kocamın cimriliği..ne yapmalıyım?

Yazık olmuş çocuklara ben yemek yedikten 4-5 saat sonra açlık krizine giriyorum onlar 8 saat nasıl durmuş.
Yalnız bence eşiniz sizden ayriyken biseyler yedi yoksa 8 saat kendisi de duramaz ve korkarım cimriligi sadece size ve çocuklarına kendisine değil.

çovuklar çok kuçukmuss
madem her turlu surat asiyor evdeyken yaninzia para alip çikin
en azindan disarda çocuklar aç kalmasin oda azdrisin otursun suratini
sinir oldum vallla esine

adamin huyu bu herhalde bu saatden sona degismez sen hep yaninda para bulundur oda babayim diye dolasnin ortalikda bostan korkulugu gibi
aynen.. allah üç tane evlat vermiş...onlara harcadıın parana bereket verir değil mi yani

Eşiniz 8 saat boyunca aç durdu mu acaba?Satranç turnuvasından sonra birşeyler yemiş midir?:cool:.Belki yanınızda para olmadığına inanmamıştır,bir şeyler yediğinizi düşünmüştür.Benim de 3 yaşında çocuğum var,eşim aldığı halde yolda mızmızlanabilir diye yanıma birşeyler alırım.Muz,elma,salatalık,poğaça,kraker ,meyva suyu,kek,su tarzında.

Yazık olmuş çocuklara ben yemek yedikten 4-5 saat sonra açlık krizine giriyorum onlar 8 saat nasıl durmuş.
Yalnız bence eşiniz sizden ayriyken biseyler yedi yoksa 8 saat kendisi de duramaz ve korkarım cimriligi sadece size ve çocuklarına kendisine değil.

kendisi de pek yeme içmez dışarda.. ama gidip beğendiği arabayı aldı bir kaç hafta önce.. sana aldım diyo birde çocuk kandırır gibi..araba benim olsa anahtarı bende olur:))..işe başlayınca gidip gelirken kullnabilirmişim.. tabii karşılığında benden para bekliycek ..avucunu yalar...

Bu kadar da olmaz bi tost bi gevrek bile alınır hiç paran yoksa bile cimriligin dibine vurmuş bende hazirci değilim ama ben almasam oğlum istesin babası gece kalkıp gidip döner getirir yeterki yesinler çocuklar der büyük bir sorun herşeyde böyleyse neyseki iş hayatınız varmış dönünce en azından siz yaparsınız

Eşiniz 8 saat boyunca aç durdu mu acaba?Satranç turnuvasından sonra birşeyler yemiş midir?:cool:.Belki yanınızda para olmadığına inanmamıştır,bir şeyler yediğinizi düşünmüştür.Benim de 3 yaşında çocuğum var,eşim aldığı halde yolda mızmızlanabilir diye yanıma birşeyler alırım.Muz,elma,salatalık,poğaça,kraker ,meyva suyu,kek,su tarzında.

hayır hiçbirşey yemedi.. bunlar ailece aç durmaya alışıklardır..orada ellerine birer çikolata aldı.. bi küçük kutu da bisküvi yediler..yani açlıktan ziyade çocukların canı ister mi diye bi endişesi yok..ben sen de para vardır diye düşünmüştüm diyor bana.. ama bi sorabilirdi yine de ..bence işine öyle geliyor..pintiliğini kendisine de itiraf etmemek için üste çıkıyor hep...bilemiyorum

hayır hiçbirşey yemedi.. bunlar ailece aç durmaya alışıklardır..orada ellerine birer çikolata aldı.. bi küçük kutu da bisküvi yediler..yani açlıktan ziyade çocukların canı ister mi diye bi endişesi yok..ben sen de para vardır diye düşünmüştüm diyor bana.. ama bi sorabilirdi yine de ..bence işine öyle geliyor..pintiliğini kendisine de itiraf etmemek için üste çıkıyor hep...bilemiyorum
Merak ettim ,dışarıda yemek yediğinizde çok mu fazla hesap geliyor ,küçücük çocuklar ne yiyebilir ki zaten?:KK64:

Parayi evladina esine harcamayip da mezara mi goturecekmis. Allahim ne pis insanlar var, kusura bakma konu sahibi ama öyle.
Ayrica sizin de yaninizda para olsun muhakkak. Sakin çalıştığınızda ona para falan vermeyin.. Ben sizin yerinizde olsam evde yemek bile yapmazdim ona..

Eşiniz o gün bu cimriliği yapmadı, hep yapıyor değil mi?

O zaman sizde de suçu bulurum. Kek, börek, meyve... birşeyler hazırlayıp çantanıza koyacaktınız.

Kıyamam o yavrucaklara, nasıl aç durdular onca saat, o yemek kokuları arasında, temiz havada da çok acıkılır?

Tabiii diğer yandan, o adama 3 çocuk çok fazla!!!

