• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocamı ağlattım

birbucukyil

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2016
713
1.004
63
37.sayfa en yeni gelişmeler
32.sayfada gelişmeler

Özür dilerim .Çok uzun bir konu oldu, okumak istemezseniz anlarım.
Merhaba değerli arkadaşlarım. Bu olay dün yaşandı ama hala etkisindeyim. Eşimle 6 yıldır evliyiz, Allah bağışlarsa iki tane meleğimiz var. Bugüne kadar birbirimizi üzmedik çok şükür. Eşim bana , arayıp bulamadığım huzuru veren kişidir. Onu hem seviyorum hem de minnet duygularıyla bağlıyım.

Biz kvnin evinde oturuyoruz evlendiğimizden beri. Bu evde eşimin kardeşlerinin de hakkı var. Evlenirken borca girmedik, yarım yamalak ucuz bir ev kurduk. Beş yıl boyunca burayı yine pahalısına kaçmadan toparlamaya çalıştık bütçemize göre. Ama benim hep bir ev alma, en azından peşinat biriktirme çabam oldu.önceki konumda bundan bahsetmiştim. Hatta kendimi çok yıprattım ve yordum. Eşim tam tersine çok rahat bir harcama içindeydi, playstation, otellerin spor salonları, görümce ,kv ve çeşitli akrabalara iphone, tablet vb hediyeler, pahalı takım elbiseler.

Ben bebeklerimize bakmak için geçici olarak evdeyim, normalde çok yoğun ve zor bir mesleğim var.Artık eşim sadece evimizin geçimini çözebiliyor, tek maaş ile.

Evet bu bilgilerden sonra asıl mevzuya geçelim. Apartmanımız kentsel dönüşüm kapsamında yıkılacak (büyük ihtimalle ). İmza aşamasında şu anda. Kv imzayı atacağını, evin değerleneceğini çok iyi olacağını söyledi. Kiraya çıkarmışız ya da eşyaları depoya koyup onlarla otururmuşuz.sonra yeni yapılan eve yerleşirmişiz. Ben de projeyi hiç begenmediğimden, eksilerinden bahsettim. Beni her zaman ki gibi ustaca bozdu. Canım gülüm diyerek "sen kim köpeksin de konuşuyorsun " ayarında haddimi bildirdi. Ve işin aslı haklı. Neticede 300lük ev 500 lük olacak, tabi ki kabul eder.Ama benim içimde bir yangın var ki tüm şehri yakıp kavurabilir. Ben para biriktirelim derken birsürü paramız çöpe gidecek.iki kere taşınma masrafı, 2 yıl kira, bizim olmayan eve perde masrafı, pencere ve balkonlara yüksek demir .30 bin hesapladım.Malesef kocama kimi zaman bağırarak, kimi zaman ağlayarak isyan ettim. O da çözümsüzlüğün verdiği hislerle ağlamaya başladı. Bu defa bir de suçluluk hissettim. Kendimden nefret ettim.bana çare söyle ne dersen yapıcam diyor. "Söyle bugün yapayım" dedi susup kaldım.Hepimiz sağlıklıyız çok şükür, bu bana yeter diye kendimi teskin ediyorum. Ama hep ben susuyorum, ben harcanıyorum, ben başkalarının kuklası gibi yaşıyorum. Kenara çektim, boşa aldım bekliyorum.

Annemin evinde çok çok çok kötü bir hayatım vardı. İnanın hayatta kimseyi kırmadım, kimseye kıyamadım, köprüleri atamadım. Ama hayat benimle hep dalga geçti. Ben talepkâr olmadıkça, beni boş poşet gibi ordan oraya savurdular.

Edit.arkadaşlar kira eve para harcanmayacak bu sekilde anlaşılmış.
Taşınma masrafim 5bin× 2
Kira bedeli 15 bin( devletin verdiği ancak yarısını karşılıyor
Kvnin evine tekrar taşınınca perde mecburen yapılacak, demirler de artı.yeni ev 2+1 olduğu için çocuk odası balkondan bozma yapılacak 5bin de böyle. 30 bin.

