KOCAMIN AİLESİ

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

asyamelekkk

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2020
20
21
3
Merhaba hanımlar, benim gibi olan var mı ? Abartıyor muyum? Siz neler söylemek istersiniz yorumlarınızı bekliyorum? Evleneli yaklaşık 1 sene olacak çocuğumuz yok evimiz de ayrı çok şükür. Benim için sorun şu ki, kayınvalidemlere zar zor gidiyorum. Her hafta sonunu genelde orada geçiriyoruz görümce de geliyor ailesiyle ama ben hiç severek güle oynaya gitmiyorum. Hafta sonu yaklaştığında insan sevinir ama ben gene kayınvalidemlere gidicez diye buhranlanıyorum. Bir yandan vicdan yapıyorum acaba yanlış mı yapıyorum diye üzülürken, bir yandan aklıma bazı şeyler geliyor sinir oluyorum soğuyorum. Kayınvalidem iyi birisi aslında namazında niyazında ağzından duası eksik olmaz ama sert otoriter bir kadın kendi dedikleri olsun ister yönetmeye çalışır ama müsaade ettirmiyorum. Ben oraya gidince evin kızı gibi olmak istiyorum gelin gözüyle bakılmasın istiyorum ama ne mümkün özellikle görümce de gelince ayrım ortaya çıkıyor. Her yemek sonrası bulaşıklar bana kalır, görümce hamileliğinin başından beri ellememeye başladı. Sorun bu da değil aslında haftada 1 gitmişim bulaşık yıkamışım dert edinme diyorum kendime ama ne bileyim keyif alamıyorum oraya gittiğimde her şey bana batıyor, kayınvalidem de hizmet bekleyen birisidir bunu kendi ağzıyla da söyledi bu düşüncede olması bile beni uzaklaştırıyor, ben tabii ki hizmet ederim ki zaten oraya gidince hep ayaktayım ama geliniz diye köle de değiliz eli ayağı tutmaz muhtaç olur yardım ederim ama böyle gelin gözüyle bakılması beni uzaklaştırıyor. İlla ki altında yatan başka sebepler de var nişan sürecinde yaşananlar düğün sürecinde vs. Ve her şeyi kafama çok takan biriyim. Niye öyle söyledi,acaba ne demek istedi, bak laf soktu(-ki sokar söyleyeceğinden geri kalmaz yavaşça kondurur lafını),niye bugün sıcak davranmadı,niye aramadı gibi hep irdeliyorum. Biraz uzun oldu ama yorumlarınızı bekliyorum sizler nasılsınız eşlerinizin ailesiyle?

Hafta sonu gelmeden plan yapın eşinizle gitmeyin gitme sıklığınızı düşürün. Samimi davranmıyorsa sizde samimi olmaya çalışmayın iki parça bulaşık da varsa yıkayın geçin oturun çok fazla muhabbet etmeyin.

Benimde nişanlılık döneminde ve Evliliğimin ilk senesi öyleydi. Sonra beni böyle kabullenmeye başladılar, zorunda kaldılar. Baktı ki değişmiyorsun o da bir yerden sonra uğraşmaz sen senliğinden vazgeçme. Değişirsen o yeni seni kaynananın olmanı istediğin kişiyi sevmeyeceksin ki. Konuşur konuşur yorulur boşver. Her konunun muhatabı da sen değilsin ayrıca kocan bazı durumlarda kendi ailesine müdahil olmalı ki ortayı bulsun

Her hafta sonu eşinizin ailesine gidiyorsanız, eşinizle ne zaman vakit geçiriyorsunuz? Birlikte plan yapmıyor musunuz? İnsan plan yapmasa bile evde eşiyle boş boş oturmak isteyebilir, bu bile birlikte zaman geçirmektir. Kayınvalide evine gidip sürekli hizmet etmek zaten saçma da, bir de bunu her hafta sonu yapmak daha da saçma. Sizin aileniz nerede? Her hafta sonu onlara gitmeyi teklif edin bakalım, eşiniz ne diyor. Bence, hafta sonları eşinizle planlar yapın, ailelere bu kadar yapışık yaşamayın ve hayatınız sizin istediğiniz şekli alana kadar da asla çocuk yapmayın.

