kocamın ailesi yuzunden bayramlarda nefret eder oldum

Her bayram niye eşinin ailesinde geçsin? Kadının ailesi aile değil mi ?
3 ayda bir çok değil katılıyorum. Gitsin görsün n'olacak
İlk gun kendi ailesine ugrayip gitsinler? Hanimefendinin ailesi hep yanibasinda. Kocasina yazik degil mi? Onun ailesine yazik degil mi? Gitse noluyor onu anlamiyorum yani. Ne bu kocaniz ve ailesiyle yasadiginiz savaslar? 3 gun ya hepi topu.

Hatır gönül gidilir, muhabbet hoştur, özlenilmiștir belki bir iki gece de kalınır arifeden gidilirse. Ama tüm bayramı anası ile geçirmek nedir ya?

Haklısınız. İnsan bunalır sıkılır ya.

Anlatımınız biraz sert ama anlıyorum yani, insan bıkar her bayram aynı şeyleri yaşamaktan, lafının hiçe sayılmasından.

Ama işte 30 yaşındasın fakat senin de olağan olmayan tavırların var

Bu arada Bayram'da aileye gitmek göbek bağı kesilmemiş anlamına gelmez ki seni de götürmediğine göre gayet de makul

Eşimin ailesi ile aynı şehirdeyiz ve Bayram'da tatile gideceğiz benim ailem başka şehirde

Ben aileme gidelim deseydim giderdik

Kv ne en son yılbaşında gittim eşim ne Zaman gitti bilmiyorum

Ama başka şehirde olsa idi Bayram'da gitmek istemesi makul gelirdi

Gidince de dört gün kalmak çok değil zira eve gelip evde hergün gördüğü sizinle oturmak yerine az gördüğü kardeşleri ile oturmak daha makul

Sevmiyorsun Kv yi hatta tüm aileyi kabul ama kendini neden dolduruyorsun

İnsanların ağlaması dahi seni rahatsız etmişti kimse dünyaya seninle aynı yerden bakmak zorunda değil

Çözümün tek ya umursamayacaksan eşinin gitmesini ya da dişini sıkıp gideceksin

Birkaç gitmeden sonra da bu bayram şunu yapalım farklı diye öneri götüreceksin

Aman Allahım. O kv nin yerine kendimi koydum da senden nefret ederdim herhalde. Herhaldesi yok ederdim
Yıl da toplam en fazla 15 -20 gün geçiriyor ailesiyle. Bırakın geçirsin. Bu adam sizin tapulu malınız değil. Bir birey..
O anne bakmış büyütmüş. Ne fedakarlıkları var eşinin üzerinde.
Yaa sana inanamıyorum. Ortada kötü hiç bir şey yok. Ha bu arada kardeşleriyle olan problemi onu ilgilendirir. Onun aklı fikri var. Rahatsız olmuyor demek ki.
Arkadaşım anne değilsin sanırım sen.

Limoncu sana katılıyorum.

Ama annesi o falan gibi yorumları da fazla pollyannaca buluyorum. Kimse kusura bakmasın, anne bile olsan kötü karakterdeysen çocuğunun ve eşinin seni görmek zorunda olmadığını bileceksin.

Oh ne güzel dünya, herkes bissürü erkek çocuk doğursun sırtına binsin o zaman nasıl olsa doğurdum bana arkasını dönmez diye.

Valla buram buram ataerkillik. Biz adam gibi çocuk yetiştirmedikçe de düzelmeyecek bu nesil.

iş idare etmekte degilki bunlar icin 5 sene gitmesende aynı her bayram gitsende aynı özen yok ilgi yok aman oglum gelmis yemekler yapıyım sohpet edelim yok ......... gibi yatsın anca ayyy bu kadın beni öldürcek
Ya sizene anne ogul arasindaki iliskiden pardon da? Annesi gelip bu gelin ogluma ozen gosteriyor mu, hmm say bakalim yemeklerini gelin diyor mu? Biraz edep yahu. .... Gibi yatsin ne demek? Gun gelir devran doner emin olun. Birgun sizin icinde bu cumleler kurulur.

İlk gun kendi ailesine ugrayip gitsinler? Hanimefendinin ailesi hep yanibasinda. Kocasina yazik degil mi? Onun ailesine yazik degil mi? Gitse noluyor onu anlamiyorum yani. Ne bu kocaniz ve ailesiyle yasadiginiz savaslar? 3 gun ya hepi topu.
Tamam öyle yapsınlar en azından. Ama yapmıyor anladığım kadarıyla

Sizi savundum falan ama siz de üslubunuz çok yanlış bunu soyliyim. Mahalle ağzı dediklerinden

Konu başlığını okumam yetti. İçeriği okumadım bile. Sizi bu mubarek gunden bu kadar korkutmaları gercekten ne kadar buyuk sıkıntılar yasadıgınızın kanıtı. Ben eşime kesin dille artık gitmeyecegımı söyledim. Kendınızi hsklıysanız ezdirmeyin. Sizin de ana babanız var. Elalemin(eşinizin ailesi onlar için elalem) ailesi a. S. Diye sizi yetiştirmediler. İnsanın kendı ana babası gibi yok. Ben artık kendımı hiiiiiiç ezdirmiyırum. Cok mutluyum

Anlaşmaktan başka çözüm Yok gibi bi orta yol şart yani.

Arefe günü ve bayramın 1.ci günü kv ye gidin diğer günler için farklı planlarlar yapın bunu kesin bi dille eşinle konuş .

Ailesi için ağır konuşma , üzme adamı mübarek gün idare etmeye çalış.

Sıkı pazarlık yap.

Ama sen gitmiyorsun değil mi eşin gidiyor bayramlar 3 gün zaten boşver takma diper zamanlarda da o gitsin sende kendi ailene de git takma boşver hergün görmeyeceksin ya bayramdan bayrama ne olacak sanki

Yazım diliniz çok çirkin. Ne demek ana sen ne işe yariyorsun yemek yap. Kadının hayattaki tek misyonu yemek yapmak mi? Eşiniz halinden memnun demek ki, dışarıda yiyor.
Annesinin madem 30 sene sonra oleceginden eminsiniz, yilda 2 kere bayramlarda idare edin.
Ayrıca eşiniz sizi zorlamadigi surece, kemdi ailesiyle elbette görüşecek. Buna da karışacak değilsiniz.
Genelleme yapmayın. Sizin evliliginiz kötü diye, siz esinizin ailesini idare edemediniz diye her erken evlenen sorun yasayacak değil. 21 yasinda evlendim, 4 seneyi gecti, cok da memnunum, hic sıkıntı yaşamadım

Ay bacım sendeki bu ne sitem. Vallahi ben bayramları hevesleniyorum kayınvalidemlerle olmaya görümcelerim eltim çocukları benim çocuğum bayram demek kalabalık demek o senin "curcuna " dediğin olay bayramın tadı tuzu. Bence olumlu bakmaya calis sonuçta eşinin ailesi adami birak ya sende eşini seviyorsan katlanaxaksin üç gün .

Edit ; 18 yaşında evlendim kayınvalideme çok cok yakin oturuyoruz çok şükür 5 yıllık evliyim hiç bir sıkıntım çıkmadı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…