Kocamın Firdevs yöreoğlu gibi hizmet beklemesi

Ay çok güzel çok hoşuma gitti bu yorum ağzınıza sağlık ben yarın bir yardımcı çağırayım en iyisi birde tek yemeği yapıp oturayım aşağıya da görsün gününü
Tabii canım. En gıcık olduğum şey ayağına hizmet bekleyip bir de buna kulp takanlar. Kafasını duvara sürterim vallahi hiç şakam yok. Bir keresinde benimki anasının yanında simarmis olacak yaptığım salataya laf etti. Birkaç kez burun kıvırarak olmamış dedi. Bir tamam iki tamam. Üçüncüde kaldırıp çöpe attım. Yemekten sonra yanıma gelip ık mık etti bir de yok annem vardı da bilmem ne. Ters bakıp cevap vermedim. Neyse işte. On yıl oldu ben yemekle ilgili bir olumsuzluk belirtmezsem olumsuz yorum yapmaz. Yapacaksa da iyice tartıp yapar. Kıssadan hisse 😅 tabii hâlâ çöpe giden nimete üzülürüm ama işte tepem attı mı gözüm görmüyor 🙄

bunu bana iki yıl önce kimse neden demedi birde biz liseden beri görüşüyoruz o zamanlar derdi seni asla yormayacağım yardımcı olacağım sana incinmene zorsunmana izin vermem diye pehhhh evlendik cicim ayı gitti hiç biri kalmadı
Tecrübe etmeden ikna olmazdın zaten🙃
Ayrıca komut alsa da yapmayanlar var olumlu tarafından bak😀

Tabii canım. En gıcık olduğum şey ayağına hizmet bekleyip bir de buna kulp takanlar. Kafasını duvara sürterim vallahi hiç şakam yok. Bir keresinde benimki anasının yanında simarmis olacak yaptığım salataya laf etti. Birkaç kez burun kıvırarak olmamış dedi. Bir tamam iki tamam. Üçüncüde kaldırıp çöpe attım. Yemekten sonra yanıma gelip ık mık etti bir de yok annem vardı da bilmem ne. Ters bakıp cevap vermedim. Neyse işte. On yıl oldu ben yemekle ilgili bir olumsuzluk belirtmezsem olumsuz yorum yapmaz. Yapacaksa da iyice tartıp yapar. Kıssadan hisse 😅 tabii hâlâ çöpe giden nimete üzülürüm ama işte tepem attı mı gözüm görmüyor 🙄
En güzeli akıllanmış mis olmuş 😂şimdi bugün bende oturuyordu oda da odaya girdim bana çay demle diyecekti ben dışarı cıkıyoeum kızlarla bişe hazırlayamam sakın bana deme ben bu evin kölesi miyim sosyalleşme hakkımı gasp ediyorsun diye dedim 😂 tamam hayatım cık dışarı ben yaparım çayı dedi ama şaşırdı kızlarla bu konuyu konuşalım diye cıktık onlarda çok kızdı bana sizlerde şimdi aklım başıma geldi yapmam daha ona eskiyi zor bulur 😂😂

Maalesef ki hala ev işlerinin kadına ait olduğunu düşünen ve yediği tabağı kaldırınca kendisini vaoooovvvv çok iş yapmış, yardımcı olmuş gibi gören erkekler var. İlk iki sene nasıl yardım etmiş şaşırdım açıkçası çünkü şuan özüne dönmüş belli ki. Tabi ki yardım edecek. O halde oda evin tüm masraflarını karşılasın sizin maaşınız size kalsın malum evde de mesai yapıyorsunuz :)

Maalesef ki hala ev işlerinin kadına ait olduğunu düşünen ve yediği tabağı kaldırınca kendisini vaoooovvvv çok iş yapmış, yardımcı olmuş gibi gören erkekler var. İlk iki sene nasıl yardım etmiş şaşırdım açıkçası çünkü şuan özüne dönmüş belli ki. Tabi ki yardım edecek. O halde oda evin tüm masraflarını karşılasın sizin maaşınız size kalsın malum evde de mesai yapıyorsunuz :)
Birde arsızca çocuk istiyo bende dedim bu kadar sorumlulukla başa çıkamıyorum çocuk olursa birde halim ne olur çok doğru söylüyorsunuz gerçekten o kadar dolmuştum ki içim rahatladı sizlerle konuşunca