Kayınvalide hizmet bekliyorsa kocası hizmetçi tutsun. Insanlar başkasını kullanmaya meraklı gerçekten. Zaten insan bir arada olsa herkes kendine göre birseyler yapıyor. Biri masayi hazırlar, digeri yemeği felan. Ama biri karşıma dikilip "ben hizmet bekliyorum dese", sanırım çok ciddi bir konuşma yapardım. Kim olsa olsun. Herkes bir yerini ve haddini bilse kimse bu kadar rahatsız olmaz. Gorumcenin hamileliği nasıl geçiyor bilmiyorum, ama normalse yardım edebilir. Hamile sonuçta hasta değil.

samimi davranıyor yalan yok ama ben de ona iyi davranıyorum karşılıklı her şey. 1 2 defa gitmemezlik yaptık bunu denedik yani hafta içi gittik mesela hafta sonu bize kalsın diye gitmedik ama hemen surat yapmaya başladı eşime çemkirmiş bile. İlla kızıyla birlikte hafta sonu toplamak istiyor buna da anlam veremiyorum

bence sürekli gönlünü yapmaktan vazgecin. Suratini assin, bu mu sorun? Hafta icide gitmeyin hafta sonuda gitmeyin. Yavas yavas düsürün. Surat yapiyorsada gelemedik vaktimiz olmadi diyip gecistirin. Istedigi kadar surat yapsin

Her haftasonu oraya gitmeniz normal değil, insan arada eşiyle program yapar, arkadaşlarıyla program yapar. kv istediği kadar surat assın siz zaten yorum bile yapmayın sorunu kendi oğluyla beraber halletsinler. Gittiğinizde de çok kalmayın, kendi aileniz de aynı sehirdeyse, onları da araya katın ve kv'den sonra onlara da uğrayın. Bir sure sonra esiniz de isyan eder bence. Ve neden sürekli ayaktasınız? Kimse bir sey istemeden siz kalkıp teklif ediyorsaniz yapmayin. Her gittiginizde ya bulasik yikamayin ya da esinizden yardim etmesini isteyin. Hayir haftaici kim yikiyor bulasigi? Kv çocuklarini gormek icin mi cagiriyor geline is yaptirmak icin mi? Ortada adaletsizlik varsa benim icimden is yapmak gelmezdi, siz de yapmayin.

Bazı zamanlarda da adi kayınvalide olduğu için ya da adi görümce olduğu için böyle hissediyor biçok insan. Aynı şeyleri kendi annen söylese alınmayabilirsin mesela ya da kız kardeşin hamile olsa sen elletmezsin bile bulaşıkları vs. Biraz kendimizde de aramalıyız yani.
Sizin durumu bilmiyorum ama kendi ailen bile olsa her haftasonu gitmek gereksiz. Bazen insan boş boş evinde oturmak da ister kocasıyla. Bu n u yavaştan oturtmalısın.

bence sürekli gönlünü yapmaktan vazgecin. Suratini assin, bu mu sorun? Hafta icide gitmeyin hafta sonuda gitmeyin. Yavas yavas düsürün. Surat yapiyorsada gelemedik vaktimiz olmadi diyip gecistirin. Istedigi kadar surat yapsin
her hafta illa gidilir bir hafta gitmiyorsak diğer hafta kesin gitmemiz lazım sonra ne oluyor diye hemen arar oğlunu. benim kendi annem hafta sonu gelmenize gerek yok der mesela o günü kendinize ayırın hafta içi zaten çalışıyorsunuz hafta sonu dinlenin der ama maalesef aynı düşünceliği eşimin ailesinde göremiyorum

Her hafta sonunu neden kayın valide ile geçiriyorsunuz anlamadım..
Mesela önümüzde ki pazar için kahvaltıya gidin rezervasyon yaptırın ve basıp gidin. Her hafta sonu aile ile olmak zorunda değilsiniz. Zira sıkıcı olur zaten.

Tamam ozaman bir hafta gitmeyin, diger hafta gidin. her iki haftaya düsürün. Sonra yavas yavas alisilir. Her iki hafta görüsmenizde sakinca görmüyorum..

Her haftasonunu eşimin ailesiyle yemem, eşim de boyle birsey talep etmez zaten kendimize vakit ayiriyoruz haftasonlari.

Esimin ailesiyle yakin oturuyoruz sayilir ama ayda 1 defa gorusuyoruz genelde ve oraya gidince kimse benden hizmet beklemiyor, kahvaltiya gittiysek kv kahvaltiyi cayi hazirlamis olur ya da ne ikram edecekse biz gitmeden hazir olur, ben sadece kendi yedigim tabagi bardagi mutfaga goturur kaldirirm o kadar baska biseye ellemem.

