Kocamın ailesi

Gitmeyin misafir ağırlamak zorunda kalmazsınız o zaman ne diyelim.

Tam da şuan minarelerden anons geçiyor "evlerinizde kalın" diye.. 17 gündür evden çıkmadım. Birilerinin tatil planı, birilerinin normal yaşantısına devam ediyor olması canımı sıkıyor!
Kırıp bacağımızı oturacağız nesi zor.
Biraz sorumluluk lütfen.
Bırakın köyü ırmağı solucanı misafiri.
Evde kalın.

Karadenizin köylerine gurbetçiler ve umreciler , Ege ve akdenizin bütün köylerine de İstanbul ve büyük şehirlerden yazlığa gidenler yaydı virüsü... şimdi bir sürü köy karantinada.
yani gidip köyde maaile yaşamanız sorumsuzluktan başka bir şey değil. Kocanız ağustosa kadar izinliyse haziranda falan gidin bari... tabi hazirana kadar sağ salim çıkarsanız...

Konu sahibi konuyu günceller şimdi amacım ırmak kenarında bulduğum solucanlar ile virüse ilac uretmekti diye 😏 . Önce konu acip sonra cark etmek moda oldu

Ya ben çok uyuzum ya da eşim beni anlamak istemiyor. Bildiğiniz üzere corona yüzünden çoğu is yeri kapandı ve eşimde evde ailesi köyde yaşıyor ama yılın belli dönemi buradalar 10 gun oldu koye gideli eşimin abisi de köyde bizimde gelmemizi istiyolar koye gitmek cok istiyorum ama evlendigimizden beri1 kere gittik oda düğünde cok istememe rağmen basima gelecekler yüzünden surekli endişeliyim bu durum eşimi de yıpratıyor farkındayım ama hic bir zaman gitmeyelim demedim sadece beni olduğum gibi kabul et benden fazlasını bekleme diye surekli uyardım ve bu durum evliliğimiz boyunca bizi yipraticak sanırım işin kötü tarafı oda bizi istemiyo yanında götürmek ben huysuzluk yaparim diye mesela 1 hafta kalırsak 7 gun boyunca dağda bayırda olacak ben evde kalicam yok soyle yap yok insan temizlik yapar yok anneme yardım eder bide 1 bucuk yasinda kızımız var allah uzun ömür versin cok hareketlidir kendisi yani isin özü şu koye gitmek istiyorum ama evim olmayan bir yeri kendi evimmiş gibi çekip ceviremem sadece kayinvalideme yardımım dokunur sofra kur topla yika onun haricinde hadi anne gel temizlik yapalim demem diyemem oyle yapıda birisi degilim cocugumla çamurda oyunlar oynamak solucan aramak ırmak kenarında suyu izlemek bana daha cazip geliyo oda bunu anlamiyo ben gidersem zaten seni götürmem orda yok bu geldi ya hic oturamadım nolucak temizlik yapsan ölür müsün vs deyip duruyo yanlış mi düşünüyorum bencillik mi yapiyorum yoksa kendimi ona anlatamiyo muyum bilmiyorum 24 yaşındayım büyümen lazim diyo ama 34 de olsam aynı seyleri düşünücem eminim
Ben Köye gidince kendi evinden çok ev işi yapiyorum o yüzden evinden hariç hiçbir yer cazip grlmiyor heleki ortalıkta salgın var bu yüzden annem babam 55bile yoklar köye gitmek istemedim bizde varsa onlara geçmesin diye çünkü biz hafif geçiririz felan farketmeyiz yaşlılar kaldiramiyorlar bence evinizde oturun