Herşeyi geçtim oturduğu yerden çay kahve istemesi nedir ya. Zıkkım yiyip içsin
Ya rahatsız oluyorum ama işte ben prim verdim ben yaptım
Eşiniz istiyor tamam da siz neden yapıyorsunuz her dediğini ki? 🙄
Çaymiş, kahveymiş devamli zırt pırt servis yapmayin mesela.
Dağınık olmamak büyük bir şey değil, dağıtırsa kendi toplamali zaten.

Siz de biraz bu işleri kendi işiniz gibi görüyorsunuz sanki. Ondan eşiniz böyle rahat olmuş.
Evet tüm primi ben verdim ona o nasılsa altından kalkıyor diye düşünüyor bir şekilde ve ben de artık kararlıyım onun yaptığı gibi tatlı canlı olmaya başlayacağım yoruldum ay kolum ay başım görür o

Evet tüm primi ben verdim ona o nasılsa altından kalkıyor diye düşünüyor bir şekilde ve ben de artık kararlıyım onun yaptığı gibi tatlı canlı olmaya başlayacağım yoruldum ay kolum ay başım görür o
Ben iyiliğimden sana sevgimden jest yaptıkça sen görevim sanmaya başladın artık yapmıyorum diye çizgiyi çekin bence.

Her gün evi niye silip süpürüyorsunuz?
Ve yine her gün neden adamın katyalığını üstleniyorsunuz?
Ayağı tutuyorsa kalksın kendi alsın o ne be…

Kızlar ben çalışıyorum okul öncesi öğretmeniyim sabah 8 de işe gidiyorum akşam 6 yı buluyo çıkmam işten eve gelince günlük sil süpür yapıyorum çamaşır ser çamaşır topla bunlarım hepsinin yanında yemeğe koşuşturuyorum eşim saat sekiz gibi geliyo işten ve direkt yemek masasına oturuluyor bu adam bi değişti ilk iki sene bana yardım eder toparlardı suan haftasonlarında sadece sil süpür yapar birde cam kapı vs siler temizlik olduğu zaman ben bir türlü hafta içleri yorulduğumu anlatamıyorum bu adama en son bunu pişircem yemek yerine yaptığım her yemeğe şakada olsa bi bahane bir beğenmemezlik yapıyo mesela makarna yapıyorum makarna niye yaptın basit bunu bende yaparım ev yemeği özledim ev yemeği diyo bu ne sokaktan mı getirdim bunu diyorum yok öyle değil diyo ev yemeği yaptım ay ben hamburger yemek istiyorum diyo istediği olmayınca da ben çalışıyorum diyo e canım aşkım eşim bende çalışıyorum ya bunu unutuyo musun kızlar ben sanki katyayım bu da Firdevs yöreoğlu oturduğumu görmesin retcoocc kahve retcoocc çay.kahve çay kahve çay bir dk oturtmuyor beni bende en son kzııyoruk vicdan azabı da çekiyorum dağınık bir adam da değil öyle sadece iş cıkışlarında benimde yorulduğumun farkına varmıyor ben bu adamla ne yapacağım hafta içleri asla bana rahat yüzü göstermiyor böyle olur mu ama birde ben kızınca dağınık değilim pis değilim beni neyle yargılayacaksın diyor ne yemek yapmama yardım eder ne çamaşır serer toplar ilk bir yıl yardım etti hiç bilmiyordum ne yemek yapmayı ne ev işi öğrendim daha sonra hiç elini sürmedi hafta içi hanım sen çamaşır ser ben pilavı yapayım ya da hanım sen yemeği yap ben çamaşır sereyim demez tek marifeti tabağını çatalını kaldırması masadan onu da yapmam bak diye birde arsız gibi beni tehdit ediyo haftanın beş günü çalışıyorum her gün ütü ev işi yemek yapamıyorum ama eşim her sabah her akşam ne kahvesinden be çayından ne tatlısından geri kalmıyo en son herhalde tellioğulları ve seferoğulları gibi kavga edicez of of of ne zor hem çalışıp hem ev işi yürütmek anam anam canım anam nasıl cıkmışsın başa ben çok zorlanıyorum normal mi böyle olması birde ablalarım kardeşlerim ben bu canım eşime ne yapabilirim bana bir tavsiye verin cok zorlanıyorum 🥹
Eşiniz bir bebek gibi davranıyor, hizmet etmeyin!!!

