Kocam yemekleri begenmiyor

Kaynanam yemek yapmayi bilmiyor ki bizi cagriyor kizim sen yap elin lezzetli diyor orda yaptigimi begeniyor evimde begenmiyor...
O zaman malzemededir fark

Herkes Trabzon tereyağı yiyemez

Ya da hakiki zeytinyağı

Babam eskiden halamın Kv sinin yemeklerini yiyemezdi zeytinyağı kokuyor diye halama pişirtirlerdi abine göre yap diye sonra alıştı o da az az yerken

Mesela eşimin ailesinin nohut yemeği kan kırmızı benimki salçasız eşim alıştı ama diğerleri hala öyle nohut mu olur diyor

Ada'ma Zaman tanı bazı şeyleri de onun istediği gibi yap

mevlam açlıkla imtihan etmesin, huysuz insanı memnun etmek zor ,dünyanın en iyi aşçısı olsanız da bir eksik söyler,kendinizi üzmeyin boşuna...

Canim keske yaptirabilsem kalvaltidan cok sikayetciydi bi kez hazirladi ondada daha iyisini senden istiyorum dedi boyle bir koca
Böyle kocaya mutfak kapısını kitlerim, ortaya da bir dilim kuru ekmek bırakırım bak ertesi gün nasıl yiyor tüm yemekleri, onun yediklerini bulamayanlar var, yemeğe burun kıvrılmaz.

Son düzenleme:
Canim sagolun yardimlariniz icinde zaten 2 aydir pilavin yapmadigim cesidi kalmadi hamgisinj sever diye... sorsan ben pilavi cok severimde gusel yapamiyorsun diyo... kaynanamlar bizdekken begeniyor yemeerimi onlarada siz gelince sansinjza guzel oluyor diyor. Kaynanam gecen sey dedi begenmezse yemegini ben senin annen degilim gidip bastan yada farkli yapmam yersen bu de diye tembih etti hatta.... buarada Gercekden Allah kimseyi ac birakmasin aclikla sinamasin

Mutfagim kapisiz :)
Hemen bir kapı yaptırırım sizin yerinizde olsam veya yemekleri az yapar gece acıktığında tek lokma yiyecek bulamamasını sağlarım ciddiyim ben, eşinizin yaptığı gereksiz bir kapristen başka birşey değil.
Asla ona göre yemek yapmayın, yemekleri kendi bildiğiniz gibi yapın, yerse yer yemezse yesin diye uğraşmayın.

Oyle yapacam kiz artik canima tak etti zaten sabah aksam bu tartisma begenmeyince o bende yemiyorum... sonra meyve yogurt falan yiyoruz

Ben de yemek konusunda çok yetenekli değilim. Eşim daha iyi yıllarca yalnız yaşamış. İkimiz de çalışıyorduk yemekleri bazen o bazen ben yapardım. Haftasonları ise herşey ondan. Temizlik bende. Şimdi 2 senedir evdeyim kızımıza bakıyorum. Hala yemekleri arada o arada ben şeklinde devam ettiriyoruz. Yemekleri sırayla yapın.

Olmaz hayatim dedi simdi hemenn...

eîn napmaya çalisiyor çok merak ettim
baskasi varken iyi diyor kimse yoksa kotu diyor he
delimi nee :)

yemegini yap ye otur, yerse yer yemezse yemez
yenievlisiniz simdiden boyle alistirirsan çok çekrisn, kv deyin dediigni aynen uygula

Zaten bu gazla gidersem karsisina gecip immm ne guzelde yapmisim ellerime saglik deyip yemek gelio elinide surerse cek elini lan kendime gore yaptim falan :)

Olmaz hayatim dedi simdi hemenn...

nedenmiş o

yani o ne istiyorsa açıkça söylesin

mesela benim damak zevkim ve eşiminki tutmazdı

biraz o biraz ben değiştik

mesela o kalabalık ailede büyümüş

etin vs yanına patates konulmuş hep ben ise her şeyi rafine yerim

pilavı et suyu vs ile yapmam

kıymalı dolma yapmayı 30 yaşımda öğrendim

mesela benim ayranım koyudur zira yoğurdu çok, daha sağlıklı ve lezzetli

onlar "ay bu ne, çok koyu, ayran dediğin cıvık olur" der

ya da ne bileyim eskiden yokluk varmış işte yoğurt vs ekşi imiş öyle alışmış insanlar

mesela ben ekmek banmalık değil de tanesi bol suyu az yemek yaparım ama onlar bol su az tane yapar

yani aynı malzemeden ben 2-3 kişilik yemek yaparım onlar 6-7 kişilik

bu durumda da ne oluyor yemekler farklı oluyor

bunları gözlemle

eşin nasıl istiyor farkını anla

mesela ne istiyorsan git al de

örneğin salçayı o alsın bir sefer de pirinci de o alsın

örneğin ben baldo sevmem ve almam osmancık tipi alırım belki hep baldo yiyene tadı farklı gelir vs vs

yağların markaları da aynı şekilde farklı olabilir

hatta tuzun iyotlu olup olmaması da

adam dışarıdan yemeği de sevmiyormuş ya bir yapay tat geliyor yemeklerden ya da farklı bir koku

mesela pilavı terayağ ile değil de sıvı yağ ile yap olmadı margarin ile yap

kv ye gidince bak ne kullanıyor yağ tuz vs

eşinin dediği olmasın ama orta yolu bul

örneğin tam terayağlı değil de karışık yağlı yap hem ağır olmaz hem lezzetli olur vs vs

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…