Kocama isim beğendiremiyorum :(

naneli_limon

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Mart 2012
796
90
118
Mrb Allah izin verirse bir kızımız olacak. Ben kızımın hep modern ve güzel bir ismi olmasını hayat ettim. Ama gelin görünki eşim modern isimlerin hiç birini beğenmiyor. Sinem, Selin gibi isimleri beğenmiyor. Anlamları kötü olsa neyse ama değil. Eşim, isim çocuğun karakterinide etkiler diye istemiyor. Fikrini henüz söylemedi ama eski isimler hoşuna gidiyor. Hem anlamı güzel hem çok kullanılmayan bir isim istiyorum. Fikri olan var mı acaba? Eşimi nasıl ikna edebilirim off yaa

bu saydığın isimler gayet normal isimler ama bazen modern olacak diye o kadar abartıyoruz ki bazı isimleri duyunca donup kalıyorum ben..anneler netten bakıp manasını bile bilmeden isim koyabiliyor..

aslında isim çok önemlidir..kişiyi yansıtan en önemli şeylerden biridir..ve bence koyulacak ismin modernliğinden daha çok sizin için bir anlamı olması önemli..hani çocuğunuz ilerde anne bana bu ismi neden koydun derse ona verecek güzel ve anlamlı bir cevabı olmalı insanın..

kız ismi olarak aklıma ilk gelen ve üzerine başka isim tanımadığım tek şey Zeynep ismi :) ama iki isim de düşünebilirsiniz.ikinizin de gönlü olmuş olur.

bir arkadaşım kızının ismini ne koydu biliyor musunuz? Pirenses :) evet arada İ harfi var yanlış okumadınız..:)

canım sızın tercıh ettıgınız ısımler koyulmayacak ısımler degıl ,gayet normal isimler .

bazıları var kı ; modern olacak dıye cocuga sonradan tureme

anlamı bıle ne oldugu bellı olmayan abıdık gubıdık ısımler koyuyorlar .

cocuk okula basladıgnda kendi ismini bile telafuz edemıyor.

isim koyarken hem anlamına hem de cocugun telafuz edecegı turden koymanızı

tavısye ederım .esınızın bı sozune katılıyorum ,isimler kişinin karakterını gercekten

etkılıyor buna inananlardanım ben de .

benim en cok begendıgım ısımler ; berrak ve zehra'dır .

berrak hem telafuz edılısı guzel hem de anlam net .

zehra ısmi ıse bana masumlugu cagrıstıyor bılemıyorum :)

bı dıger begendıgım ısım ıse lavinya :) anlamı cok guzel hem de

ozdemır asaf'ın plotonık askına verdıgı ısım .hıkayesı guzel ama

cocuk gelısım doneminde bu ismi telafuz edemez :)

günaydın canım isim koyarken mutlaka anlamlarınıda araştırın bazen aileler o kadar tuhaf isimler koyuyorlar ki kendileride isimlerin anlamlarını bilmiyorlar hatta kendileri bile söylüyemiyorlar canım sinem isminin anlamına internetten baktım şimdi bir çok anlam içeriyor benim tenim ,benim vucudum,gögsüm,başka yerdede şöyle geçiyor,gönlüm,yüregim,çok sevdigim diye geçiyor anlamlarını iyice araştırın derim ben benim sevdigim kız isimleri zeynep,zehra,ve duru isimidir

Katılıyorum güzel olacak değişik olacak diye abidik gubidik isimler koymayı marifet sayıyoruz
Arkadaşının kızının adına güldüm yalnız.
Bir tanıdığımız da kızının adına Kardelen koymuştu.
Konsimatris adı gibi ya... Gerçekten kötü...

Kadesa gibi bende Zeynep i tek geçiyorum
eskilerden en anlamlı en hoş isim bence

kardelen isminin anlamı çok güzeldir üstelik temiz bir isimdir.konsomatris ismi olduğunu ilk kez senden duydum. kız kardeşimin adı kardelen bu arada.çok yanlışlardasınız.

isimler kişinin karakterını gercekten

etkılıyor buna inananlardanım ben de .

