kocamı gönderdim bugün :(

gul_koc

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2011
856
21
118
İstanbul
Herkese iyi geceler. Bu sabah esimi is dolayısıyla turkmenistan a yolcu ettim.Ve 1 sene orada olacak.
Bu ayrılığın bu kadar zor olacağını bu kadar uzulecegimi düşünmemiştim Allah sonu olmayan ayrılık vermesin insallah.
Size bir sey danışmak istiyorum, aranızda turkmenistan da yaşayan ya da orayla ilgili bilgisi olan var mı? Esim eğer isleri iyi giderse kalmayı düşünüyor, kalırsa ben de gitmek istiyorum. Ama orası hakkında hic bı sey bilmiyorum ve cook merak ediyorum.

öncelikle Allah kavuştursun gerçekten zor..benim eşimde işi dolayısıyla yurtdışına gidiyor senede 5-6 defa ve 1 hafta kalıyor o dönemler bile banim için çok zor oluyor..1 senede uzun gerçekten..türkmenstanı bilmyorm eşim avrupa ülkeleriyle iş yaptığından oraya gidiyor..umarım hakkınızda hayırlısı olur

Allah kavuştursun canım benim ...

Bi fikrim yok ama içinde Türk geçiyosa fazla zorlanmassın gibi geldi bana.

Türkmenistan...

Hepinize cok tesekkur ederim arkadaslar , esim isleri yoluna koyduktan sonra ayda bir gelecek insallah.
Üstelik hamileyim simdi
Canım icinde turk geçmesi pek bı anlam ifade etmiyor malesef tam tersi yabancıları pek sevmeyen bir ülke imiş allahım bizim icin hayırlısı ne ise onu versin insallah

ayda bir gelmesi iyimiş aslında
sizin gitme gibi bir durumunuz yok mu
hem hamilelik hem hasret zor olmaz mı?

allah kavuşturusn cnm .hamileliğin verdiği duygularla daha zor olmuştur senin için.(

ALLAH kavuştursun

benim kuzenim (erkek) Türkmenistan'a çalışmaya gitti 1 ayda kaçtı geri geldi..
ortam iyi değilmiş, ekonomik zorluk yaşayan bir ülke olduğu için suç oranı yüksekmiş..
herşeyde para konuşuyormuş..
sokakta rahat yürünmüyormuş,
yürüyen para olarak görüyormuş oralılar yabancıları
ALLAH muhafaza..

Türkiye'de ki rahatlığa alışan bir insan orda yapamaz, heleki bayan çok zor..
yinede siz gönlünüzü ferah tutun
eşiniz erkek olmanın avantajıyla daha dayanıklı olur
biz bayanlar hassasız, yapamayız gibi..

Hamileliğim riskli ve ileri haftalarda oldugum icin gidemedim.
Esim ısı icin cok istedi hyr demek istemedim, insallah hayırlı olur ikimiz icin de.

Beatuify ; canım ben de ona benzer seyler duydugum icin aslında cekincedeyim. Açıkcası esim icin de üzülürüyorum adapte olamaz diye.
Esim ins mühendisi bütün gün şantiyeden çıkmayacağı icin belki cok da maruz kalmaz oyle seylere.
Hakkımıza hayırlısı.

Mrb cnm bizde baküde yaşıyoruz eşimle bnm eşim de şantiyede çalışıyor hiç moralini bozma bol bol para kazanacak eşin bunu düşün :))
ve merak etme orda 3 öğün yemek veriliyordur kalacak yer vs kendine de dikkat ettikten sonra bişey olmaz:))
belki bebeğinle sen de gidersin yeni bir ülke,yeni bir hayat demek...

Canım cok tesekkur ederim icimi rahatlattin :)
Evet aynen oyle 3 ogun yemek, ev araba hepsini sağlıyorlar .
Ama ona orda bı sey olacak canı sıkılacak diye korkuyorum , o zMn para falan umurumda olmuyor. Yoksa şartlar turkiyeye gore cok cok iyi.

benim eşim de türkmenistana gitmeyi düşündü ama 5/6 ayda bi gelecekmiş..sonra bi iş buldu maaşı düşük borçalrımızı karşılamıo ...ben gitmesini istiyorum ama hayırlısı diyorum gidip de ayrılanları duyunca hayırlısı die dua ediyorum giderse evi memlekete annemlerin yakınına taşırız borçları kapamak için 2-3 sene çalışırım diyordu fakat onu götürmek isteyen kişiye ulaşamadı..ulaşamamasında da bbi hayır vardır dedim..Allah kavuştursun sizi..

evet eşim de öyle dedi şantiyede formenlere bi ev 2500-3000 dolar civarında maaş yeme içme ayda 150 dolar masraf oluyomuş geri kalanı biriktirirz borçları kapayıp bi eve gireriz biraz zorlanırız ama napalım demişti..de 5-6 ayda bi gelmek çok ağır ya......en fazla 2 ay....(iki çocuğum da küçük biri 3 aylık biri 6 yaşında..ama sen ne güzel diyosunkonu sahibi için...o gidebilir de benim eşimin gitmesi gerçekleşse biz aileme yakın kalırız..

Allah kavustursun..

türkmenistanla ilgili bir bilgim yok ama gecen internetten bir haber okumustum 5 cocugu olan annelere devlet nisanesi veriliyormus

otobüs,ucak ve toplu tasima biletleri bedavaymis,bircok faturada alinmiyormus arti para veriyorlarmis.5 cocugun üstünde olanlarada ev veriyorlarmis..

simdi türkmenistan deyince aklima geldi

:))))) acaba orada da 3 çocuk 5 çocuk yapın telkini mi varDD

Elele her seyin hayırlısı olsun ins. Belki de böylesi sizin icin hayırlıdir. Ben aileme yakındım zaten simdi tamamen aileme taşındım. Benim rahatım gayet yerinde şükür, hasret olmasa. Esimin orda rahat olması bnm icin cok cok onemli.
Bnm de gitmem zor , kendi isimi yapıyorum, belli bir düzene oturtdum islerimi. Ama esim uzun süre kalacan derse herseyi arkada gidecem dayanamam o kdr ayrılığına

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…