şu koye gitmek istiyorum ama evim olmayan bir yeri kendi evimmiş gibi çekip ceviremem sadece kayinvalideme yardımım dokunur sofra kur topla yika onun haricinde hadi anne gel temizlik yapalim demem diyemem oyle yapıda birisi degilim cocugumla çamurda oyunlar oynamak solucan aramak ırmak kenarında suyu izlemek bana daha cazip geliyo oda bunu anlamiyo ben gidersem zaten seni götürmem orda yok bu geldi ya hic oturamadım nolucak temizlik yapsan ölür müsün vs deyip duruyo yanlış mi düşünüyorum bencillik mi yapiyorum yoksa kendimi ona anlatamiyo muyum bilmiyorum 24 yaşındayım büyümen lazim diyo ama 34 de olsam aynı seyleri düşünücem eminim
Tamam iş yapmak için gitmiyorsunuz ama eşinize de bu şekilde anlattıysanız huzursuzluk çıkması normal.
Biraz daha kelimelerle oynayarak konuşursanız, anlattıklarınız sizi haklıyken haksız duruma düşürmez.
#Edit: Takdir edersiniz ki hiçbir erkek, annem evde temizlik yaparken karım solucan arasın ya da ırmak kenarında suyu izlesin de demez.

Ailemin yasadigi yer yazlik bir yerlesim birimi ama onlar yaz kis oradalar. Evimiz, yurdumuz orasi cunku.

Annem diyor biz disari cikmiyoruz ama dışarıdan gelenler coluk combalak gelmisler ortalarda yaz gibi geziyor.

Su olaganustu halde kendini bilen kendisinin de başkasının da hayatini tehlikeye atmaz. Evinde oturur. Anama babama gidiyorum diye onlarin da canini risk altina almayin. Biraz bilinc lutfen . Esinize.bu konuyu guzelce anlatin.

izolasyondan cıkmak istemiyorum cocugumla, kocam zorluyor gidelim diye tarzı bisey sandım konuyu...
burda temizlikten önce virus var salgın var koyde kalabalık var. Derdınız bu degıl ama.

Salgının ciddiyetini anlamanız evden cıkmamanız ıcın ne olması lazım?

Illaha kendi ailelerinden birine bulaşıp acillik olması lazım. Yoksa "bize birsey olmaazzz" kafa hep devam ediyor. Ablam doktor kapısına geliyorlar "Hastanede yakınımız yatıyor, içeri almıyorlar. Birseyler ayarlasana" diye. Yani akillanmayanlar çok

Italyada durum neden bu kadar patladi? Çünkü insanlar virüsü taşırken saga sola götürdü böyle. Annem Türkiyedeki akrabalarla iletişim halde. Bir cok kişi büyük sehirlerden köylere ve küçük yerlere gitmeyi planlıyormus. Iyi b* yapıyorsunuz. Bir iki haftaya Italyayi gecseniz rahatlarsiniz artik. Gel de sinir olma

Köyleri batsın aynı dert bende de vardı işte geçen anlattım. Kadın bana evindeki kötü odayı göstererek burda kalırsınız demisti kocaman odayı göstererek de burada kızlarım damatlarım kalır demisti. Gitmiyorum gitmicem de damatları gitsin. Gidip ona hizmetçilik edecek değilim.

Gitmeyin. 5 dk yürüme mesafesi kayınvalidemler gitmedim. Çünkü salgın hastalık bizde olmasa bile şu an hareketi minimuma indirmek zorundayız.
Ayrıca normal bir zamanda gidilecek olsa ben de eşimle ayrı yerlerde vakit geçirmek istemem heleki ilk gittiğim yerlerde. Temizlik konusuna gelince yapı gereği ben de sevmem temizlik yapmayı hele bilmediğim ve ayak altında bir sürü insan varken daha çok sevmem. Ama lazımsa bi süpürge tutulur yeri geliyor arkadaşlarımızda bile çocuklar bir şey dökünce yapıyoruz.

Vay arkadaş ben anlamıyorum ya. Aile apartmanındayım 15 gündür birbirimizin evine gitmiyoruz. Olur da belirti göstermeden taşıyıcı olursak, insanların vebaline girmeyelim diye. Birkaç basamak uzaklıkta olan insanlarla temas kurmuyorum ben. Evladımı bırakın şehirler arası yolculuğa, markete parka dahi götürmüyorum. Muhtemelen kendi ailemi daha uzun süre görmeyeceğim ki arabayla bir saat uzaklıktalar.

Cahillik mi desem, bencillik mi desem ne desem bilemedim.