Allah kucagınıza almayı nasip etsin

bencede isim çok önemli..ama anlamı daha çok önemli..
birde telaffuzu zor olmamalı benim ismimi doğru düzgün söyleyen çok azdır:)
not:zeynep ismi çok güzel ama 3 4 yıldır nerdeyse her doğan kıza zeynep ismi verildi:)
elif,ayşe,zehra bunlar hem eski hemde bana göre kulağa çok hoş gelen isimler..
sizde iki isim koyabilirsiniz..mesela sinem elif gibi...

Son düzenleme:
Gaye olabilir. Hem herkeste bulunmayan, daha nadir bir isim, hem anlamı güzel, hem de hoş bence. Ben Allah izin verir de birgün kızım olursa Nehar koymak istiyorum. İlkim de güzel isim. Hem anlamca hem de fazla duyulmamış.

size katılıyorum bazı aileler o kadar tuhaf isimler koyuyorlar ki kendileri bile telafuz edemiyorlar ama kardelen isminin anlamı güzel 1. Çiğdem. 2. Nergisgillerden baharda çok erken çiçek açan soğanlı bir bitki. Bahar ayında erkenden açan soğanlı bir bitki yada karda açan çicek anlamına geliyor

evet ya değişik olcaz diye bazı insanlar saçma sapan şeyler koyuyolar çağla şikel 2.oğluna UZAY adını koydu ötesi var mı benim beğendiğim kız isimleri;ece,tuğçe,tuba,pelin

Bende hep kendimi kızım olcak diye alıştırmıştım adınıda Fatma Rima koyucaktım ama erkek çıkınca olmadı bende erol aras koyucam :) hayırlısı olur inşallah

Eski isimlerden beğendiklerim;

Mihrimah: Günes ve ay.
Zeynep: Değerli taşlar, mücevherler.
Zülal : Cennete aktıgı söylenen suyun adı.
Miray: Ayın sultanı, ilk ay, parıltılı, ay yüzlü.
Samira :
Samir kökünden gelir. Gecenin arkadaşı, sabah yıldızı ve gece insanı gibi anlamları vardır.
Aysima : Yüzü ay gibi parlak.
Simay : Gümüş gibi parlak ay.
Sahra: Çöl.
Tuana: Cennete düşen ilk yagmur damlası.
Alya: Farsçada sema,gökyüzü.

Arya: Operalarda tek kişi tarafından orkestra eşliğinde söylenen parça.

Ecrin: Allahın hediyesi.
Buğlem: Kızılderili dilinde yağmur yüklü bulut.

Pirenses mi ??

Yav Selin in nesi var,gayet güzel isim..Kendi adım diye söylemiyorum valla... Kızımın da ilk adı aynı zamanda...

Şaka bir yana iki isim koyabilirsiniz..Hem senin hem de eşinin gönlünde olan isimler...

Ecrin Allah'ın hediyesi demek değil..Ecrin Kerim ,yani bu iki kelime bir aradayken Allah'ın hediyesi demek.. Tek başına Ecrin sadece Ücret anlamına geliyor...

Yukarda yazdıklarınızın bazılarının anlamları yazdığınız gibi değil...

Son düzenleyen: Moderatör:
beğendigim isimlerin cogunun anlamlarını bılıyorum.. bazılarına internet aracılıgı ile baktım internetin yalancısıyım

Ben sana tüm isimleri tüm kavramları barındıran güzel bir ad söyliyim
'Hayat' :)
Kendi ismim diye söylemiyorum ama bence çok güzel
öyle çok kullanılan bir isimde değil...
Ama eşinize katılıyorum insanların isimleri gerçekten yaşantılarını etkiliyor...

Zehra, Fatma, Zeynep, Ayşe sevdiğim ve eskimediğini düşündğüm isimler. Bunlar da eski isimler. Bir tane eski bir tane yeni olmak üzere 2 isim koyun herkesin gönlü olsun.

beğendigim isimlerin cogunun anlamlarını bılıyorum.. bazılarına internet aracılıgı ile baktım internetin yalancısıyım

Yalancı internet...

Bir arkadaş kızına Dua ismini koymuştu...Çok beğenmiştim ben...Eşim ıhhh dedi ama ben beğenmiştim....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…