kocamın cimriliği..ne yapmalıyım?

greenlilac

Guru
Kayıtlı Üye
23 Mart 2014
87
58
288
Ankara
Geçtiğimiz Pazar günü oğlumun satranç turnuvası için açık bi alanda sekiz saat kadar vakit geçirdik..alan çok güzeldi. yeşillik, orman..mesire yeri gibiydi adeta..bi okulun kampüs alanıydı.. saat 11.30 da evden çıktık..çocuklar 10.00 gibi kahvaltı etmişti..orada ızgara köfteden dönere, gözleme yapan kadınlara kadar herşey vardı..eşim kendisi de satranç maçına katılıyordu ve bi maça gitti tam üç buçuk saat..ben de hemen gelir zannederek ondan para istemeyi unutmuştum..yanımda azıcık bozuk para vardı ve bir de kredi kartı ki pos cihazı yoktu satış yerlerinde..neyse öyle böyle saat beş oldu..eşim maçtan geldi derken yarım ağızla bişeyler yer misiniz diye sordu..tabii benim sinirden başım ağrıyor... biliyorum adamın huyunu..ben bişey yemem ama çocukların canı çekmiş olabilir dedim..çocuklara da ödül töreni de bitsin bişeyler yiyelim dedi.. çocuklarım da küçük..2,5 yasında biri4,5 diğeri de 7 yasında..7 yaşındaki oğlum turnuva birincisi oldu.. zaten bir sürü madalyası kupası var satrançta..kendi yaş grpları arasında birinci oluyor hep kuzum..
neyse bişey yemediler çocuklar birer çikolatadan başka ...çıktık eve gelirken dışarda yesek dediler yarım ağızla canları döner falan çekti tabii çocuk ne de olsa..eşim hep dışarda yemek olmaz diye eve getirdi çocukları.. evde sadece çorba vardı çorba yediler... zaten geldiğimizde geç olmuştu...
ben hep dışarıda yeme meraklısı değilim .. ama acıktığımda canım çektiğinde arada bir yerim....Allahtan ben kocam gibi değilim çocukları dışarı da götürüyorum.. zaten kendim de çalışıyorum.. ama 2 ,5 yıldır bebek iznindeyim evde..
bilemiyorum sonuçta orada 8 saat çocuklara bişey yedirmeden durması bi babanın normal gelmedi bana ..ki satranç maçları beyni zorlayan insanı acıktıran maçlarmış. sinirden başağrısından uyuyamadım gece..kavga ediyoruz sürekli..ne yapacağımı şaşırdım...herşey benim zorlamamla oluyor zaten.. çocukları da ben de bi hediyesini görmemişizdir.diyorum ya hep talep bi araba laf işiterek olur herşey . ben param var diye dert etmem ama dediğim gibi ücretsiz izindeyim böyle durumlar oluyor bazen..ben mi abartıyorum.. bilemiyorum.. gerçekten artık tahammül edemiyorum. çocuklarıma da hep moralsiz görünüyorum...bana ne tavsiye edersiniz

Sen haklisin tabiiki de! O yastaki cocuklar butun gun ac ac dolastirilir mi ya ne vicdansiz adammis, cimrilikten ote
Neyse ki sen calisiyormussun, iznin bitince bari cocuklari muhtac etmezsin ne mutlu sana
Yalniz o zamana kadar evden cikarken bari ekmek arasi biseyler koy cocuklara ki acliktan mahvolmasinlar, yazik gunah

Bu yaştan sonra huy değiştirmez herhalde. Bizimde böyle anne-baba pinti (Anne daha pinti, babası kılıbıklıktan) aile dostumuz vardı. Çocukları benim arkadaşım, ikisi de anne-babasından kaçacak yer aradı yıllarca. Şimdi kadın parkinson, ne kızı ne oğlu bakmıyor. Yıllarca çektirdi çocuklara. ( Şimdi durumu yoktur anlaşılır bir durum. Ama olup da yememek gerçekten can sıkıcı. Mesela Magnum istediğinde ne gerek var max al diyen bir anneden bahsediyoruz ki bizimkiler onların geliri bizim iki katımızdı derler. Arkadaşları bir yere gittiğinde göndermeyen, para gidecek diye ödü kopan, Evde sucuk yaparken çok gitmesin diye isotu boca edip 1 dilim sucuğun yanında 3 dilim ekmek yensin mantığına sahip bir insan demekki anne olsa da sevilmiyor diye düşünürüm bende)