Adam haftasonu iki işe el atip gözünüzü boyuyor çok iş yaptığını düşündürüyor size ondan yüz veriyorsunuz.
Ben çalışmıyorum. Fiziksel yorgunluğum olmuyor, vaktim de var ama eşim eve gelip eşinizin yaptığı tavrı yapmıyor. Çoğu zaman iceceğini kendi alır hazırlar. Ben kalksam bile 1-2 defa anca kalkarım ki kendi ayaktayken bana da getirir.

Kendi dağıttigi birseyi toplar, ütüsünü kendi yapar. Haftasonu temizlik yapılacaksa birlikte yaparız. Bazen kahvaltı hazırlar.

Hafta içi yemek ve hafif işleri ben yapıyorum çünkü evdeyim(yemegi de bazen disardan yaptiriyorum). Spor, hobilerimden, gezmemden başka işim yok.
Çalışıp akşam eve geliyor olsam onları da tek başıma yapmazdım. O yemek yapma vs paylaşılması lazım, yardımcı alınması lazım.

Kızlar ben çalışıyorum okul öncesi öğretmeniyim sabah 8 de işe gidiyorum akşam 6 yı buluyo çıkmam işten eve gelince günlük sil süpür yapıyorum çamaşır ser çamaşır topla bunlarım hepsinin yanında yemeğe koşuşturuyorum eşim saat sekiz gibi geliyo işten ve direkt yemek masasına oturuluyor bu adam bi değişti ilk iki sene bana yardım eder toparlardı suan haftasonlarında sadece sil süpür yapar birde cam kapı vs siler temizlik olduğu zaman ben bir türlü hafta içleri yorulduğumu anlatamıyorum bu adama en son bunu pişircem yemek yerine yaptığım her yemeğe şakada olsa bi bahane bir beğenmemezlik yapıyo mesela makarna yapıyorum makarna niye yaptın basit bunu bende yaparım ev yemeği özledim ev yemeği diyo bu ne sokaktan mı getirdim bunu diyorum yok öyle değil diyo ev yemeği yaptım ay ben hamburger yemek istiyorum diyo istediği olmayınca da ben çalışıyorum diyo e canım aşkım eşim bende çalışıyorum ya bunu unutuyo musun kızlar ben sanki katyayım bu da Firdevs yöreoğlu oturduğumu görmesin retcoocc kahve retcoocc çay.kahve çay kahve çay bir dk oturtmuyor beni bende en son kzııyoruk vicdan azabı da çekiyorum dağınık bir adam da değil öyle sadece iş cıkışlarında benimde yorulduğumun farkına varmıyor ben bu adamla ne yapacağım hafta içleri asla bana rahat yüzü göstermiyor böyle olur mu ama birde ben kızınca dağınık değilim pis değilim beni neyle yargılayacaksın diyor ne yemek yapmama yardım eder ne çamaşır serer toplar ilk bir yıl yardım etti hiç bilmiyordum ne yemek yapmayı ne ev işi öğrendim daha sonra hiç elini sürmedi hafta içi hanım sen çamaşır ser ben pilavı yapayım ya da hanım sen yemeği yap ben çamaşır sereyim demez tek marifeti tabağını çatalını kaldırması masadan onu da yapmam bak diye birde arsız gibi beni tehdit ediyo haftanın beş günü çalışıyorum her gün ütü ev işi yemek yapamıyorum ama eşim her sabah her akşam ne kahvesinden be çayından ne tatlısından geri kalmıyo en son herhalde tellioğulları ve seferoğulları gibi kavga edicez of of of ne zor hem çalışıp hem ev işi yürütmek anam anam canım anam nasıl cıkmışsın başa ben çok zorlanıyorum normal mi böyle olması birde ablalarım kardeşlerim ben bu canım eşime ne yapabilirim bana bir tavsiye verin cok zorlanıyorum 🥹
valla birisi bana kahve yap,çay getir fln gibi sanki benim görevim buymuş gibi davranirsa ne yaparım onu bilemiyorum burada yazmicam,ataerkil toplumun saçma dayatması bunlar hep,kadın ev işi yapar erkek çalışır evine bakar algısı kalıplaşmış bir düşünce ama evlenirkende çalışan kadın takıntısıda var bazılarında, e be abicim hem çalışsın hem ev işi yapsın,hem çocuk yapsın ona baksın hemde bana çay kahve yapsın,iş e gitsin ama aynı zamanda evdede olsun😂kendisi çalışınca sanki dünyayı kurtarıyor gibi davranır sen ben çalışınca hani kahve hani yemek sen ne yaptınki iması...ya beraber yaparız ya hiç diyip seferberlik ilan edin evde,herkes başının çaresine baksın,bir tas çorba için bir makina çamaşır assın😂