Edit.2. 50 kişi birden Allahım yarabbim 30 bin olur mu hiç saçmalama diyip durdunuz. Aldım hesaplayıp yazdım. Bu sefer de ne hesapçı kadınsın ayıp ayıp diye üstüme geldiniz. :))

Edit3.arkadaslar konu 30 sayfa oldu.Hala sadece ilk mesajı okuyup cevap yazıyorsunuz.Ben sayfalarca kendimi ifade etmeye çalıştım.ilk konumu ve diger sayfaları okumadan beni anlamanız imkansız.

Edit.4 sonuç ne oldu diye merak ederseniz. Ortalığı ayağa kaldırıp içimi dökme konusunda başarılı oldum. Eşimin yüzüne bakamıyorum doğru düzgün. Herhangi bir öneri de yapamıyorum, aslında yapıyorum ama işin içinden yine de çıkamıyorum . 3 gündür ruh gibiyim. Salak salak etrafa bakıp duruyorum.

Edit.5 bu evde oturmayı kabul etmemin tek sebebi. Kira vermeyeceğimiz için masrafları olabildiğince kısarak peşinat biriktirme. Ve kvye minnettarım bu imkanı tanıdığı için. 6 yılda ne oldu derseniz ilk konumu okuyabilirsiniz.

Son düzenleme:
2 yıl oturacağınız ev için perde vs için 30 bin harcamak akıllıca değil ki... ucuzundan geçici şeylerle halledin. Evdekileri uydurun yeni evde güzelini yaptırırsınız. Yüksek demir vs diyorsunuz, çok ev gezin mutlaka karşınıza istediğiniz gibi yüksek demirleri olan bir ev çıkar. 30 bin harcamak nedir 2 yıl oturmak için??

O kadar masrafa ne gerek var ki kira sonuçta balkon kapılarını kilitler anahtarı alırsınız çocuklarımızı çıkardığınızda başında beklersiniz yada yüksek demirli bir ev bulursunuz perde artık pazarda bile var 30000 çok o kadar parayla sıfırdan eşya alınır komple bir eve

2 yıl oturacağınız ev için perde vs için 30 bin harcamak akıllıca değil ki... ucuzundan geçici şeylerle halledin. Evdekileri uydurun yeni evde güzelini yaptırırsınız. Yüksek demir vs diyorsunuz, çok ev gezin mutlaka karşınıza istediğiniz gibi yüksek demirleri olan bir ev çıkar. 30 bin harcamak nedir 2 yıl oturmak için??

Yeni ev için. Tabi ki kira için değil. Yeni ev bizim değil, kvnin evi.Ben oraya harcanan her kuruşumuza acıyorum.

Canim konu hicte icinden cikilmaz bir konu degil sen bir estafurtobe cek rahatla bakim. Ya istedigin olacak iste kentsel donusume gidecek boylelikte yeoyeni bir ev sahibi olma sansin daha da aratacak. Kiraya cik,iki oda olsun nolacak kiraya ciktigin eve masraf filan da yapma,eski perdelerini o eve gore ayarla,olmadi kes bük bir sey yap, tabiki de biriktirdigini harcama,kv ile sakin ama sakin ayni eve gecim hatasini yaoma. 2 sene dayanacan sonra yeni evine gecersin. Bu arada ev sizin mi olacak yoksa kardeslerle ortak mi? Sizin olacaksa da birikimini o eve yaparsin mis gb. Bak bende kentsel donusumu bekliorim,cok az param var. Ev iki katli ustteyim ben altta kv var. Devlet kira parasi da verecek giderse ama tek kira parasi veriyor,esimde ben alirimbkira psrasini ya da babam yarisini bize verir biz kendimize uygun iki oda tutariz ustunu tamamlariz idare ederiz diyoruz. Ayrica 30.bin masraf nedir bacim sende ha. Demirli ev bakarsin tobe yarabbim. Haaa pardon ev sizin degil kv nin mi olacak. Sen kurus dahi harcama o eve, sakin verme parani asla çör çöp olur gider.

