• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocamı ağlattım

Ben de öyle bir şey olsa çok memnun olurum. Ama öyle bir düşünce kesinlikle yok. İlk zaman eşime yüzümü kızartıp sormuştum. Bu karar bize mi kalmış dedi kestirip attı.

kv hyatta peki kp hayatta mı
bu evi nasıl size verdiler
eşiniz aşırı pasif o zaman onu annesine bırakmadan siz yöneteceksiniz

İnşallah prosedürü öğrenip ayarlayamazlar. Esim ağlayınca çok üzüldüm, mahvoldum. Ama bazı şeylerden ders çıkarması lazım.
ders çıkarması lazım derken?
beleşe oturmuşsunuz yıllarca tabiki de hediyeler alacaktı
bence ders çıkarması gereken sizsiniz...

İyi de biz hala anlayamadık evi

Salon çocuk odası olacaksa siz nerede oturacaksınız

Bir açık mutfaklı salon var bir de yatak odası var oturma odası da mı var

Çocuklara oda yapılacak balkon nereye açılıyor

ev 2+1 damdancığım, konu sahibi bir oturma odası bir de salon istiyor, bir oda da yatak odası, bu nedenle çocuklara oda yapamıyor.

kv hyatta peki kp hayatta mı
bu evi nasıl size verdiler
eşiniz aşırı pasif o zaman onu annesine bırakmadan siz yöneteceksiniz

Kp hayatta. Evin onunla ilgisi yok.kvnin babasından kalmış. Kp hakkını ödeyemem güzel bir düğün yapmıştı bize sağolsun. O Bana bir ömür yeter.
Eşimin biraz pasif olduğu doğrudur. Genelde sessizdir. Kimseye karışmaz. Hep bir mesafesi vardır. Onun sessizliği ve dinginligi bana huzur vermiştir her zaman. Bunu boznamak için hep bir çabam, gayretim oldu.
. Çünkü ben çok uzulerek söylüyorum; hırpalanarak, dayak yiyerek, küfürle, tuvalet banyoya kilitlenerek, itilip kakılarak, sürekli yalancılıkla suçlanarak, çirkin mahlukatların ismiyle çagrilarak büyüdüm.

Ben aglamadim.Eşimin üstüne gittim, o ağladı. 30 bin için değil istemedigim, begenmedigim, aileme uygun olmayan ev için tekrar masraf yapacağım için.

peki o zaman sadece koca ağladıysa sorun yok :işsiz:
bu arada aileye uygun değil dediğiniz evde sadece ayrı salon olmayacak, sorun şu konuda kaç kişinin ayrı ayrı salonu ve oturma odası var... eğer amerikan mutfak kullanmak istemiyorsanız orayı da oturma odasından seperatörle ayırabilirsiniz.
ama yok ben ille kendime sorun çıkarmak istiyorum derseniz bir salon, bir oturma odası yapın çocukları da salonda yatırın...

ders çıkarması lazım derken?
beleşe oturmuşsunuz yıllarca tabiki de hediyeler alacakt
bence ders çıkarması gereken sizsiniz...

Bana göre bu peşinat birikseydi onlar için daha iyi olurdu.Evin kirasını alırlardı ne güzel.şimdi daha mı iyi oldu.ne kira var ne de hediye alacak durum var.

Oturmayın ozaman zorla mı ? Kira vermeden otururken ağlamıyorsunuz masraf yaparken ağlıyorsunuz.
Biriktirip paranı alabiliyorsan ev alırsın,olmuyorsa kirasız oturup daha rahat yaşayabildiğin için eşin ve kayınvalidene teşekkür etmelisin.
İçimden gecen cetap buydu iste

Kp hayatta. Evin onunla ilgisi yok.kvnin babasından kalmış. Kp hakkını ödeyemem güzel bir düğün yapmıştı bize sağolsun. O Bana bir ömür yeter.
Eşimin biraz pasif olduğu doğrudur. Genelde sessizdir. Kimseye karışmaz. Hep bir mesafesi vardır. Onun sessizliği ve dinginligi bana huzur vermiştir her zaman. Bunu boznamak için hep bir çabam, gayretim oldu.
. Çünkü ben çok uzulerek söylüyorum; hırpalanarak, dayak yiyerek, küfürle, tuvalet banyoya kilitlenerek, itilip kakılarak, sürekli yalancılıkla suçlanarak, çirkin mahlukatların ismiyle çagrilarak büyüdüm.

ben kp öldü de ondan kaldı sanmıştım onun için miras payını alın dedim ama bu durumda onlar size evi lütfetmiş oluyor ve siz onlara gebe oluyorsunuz
ayrı eve çıkma durumunuz hiç yok mu kendi evinize kira bile olsa
yaşadıklarınıza da üzüldüm çok geçmiş olsun inşallah atlatmışsınızdır. yapanları Allah bildiği gibi yapsın

