Kocam ve bitmeyen işleri

Canım seninki bir daha yapmamak için almaz da bu abimiz kendisi yapıyor zaten baksana🤣🤣
Allah korusun. Elini bir ona atmadi benimki. Atmasin da aman 😂 menemenden sonra en son 3 kere dus aldim hala domates kokuyorum diye ortada geziniyordu. 😂
Konu sahibinin kocasi ayni benim babam. Onda boyle. Salgam kurar. Tursu,kurutmalik, receller,tarhanalar. Annem kis gelsin istemiyorum artik diyor.. 😂 56 yasina geldi hala ayni babam 😂

Evet o bendim :)) kızıyorum ya o kadar tatlı olmayabilirim :)) ama bir yandan da birşey diyemiyorum. Geçenlerde kavanoz kapağı bulunmuyordu yaşadığım şehir de. Neyse ki stoktan hallettik. Sonra da gerek yokken denk gelmiş bulmuş birsuru kapak almış. Ya bir daha bulamazsak diye. Ne yapayim ne diyeyim bilmiyorum artık .

Benim kayınbabam da böyledir, ama kafasına eseni yapmaz yani kayınvalideme göre takılır. Mesela çalıştığı yerin bahçesinde ayva varmış, çalışanlara dağıtmışlar, onları almış getirmiş baktım ayva reçeli kaynatıyorlar geçen gün 😂 bilmiyorum bana sevimli geliyor ama kv tabii ev hanımı, çalışan insan için düşünemiyorum bile ben işten gelip yemek yapamadım daha 10 gündür :))

Evet o bendim :)) kızıyorum ya o kadar tatlı olmayabilirim :)) ama bir yandan da birşey diyemiyorum. Geçenlerde kavanoz kapağı bulunmuyordu yaşadığım şehir de. Neyse ki stoktan hallettik. Sonra da gerek yokken denk gelmiş bulmuş birsuru kapak almış. Ya bir daha bulamazsak diye. Ne yapayim ne diyeyim bilmiyorum artık .
Kapak almak mi ?ya cok alem adam 😂 Allah sabir versin ama zor babamdan bilirim. Annem cok cekti,hala cekiyor 😂
Memleketten kilolarca findik getirirdik. Bir hevesle kirar ayiklardik. Babam ayiklanmis findiklari gittigi evlere gotururdu😂 Sinir olurdum o zamanlar 🤣

Eşiniz benim erkek versiyonum aslında benim eşim de azıcık ama bakım azıcık diyorum böyle olsaydı ben alırım kilo kilo domates turşuluk yaparım her sene o da bu ne yeter artık alma bıktım der sanki elini sürüyor da 🤣

Kapak almak mi ?ya cok alem adam 😂 Allah sabir versin ama zor babamdan bilirim. Annem cok cekti,hala cekiyor 😂
Memleketten kilolarca findik getirirdik. Bir hevesle kirar ayiklardik. Babam oturmaya ayiklanmis findiklari gittigi evlere gotururdu😂 Sinir olurdum o zamanlar 🤣
Aboow ayıklanmış fındıkları mı götürürdü madem oraya götürecek kabuklu götürseymiş ben olsam ben de sinir olurdum 🤣🤣

Aboow ayıklanmış fındıkları mı götürürdü madem oraya götürecek kabuklu götürseymiş ben olsam ben de sinir olurdum 🤣🤣
Yok canim niye yorulsunlar evde amele vardi sonucta 🤣 4 cocuk , annem ,kendi. 6 amele dururken ne gerek var 😂

Her şey pahalı :)
adam da neresinden tutsak kardır diye düşünmüş
İyi yapmış bence

Buluyorlar kiz 😂 Gecen ay 50 kilo domates getirdi benim adam da eve. Menemen yapacakmisim. Nobetteyken domates yuklu kamyon geciyormus uygulama noktasindan. Adamcagiz da polis diye buna kiyamamis. Yari fiyatina vercem sana demis 😁 Ne bilsin benimki 50 kilo alacak.
Bir de utanmadan kahkaha atarak anlatiyor bana. Adam bana yari fiyatina verdi. 50 kilo alinca da bir an pisman oldu falan diyor arsiz 😁
Yapmadim hepsini. Tam yarisini yaptim. Ya sen yap ya da elimde posetler kapi kapi gezip her daireye dagitirim dedm 😂 Yarisini da o yapti. Daha da almaz o kadar 😂
Ay çok güldüm ya. Komik ama işkence gibi de bir yandan. 50 kilo domates için insan yevmiyeyle işçi tutar yahu, tek kişilik iş olabilir mi o? =)) 50 kilo domatesle yapılan menemeni bitirene kadar domates mevsimi yine gelir ki zaten. Gelmez mi =)) Ay şok oldum cidden. Hele eşimi düşündüm de, adamı domates al diye manava gönderiyorum, 5 tane domates alıyor, 3 tanesi çürük. Hiç anlamaz meyve sebze seçmekten.

