- 4 Mart 2018
- 133
- 171
- 103
- Konu Sahibi Ofyoruldum
-
Kesinlikle başka biri yok diyordum ama açıkçası bu kadar mesaj dan sonra içime düştü ....Valla o çocuklar aynı Zaman'da o Ada'mın da çocukları. Neden anne düşünmek zorunda hep. Kadın evinin başında. Koca Of'lara puflaya çocuklarının yanında. Çocuklarla paylaşımda bulunacağına tv , maç izliyor. Hollanda'lı erkekler kız çocuklarının saçlarını örebilmek için kurslara gidiyorlar. Bu kadın kendi kendine yapmadı bu çocukları. Konu sahibi kocan gerçekten boşanmak istiyorsa boşan. Ama yaş tahtaya basma. Sevgilisi varsa yüzde yüz o kusurlu olur. O zaman maddi sıkıntı çekmezsin.
Bak bence şöyle yap; eşine çift terapisine gitmeyi teklif et. O sırada da boşanma olursa nr kadar nafaka alırsın mülklerden eline ne geçer nerede yaşarsın filan bunları sakinlikle düşün planla. Eşinin üstüne düşme kendine düşünmek sakinleşmek ve eşin olmadan yaşamayı tahayyül edebilmek için zaman yarat. Terapiden sonra düzelirseniz ne ala; düzelmez de boşanırsanız sen fara tutulmuş tavşan gibi kalmazsın elinde bi planın olur. 17 yıllık evlilik bitirmek çok zor tabi yedi aylık ilişkisi biten bile depresyona giriyor. Eşine öfke duymakta da haklısın o da mutlu olmasın diye düşünmen de çok insani. Burda önemli olan senin bu süreci en az hasarla atlatman. Her duruma hazırlıklı ol.O kadar doğru ki dediklerin herşeyi denedim hiç bakımlı olmak anlayışlı olmak diye bişey yok ...fayda etmiyor bişey değişmiyor daha ben üstüne tükenmişliğe giriyorum
Aynı benim eşimin sözleri niye böyle düşünüyorsunuz acaba.emin olun onun içinde hiç kolay olmayacak belliki mutsuz.Doğru söylüyorsun ama boşandığı mi zaman ona hiçbirsey olmayacak ona o çok düşkün olduğu özgürlüğü nü verecem olan çocuklarla bana olacak maddi ve manevi
O zaman mutlu olsak hep beraber niye birilerinin mutluluğu birilerinin mutsuzluğu üstüne inşa edilmeli olsun kiAynı benim eşimin sözleri niye böyle düşünüyorsunuz acaba.emin olun onun içinde hiç kolay olmayacak belliki mutsuz.
arada olur öyle kavgalar, ilgisizmiş gibi hissettiğiniz duygular.... bir sorunu olabilir mi iş ile yada maddi herhangi bir sorun... görünürde yok ise yapacağınız tek şey size yapılanın aynısını ona yapmak... size nasıl davranılıyorsa aynısını yaşatmak belki üstüne düşmeyi bırakabilirsiniz bir süre... sorgulamayın,tabiki arkadaşları ile zaman geçirsin musade edin... hatta siz teklif edin ona canın mı sıkkın bugün belki arakadaşlarınla dışarı çıksan yada maçı dışarda izle mesela hem hava alır hemde kafanı dağıtmış olursun gibi tekliflerle yaklaşın ona... daha yumuşak yada kavga çıkarmaya çalıştığında kavgaya dahil olmak yerine nedenini anlamaya çalışın tamam sen sakinleş sonra konuşuruz gibi... ama burada en önemli konu size eğer tekrar boşanma teklifi ile gelir ise... her zamankinin aksine kabul edin... yetmez mi bu kadar siz kadınsınız onurunuz, gururunuz oldukça inciniyor...Nereden başlasam bilemiyorum arkadaşlar ama içimden çıkamıyorum hikayem çok uzun sizi sıkmamak için kısaca özetlersem , 17 yıllık evliyim eşim iş nedeniyle 3 yıldır başka bir şehire gidip geliyor hafta içi bir kez ve haftasonu evde oluyor evliliğimiz de hep sıkıntı larımız oldu ama bu sefer başka her günümüz kavga eften püften herşeye