Gidin bence köye konu sahibi. Bu bilinçle, bulunduğunuz şehre yayarsınız virüsü. İnsanlara yazık. Gidin aile içinde kalsın virüs. Solucana dokunmayın ama. Yazık ona. Şu tabloda en çok solucana üzülürüm.

Ben de bu mecburi hali kimler bu kadar fırsata çevirip gezme derdine düşüyor diyordum. Evde kal cümlesinden ne anlıyorsunuz ki?

Yollar, otogarlar bir yerlere gitme telaşında bir dolu insanla dolu. İzin almaya çalışıyorlar bir de.

Biz de eşimle oğlumla 10 gündür evdeyiz. Bu hafta da böyle olacak. Annem babam köye gittiler onlara sokağa çıkma yasağı gelmeden önce.
İşyerimiz tatile girince de gitmedik yanlarına taşıyıcı falan olabiliriz bulaştırabiliriz diye. Bırakın köye gitmeyi pazara markete bile tırsarak gidiyoruz.
İnsanlar hala kavrayamadı şu olayı.

Ben de bu mecburi hali kimler bu kadar fırsata çevirip gezme derdine düşüyor diyordum. Evde kal cümlesinden ne anlıyorsunuz ki?

Yollar, otogarlar bir yerlere gitme telaşında bir dolu insanla dolu. İzin almaya çalışıyorlar bir de.

Biz de eşimle oğlumla 10 gündür evdeyiz. Bu hafta da böyle olacak. Annem babam köye gittiler onlara sokağa çıkma yasağı gelmeden önce.
İşyerimiz tatile girince de gitmedik yanlarına taşıyıcı falan olabiliriz bulaştırabiliriz diye. Bırakın köye gitmeyi pazara markete bile tırsarak gidiyoruz.
TV de şehirler arası otobüste röportaj yapılıyor ... tekli koltuklara oturtulmuş bir dolu otobüs insan...uygulamadan çok memnunuz "evde kal Türkiye " tarzında konuşuyorlar !! Aldı mı beni bir gülme 😂😂

Benım de 15 gun oldu, hasta oldum doktora gidemedim korkudan agrı cekıp duruyorum.
Boyle ınsanlar gorunce sinirleniyorum.

Çocuğumun geçmeyen geniz akıntısı var. Sabahları tıkanıyor öksürüyor. Doktora götürmüyorum hastalık dolu diye. Kendimizce ilaçtır pekmezdir vickstir idare ediyoruz..

Köy yanar, deli taranır diye buna deniyordu galiba.
Dünya neyin derdinde, bunlar iştir solucandır kv dir gidiyor..

“evde kal” bizim toplum tarafından yanlış anlaşıldı sanırım. Herhangi bir evde kal olarak algıladılar. Net anlaşılması için “kendi evinde kal, misafirliğe gitme” diye bir slogan yaratılmalıydı.

Çocuğumun geçmeyen geniz akıntısı var. Sabahları tıkanıyor öksürüyor. Doktora götürmüyorum hastalık dolu diye. Kendimizce ilaçtır pekmezdir vickstir idare ediyoruz..

Köy yanar, deli taranır diye buna deniyordu galiba.
Dünya neyin derdinde, bunlar iştir solucandır kv dir gidiyor..
Kesinlikle. Benım kendimce gecırecegım bıseyımde yok agrı ve korku karisik katlanıyorum, cuma gunu doktor hastanede olacakmış boyle devam ederse mecbur gideceğim ama o kadar korkuyorum ki. Gunlerce evden çıkmayıp direkt hastaneye gitmekte korkutuyor beni.

Allah herkese akıl fikir ve saglık versin.
Tertemiz uc kısılık evını bırak kalabalığa git ve tek derdin ordakılere hizmet edeyim mi olsun.
Cocugunuza da cok gecmıs olsun. ♥

