı 1.000 TL ödüyoruz Bir buçuk yıl daha ödeme yapmamız gerekiyor.İlk krediyi kapatıp tekrar kredi çektigi için tutarda kredi zamanıda ödedigimiz faizde arttı..Toplamda faizi ile birlikte 66.000TL ben borç ödemiş olacagım... Öncesinde ödenen tutarı bilmiyorum.Ben bu parayla kendi evimi alır en azından onun sahibi olurdum.Borç azaldı şimdi yeni bir borç dalgası bekliyorum..

Çok fazla borcunuz kalmamış allahtan... Bir süre daha sıkın dişinizi borcunuzun sonlarına doğru hamile kalırsanız borcunuz bittiğinde bebğiniz olur... Siz çalışmayacağınız için eşiniz borç altına girmez... Tabi kulağını çekmeniz gerek :34::34::34:

İcim daraldi okurken.
Bu nasil terbiyesizliktir, nasil rahatlik nasil vicdansizliktir ya.

Ben kaynindaki rahatliga anlam veredim.
Allah kardesi bir ama kesesini ayri yaratmis.
Abisinin zorlandigini görüp, rahat uyuyabiliyorsa ben o kardesi kardes saymam.
Bencil ve kendini düsünen biri.

Esiniz demis ya kardes iste atayimmi.
Pardon ama kardes eger kardesi bu durumlara sokup, kendisi
gönül rahatligiyla yasiyorsa ben o kardesi ATARİM! Buda böyle biline.

Cok sinirlendim vallaha cok sinirlendim.

valla ne desem bilemiyorum çok sabırlıymışsınız. belki de en iyisi bu ama ben olsam kesin sizin kadar iyi olamazdım. hepsinin burnundan fitil fitil getirir o parayı da asla ödemezdim. haram olsun. siz varlık içinde yokluk çekerken onlar sefalarına bakıyorlar. ama Allah büyüktür. kimsenin yanına kalmaz. ayrıca eşin kardeşini atamaz belki ama o zaman kendi ödesin sana mı güvenmiş yahu. insanlar kendi kardeşlerine bişey diyemiyorlar, çekiniyorlar ama daha kısa süredir tanıdıkları eşlerinden her türlü fedakarlığı bekliyorlar. ben iyi niyet görmüyorum. ailenizden kesinlikle para almayın. alışırlar ve kullanmaya çalışırlar.

Seni cok iyi anlaiyorum canim.ama su asamada yapilacak bir sey yok gibi görünüyor..borclar bittikten sonra asla böyle bir sey yapilmasina izin vermezsin..Kaynin evlenip cocuk yapmasini biiyorda onlara bakmasini mi bilemiyormus.artik sorumluluklarina sahip cikmasi gerek..esinizin bunu anlamasi gerek..insallah cocugunuz oldugunda esinizde bazi gerceklerin farkinda olacaktir.zannedersem simdi rahat oldugunuzu düsünüyor.yarin öbür gün cocuk olunca önce kendi cocuklerinin sorumlulugunu almasi gerektigini anlayacaktir.zaten simdiki devirde insanlar ancak knedi ailelerini gecindirebiliyorla.allaha bol bol dua et sanada bir bebek nasip etsin..benim cocugumda 4 sene sonra oldu..

Bir yandan bende çok istiyorum fakat bir yandanda korkuyorum. Gebeligim agır ve kanamalı idi. Devamlı yatmam ve her gün igne olmam gerekiyordu..O zamanda çok duva ettim. Bizim için hayırlı ne ise o olsun rabbim. Beni evlat acısıyla sınama. Sana sıgındım diye.... Kaybımdan sonra tekrar hamile kalamadım. Kadın doktoruna kontrollerim için gidiyorum ve bir sorun olmadıgını söylüyor.

