Kocamın çürük esya merakı

Benimki de senin esinin tam tersi. Nerde ise yaramaz ama pahali sey var gider onu alir. Iki tisorte dunyanin parasini sayar. Hesap kitap nedir bilmez dünyaya bir kere geliyoruz kafasindadir. Bir sey pahaliysa iyidir ona gore. Ikisi de uc nokta yani. Ne cimrilige ne de savurganliga tahammül edebiliyorum. Yavas yavas bu huyunu degistirmeye caliscaksnz baska yolu yok. Olmadi bir sinir krizi paklar.

Bende netten satmayi cok seviyorum cope gidecegine satiyorum ama hic almadim netten ikinci el urun.Araba ikinci el alinabilir bu cok normal ama hasar kayitli bakan ilk defa duydum.Bi de lcw pantolon ne ya bende pahali bi marka sanmistim 50 tl ye yenisini alirdi ordan netten 5 tl ye mi aldi napti.Aslinda gercekten cimri olsa simdi ikinci lavobayi alirken ici gitmesi lazimdi.Esinizin durumu cok farkli geldi sinir bozucu.

Çocuklar küçükken bebek arabasıdır mama sandalyesi falan bende ikinci el alıp sattım zaten çok kısa süreli kullanılan seyler iki bin lira bir arabaya vermektense ikinci al aldim kullandım.

Ama eşimin ki farkli. Yani cimriliği in bir mantığı yok. Mesela lcw pantolonu 20tl ye aldı ikinci el. Bunun kargo parası ve uzun geldiği için terzi parası. Yani yeni alsa belki daha ucuz olacak ama o pantolonun kendisine yirmi TL verdiği için karda sayıyor kendini.

Misal çocuga ayakkabı alınacak 50tl lik aliyor. Oğlan çok hareketli sürekli parkta ve hemen patlıyor. Ya sağlam birsey al diyorum. Her ay 50 TL lik ayakkabı almak mi mantık li Birtane Adidas aliıpta uzun kullanmak mi. En son aldırdım uzun zamandır da patlamadı ama bunu kendisi anlamıyor anlamıyor.

Tüm aliçverişin içinde aynı kadın gibi. Benim babam hiç ilgilenmezdi eve alinarak esya ile kıyafetle falan ama esim ayakkabıya kadar karısıyor.

Birtek mutfak masrafından cimrilik yapmaz. Belki de dediğiniz gibi daha değişik birsey eşimin ki cünkü cimri olsa birikim falan yapar esim sadece cürük esya asığı birikim falan yaptığı yok

Arabayı zaten ikinci el alacağız ama ikinci el de temiz arabalar var pert kayıtlı ağır hasar li arac bakıyor sürekli boğasım geldi en son

Ayy çok garip ya
Hesaplamıyor mu bunun bana toplam maliyeti ne oldu diye

Ayy çok garip ya
Hesaplamıyor mu bunun bana toplam maliyeti ne oldu diye

Mesela köye ev yaptırdık yazları filan kalırız diye. Tüm ev esyasını tahtaları a kadar ikinci el aldı lavaboya kadar.. Ama git gel esyaları nakliye tut tasıt çok daha pahalıya geldi. Tuttuğu usta da berbattı ve yeni ev ama görseniz tarihi eser falan dersiniz. Yazarken bunalıyorum. Normal de zeki bir insan ama yok bunları anlamıyor. Kesinlikle gidip kalmam o evde zaten eminim yıkılır yakında. Ve babası da ayni esim gibi bu durum çok normal onlara.

Babama benzettim
Babam da gümrükten gelen bi çuval eşya almış
Ama içinde ne olduğunu ancak aldıktan sonra öğreniyosun
Kıyafetler çıkıyor çuvaldan ama neredeyse hepsi büyük beden kadın eşyası çıkmış
Leş gibi de rutubet kokuyor
Bi tane de erkek şişme yeleği çıkmış
Babam da 150 tl ye bir yelek almış oldu onu kar sayıyor

Ben de pahalı bir markanın ikinci el çantasını almıştım, kullanan kişi 2-3 defa takmış. Kitapları genelde ikinci el alırım, okuduktan sonra da birilerine veririm ya da kütüphaneye bağışlarım. Başta öyle pahalı bir markanın pantolonu sandım ama lcw zaten çok ucuz, ikinci eli ne kadar olabilir ki

ya kusura bakma ama çok güldüm. bende nadiren ikinci el eşya alırım takas ederim vb ama bu kadarı hiç normal bir davranış değil.

Ben de anne yanı beşik için para vermek istemedim mesela. Alsaydım en fazla 200tl verilirdi. Ama en fazla 7 ay kullanıp satacağım şey için gereksizdi.
Birinden temin edip sonra geri verdim. Ama odası için özendim mesela..

Kar zarar dengesine bakmak lazım. Ortalama 50-60tl şey için ikinci el almak falan çok ütopik..

netten satma nasıl oluyor banada öğret

indirimli çürük aldığına pişman olmuyoır mu benim eşim de öleydi..bende öleyim.. memnun kaldiysak kullaniriz.
50 liralik ayakkabi nasıl patladi ki?
nolcak ki her ay ayakkabi değiştiriyo ya. adam karli düşünüyor bu duruma. çocuk büyüyo.

Ay yeminle Allah yardımcın olsun.
Okurken gözlerim döndü.
Ağır hasarlı araç alınır mı? Arabayı satan arasından enayi buldum der. Araçtan az çok anlarım. Aldığınız aracın son alıcısı siz olabilirsiniz. Ve çıkaracağı masraflar da cabası.

Eşinde değersizlik hissi var bence psikiyatride bu tarz şeylerin hep bir anlamı bir yeni ve pahalı bir seyi kendine layık görememe gibi.

Tlc de temizlilik bağımlıları diye bi program var orda biriktirme takıntısı olanlar var kocanızı onlara benzettim

İkinci el pantolon mu bence bi psikologa götürün ama bu seferde ikinci el psikolog ister. Valla ne diyeceğimi bilemedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…