Ya ben çok uyuzum ya da eşim beni anlamak istemiyor. Bildiğiniz üzere corona yüzünden çoğu is yeri kapandı ve eşimde evde ailesi köyde yaşıyor ama yılın belli dönemi buradalar 10 gun oldu koye gideli eşimin abisi de köyde bizimde gelmemizi istiyolar koye gitmek cok istiyorum ama evlendigimizden beri1 kere gittik oda düğünde cok istememe rağmen basima gelecekler yüzünden surekli endişeliyim bu durum eşimi de yıpratıyor farkındayım ama hic bir zaman gitmeyelim demedim sadece beni olduğum gibi kabul et benden fazlasını bekleme diye surekli uyardım ve bu durum evliliğimiz boyunca bizi yipraticak sanırım işin kötü tarafı oda bizi istemiyo yanında götürmek ben huysuzluk yaparim diye mesela 1 hafta kalırsak 7 gun boyunca dağda bayırda olacak ben evde kalicam yok soyle yap yok insan temizlik yapar yok anneme yardım eder bide 1 bucuk yasinda kızımız var allah uzun ömür versin cok hareketlidir kendisi yani isin özü şu koye gitmek istiyorum ama evim olmayan bir yeri kendi evimmiş gibi çekip ceviremem sadece kayinvalideme yardımım dokunur sofra kur topla yika onun haricinde hadi anne gel temizlik yapalim demem diyemem oyle yapıda birisi degilim cocugumla çamurda oyunlar oynamak solucan aramak ırmak kenarında suyu izlemek bana daha cazip geliyo oda bunu anlamiyo ben gidersem zaten seni götürmem orda yok bu geldi ya hic oturamadım nolucak temizlik yapsan ölür müsün vs deyip duruyo yanlış mi düşünüyorum bencillik mi yapiyorum yoksa kendimi ona anlatamiyo muyum bilmiyorum 24 yaşındayım büyümen lazim diyo ama 34 de olsam aynı seyleri düşünücem eminim
Eşiniz haklı büyümeniz lazım. O sizin dediğiniz masallarda olur. İnsan evli olunca malesef ailesiyle de evli oluyor ve istemese de arada sırada katlanması gerekiyor.

TV de şehirler arası otobüste röportaj yapılıyor ... tekli koltuklara oturtulmuş bir dolu otobüs insan...uygulamadan çok memnunuz "evde kal Türkiye " tarzında konuşuyorlar !! Aldı mı beni bir gülme 😂😂
Cumartesi gecesi bir arkadasım story paylasmis butun komsuları onda, kucucuk masada lar dıpdıbe sigaralar yanıyor 'karantına keyfı' yazıp #evdekal yazmayı da ihmal etmemıslerdı.
Site ıcınde birbirlerine gitmeyi kucucuk masada dıpdıbe oturmayı sıkıntılı görmüyorlar. Evdekal dan anladıkları sahile falan gitmemek bence. Karantina keyfı ne Bı de😂

Kesinlikle. Benım kendimce gecırecegım bıseyımde yok agrı ve korku karisik katlanıyorum, cuma gunu doktor hastanede olacakmış boyle devam ederse mecbur gideceğim ama o kadar korkuyorum ki. Gunlerce evden çıkmayıp direkt hastaneye gitmekte korkutuyor beni.

Allah herkese akıl fikir ve saglık versin.
Tertemiz uc kısılık evını bırak kalabalığa git ve tek derdin ordakılere hizmet edeyim mi olsun.
Cocugunuza da cok gecmıs olsun. ♥

Mecbur hallerde gitmekten başka çare yok malesef.

Biz de 3 kişilik bir aileyiz.
Benim kv yalnız yaşıyor normalde. Bize yakın evi. Biz evdeyiz diye resmen gezmeye heves etti.
Koskoca işyerleri mecburen tatil etti keyfinden değil.
Cahil bir kadın değil ama normalde üşenen kadın her gün markete falan gitmeye başladı. Şaşırttı beni. Daha temkinli hareket etmesini beklerdim. Çok sigara içiyor ciğerleri kötü.
Ben 1 aydır ailemi görmüyorum. Ki onlar da köylerine gittiler tecrit için..

Eşim en sonunda söylendi "yarından itibaren çıkmıyorsun bana söyle alıp getiririm" diye.
Arada bir eşim işe gidiyor taşıyıcı olabilir diyerek bizimle teması da azaltmaya çalıştık. Anladı bence. Evinde otur diye söylemek zorunda kaldık resmen.
Düşünemeyen mantıksız insana sinir oluyorum.

Back
X