30 bin masraf yapacak durumunuz varsa para biriktirmek yerine ev alın. Kendi evinize taşının. Zorlanırsanız da çalışmaya başlarsınız. Biraz da diğer kardeşler otursun bence anne evinde. Yada kiraya versinler. Hak geçiyor onlara. Ben olsam evimi alır otururdum kafam da rahat ederdi.

peki o zaman sadece koca ağladıysa sorun yok :işsiz:
bu arada aileye uygun değil dediğiniz evde sadece ayrı salon olmayacak, sorun şu konuda kaç kişinin ayrı ayrı salonu ve oturma odası var... eğer amerikan mutfak kullanmak istemiyorsanız orayı da oturma odasından seperatörle ayırabilirsiniz.
ama yok ben ille kendime sorun çıkarmak istiyorum derseniz bir salon, bir oturma odası yapın çocukları da salonda yatırın...

Ayrı ayrı kullanacak kadar büyük bir mutfak değil malesef. Şuan minik bir oturma odam ile çocuk odam var ikisi de küçücük. Mutahit giyinme odası, ebeveyn banyosu falan yapmış. Çocuk odasını tümden bitirip, küçük bir açık mutfak yapmış. Toplam 90 m*2 işte. Sen de tuhaflık var yeterli diyen de var, bana tek başıma yetmez diyen de var. Herkesin kendi fikirdir. Saygı duyarım. Ama benim fikir yürütme lüksüm yok.Bu bana tanınmış bir hak değil.

Sartlariniz, geliriniz belliyse kocaniz ne yapabilir, hayatinizdan memnun degilseniz para bulun getirin konu sahibesi.

Adama uzuldum, durumu var da o mu yapmiyor...mal mulk icin hayat arkadasinizi uzmeniz cok yanlis. Mal mulk gelir gecer, ama kirilan kalp kalir. Cok ayip etmissiniz.

Anneniz babanız size iyilik yapınca hediye masraf gibi beklentilere mi giriyor. Ya da siz kendinizi onlara hediye almaya mecbur mu hissediyorsunuz? Bana hiç sağlıklı bir düşünce gibi gelmedi. Maddi olarak fedakarlık yapan aileler maddi olarak karşılık mı almalı? Tabi ki bizim evimize 10bin tl para giriyor olsa gitsin tüm sulalesini hediyelere bogsun. Ama ben vitrinlere uzaktan bakıp gecerken, ölmüş telefonumu tekrar tekrar tamir ettirerek kullanırken ,onun kardeşlerinin hakkı var bu evden çıkmamız lazım diye düşünürken, gidip kuzenine 230 tl lik mont alamaz, annesine 1400tl lik (bunu aldırmadım ama çok zorladı yemin ederim) mutfak robotu alamaz, kardeşlerine iphone alamaz .

Sartlariniz, geliriniz belliyse kocaniz ne yapabilir, hayatinizdan memnun degilseniz para bulun getirin konu sahibesi.

Adama uzuldum, durumu var da o mu yapmiyor...mal mulk icin hayat arkadasinizi uzmeniz cok yanlis. Mal mulk gelir gecer, ama kirilan kalp kalir. Cok ayip etmissiniz.

Ben onu üzmemeye çalıştığım için bu durumdayız şu anda. Hep o üzülmesin diye ailesinin beni eşek yerine koymasına tahammül ettim.Hiç dile getirmedim bile. Ama benim de bir tahammül sınırım var. Hayattan beklentilerim var.İstiyorlar ki otur diyelim otursun, taşın diyelim taşınsın, eşya koyduk kafamıza göre beğensin, salon isteme misafirlik bitti diyelim bitirsin. Böyle saçma bir hayat olur mu Allah aşkına.

Evi kackere tasimayi dusunuyosun ki bu kadar masraf cikardin.
Bu parayla dort dortluk bi ev kurulur.
2 sene oturcagin biyere niye bu kadar masraf demir .zaten demir yaparsan kiradan duser ev sahibi oda duserse tabide.

Cocuklar icinse pencere icin bile cocuk kilitleri var oyle bisey kullanin.

Ben evlenirken o kadar masrafa girmedik.. 30 milyar içinde neler var? Yapmayın allah aşkına parmakliklı bir ev bulursunuz, perde ise ekomnik uygun bir şeyler ayarlanır tasima masrafı dediğiniz 3 bim geçmez..sizin siniriniz evden çıkarması KV nin.Ama onunda en doğal hakkı..

