- Konu Sahibi birbucukyil
Esinizi uzmeyin yaninda olun
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Evet ilk mesajinizda oyleydi ama sonraki hicbir mesajini bunu ima bile etmemis. Diger konunuzu okudum asra var araba var birikmis para var eee daha ne istiyorsunuz anlamadim ki...bence oturup esinizle konusun bi orta nokta bulun anladigim kadariyla siz cimrisiniz o savurgan "tutumlulukta" bulusun o zaman sorun cozulur gibi gorunuyorKonumu okuduysaniz kvye ne kadar hak verdiğimi görmüş olmanız lazım. Kadın haklı diye yazmıştim oraya zaten.Ben bizim için uygun olmadığını, oraya tasınmak istemedigimi belli etmek istedim biraz da olsa.
Aile oturumuna uygun olmadığını ben söylüyorum ama kabul ettiremiyorum. Kv o zaman salonu çocuk odası yap diyor. Misafirlik mi kalmış, salon mu kalmış diyor. Yani o ev mecburi, o kadar mecburuz ki biz oraya misafirligi de bitirdik, salon alışkanlığını da bitirdik.
O zaman esinizi ikna etmelisiniz..Benim kesin olarak bildiğim tek bir şey var. Bana baştan beri dayatma olarak gelen bu evden uzaklaşmak. Ev almayacaksak da almayalım.
Ben yazdıklarınızı mantıksız buldum. 6 sene kira vermeden oturdunuz oh mis. Şimdi taşınıp geri gelmek iki sene de 15400 maliyet oluyormuş aya böydüğünüzde 650 lira yapar. Bu size fazla geliyorsa o evde oturmasanız ne yapacaktınız şimdiye kadar?? Hem diğer kardeşlerin de hakkı vardı siz oturdunuz. İki sene sonra da oturmaya devam edeceksiniz. Yanacak olan bu para bu zamanda ev almak için gereken peşinatın yanında devede kulak kalır. Siz ben bedavadan oturıyım masraf etmiyim para biriktiririm ev akıyım derdindesiniz. Oldu olacak o iki senenin masrafını da kp ödesin.Devletin vereceği para 14600 tl. Bizim 2 senelik dogalgazli ev kiramiz 30000e yakın tutar.verecegimiz kira farkı 15400tl.
arkadaş oturmayacaksin o zaman bu kadar basit. sanki kocan illa burda oturcaz mi diyor anladığım kadarıyla ok öyle bisi. ozmana kirada oturmaya devam et. hee ama anladığım sen istiyorsun ki hem yeni ev olsun hem kv evi olsun kira vermiim sonuçta hem benim istediğim şekilde olsun. bide üstüne tapusunu yapsınlar. ay kirada oturan ve krediyle ugrasmamakicin para biriktirmeye çalışan sadece kendi çabasıyla bi aile olarak cidden yorumlariniz beni benden aliyorKonu şu ki hem beklentilerimi karşılamayan bizim olmayan bir eve mahkumum, hem de ev ile ilgili sürekli bir masraf içindeyim.
başka çocukları varken insan niye evi bi çocuğunun üstüne yapsın ki tamAm masraf etmiş ok ama o da kendi zevki ya da ihtiyacı için etmiş ev sahibi kim olursa olsun ister kv kp ister elin adamı fark etmez anlaşma yapmadiktan sonra oturdugun eve yaptığın masraf oturani bağlar. sözüm size değil yanlis anlasilmasin ama vu düşüncede olan çok kişi var. masraf ettim evi üstüme yapsın yok yaasizin durumunuzda bir arkadaşım var, evi adam etti kız yaptığı masrafla. kirada oturup para biriktirse kendi evi olacaktı bu zaman kadar.evi üzerlerine yaparlar diye bekledi o da olmadı. anne-babaya bir şey olsa ortada kalacaklar, hiç bir kardeş ben hakkımı almayayım demez bu devirde kolay kolay.
Yeni ev için. Tabi ki kira için değil. Yeni ev bizim değil, kvnin evi.Ben oraya harcanan her kuruşumuza acıyorum.
Eşinize ve kayın validenize üzüldüm...Yıllardır kira vermeden oturmussunuz ama bunun hiç bir anlamı olmamış sizin için.Ev yapildiginda da muhtemelen yıllarca oturacaksiniz ama ev " sizin " olmayacağı için yapacaginiz masrafları "boşuna"olarak degerlendiriyorsunuz ...
Tekrar ediyorum " yıllarca beleşe oturdunuz,oturacaksiniz"yine tekrar ediyorum " kira vermeden yıllarca oturdunuz,oturacaksiniz"
Şimdi elinize kağıt kalem alın,yeni ev için yapacaginiz masrafları değil,beleşe oturduğunuz ayları bir hesaplayiverin bakalım ne sonuç cikacak.İnsanlar kendi haklarından feragat etmişler sizi oturmuşlar,kiraya verip paylasabilecekken.Aglayip burun kiviran yine siz.
Yıllardır beleşe oturmak size kira ödemenin ne kadar zor olduğunu unutturmus olmalı.
Bence siz direk kiraya çıkın,istediginiz gibi dekore edin (artık 30 bin mi ,50 bin mi gider bilemem) her ay bir tomar parayı ev sahibine verin,sizde o çok yoğun işinize geri dönün,çocukları da krese verin,bir taraftan da "kendi" evinizi almak için para biriktirmeye başlayın bakalim ! Ha bu sırada aksilikler olup ev sahibi evden çıkarabilir,yeni ev masrafı oluşabilir,işinizden ayrılmak durumunda kalabilirsiniz,bir kaç ay evi idame ettirmekte zorlanabilirsiniz.Ama ne önemi var değil mi ?
bence siz hala çocukluğunuzdan kalan huzursuzlukla davranıyorsunuz. Rahat olup durumu kabullenemiyorsunuz, İstiyorsunuz ki 32 yaşında artık bir düzenim kurulmuş olsun. Ama burada pek çok kişi aynı şeyi söylemiş. Pek çoğumuz 30 larımızda hala kiradayız, çünkü ev verenimiz, hazır para verenimiz yok. Biriktirip yapmaya çalışıyoruz.Kp hayatta. Evin onunla ilgisi yok.kvnin babasından kalmış. Kp hakkını ödeyemem güzel bir düğün yapmıştı bize sağolsun. O Bana bir ömür yeter.
Eşimin biraz pasif olduğu doğrudur. Genelde sessizdir. Kimseye karışmaz. Hep bir mesafesi vardır. Onun sessizliği ve dinginligi bana huzur vermiştir her zaman. Bunu boznamak için hep bir çabam, gayretim oldu.
. Çünkü ben çok uzulerek söylüyorum; hırpalanarak, dayak yiyerek, küfürle, tuvalet banyoya kilitlenerek, itilip kakılarak, sürekli yalancılıkla suçlanarak, çirkin mahlukatların ismiyle çagrilarak büyüdüm.
Acaba mecburuz tavrı, 2 sene sonra yine para biriktirmeye başlamanız için mi?Benim önceki konumu okur musunuz. Ben bu evi bize kirasız verdikleri için minnettarım. Bastan beri bize büyük bir iyilik yaptıklarının farkındayım.Fakat benim bu hiç begenmedigim evde olmamın tek sebebi peşinat biriktirmek idi. Ben işi her yönüyle düşünüyorum. 4 kardeş varken bizim buraya kök salmamiz doğru değil. Ben bir an önce biriksin şu para diye kendimi yırtarken eşimin ve kvnin biz buraya mecburuz tavrı beni mahvediyor.