Herşeyi idareten yapın madem 2 yıl sonra sürekliliği olan kendi evinize taşınacaksınız bence biraz abartmışsınız fakat kayınvalide yanına asla gitmeyin o 2 yıl 20 yıl gibi olup yiz göz olmaya gerek yok zaten kentsel dönüşümlerde bildiğim kadarıyla kira bedellerini karşılama oluyor nu konuyu gündeme getirin çokta birbirinizi üzmeyin 2 yıl perde hali uymasada olur

Özür dilerim .Çok uzun bir konu oldu, okumak istemezseniz anlarım.
Merhaba değerli arkadaşlarım. Bu olay dün yaşandı ama hala etkisindeyim. Eşimle 6 yıldır evliyiz, Allah bağışlarsa iki tane meleğimiz var. Bugüne kadar birbirimizi üzmedik çok şükür. Eşim bana , arayıp bulamadığım huzuru veren kişidir. Onu hem seviyorum hem de minnet duygularıyla bağlıyım.

Biz kvnin evinde oturuyoruz evlendiğimizden beri. Bu evde eşimin kardeşlerinin de hakkı var. Evlenirken borca girmedik, yarım yamalak ucuz bir ev kurduk. Beş yıl boyunca burayı yine pahalısına kaçmadan toparlamaya çalıştık bütçemize göre. Ama benim hep bir ev alma, en azından peşinat biriktirme çabam oldu.önceki konumda bundan bahsetmiştim. Hatta kendimi çok yıprattım ve yordum. Eşim tam tersine çok rahat bir harcama içindeydi, playstation, otellerin spor salonları, görümce ,kv ve çeşitli akrabalara iphone, tablet vb hediyeler, pahalı takım elbiseler.

Ben bebeklerimize bakmak için geçici olarak evdeyim, normalde çok yoğun ve zor bir mesleğim var.Artık eşim sadece evimizin geçimini çözebiliyor, tek maaş ile.

Evet bu bilgilerden sonra asıl mevzuya geçelim. Apartmanımız kentsel dönüşüm kapsamında yıkılacak (büyük ihtimalle ). İmza aşamasında şu anda. Kv imzayı atacağını, evin değerleneceğini çok iyi olacağını söyledi. Kiraya çıkarmışız ya da eşyaları depoya koyup onlarla otururmuşuz. Ben de projeyi hiç begenmediğimden, eksilerinden bahsettim. Beni her zaman ki gibi ustaca bozdu. Canım gülüm diyerek "sen kim köpeksin de konuşuyorsun " ayarında haddimi bildirdi. Ve işin aslı haklı. Neticede 300lük ev 500 lük olacak, tabi ki kabul eder.Ama benim içimde bir yangın var ki tüm şehri yakıp kavurabilir. Ben para biriktirelim derken birsürü paramız çöpe gidecek.iki kere taşınma masrafı, 2 yıl kira, bizim olmayan eve perde masrafı, pencere ve balkonlara yüksek demir .30 bin hesapladım.Malesef kocama kimi zaman bağırarak, kimi zaman ağlayarak isyan ettim. O da çözümsüzlüğün verdiği hislerle ağlamaya başladı. Bu defa bir de suçluluk hissettim. Kendimden nefret ettim.bana çare söyle ne dersen yapıcam diyor. "Söyle bugün yapayım" dedi susup kaldım.Hepimiz sağlıklıyız çok şükür, bu bana yeter diye kendimi teskin ediyorum. Ama hep ben susuyorum, ben harcanıyorum, ben başkalarının kuklası gibi yaşıyorum. Kenara çektim, boşa aldım bekliyorum.