Tabi canım bazen halden alıyor. Yeşilleri tarladan gidip bakıp beğenip aliyor. Bir de her yıl Antep e gidip malzeme alma rituelimiz var... Bu konuda deli dehşet bir düşkünlüğü var. Ben gördüm 60 kilo domates salçada boğulmak gibi Allah kimseye vermesin... Yiyemiyoruz tabiki canim ya. Birine yemeğe mi gidecegiz kap iki kavanoz domates ya da meyve suyunu götür... :KK43: Yap satalım madem diyorum da... İşsiz kalırsa Allah korusun o zaman satarmis.
Ooouuuvvv sizinkinin hobisi bu demek ki. Elinizi eteğinizi çekin bu işlerden, kendi başına kalsın, uğraşabiliyorsa bırakın uğraşın. Ama sanmıyorum ya. 60 kilo diyorsunuz... Bir de çalışan insanlarsınız. İşte mesai, evde mesai... Tamamen vazgeçmez belki ama en azından stokçuluğu daha makul ölçülere çeker bence. =)

Ay çok güldüm ya. Komik ama işkence gibi de bir yandan. 50 kilo domates için insan yevmiyeyle işçi tutar yahu, tek kişilik iş olabilir mi o? =)) 50 kilo domatesle yapılan menemeni bitirene kadar domates mevsimi yine gelir ki zaten. Gelmez mi =)) Ay şok oldum cidden. Hele eşimi düşündüm de, adamı domates al diye manava gönderiyorum, 5 tane domates alıyor, 3 tanesi çürük. Hiç anlamaz meyve sebze seçmekten.

Aynısından bende de var, geçen gün salatalık almış 2 kilo, yarısından çoğu çürük. Ne kadar zor olabilir ki yani salatalık almak alt tarafı. O yüzden böyle konu sahibi gibi eşi olanlara imreniyorum :))

Bazı erkekler işgüzar oluyor böyle . Tamam kışlık hazırlamak istemesi güzel bi şey ama size de bi sorsa keşke 😂 destek olayım derken köstek oluyor 😂

Aynısından bende de var, geçen gün salatalık almış 2 kilo, yarısından çoğu çürük. Ne kadar zor olabilir ki yani salatalık almak alt tarafı. O yüzden böyle konu sahibi gibi eşi olanlara imreniyorum :))

İmrenilecek yani yok ya... Bizimki sebzeyi meyveyi çok itinayla seçer. Tek tek kiloluk çilek seçtiğini bilirim. Patlıcanlı yemek yapacak olduğumda herşeyini hazırlayıp markete gönderirim patlıcan güzel değildi diye almadığı olur. E ne yapcam ben o zaman, kalıyorum oyle. Çok zor bilen adamla evli olmak...

İmrenilecek yani yok ya... Bizimki sebzeyi meyveyi çok itinayla seçer. Tek tek kiloluk çilek seçtiğini bilirim. Patlıcanlı yemek yapacak olduğumda herşeyini hazırlayıp markete gönderirim patlıcan güzel değildi diye almadığı olur. E ne yapcam ben o zaman, kalıyorum oyle. Çok zor bilen adamla evli olmak...

Zaten bilen adam beni çoktan boşardı herhalde, allah dağına göre kar verirmiş :)))

Ahaha, valla benimki de nerede koca çekirdekli salatalık var, bulur getirir, ben arasam bulamam. Ya bir de bana diyor ki, manavda bunlar vardı, daha iyisi yoktu. Eeeee benim de sürekli alışveriş yaptığım manav bu. Sürekli güzelini bulup alıyorum. Ne hikmetse eşim gidince, iyi malları ortadan kaldırıyorlar herhalde, adam yalan söyleyecek değil ya. =P

Merhaba hanımlar.
Konuya hemen girmek istiyorum. Eşim sürekli bana söylemeden eve büyük iş gerektiren şeyler getiriyor. Mesela diyor ki bir ara domates konservesi, menemen, ketcap yapalım mı diyor. İyi olur diyorum hoop olmadık zaman da 60 kilo domates 30 kilo biber. Birşeyler kurutalim mi der, sonra yine sormadan kasa kasa nane, kekik, reyhan... Kilo kilo turşuluk getirdiği bir sırada daha başka tonla isim olduğu için kızdım yapmadım kendi yaptı. Yapmadığınız şey yok. Elma armut bilimum meyve kuruttuk, pestil yaptik ya hu neler neler... Bıktım artık şükür yaz bitti turşu geçti bitti derken geçen gün nar ekşisi yapılışı izlemiş bugün on Kasım için okuldaki anma toreninden döndüm 20 kilo nar almış. Kızınca da kızdı oluyor. Kardeşimin haftaya düğünü var. Bir ton şehir dışından misafir gelecek. Evimi pislik goturuyor, çamaşır ütü beni bekliyor, bir de kardeşim bana yakına taşınıyor diye onun evine kosturuyoruz. Okulda sınav yaptım daha okuyamadım. Ay sinirden catliycam.
Evet çok yorucu oluyor ama ev yapımı şeylerin yerini hiçbir şey tutmuyor, benim şahsen hoşuma gitti.

Kocanız=ben.
Kocan yok ama sevgilimin evini bildiğiniz köy evine çevirdim. Sen git havuzlu rezidans dairesinin camlarına biber patlıcan kurutmalığı as :D
Nereden baksanız her hafta birşey yapıyorum, bir hafta reçel, bir hafta turşu, bir hafta aşure... Adam artık kafayı yedi ki her hafta sipariş veriyorum, almam diyorsa birini yollayıp alıyorum. Yok yani napiyim yapıyorum :D uğraşmayı seviyoruz efendim, hem zevkli de :D

Ay tam kaynana gibi ya. Koy önüne o zaman sen yap de
benımde esım boyle alıp alıp gelır cebınde son parası bıle olsa gordumu harcar alır alır gelır :KK70: tencere catal kasık takımı bıle . guzelmıs kalıtelıydı der meyve sebze guzeldı der ama oturur benımle yapar ayıklama temızleme ıslerını falan kahve ıce ıce yaparız

bazı erkeklerın ıcıne x teyzeler kacıyor bence

Back
X