- 29 Mart 2012
- 796
- 90
- 118
- Konu Sahibi naneli_limon
-
bu saydığın isimler gayet normal isimler ama bazen modern olacak diye o kadar abartıyoruz ki bazı isimleri duyunca donup kalıyorum ben..anneler netten bakıp manasını bile bilmeden isim koyabiliyor..
aslında isim çok önemlidir..kişiyi yansıtan en önemli şeylerden biridir..ve bence koyulacak ismin modernliğinden daha çok sizin için bir anlamı olması önemli..hani çocuğunuz ilerde anne bana bu ismi neden koydun derse ona verecek güzel ve anlamlı bir cevabı olmalı insanın..
kız ismi olarak aklıma ilk gelen ve üzerine başka isim tanımadığım tek şey Zeynep ismi :) ama iki isim de düşünebilirsiniz.ikinizin de gönlü olmuş olur.
bir arkadaşım kızının ismini ne koydu biliyor musunuz? Pirenses :) evet arada İ harfi var yanlış okumadınız..:)
Katılıyorum güzel olacak değişik olacak diye abidik gubidik isimler koymayı marifet sayıyoruz
Arkadaşının kızının adına güldüm yalnız.
Bir tanıdığımız da kızının adına Kardelen koymuştu.
Konsimatris adı gibi ya... Gerçekten kötü...
Katılıyorum güzel olacak değişik olacak diye abidik gubidik isimler koymayı marifet sayıyoruz
Arkadaşının kızının adına güldüm yalnız.
Bir tanıdığımız da kızının adına Kardelen koymuştu.
Konsimatris adı gibi ya... Gerçekten kötü...
Pirenses mi ??bu saydığın isimler gayet normal isimler ama bazen modern olacak diye o kadar abartıyoruz ki bazı isimleri duyunca donup kalıyorum ben..anneler netten bakıp manasını bile bilmeden isim koyabiliyor..
aslında isim çok önemlidir..kişiyi yansıtan en önemli şeylerden biridir..ve bence koyulacak ismin modernliğinden daha çok sizin için bir anlamı olması önemli..hani çocuğunuz ilerde anne bana bu ismi neden koydun derse ona verecek güzel ve anlamlı bir cevabı olmalı insanın..
kız ismi olarak aklıma ilk gelen ve üzerine başka isim tanımadığım tek şey Zeynep ismi :) ama iki isim de düşünebilirsiniz.ikinizin de gönlü olmuş olur.
bir arkadaşım kızının ismini ne koydu biliyor musunuz? Pirenses :) evet arada İ harfi var yanlış okumadınız..:)
Yav Selin in nesi var,gayet güzel isim..Kendi adım diye söylemiyorum valla...Mrb Allah izin verirse bir kızımız olacak. Ben kızımın hep modern ve güzel bir ismi olmasını hayat ettim. Ama gelin görünki eşim modern isimlerin hiç birini beğenmiyor. Sinem, Selin gibi isimleri beğenmiyor. Anlamları kötü olsa neyse ama değil. Eşim, isim çocuğun karakterinide etkiler diye istemiyor. Fikrini henüz söylemedi ama eski isimler hoşuna gidiyor. Hem anlamı güzel hem çok kullanılmayan bir isim istiyorum. Fikri olan var mı acaba? Eşimi nasıl ikna edebilirim off yaa
Eski isimlerden beğendiklerim;
Mihrimah: Günes ve ay.
Zeynep: Değerli taşlar, mücevherler.
Zülal : Cennete aktıgı söylenen suyun adı.
Miray: Ayın sultanı, ilk ay, parıltılı, ay yüzlü.
Samira : Samir kökünden gelir. Gecenin arkadaşı, sabah yıldızı ve gece insanı gibi anlamları vardır.
Aysima : Yüzü ay gibi parlak.
Simay : Gümüş gibi parlak ay.
Sahra: Çöl.
Tuana: Cennete düşen ilk yagmur damlası.
Alya: Farsçada sema,gökyüzü.
Arya: Operalarda tek kişi tarafından orkestra eşliğinde söylenen parça.
Ecrin: Allahın hediyesi.
Buğlem: Kızılderili dilinde yağmur yüklü bulut.
beğendigim isimlerin cogunun anlamlarını bılıyorum.. bazılarına internet aracılıgı ile baktım internetin yalancısıyım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?