Ya bence de yorumladığını düşünüyor çünkü sen ne güzel çocuklarlasın benim insanlarla uğraşmaktan canım cıkıyor güneşin alnında diyo merhametsiz olsa hiç yapmaz haftasonlarında yardım eder az çok ben demem geç uyanır o mesela yatağını toplar odayı toplar ben iş yapıyorsam evi siler süpürür bizim derdimiz hafta içi

Hafta sonları çalışmıyoruz o zaman yardım ediyor bir şekilde ama hafta içi kaldıramıyorum yerinden çok doğru söylüyorsun ben alıştırıyorum onu işte öyle olmasam yapamaz yüzüm çok yumuşak ona karşı ondan da mı güç alıyo nedir bir bakışı var o şekilde baksın bende akan suları durdurur istediğini de yaptırır zaaf gibi Bişi

Yapar ama ben kendi aklı etsin diyorum bunun kendi kendine aklı edeni yok mu 🥲
Çalışan kadınların kimisi boş gününde yemek yapıp buzluğa atıyor sizde haftasonu bir haftalık yemeği beraber yapıp buzluğa atın isterseniz

Çay hep ocakta mı duruyor biz yanımıza alırız mesela soğursa götürüp ısıtırız tekrar. Böylece sürekli kalkma derdi olmaz

Bir de bence kendinize fazla yükleniyorsunuz. Kocanıza diyorsunuz ama sizde canınıza kıymet vermiyorsunuz. O, ben çalışıyorum diyip iş yapmıyor sizse her gün sil süpür yapıyorum diyorsunuz. Her gün gerek var mı. Acelesi yoksa çamaşırı da haftasonuna bırakın. Her gün bir makine çamaşır nasıl birikiyor anlamadım ki. Tatlıyı siz mi yapıyorsunuz onu da hazır alsın
Çerezleri kapaklı kaselere koyun her gün doldur boşalt yapmazsınız

Siz de çalışıyorsunuz eşiniz fazla salmış ama sizde fazla abartıyorsunuz. Eşiniz sizden her gün bu kadar iş yapmanızı beklemiyordur heralde.

Yemeği beğenmiyorsa kendi yapsın bu kadar basit, bir yardımcı abla tutun, birkaç ay. O kadar para verince anlar yaptığınız işlerin kıymetini.

Dünyada kral desene kocan.
Ataerkillige gelince gönlünce yaşıyor. Ama karısının maaşıyla hayatını kolaylaştırmayı da biliyor.
Bence bir cinnet her şeyi çözer. Büyük bir kavga çıkar, sonrasında da iş bölümü yap, ona uygun davran. Mesela erken geldiğin için yemek senden olsun ama mutfak toplama, sofra toplama,çay servisi adamdan olsun. Ya da temizliği beraber yapmaya eriniyorsa onun kartından robot süpürge, cam temizleme robotu, kolay yemek için airfry falan al taksit taksit. Her ay da iki kere dipkose temizlikçi parası ödesin. Ama o harcadı diye sen diğer şeyleri karşılama. Yine normalde ödediği şeyleri odesin
Adamlari bu hale getiren, kendi emeğini degersizlestiren sensin. O yüzden çözüm de sende

Back
X