canım sana şu kadarını söyliyim bu olay başıma gelse kocamı düşünürüm, olayı, verilen tepkileri, kendi kendime evet o gün adam kızın yanına gitmekten vazgeçti çünkü aklına ben geldim oğlumuz geldi diyebiliyorsam boşanmam, yok diyemiyorsam ben oteli aradım panikledi ondan vazgeçti yoksa çoktan giderdi diyorsam o zaman boşanırım, bikaç yorumda ısrarla bunu yazdım adamı vazgeçiren neydi? bunun cevabını da en iyi konu sahibi verir o yüzden boşan boşanma şu bu tüm yorumlar havada
Ben de aynen böyle düşünüyorum. Tüm yorumlar havada çünkü niyetini bilmiyoruz. Niyeti fiziksel bir şey olmayabilir, süslenip püslenip gitmiş olsa bile ilgi görüp, ego tatmini yaşayıp odasına dönme amacında olabilir. O zaman pür-i pak olmaz tabii ama düşündüğünüz kadar kötü biri de olmaz. Ayrıca alıntıladığım arkadaşın dediği gibi gitmekten kendi aklınla vazgeçmiş olma ihtimali de var. Var yani bu ihtimal. Fiziksel bir şey düşündüm dememiş ki hiç. Niye buluşacaktım bilmiyorum demiş. Bilmiyorum dediği şey ego tatmini olabilir işte.
Ayrıca bir de size bunları bu ifadelerle anlatmış. Ben eşinizi biraz saf buldum. Düşünmek için bu kadar vakti varken evet hazırlanıp gitmeyi düşündüm vs. demiş. Aşırı dürüst davranıp bir kere anlatmaya başlayınca içindeki her şeyi anlatan bir tip de olabilir. Olabilir yani, böyle bir ihtimal var. Bir şey yapmadığı halde "mavi turna bu kadarını bile yapsa ben çok üzülürdüm" deyip ortalığı ayağa kaldırmış da olabilir.
İhtimal dahilinde devam ediyorum. Kurnaz adam bu lafları eder miydi? Hep duymak istediğiniz şeyleri söylerdi. Boşanmak istemiyordu çünkü. Bir de mesajlar size düşeceği halde eklemesi yazışması. Ben ilk başta sizi gözden çıkarmış diye düşünmüştüm. Ama şu durumda, biraz saf olma ihtimali geliyor aklıma.
Böyle bir adamdan nokta atışı şeklinde en mantıklı açıklamaları bekliyorsunuz. Sakar, biraz saf, aklındakini direkt söyleyen bir adam olup bunları yapamıyor olabilir. Öyledir demiyorum bilmiyorum. Ama böyle bir olasılık var.
Çok iyimser bir ihtimal diyebilirsiniz. Ama iyimser bir ihtimal olması onu gerçek olma olasılığını azaltmaz. Hep kötü ihtimaller olacak diye bir şey yok. Bu iyi ihtimalin ne kadar olduğunu da en iyi siz bilirsiniz.
Şimdi bu ihtimalin gerçek olduğunu düşünelim. Bu durumda adam ne yapsın? Adam ağzı iyi laf yapan bir adam değil. Bu ihtimalin gerçek olmadığını düşünelim demiyorum zaten düşünmüşsünüz. Şimdi tüm ihtimalleri düşünüp içinizde halledin ki ileride aklınıza gelip canınızı sıkmasınlar.
Bir de siz karar değiştirirseniz buradaki insanlar tepki gösterir diye çekinmeyin. Kimseye hayat değişikliği borcunuz yok. Kimseye barışma borcunuz da yok, aynı şekilde. Hayat sizin, karar sizin.
Ben sizin için hangisi daha iyi bilmiyorum. Hatta önceleri olumsuz düşündüğüm kısımlar da oldu ama siz yazdıkça bu ihtimaller de geldi aklıma ve yazmadan edemedim. Ama dediğim gibi bilmediğim bir konuda sizin hayatınızı etkilemek istemem. Hatta istemezseniz bu yazdığım ihtimalleri de hiç düşünmeyin, nasıl isterseniz.
Sağlığınıza dikkat edin. Kendinizi yıpratmamaya çalışın. Her işte bir hayır vardır. Çok mutlu olmanızı diliyorum.