Ben onu üzmemeye çalıştığım için bu durumdayız şu anda. Hep o üzülmesin diye ailesinin beni eşek yerine koymasına tahammül ettim.Hiç dile getirmedim bile. Ama benim de bir tahammül sınırım var. Hayattan beklentilerim var.İstiyorlar ki otur diyelim otursun, taşın diyelim taşınsın, eşya koyduk kafamıza göre beğensin, salon isteme misafirlik bitti diyelim bitirsin. Böyle saçma bir hayat olur mu Allah aşkına.

işte bu düşünce neden biliyor musunuz
çünkü orası onların evi ve siz orada bedava oturuyorsunuz
tek çıkış yolu kendi evinize taşınmak

Ya akşam akşam kafa gitti benim.

Beklentilerim var diyorsunuz da hepimizin beklentileri var. Mesela ben yeni evliyim, kiradayım. Acaba sözleşme yenilenecek mi, çıkaracaklar mı, kiraya ne kadar zam yapılacak diye düşünüp duruyoruz.

Bana biri dese ki 5 sene gel otur. Her ay kira bedelimi koyarım kenara. Bankada faiziyle birikir para. Çıktığımda da o evden anapara daha da artmış olur. Gerekirse aylık faizini de geçimime eklerim.

Bunu yapacak olan eşinizdi. Yapmamış. Kayınvalidenizin suçu yok ki. Adam yapmamış ama siz de ben vitrinlere bakmadım diyorsunuz. Neden yaptınız ki bunu kendinize? Kocanız harcama dedi mi?

Peki yanlış anlamazsanız bu kadar para biriktirmeye çalışırken neden iki çocuk? Masrafları bu kadar düşünürken ikinciyi yapmayabilirdiniz.

Ayrıca siz ev peşinatı biriktirene kadar kayınvalide sizi orada oturtmaya mecbur diye bir şey yok ki. İyi mi oldu şimdi filan demişsiniz ama birikimi yapmış olması gereken, yapamamış olan sizsiniz.

Salon istiyorsanız 3+1 bir eve kiraya çıkarsınız. Siz de işe döndüğünüzde geçinirsiniz. Ya da birikim yapmak için 2+1 evde yaşar, salonda oturu kalkar, misafiri de orada ağırlarsınız. Salonu müze gibi kullanmaya karşıyım ben. O kadar para verdim koltuklar kıçımda paralansın, misafir beklemesin diye düşünürüm.

Bakış açınız çok enteresan gerçekten bu kadar düşünmeyin, hasta olursunuz. Hayat böyle çekilmez.

Ben bosandim. Tum esyalar onda kaldi. Baska bir sehirde yepyeni bir hayat kurdum. Yeni esyalar aldim. Beyaz esya, koltuk... Yeni gelin gibi...Sifirdan hayata baslafim. 30 000 tl tutmadi. Bu hesabi neye gore yaptiniz anlamadim. Iki sene kiranin yarisini vereceksiniz anladigim kadariyla ya da kv nin evine tasinip kira odemeyeceksiniz. ama 2 sene sonra kiradan kurtulacaksiniz. Birikim yapiyim diye hem kendinizi hem de esinizi yipratmissiniz. Cok sukur huzurunuz var. Benim gibi tek basiniza cocuk buyutup kirada da oturmuyorsunuz. Sukretmeyi mi unuttunuz? Para olup huzur olmasa daha mi iyi? Hersey ev esya degil. Huzurum sagligim mutlulugum olsun benim icin. 30 000 tl gerekirse kredi cekerdiniz yavas yavas odersiniz. Allah baska dert vermesin.

Anneniz babanız size iyilik yapınca hediye masraf gibi beklentilere mi giriyor. Ya da siz kendinizi onlara hediye almaya mecbur mu hissediyorsunuz? Bana hiç sağlıklı bir düşünce gibi gelmedi. Maddi olarak fedakarlık yapan aileler maddi olarak karşılık mı almalı? Tabi ki bizim evimize 10bin tl para giriyor olsa gitsin tüm sulalesini hediyelere bogsun. Ama ben vitrinlere uzaktan bakıp gecerken, ölmüş telefonumu tekrar tekrar tamir ettirerek kullanırken ,onun kardeşlerinin hakkı var bu evden çıkmamız lazım diye düşünürken, gidip kuzenine 230 tl lik mont alamaz, annesine 1400tl lik (bunu aldırmadım ama çok zorladı yemin ederim) mutfak robotu alamaz, kardeşlerine iphone alamaz .

Ben sizi anladim, siz genel anlamda maddiyatinizin istediginiz gibi olmamasindan ve esinizin savruk olmasindan tukenmissiniz. Esiniz cok savurgan geldi bunlari okuyunca.

Back
X