Benim esimin ailesi ile aram cidden cok iyi. Cok severim kizi gibi sever kollarlar. Ama uzak ailelerinden bir kac kisiden rahatsiz oldum. Benim evime gelince aramizda 2 -3 yass olaan insanin mesela oturup is yapmamasi cok erken evlendin icin beni cocuk gormek ( bu arada bende cocuk sayilirim yas ama kadinin 10 yasinda kizi var) bir duru baska seventeen rahatsiz oldum. Ailedeki bir rahatsziliktan dolayi bu aralar pek yanyana geldik ve ben artik gorusmek istemedigimi esime soyledim. Sebeplerimi saydim, bizi yemege almak istediler gidip orada 15 kisinin bulasigini yikamak istemiyorum lutfen gitmeyelim diyip Kabul ettirmedim. cunku yapim geregi is varsa yaparim gocunmam hizmet beklemem ama bazen insani rahatsiz ediyor. Benimkiler uzaktan akraba oldugu icin hallettim esimle mesafe koyduk sanirim esim rahatsiz oldugumu da dile getirdi diger aile uyeleri bizi yanyana pek getirmiyor. Bunu es ailesi ile yakinen yasamak zordur diye dusunuyorum. Ben evlerinde cok rahatim yaparim ederim hastaysam ne kayinvalidem ne gorumcem kaldirir kizarlar hatta bana. Yine de esinizle durumu paylassaniz en azindan gozlemlese?ben uzaktan akrabayla yasadigimda esime sen bir bak ben mi takiyorum abartiyrum kinlendim demistim. O sayeed dikkay edip farkinda vardi esimde.

Bir de es ailesiyle yemek yeme fikir bana cok uzak degil. Cunku onlar mesaketli yemek yapinca biz olmadan yemek istemiyor,biz bi hafta gormesek ozluyoruz zaman gecirmek istiyoruz. Haftasonuna denk getirmesekte bazen haftasonuna denk geliyor gidip geliyoruz aileye

bu zamana kadar hep böyle geçti ama artık dediğim gibi istememeye başladım keyif alamıyorum oraya gidince. hafta sonu gitmesek bile hafta içi gitme mecburiyetimiz var böyle söyleyeyim. görmek istiyorlarmış peki tamam görsünler evlatları var ortada özlüyor olabilirler anlıyorum ama hep fazlasını bekliyorlar bu beklentide olduklarını bildiğim için de ben rahatsız oluyorum üstümüzde baskı oluyor çünkü. biraz rahat bıraksınlar ne zaman gelmek istiyorsanız o zaman gelin hatta kendi ailemin bana dediği gibi gerekirse gelmeyin kendinize ayırın desinler ama yok. bir de baştan alıştırmaya bağlı sanırım ben başından beri mücadele ediyorum. önceden haftada 2 kere gidiyorduk ben çalışmaya başladıktan sonra da her hafta sonu gider olduk. evliliğimizin ilk günlerinde her gün aramamızı istiyordu ben her gün bir insanla ne konuşabilirim. kendi annemle o kadar sık konuşmuyorken. sadece iyi olduğumuzu duyup kapatacakmış öyle diyor. gerçi bu konuda çok da bir şey değişmedi şimdi de 2 günde 1 arıyorum kraliçeyi. bir de o aramaz bizden bekler neymiş o büyükmüş küçükler büyükleri ararmış öyle diyor

bence hizmet etmenizede gerek yok. Yemekli gitmeyin caya ugrayin sadece. Caydan cikan bulasik ne kadar ki? Arada bir saat oturup davetliyiz hemen bir kisa ugradik gitmemiz lazim diye gecistirin bence

zaten biz de farklı değiliz her cumartesi veya pazar oraya gidip beraber yemek yiyoruz. eşimden de gözlemlemesini istedim o da hak verdi bana. görümcem ellemediği zaman eşim yardım ediyor bulaşıklar konusunda ama bilmiyorum ben gocunuyorum bu durumdan

Esiniz arasin, görüssün ozaman. O telefon görüsmelerini düsürmelisiniz. Bende kv'yi hergün arardim trip attigi icin. Biz zaten altli üstlü oturuyoruz ama bize davet etmedikce gelmez. Biz gidersekte 5 dakika görüsür hemen gönlünü alir cikariz. Arada tabi otururuzda ama cok nadir. Banada ikinci gün trip atmisti aramadigimda, ondan sonra hic aramadim. Birseyde diyemedi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…