Kocamı seviyorum ama ailesi ile baş edemiyorum diyenler

Undine

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2010
19
0
0
Ankara
1,5 yıllık evliyim, eşim işi gereği sürekli şehir dışına çıkıyor evlenmeden önce ailemle kalırsın ben yokken arada da kendi annenler gelir kendi evimizde kalırsın demişti. Bende kendi ailemde tatsız ilişkiler görmediğim için kalırım tabi annesi babası benim başımın tacı gençler ama olsun onlara bakarım ben dedim içimden gelerek. Ailesine aşırı bağlı olması hoşuma gitmişti kendi ailesine bağlı olan benim de aileme bağlılığımı anlar mutlu yaşarız diye düşünmüştüm.
Eşimde ailenin tek oğlu, üç görümcem yeğenler kayınvalide ve kayınpeder ile zorlu bir mücadele ye girdiğimi nişanlanmaya yakın anladım ama artık çok geçti. Ayrılma ve boşanmanın eşiğinden döndük kaç sefer, sonunda anladık ki sorun kendi aramızda değil onların sebep olduğu nedenlerden kaynaklanıyor.
Onu bu kadar severken niye pes edeyim niye sevdiğimden olayım diyerek mücadele etme kararı aldım ancak yine ‘iyi’ olmayı muhafaza ederek. Fakat başaramıyorum…

Eşinizin ailesi yüzünden boşanmanın eşiğinden döndüyseniz eşiniz artık bazı gerçeklerin farkına varmıştır umarım..
Daha az görüşün,bence..
Yatılı kalma işleri zaten her iki tarafa da bana ters de eğer yalnızken korkuyorsanız,kendi ailenizde kalın ya da aileniz sizde kalsın..

Çok isterdim ama ailesi baskıcı kendi evimde kalmasına ve aileminde bizim evde kalmasına karşı çıkıyorlar. Ben onları dinlemiyorum ailem geliyor kendi evimde kalıyoruz bu sefer aradan bir kaç gün geçiyor eşimi taciz ediyorlar hala gitmediler bi gelinin yanı eşini ailesinin yanı bizi hiç aramıyor bize gelmiyor diye dolduruyorlar. Eşim zaten müsait dolmaya sonra büyük kavga başlıyor. Her hafta bir gelin kendi ailesine gitmezmiş. Ama kendileri kızları ile her dakkika görüşüyor yakın oturuyorlar hepsi imdaat.

Madem kızlarıyla her dakika görüşüyorlar bunu onların yüzünede söyleyin hem ne hakla karışıyorlar ki.
Dişinizi gösterin biraz tepenize çıkarlar devamlı çok sorun yaşarsınız sonra ..

Sorun ailede değil senin ailesinden emir alarak yaşayan kocanda. Onlar da eşinin her isteklerine he demesinden cesaret alıyorlar. Önce sen eşinle aranda hallet bu konuları o zaman bak bakalım bişey söylemeye cesaret edebiliyorlar mı?

Eşin yine de senin tarafını tutmazsa o zaman resti çek bu iş bitsin o zaman de. Erkek milletine her zaman bizi kaybedebilecekleri mesajını vermeliyiz yoksa tepeye çıkma ihtimali çok yüksektir. Bunlar hayatın gerçekleri her iki taraf için de bu böyle. Senin ailen onun ailesiyle kaç kere görüştüğüne nasıl karışmıyorsa onlar da sana karışamazlar. Bu da ona tersse hayata başarılar der kendi yoluna gidersin. Bir de benden uyarı böyle sorunlu bir evlilikte bu sorunları çözmeden sakın çocuk yapma.

Son düzenleme:

Demek ki eşiniz hiç akıllanmamış!
Ezdirmeyin kendinizi,koyun ağırlığınızı..
Eğer bunu yapmazsanız eşiniz sizi daha çok üzer maalesef..

Aynen haklısınız kızlar eşim kendini nekadar geri çekmeye çalışsada başaramıyor. Tüm kan bağlarını kullanarak ağlıyor görüşmezek de olur siz mutlu olun diyerek duygu sömürüsü yapıyorlar. Birde surat asmaları tavırları var anlatamam. En son geldiğinde ise 2 günlüğüne geliyor genelde dişarı çıktık yemek yedik akşam 8 de onlara gittik, vay bu saate kadar nerdeymişiz onlar kardeşlerini özlüyormuş da bağrıştılar bizim oturduğumuz odaya gelmediler rahatsız etmeyelim sizi diye. Eşim tepki gösterdi oda onlara bağırdı kızdı ama anlamıyorlar ki üstelik evlilerde. Her gelişi gidişi burnumuzdan geliyor. Tabii ki ailesiyle olacak ama biz daha doyamadık dişarı çıktık 2 saat baş başa çok mu niye bu kıskançlık

Sizin yapacağınız hiç bişiy yok bence..
Eşiniz koyacak ağırlığını..
Gerekirse evliğinize zarar verdiklerini söyleyecek..
Aslında kendi aileniz sizde yatılı kalıp onların kalmaması haksızlık olduğu için bu onları daha da sinirlendiriyor olabilir..
Bence artık yalnız kalmaya alışsanız iyi olur.. Her iki tarafa da eşit ve dengeli davranarak bu işler yürür..
Kolay gelsin..