çok hazırlıksız çıktık.. bi de nasıl olsa orada bişeyler alırım diye düşündüm.. turnuvalar hep avm lerde oluyordu.. ben de kredi kartıyla doyuruyordum çocukları ki onlarda da burnumdan getirirdi.. dışarda yeme meraklısı diye..saatlerce bişey yemesek umrunda değil...bu kez gerçekten hazırlıksız yakalandım.. cebimde bi beş lira kalmış onunla su bisküvi falan aldım..

Adamın huyunu biliyorsunuz

Bundan sonra siz para bulundurun yanınızda

Acıktınız mı deyince de tabii sorulur mu deyin yani açıkça isteyin madem

Yalnız bir de öbür pencereden bakmak lazım tek maaş 3 çıcuk vardı da mı vermedi yoksa cidden onun cebinde de para yok mu

cimriliği geçtim bir baba olarak çok vicdansız bir adam. senin abarttığın bir durum yok bırakın evladı sokakta aç görsek haline kıyamıyoruz.
hediyesi ekstra düşünmesi felan bir kenara da evladını aç koyan babaya ben baba demem kusura bakmayın.
benim babam da sorumsuz biri idi annemle ayrıldılar bu sebepten ama asla bizi aç bırakmadı. parasız kalsa yine para buldu aç bırakmadı..
bilmem anlatabildim mi..

Ben suanda 5 saat oldu kahvaltı edelı ve mıdem agırmaya basladı kı enerjıde harcamıyorum suanda yemek saatımı beklıyorum oturdugum yerde
saka gıbı

Cok uzuldum adamdaki rahatliga bak. Sen nereden bileceksin ki ortami ,normal yaninda para olmayip kart olmasi, bazen hepimiz oyle cikiveriyoruz aniden
Sen yerden goge kadar haklisin,vicdansiz adam ya

Eşinizin dediği olmak zorunda mı
Hayır çocuklar da ben de bugün dışarıda yemek istiyoruz diyemezmisiniz
Bunu deseniz sorun olmayacak bellki
oğlum yarım ağızla istedi.. baktım eşim yan çiziyor ben de laf vurdurmak için 'yavrucum ben sizi hep dışarı götürüyorum zaten , babanız sevmiyor biliyosunuz dedim.. o da benim laf vurdurduğumu anladı .. sende de ne enerji var sabahtan beri gezmedesin hala restorana götürsün diye bekliyorsun dedi.. ben de cevaben 'ASIL SEN DE BİTMEZ Bİ ENERJİ VAR AÇ SUSUZ KAÇ SAATTİR SATRANÇ OYNUYOSUN' dedim' tabii kavga arabada başladı .. hala kavgalıyız caps lock açık kalmış kusura bakmayın

çovuklar çok kuçukmuss
madem her turlu surat asiyor evdeyken yaninzia para alip çikin
en azindan disarda çocuklar aç kalmasin oda azdrisin otursun suratini
sinir oldum vallla esine

adamin huyu bu herhalde bu saatden sona degismez sen hep yaninda para bulundur oda babayim diye dolasnin ortalikda bostan korkulugu gibi

'' ben çocuklarımı aç mı bıraktım.. açlıktan ölmezler.. her istedikleri olacak diye bi kural yok'' diyor bana.. ''herkes döner köfte mi yemişmişmiş'. sadece çocuklar ne istersiniz ne alayım size diyebilirdi.. açık hava zaten insanın canı çekiyor..ben sana sordum para veriyim mi bişeyler yemek ister isin dedim ya diiyor..ben onun parasıyla ne yiyim zaten başım ağrımıştı sinirden.. sadece çocukların canı istemiştir onlara al dedim .. onu da geçiştirdi..ben bisküvi falan aldım diye yeter diye düşünmüştür.. ne gereği var daha para vermeye demiştir..öyle düşünmem ben diyip suçluyor beni birde nankörmüşüm ben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…