Annemin evinde çok çok çok kötü bir hayatım vardı. İnanın hayatta kimseyi kırmadım, kimseye kıyamadım, köprüleri atamadım. Ama hayat benimle hep dalga geçti. Ben talepkâr olmadıkça, beni boş poşet gibi ordan oraya savurdular.
ne 30 bini ya?? ev tasimak 30 bin eder mi? yeni ev mi.duzuyorsunuz.
nette en ucuz cama gore olculeri abartmadan perde guneslik (duz guneslik- duz tul pileli diktirin.) 500 tl tutar. hadi 1000 tutsun.
sehirler arasi yol yapmayacagina gore 3000 de tasima tutsa. een fazla.
balkona cama demir niye yaptiriorsunuz. alt kat secin evi. yada ust kat olacaksa pvc kilitleri var. mandalli onlardan takin.
hadi 500 de buna gitsin.
pesinat bir kira bedelidir 1000 -1500 tl lik bir ev bulun. bitti.
kentsel donusumde ev bitene kadar kira alinior ama sart nedir nasildir bilmem.
kv hakli ise kar zarar hesabi yapip uygunsa susacaksin yads daha ii bir yol bulacaksin.

Kentsel dönüşümde kira parası veriyorlar diyebiliyorum neden size vermiyorlar.
Ha şunu da söyliyeyim ev yenilenecek ve değerlenecek kadın tabi ki yaptırmak ister kiraya çıkın siz oturucaksınız masrafda kendinize yapılmış olucaksınız da 30 bin nedir :oha:

Arkadaşlar kiraya çıkacağımız eve masraf yapmayacağım. Yeni yapılan ev için söylüyorum. Geçen hafta arkadaşım taşındı. 5000 taşınma masrafim var diyor. Su, elektrik aboneliği, taşınma şirketi, klimaların monte yapılması, kira bedeli....

benim gibi 16 yıldır kirada 7-8 ev değiştirmiş olsanız ölürdünüz herhalde...
kimse parayı kolay kazanmıyor emin olun, ama dünya malı için bu kadar ağlayıp huzurunuzu bozmak niye?
ömür boyu kirada otursanız ne olur sanki? kıyamet mi kopar? değer mi sevdiğin insanın bir damla gözyaşına?
para her zaman kazanılır da mutluluk öyle kolay bulunmuyor, umarm acı bir tecrube yaşamadan anlarsınız bunu.

Arkadaşlar kiraya çıkacağımız eve masraf yapmayacağım. Yeni yapılan ev için söylüyorum. Geçen hafta arkadaşım taşındı. 5000 taşınma masrafim var diyor. Su, elektrik aboneliği, taşınma şirketi, klimaların monte yapılması, kira bedeli....
Daha sonra abonelik paraları iade ediliyor ki eşini abonesi varsa onu taşıyabilir

Arkadaşlar kira bedeli bulunduğm şehir için çok yetersiz. Yarisi gibi oluyor. İki kere taşınma 10 bin yapıyor. Demir, yapılacak eve yaptırmak zorundayım.iki tane bebeğim var.

Bu arada sen kv ile ayni evde mi oturiyorsun yoksa ayni apartman da kv nin diger evinde misin?

Yahu amma abartmışsınız. Dünyanın yarısı kirada oturuyordur heralde. Benim olmayan evin perdesine mi para vericem falan evet vereceksin eve perde şart:)

Kentsel dönüşüm projesini beğenmeyip söz hakkına sahip olmadığın bir mevzuya karışman da hoş olmamış. Bence duygusallığını bir kenara bırakıp gerçekçi çözümler üretmeye çalış. Eşinle aranı bozmanın lüzumu yok.

benım anlamadıgım kentsel dönusumden sonrada o ev sizin olmayacak
hak sahipleri kardeşleri var , bence tekrar o eve geçip oturmanız bile saçma
peşinatınız varsa küçükte olsa bir ev almaya bakın , kimsenın evi için masraf yapmayın ,
anne baba ölünce gene o evden çıkcaksınız çunku

Back
X