Kocam temizlik hastas :( Ltfen yardm

aman boşver
çok meraklıysa o kadar temiz olmaya ya kendi yapsın yada temizlikçi getirsin hergün..zemuszemus
sıkma canını ..........olumunekankayizsmile

Evet ya flört aşamasında mutlaka farkedilir bu hastalık

Adam her restorana oturmaz oturunca birşeylerden kıllanır yemek yiyemez felan

Nasıl oldu da farketmedin hayret

ilk kez bir konuyu soluk almadan okudum
çünkü soluğum kesildi.
içim daraldı bunaldım.
üzüldüm
tedavi şart
kabul etmezse
ayrılmak şart arkadaşım
sende kendini buna alıştır
bu hayat böyle geçmez
allah yardımcın olsun

Arkadaşım bu iş öyle sert çıkmak falan gibi cahilce tekniklerle hallolmaz. Psikiyatri diye bir tıp bilimi var koskoca. Resti çekeceksin kocana ya gidersin psikiyatriste ya da bu iş biter diyeceksin. Sert çıkmakmış falan filan bunlarla çözümlenecek olsa bu hastalıklar bu doktorlar yıllarca psikiyatri ihtisası yapar mıydı sence bir düşün bakalım.

valla okurken daraldım.allah kolaylık versın ama acıl tedavı olması şart.
nasıl bır ömur geçıreceksın .allah yardımcın olsun

töbe yarabbiiiiii
okurken icime fenalik geldi ayol bu ne
allah sana sabir versin valla
temizlik imandan gelir ama bu kadari nerden gelmis anlayamadim
valla sözün bittigi yer:/

Hastalığın tedavi edilebildiğini ifade eden Dr. ısmet Bora öncelikle anlamsız, yersiz ve saçma gelen takıntılar ile bunlara eşlik eden davranışlarının ağır bir ruhsal hastalığa yol açmayacağının hastaya anlatılması gerektiğini vurguluyor. Tedavide 2 yıl sürebilecek yüksek dozlarda antidepresan kullanılması gerektiğini belirten Dr. ısmet Bora ayrıca davranışçı tedavilerin de uygulanmasını öngörüyor. Dr. ısmet Bora, "maruz bırakma" (hastayı kirli olduğunu düşündüğü bir nesne ile temas ettirme) ve "tepkiyi engelleme" (elini yıkamayı önleme) olarak tanımlanabilecek bu davranışçı tedavilerin uygulanması ile hastanın aşama aşama kaygılarının üstesinden gelebileceğine dikkat çekiyor.

Anlattığın şeyler benim eltimde de mevcut. dediğin gibi. Eşiniz için kesinlikle yardım almalısınız.

Tipik obsesyon hastası,

Bu hastalar genellikle titiz, düzenli ve kusursuzluk arayan kişilik yapısı gösterdiklerinden dışavuran davranışlarında düzenli, titiz, aşırı kontrollü ve kuralcıdırlar. Düşüncelerinde sürekli bir tereddüt ve kararsızlık dikkati çeker.

Hastalık genellikle süregen ve inatçı bir gidiş gösterir. Başlangıçta hastalar saplantı ve zorlantılarını gizlemeye çalışırlar. Kendi çabalarıyla yenebileceklerini düşünürler. Genellikle yaşam kaliteleri ciddi şekilde etkilenmeye başladığında ve çevresindekilerin de bıkıp usanmasından sonra psikiyatristlere başvururlar.

Netten alıntıdır...

konuyu okudum ve o kadar daraldım ki anlatamam.allah sabır versin arkadaşım...
böyle bir insanla hayat geçmez.annem kalp hastası diyorsun da yakında sen öyle olursun allah korusun.
eşin eğer tedavi sonrasında da değişmezse bence uzatma yazık değil mi canına ya :S
şu dünyaya bir kez geliyorsun kendine rezil etmemelisin...
umarım her şey yoluna girer ve mutlu olursun.

allah yardımcın osun canım
eşinin bir uzmandan yardım alması şart
yoksa evliliğiniz ikinizede zehir olacak:bbo:

canım ya aslında bende senin gbiiyim benim eşimde titiz ama o kadarda değil tamam işten geldimmi banyo yapmamı ister bide evi temizlemeyi sever ama öyle anan gelmesin şöyle olmasın falan o kadarda değil valla ben bu kadar temizlik şeyine bile dayanamıyorum allah sana yardım etsin iyi bi sabır varmış yani anlattıkların kolay değil insan kendini aşşalanmış hisseder valla canım arkadaşların dediği gibi dr falan gitmesine ikna et ayrıca bi şeyi merak ettim ailemin gelmesin izin vermiyo dedin peki ailene nasıl açıklıyosun yani gelmek istedilermi ne diyosun çok zor allah yardımcı olsun inş her şey düzelir bu zaman zarfında sen hep sağlam durmaya çalış bi anlık bunalımın uzun yıllar öyle devam etmene sebep olur

Ablasına bravo doğru olanı yapmış ;bence eşinizinde evlenmemesi gerekiyormuş bu durumda.
Yani hayatımda ilk defa böyle bir şey duyuyorum desem ;ben kendimi temizlik hastası sanırdım ama yok sizin eşinizin yanında eminim ben çok pisimdir.Cidden çok zor ;ya eşiniz o kullandığı ilaçları tekrar almaya devam edecek yada siz fazla sterilazasyondan kafayı fena halde steril edeceksinizDoktora gitmesi şart kendisi gitmek istemiyorsa siz gidip bi danışın.

Son düzenleme:
Canım Allah yardımcın olsun ne öyle Getto Kampında yaşar gibi , eşinde maşallah Nazi SS Subayı ...Valla hayatın böyle geçemez bence derhal ayrılma kararını düşünmeye başla , böyl evelilikmi olur yok kirli odası yok kirli yatağı ...Allah kimsenin başına vermesin

Benim erkek arkadaşımda çok takıntılıydı.Dışardan geldiğin kıyafeti kapıdan girer girmez değiştirmen gerekiyor.Misafir gelecekse önceden haber verecek ki koltuklara örtü serilecek adamlar bi yere dokundu ve pis olduysa diye onlar gidince o örtüler yıkanacak.Herkes eve gelmeyecek sadece belirli zamanlarda gelebilir.Odasına eşyalarına asla dokunulmayacak yerleri değişmeyecek düzen onun dediği tarzda olacak.Geçen banyonun duvarları rutubetlendi diye duvarların tamamını zımparalamış ve boyamış.İnsan bunu yaparken hiç mi canına acımaz üşenmez

Bende başta iyi diye düşünmüştüm ama çok titiz ,herşeyden anlayan erkekte bi yerden sonra hiç bir şeyini beğenmiyor.Sürekli kusur buluyorlar.Bize ihtiyaç duyacakları tek bişey bile yok yani.

durumunuzu tahmin edebiliyorum ama eşinizi anlayamıyorum.
ben de OKB hastasıyım ama artık kendimden bıktığım için tedavi oldum bir süre.
sonra tedaviyi, ilaçları kaldıramadığım için bıraktım ama ona rağmen baya ilerleme oldu. zaten eşiniz kadar kötü değildi durumum.
zor bir hastalık.
ilerleyen bir hastalık bu.
eşiniz tedavi olmazsa daha da kötüye gidebilir.

umarım beraber aşabilirsiniz bu sorunu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…