kavga çıkıyor sevgi saygı paylaşım hiçbir şey yok artık evde olduğu zamanda ya TV. Ya telefon yada kitap okuyor maç izliyor bana ilgisiz çocuklara ilgisiz beni kısıtlama özgür bırak arkadaşlar ımla bulusayim diyor bı pazar yemeğe çıkıyoruz o da kendi yanımızda ruhu yok sanki ben kızınca da ne var her evlilik böyle ne yapmamı bekliyorsun beni böyle kabul et diyor ve son üç yıldır her tartışmada boşanalim diyor kalbinde hayatında başka biri olmadığına eminim ama bende yokum onun kalbinde ve hayatında....çocuklarımız var boşanmak çözüm değil gibi ama ne yapabilirim de onu kazanırım ( bakımsız değilim bakımlı ol demeyin onun için söylüyorum)veya akışına mı birakmaliyim ???
Son tartışma ctesi oldu yine boşanma diyince bende tamam peki boşa o zaman dedim ptesi avukata giderim dedi yani son iki üç yıldır dediği söz...bende yok erteleme hadi madem o kadar istemiyorsun beni şu anda bosayabilirsin üç kelime dedim o da sinirle boşol dedi sabahına yüzüğü çıkarmıştı bugün akşam eve gelirken yine takmış ben çocukların hatrina huzursuzluk olmasın diye yemek payını tencere de bırakmıştım başka damuhattap olmuyorum çocuklar huzursuz olmasın diye...biraz önce ortaya soruyor mide ilacı evde varmı diye bende cevap vermedim tekrar etti bana dönerek bende düzgün sorarsan ancak cevap verebilirim dedim düzgünce sordu söyledim ilacın yerini....yani bir nevi topu ona atıyorum artık nereye varacak da varsınarada olur öyle kavgalar, ilgisizmiş gibi hissettiğiniz duygular.... bir sorunu olabilir mi iş ile yada maddi herhangi bir sorun... görünürde yok ise yapacağınız tek şey size yapılanın aynısını ona yapmak... size nasıl davranılıyorsa aynısını yaşatmak belki üstüne düşmeyi bırakabilirsiniz bir süre... sorgulamayın,tabiki arkadaşları ile zaman geçirsin musade edin... hatta siz teklif edin ona canın mı sıkkın bugün belki arakadaşlarınla dışarı çıksan yada maçı dışarda izle mesela hem hava alır hemde kafanı dağıtmış olursun gibi tekliflerle yaklaşın ona... daha yumuşak yada kavga çıkarmaya çalıştığında kavgaya dahil olmak yerine nedenini anlamaya çalışın tamam sen sakinleş sonra konuşuruz gibi... ama burada en önemli konu size eğer tekrar boşanma teklifi ile gelir ise... her zamankinin aksine kabul edin... yetmez mi bu kadar siz kadınsınız onurunuz, gururunuz oldukça inciniyor...
Son tartışma ctesi oldu yine boşanma diyince bende tamam peki boşa o zaman dedim ptesi avukata giderim dedi yani son iki üç yıldır dediği söz...bende yok erteleme hadi madem o kadar istemiyorsun beni şu anda bosayabilirsin üç kelime dedim o da sinirle boşol dedi sabahına yüzüğü çıkarmıştı bugün akşam eve gelirken yine takmış ben çocukların hatrina huzursuzluk olmasın diye yemek payını tencere de bırakmıştım başka damuhattap olmuyorum çocuklar huzursuz olmasın diye...biraz önce ortaya soruyor mide ilacı evde varmı diye bende cevap vermedim tekrar etti bana dönerek bende düzgün sorarsan ancak cevap verebilirim dedim düzgünce sordu söyledim ilacın yerini....yani bir nevi topu ona atıyorum artık nereye varacak da varsın
Onun sürekli bı özgürlük takıntısı var benim kisitladiğimi düşünüyor ama bilmiyorum bütün hafta bizi görmemişken ctesi yi arkadaşıyla geçirmek istemesi normal mi? Ben mi yalnış düşünüyorum ?