Keşke bir ablam olsaydı yada annem yanımda olsaydı benim bu süreci daha kolay atlatmama yardımcı olurdu...

kaybın için çok üzüldüm. eşin diyemedimi sen çalışma diye. sonuçta sağlık söz konusu. hemde başkasının borcu.... çok ayıp yaptığı. her şey eşinde bitiyor. eşine göster olayları. sabırlıymışsın yinede. kaynın alışmış zaten. o huyundan vazgeçmez. sıkışınca ister ondan bundan borçsuz gül gibi yaşar gider. ama eşinin durumu fark etmesi lazım.

ya bazen kadınların ayakları üstünde durması iyi olmuyor. nasılsa ikiside çalışıyor diyorlar. evlenice işi bırakmak mı lazım nedir anlayamadım.... okuyacak meslek sahibi olcak sonra evde durcak çalışmayacak. bazı erkeklere bu gerekiyor herhalde.....

(yanlış anlamayın bende çalışıyorum, ama bazı erkekler eşlerine yük oluyor...)

borç sizin olmadığı için haklısınız

herkes kardeşinin düğününde elinden geldiğini yapmaya çalışır ama bütün borcu da yıkmaz

çok ayıp gerçekten nasıl rahat olabiliyorlar ki

sen çalışıyorsun onların kredisini ödüyorsun maşallah eltin oturuyor evinde keyif yapıyor yardım da ediliyor ohh hayata bak

çok sinirlendim

bu saatten sonra sesini çıkarsan bi çözüm olmaz

yerinde olsam babamdan yardım isterdim

sonra da arama bi güzel mesafe koyar hayatıma bakardım

yani kabataslak bir hesap yapacak olursak 18000 tl borcunuz kaldı...

canınızın sıkılmasında haklısınız fakat bence sizinde kuzu kuzu durmanız yerine eşiniz konusmuyorsa siz konıusun kayınpedeinizle, kaynınınızn eşiyle, kaynınızla.. sonuçta sizde kazanıyorsunuz eşiniz konıusmuyorsa sizin birşeyler yapmanız lazım...bu arada aranızda mutlaka istenmeyen konusmalar olucak, belki küserler bile size ama üzerinize yıkılan bu borçtan dolyı ve sizde bunu ödemek istemedigini söylüyorsanız, onlarda küseceklerse varsın olsun küssünler...
4yıldır evlendim evleneli kendi borçlarımıda değil, başkalaının borcunu ödemekten iflahımız kesildi, borç yüzünden bebek bile düşünemiyorum. ne yapın ne edin bu en azından kaynımın borcunu kapatın diyin.... zaten şimdiye kadar ödediğiniz kaynızın borçlarını size ödemezler ama belki geri kalan 18000 tl borç ödemekten kurtulursunuz...
eşinizlede aranız bozulabilir ama siz sessiz kaldıgınız zaman bu kezde kendinizi yiyip bitiriyorsunuz. bence su saatten sonra sizinde beklediginiz en azından gelecek olan yeni bi borç dalgasından kurtulursunuz yani bir şekilde tepki vermeniz lazım..
eşin seni suçlarsa 'bu kadar bu konuda pasif olmasaydın, yıllardır başka borçları bize ödettirmeseydin bende kendimi şuan önplana atmazdım diye söylersin

Öncelikle size diyebileceğim, babanızın teklif ettiği eve sakın geçmeyin eğer ev alma durumunuz yoksa.
Eşinizin üzerindeki sorumluğu alır bu.Kredi üzerine kredi çekilmez zaten, bu mantıksızlık olur.
Kendi üzerinize de kredi çekmeyin kesinlikle.

Bebek istiyorsanız ve aile olarak buna uygunsanız bunu eşinizle konuşun.Borçlar var diye bebek ertelenmez ki..
Nasıl onlara destek olunuyorsa bebek var diye, sizin de bebeğiniz olunca kendi borçlarının bir kısmını üstlensinler.

Bu ne büyük haksızlık ne vicdansızlık aklım almıyor.

ayrıca eşin diyorya kardeşim bu atamamm....
iyide senin baban oğlunu bedavaya evlendirdi, baban attı bize tüm borçları... oğlunu, sana borçları atarken seni, düşünmedi, bizmi düşünecez kardeşini... bizi düşünen varmı diyebilirsin
ama çok sert ve sivri oldu, ben olsam böyle derdim.. 4 senedir baya bir ılımlı, sakin, yumuşak konustugun farzedersek tırnaklarını çıkarma zamanı geldi diye düşünüyorum...
kusura bakma ama eşinin ailesi sizi enayi gibi görmeye calışıyor, ve eşinde buna sessiz kalıyor...sakın babandanda bir kuruş yardım alma... alırsan sizin üsütünüze daha çok borç atarlar bunlar.. yüzsüzlerrr:47:

Son düzenleme:
Bir yandan bende çok istiyorum fakat bir yandanda korkuyorum. Gebeligim agır ve kanamalı idi. Devamlı yatmam ve her gün igne olmam gerekiyordu..O zamanda çok duva ettim. Bizim için hayırlı ne ise o olsun rabbim. Beni evlat acısıyla sınama. Sana sıgındım diye.... Kaybımdan sonra tekrar hamile kalamadım. Kadın doktoruna kontrollerim için gidiyorum ve bir sorun olmadıgını söylüyor.

Keşke bir ablam olsaydı yada annem yanımda olsaydı benim bu süreci daha kolay atlatmama yardımcı olurdu...

Canim kaybina üzüldüm.ancak cani veren allahtir.bir kere böyle oldu diye bir daha böyle olacak diye bir sey yok.bir de söyle düsün.zaten sagliksizmis.düsen her cocuk sagliksiz oldugu icin tutunamadigi icin düsüyor.birde böyle düsün..zamani geldiginde allah nasip ediyor.

senin hatan değil canım bizim gibilerin hatası demen lazım !!!! biz bişey istemeyelim borca girilmesin diyoruz ama aileleri sağolsun bizim sırtımızdan geçinmeyi marifet sanıyor şahsen ben halen borç ödüyorum aynen senin gibi çocuk yapmıyorum ne diyelim ALLAHLARINDAN BULSUNLAR !

Borç ödenir kapanır da ben ılımlı bakamıyorum bu olaya:53:

Beni işçi gibi çalıştırıp kardeşinin borcunu ödeten adama resti çekip işten çıkar, rahat rahat hamileliğimi yaşardım.

borç sizin olmadığı için haklısınız

herkes kardeşinin düğününde elinden geldiğini yapmaya çalışır ama bütün borcu da yıkmaz

çok ayıp gerçekten nasıl rahat olabiliyorlar ki

sen çalışıyorsun onların kredisini ödüyorsun maşallah eltin oturuyor evinde keyif yapıyor yardım da ediliyor ohh hayata bak

çok sinirlendim

bu saatten sonra sesini çıkarsan bi çözüm olmaz

yerinde olsam babamdan yardım isterdim

sonra da arama bi güzel mesafe koyar hayatıma bakardım

Sesiz kalmadım ki. Konu nezaman konuşulsa eşim bir anda değişiyor. Kaba saba bir adam oluyor. Bu sebepten geçen sene ayrılma noktasına geldik.
Eşimin annesi tamam biz kapatıcaz borcu dedi. O sırada eltim istemeden !!! yine hamile kalmış biz bu çocuga bakamayacagız çok borç var aldırıcaz diye kaynım annesini aramış. Bu sebeplede bize gelecegi söylenen (kaynımın borcu için ) para onlara gitti....Kaynımın eşi ilede sorunları var. Eltimle konuyu konuştuğumda eşiyle ilgili olumsuzlukları anlatıp ayrılacagını söylüyor... (Eşine şiddet ve psikolojik baskı uyguluyormuş.İkiside üniversite mezunu bu arada..) Ama üst üste çocuk yapmayı ihmal etmiyor. Kısacası anlaşmalı hepsi birbiriyle..

Babamdan maddi yardım almam.. Benim çalışmamla bu kadar rahat davranan insanlar o zaman ne yapmazlar... Eşimde zaten bu konuda bana destek vermiyor. Ailem kardeşim diyor. Benim kardeşim yok o yüzden birşey diyemiyorum.. Onları olmayan kardeşlerim yerine koydum. Annemden Babamdan çok uzaktayım annem babam olsunlar dedim ..Ailemin içinde tatsızlık olmasın istedim. Ama bir faydasını göremedim...

yuh 66000 tl mi :53::53:
üstüne biraz daha koysan kendine ev alırsın yahu
direkt cıngar çıkarmalık valla
tamamen haklısın :ssz:

Back
X