sonunda anladık ki sorun kendi aramızda değil onların sebep olduğu nedenlerden kaynaklanıyor.
aileminde bizim evde kalmasına karşı çıkıyorlar.

bunu demişsinz aslında sorun olmaması gerekirr.. eşiniz doldurulmaya müsait demek nedemek ya anlayamıorumm bu lafı ben kim haklı kim haksız insan nasıl bilip herkesin haddini,yerini göstermez..
yaa ne deemek karşı çıkmakkk böle bişey olamazzz..eşiniz karşı çıksa tamam dicem ama onlara ne oluoo eşiniz çok sakin anlaşılannn...sizin ailenz peki ne diyor bu tutumaa çok merak ettimm..

vallahi canım senin yapaçan tek sey biraz esine sana yaptıklarını hissettirmek o sana duygu sömürüsü yapıyora sende ona yap görümcen bizkardesimizi özlüyoz dediginde sende benim kardeslerimde beni özlüyor de veya senin kocanın kardesleride kocanı özlüyorlardır o zaman sen ne geziyon burda de birazç sert çık bence esinle konus beni ezdirmek içinmi aldın de bana birtek sen karısabilirsin de aynı hepsi kocammıs gibi tepemde de aradaki mesafeyi korumasını söyle hiç ezdirme kendini ohatayı bende yaptım sen izin verdikçe daha farklı sekilde karıymaya baslıyorlar benimkiler evime aldığım seye dahi karısıyorlardı suan dinlemedigimi anlayınca sustular ve birde karsılarında konusacağın zaman tek oldukları zamanı seç benimde esim tek erkek üç görümçe aynı seyi yaptım kalabalık oldularmı birbirlerinden destek alıyorlar

sorun kendi aramızda değil onların sebep olduğu nedenlerden kaynaklanıyor

Eşim zaten müsait dolmaya sonra büyük kavga başlıyor. Her hafta bir gelin kendi ailesine gitmezmiş.

bence sorun aile değil bizzat eşiniz.
sorun çıkarmaya çalışan ailesinin önüne geçmek yerine onlara uyan eşiniz..
evliliğinize ve hatta sizin ailenizle diyaloğunuza bile haciz koymaya kalkan ailesine selayet veren eşiniz..
ailede suç yok; sadece sizin tarafınızdan yüz buldukça astarını istemişler o kadar...

canım sana tek şey söyleyim ALLAH YARDIMCIN OLSUN....sabır sabır

bence de taviz vermemek gerek.eşin seni destekliyor ve seni her durum da savunuyorsa bence ailesiyle yüz göz olup ellerine koz verme.eşin seni desteklemiyorsa yeri geldi mi cevaplarını ver alttan alma aldıkça başına çıkıyorlar her şeye müdahale ediyorlar.benim eşimde tek ve 3 görümce var.şimdi arkadaşların tavsiyesiyle sakin sakin anlatmaya çalışıyorum.bugünlerde biraz olsun anlamaya başladı.sanırım benim hatam baştan beri eşimin ailesini suçlayarak konuşma ve bikaç kez ailesinin yanında çocukluk yapmam,eşimle olan huzursuzluğu onlara hissettirmem onlarda bunu koz olarak sürekli kullandılar.bende geç olsada akıllandım ellerine koz vermemeye çalışıyorum.allah yardımcımz olsun

valla bende başedemiyorum canım.... 5 yıl oldu evleneli ne dügüne karıştılar ne aldıklarımıza ..bana aldıkalrı sadece bi buzdolabı bide çamaşır mak.onlarıda teşhirden almışlar .. buzdolabı bozulunca anladık neyse ama bununlada bitmedi bitmiyo... benim babamın evinde oturuyoruz. babam kira almıyo ben kardeşime ayda 300 lira veriyorum okuyo diye ama bu laf oluyo.. üstelik bi çocugum var annem bakıyo .aksam yemegimizi annem yapıyo ama bunlar eşim için hep sorun oluyo. bendemi bi tuhaflık var anlayamıyorum.benim annem babam ev alalım diye bi taraflarını yırtıyolar onunkiler ise memur maaşıyla bisey alamazsınız boşverin diyolar...üstelik hep borçları var hep... ve biraz önce aradılar 18 bin lira kredi çekebilirmiymişiz maddi sıkışıklıkları varmış................

eşimle yine birbirimize girdik...ben napıyım şimdi siz söyleyin napılır bu durumda ??????? eşim diyoki senin annen baban olsa vermicekmiydik diyo offfffff oooofffffffff...

allah yardımcın olsun canımçok zor bi durum aceba esin kendini iç güveysiyim diyemi düsünüyor ama senin bi esyanı biye almadıysa bence cekmemeniz lazım esinde böyle demelisin

bende arkadaşlara katılıyorum
eşinde biter bazı şeyler.
seni korumalı laf dedirtmemeli.
umarım eşin akıllanır tez zamanda
.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…