Yok Allah korusun bizim şu an için en azından öyle bi durum yok... bilemiyorum o kadarı ? Büyük konuşmamak lazımYa bisey sorucam gerçekten çünkü yakın çevremden de biseyler görüyorum bu konuyla alakalı.Iste yok inadına bosanmiycam yada çocuklarım için bosanmiycam.Bu nedir yanlış anlamayın yuva yıkmak kolay değil ama siz mutsuzsunuz cocuklariniz anlıyorlar bu durumu.Ne olacak nereye kadar size yazık degilmi bundan 10sene sonra cocuklariniz hepsi kendi hayatlarını kurucak.Ya siz?
Bugün bisey duydum bir yakınımızın eşi aldatıyor karısını hepimiz biliyoruz çünkü kadınla aynı evde yaşıyorlar.Evdeki eşi tamam onunla devam edebilirsin ama akşamları evine gel .Yok artık dedim neymiş işte elaleme karşı yapıyormuş, yok çocukları içinmiş.Boyle olmamalı ya büyük konuşmayım ama evlilikte saygı diyoruzya eee nerde kaldı saygı.
Kafası karışık belki ne istediğini o da bilmiyorBence eşinde boşanmak istemiyor.söylüyor teklif ediyor ama istemiyor. Sen sakin kal asla çirkefleşme yok bana evi ver yık nafaka ver bikmem ne.bunlar onu daha da soğutur boşanmaya bir adım daha yaklaşırsınız .her zaman ona karşı içten ve nazik ol birşey kaybetmezsin kazanırsın.
Peki seni neyle suçluyor ne diyor sebep olarak.sadece özgürlüğümü kısılıyorsun demiyordur herhalde.bi de özgür olmak ,bunu istemek kötü birşey değil kiKafası karışık belki ne istediğini o da bilmiyor
Biz onlardan sanki sıkılmıyoruz vefa saygi sevgi sadakat aliskanlik cocuklarimizin babasi diye yillarimizi veriyoruz.Boşanın demiYorum ama ağzınla kuşta tutsan bu herifin ruhu ölmüş.Ne diyor ünlü sanatçimiz Fedon:"kimse aynı kadınla 50 yıl yaşamak zorunda değil "diyerek evlilik müessesine saygı duymuyor sapkın zihniyet.Erkekler çabuk sıkılıyor elindekilerin değerini bilmeyip herşeyi çabuk eskitiyorlar.
Onun özgürlük anlayışı benden farklı , bilmiyorum hata bendemi ondan samimiyetle soruyorum sizlere, ona göre koca eve ekmek getirdimi görevi tamamlamıştır ve başka sorumluluğu kalmamıştır ev çocuklar tamamen kadına aittir eve gelecek yemeğini yiycek düşünü alcak namazını kılacak ders çalışacak ve yatacak , hafyasonlari arkadaşlarıyla yemek yiyip kardeşlerine gidecek ha istersek kardeşlerine bizde gidebiliriz ama her zaman onunla gitmemize gerek yok sorun yapmaz....ne hastalığında ne sağliğimizda ondan bişey beklememeliyiz çünkü çok önemli bir işi var ona göre....herşeyi ben halletmeliyim o sadece bı pazar günleri birlikte yemeğe çıkabilir bizimle o da para hesabı yapa Yapa kafayı yedirir hepimizePeki seni neyle suçluyor ne diyor sebep olarak.sadece özgürlüğümü kısılıyorsun demiyordur herhalde.bi de özgür olmak ,bunu istemek kötü birşey değil ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?