Bizde çocuklar annede kalıyor
Para konusunda zaten anneleri problemli, domuzdan kıl koparsanız kardır modunda dolduruyor çocukları,isteklerin ardı arkası kesilmiyor. Başlarda abla olmaya çalıştım, tüm iyi niyet yollarından geçtim ama artık mesafeliyim. Aynı sizin gibi başladık bu yola, eşimin borçları, nafaka ödemeleri ile tüm yükü alarak çıktık yola. Benim tek şansım eşimin beni el üstü tutması ve mantıklı bir adam olmasıdır, benim emeğime acır eşim. İlk günden maaş kartı dahil her şeyini bana verdi, evin yükünü almam gururuna dokundu ve zamanla oturttu bir şeyleri şimdi her şey ortak. Çocuklarına yaptığı masrafa karışmam ama ben yapmıyorum artık ve abla olma çabalarımdan da vazgeçtim. Çünkü eski eş çok çirkef ve her şeyden olay çıkaran, dedikodusu, rezilliği bol bir kadın. Eşim koyduğum mesafeyi anladı ve beni hiç zorlamadı, kendisi de para babası olduğunun farkında, para istemedikçe aramıyorlar bile yine de onlara olan ilgisini canlı tutmaya çalışıyorum, baba-evlat diyalogları zayıflasın istemiyorum ama ben uzak duruyorum hem maddi hem manevi olarak. Yakın olmayı ister miydim evet isterdim, denedim de , anne babalarından sonra dost bildikleri, sığındıkları bir yer olmayı, el de olsam her zaman arkalarında olduğumu bilmelerini isterdim ancak gerçek hayatta bu mümkün olmuyor, ütopik bir düşünceymiş benimkisi. Bugün dara düşseler, annelerine bir şey olsa kimseye muhtaç etmem,onlar eşimin birer parçası kırılmalaına, ezilmelerine izin vermem ama tüm desteğim uzaktandır, bir daha denemem çok kırıldım çünkü.