Çocukları birinizden birinizin düşünmesi şart. Bu adamın huyu belliyse keşke önlemini alsaydınız. Ayrıca biraz gurur yapmışsınız bence. İlk başta sinirden yemek yiyelim dememişsiniz sonra da yemek olayını yarım ağız sordu diye bir şey dememişsiniz. 3 tane aç çocuğunuz var. Gelir gelmez ilk işiniz onların doymasını sağlamak olmalıydı. Yarım ağız falan sormasa bile sizin haydi şurdan ne istiyorsa çocuklarla yiyelim demeniz gerekiyordu.
Tabi bütün bunları maddi sıkıntı olmadığını düşünerek söylüyorum. Öyle ya da böyle bence işe dönme vaktiniz gelmiş. Böyle daha gitmez çünkü.

benim hocalarım hep evlilik seçimlerinde ilk önce cimriliğe bakın demişti bende görüştüğüm insanda hep ona baktım.böyle şeyleri ben söylemeden eşim düşünür.cimrilik hastalık bence çok parası olduğu halde harcayamayan insanlar var.eşinizin cimrilikten ziyada vicdansızlığı dikkatimi çekti çocukların canı çekmiş içinin cız etmesi lazım.cimrilikten ziyade umursamaz ve bencil bir insan gördüm yazdıklarınızda.

Eşiniz o gün bu cimriliği yapmadı, hep yapıyor değil mi?

O zaman sizde de suçu bulurum. Kek, börek, meyve... birşeyler hazırlayıp çantanıza koyacaktınız.

Kıyamam o yavrucaklara, nasıl aç durdular onca saat, o yemek kokuları arasında, temiz havada da çok acıkılır?

Tabiii diğer yandan, o adama 3 çocuk çok fazla!!!
Kek börek hatırlayamadım.o gün biraz anı gelişti..bi gün önce de vardı turnuva .babasıyla oğlum gitmişti. Ertesi gün ortam güzel siz de gelin deyince katıldık onlara. Para falan alır hallederiz derken diyorum ya bi maça gitti saatlerce gelmedi...geldiğinde de sağda solda dolandı hiç oralı olmadı..benim resmen devrelerin yandı bu adamla ..hep musriflikle suçlar beni. Sen müsrif olduğun için sıkıyorum der. Ama yemin ediyorum ben musrif asla değilim. Sadece cimri değilim ekstra masraflarim yoktur ne biliyim. Biraz kişisel bakım ürünleri falan en fazla onları alirim..yıllardır dişsiz geziyorum.implant yaptıracaktı sozde .onda da yan çizdi..daha neler var.. Konudan konuya atlıyorum ama..

Sizde de hata var. Böyle bir konuda çekimser kalmamalısınız.Adamın huyu neyse ne!
Çocuklar acıktı deyip döner al diyebilmelisiniz. Çikolata , bisküvi alırken müdehale etmeliydiniz, " abur cubur değil yemek yesinler " diye.
Siz böyle laf vurmalarla veya surat asmalarla o Ada'ma hiçbirşey yaptıramazsınız. Kesin ve net cümleler kurun , bakın Nasıl mecbur kalıyor almaya.

Çocukların aç olmalarını geçtim hadi acıkmamış dahi olsa çocuk ya okadr koku gelmiştir canları çekmiştir. İnsanın en değerli varlığı ya onlara harcanmayacakta kime harcanacak bu para. Ben bunu cimrilik olarak görmüyorum değer vermemezlik olarak görüyorum Allah o nimetleri eşinizden almasınıda bilir

Kek börek hatırlayamadım.o gün biraz anı gelişti..bi gün önce de vardı turnuva .babasıyla oğlum gitmişti. Ertesi gün ortam güzel siz de gelin deyince katıldık onlara. Para falan alır hallederiz derken diyorum ya bi maça gitti saatlerce gelmedi...geldiğinde de sağda solda dolandı hiç oralı olmadı..benim resmen devrelerin yandı bu adamla ..hep musriflikle suçlar beni. Sen müsrif olduğun için sıkıyorum der. Ama yemin ediyorum ben musrif asla değilim. Sadece cimri değilim ekstra masraflarim yoktur ne biliyim. Biraz kişisel bakım ürünleri falan en fazla onları alirim..yıllardır dişsiz geziyorum.implant yaptıracaktı sozde .onda da yan çizdi..daha neler var.. Konudan konuya atlıyorum ama..

Ya bu şimdi aile reisi oluyo degil mi? Evin erkeği oluyor, iskele babası! Allah size sağlık sıhhat vesin de, çalışın, çocuklarınıza bakın.

Sekiz saat çocuklar Nasıl bişey yemez baba da Nasıl düşünmez
Sonuna kadar haklısınız çocuk 1. Olmuş onun hatrına bari keşke bişey yedirseydi
Cimri Ada'mla yaşamak çok zor derler Allah yardım etsin

Back
X