• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kocamın huylari

Bilmiyorlar bilseler 5 dakika bile bırakmazlar beni kocamın yanında ben el bebek gül bebek büyüdüm annem banam bile bana hiç vurmadi
Tamam hadi tokat olayını sindirdin üzerinden zaman geçti gitti... Şimdi emir eri gibi sana emretmesi saçma değil mı ? Yani sen onun kölesi değilsin eşisin! Yapma, yapamam ellerin yok mu de biraz diş göster yahu...

Arkadaslar kocamdan çok sıkıntı yaşıyorum fikirlerinize tavsiyelerinize ihtiyacım var bi kadının kocasına karşı yapması gereken görevleri nelerdir. Benim esim bazen çok aşırıya kaçıyor beni çok yoruyor istekleri hiç bitmiyor bazen yapamam falan dediğimde ise senin görevin yapmak zorundasın diyor bir kadın eşi ne isterse her istediğini getirip götürmek zorundamidir
görev diye birşey yoktur ama genel geçer alışılagelmiş iş bölümleri vardır.. evim temizse, yemeğimi iyi kötü yapıyorsam, eşime ailesine gereken saygıyı gösteriyorsam, kendimde istediğim sürece eşimle cinsel birliktelik yaşıyorsam benden başka şey isteyemez....
yanı onu getır bunu getır dıyemez, sadece kendısı ıstıyor dıye cınsel bırlıktelık olmaz, yemek temızlık senın gorevın dıye bırsey yok elınden gelenı yaparsın ama yerı gelır esınde yardım eder ya da o da bır ısten tutar ...

Tamam hadi tokat olayını sindirdin üzerinden zaman geçti gitti... Şimdi emir eri gibi sana emretmesi saçma değil mı ? Yani sen onun kölesi değilsin eşisin! Yapma, yapamam ellerin yok mu de biraz diş göster yahu...
Gösteriyorum ben kendimi savunan haksızlığa gelemeyen bir insanım asla sessiz durmam ama o zamanda tartışma büyüyor sizce bir bayanın görevleri ne olabilir yardimci olursaniz

hayır her iki tarafında birbirine karşı sorumluluğu var eşiniz galiba eş kavramının ne olduğunu bilmiyor

hayır her iki tarafında birbirine karşı sorumluluğu var eşiniz galiba eş kavramının ne olduğunu bilmiyor
Bugün konuşacağım ama eve geliyor kıyafeti ni askıda n kendi almıyor benden istiyor sabah uyanıyor yine aynı çantasını montunu benden istiyor ayakkabısı kirleniyor benim silmemi bekliyor

aslinda bu eşler arasindaki paylasimdir. kari koca çalışıyorsa ev islerini de ortal ustlenmeleri gerek ama bayan calismiyorsa erkek para kazanan bayan evin düzenini muhafaza eden rolünde oluyor ama bu asla kadin evin hizmetcisidir demek değil. yeri geldiginde esinizde biseyin ucundan tutmalı arada yardimci olmali. merhameti olan erkek zaten karisina hizmetci gibi muamele etmez arada yardim da eder
Mesaisi çok fazla çok yoruluyor ama bende evde yoruluyorum

Gösteriyorum ben kendimi savunan haksızlığa gelemeyen bir insanım asla sessiz durmam ama o zamanda tartışma büyüyor sizce bir bayanın görevleri ne olabilir yardimci olursaniz
Bir bayanın görevi olmaz bir bayanın ikramı olur anladn ? Görev diye bişey yok, hizmet diye bişey yok ... İçinden gelerek sofrasını kurar, çayını verirsin... Ha çalışmıyorsndur akşam bir kap yemek yaparsın, çayını ikram edersin sohbet edersiniz vs ... Bişey isterse de rica ederek ister o zaman verirsin... Önce o kocalık nedir öğrensn sonra sen görevlerini yerine getirirsin... Bir kadının ya da erkeğin böyle görev olarak görmesi evliliği sarsar... Kendisi sen istediğinde veremem diyorsa sende vermemekle karşılık verirsin... Kadınlar ve çocuklar Allah'ın emanetidir bu yaptığı da emanete hıyanettir...

Senin görevin namusuna ve çocuğuna sahip çıkmaktır diğerleri ortaklaşa yapılacak işlerdir ...

Bugün konuşacağım ama eve geliyor kıyafeti ni askıda n kendi almıyor benden istiyor sabah uyanıyor yine aynı çantasını montunu benden istiyor ayakkabısı kirleniyor benim silmemi bekliyor
peki siz istediğinizde yapıyor mu su getr bana dediniz mesela

Hayır her istediğini yapmak zorunda değilsin. Karşılıklı saygı ve sevgi göstermek zorundasın ki bunlar da "görev" değil. Görev ne ya? Boşanma ihtimalin varsa boşan.

Hayır her istediğini yapmak zorunda değilsin. Karşılıklı saygı ve sevgi göstermek zorundasın ki bunlar da "görev" değil. Görev ne ya? Boşanma ihtimalin varsa boşan.
Aslinda islamiyet de de görev diye geçtiği için görev diyor ben görev kelimesi ağır dersem bi daha söylemez farklı şekilde telaffuz eder

Ülker'de muhasebeci sabah 8 akşam 8 haftada 1 gün tatil
Hahahah cidden çok yoruluyordur :D güldüm kusura bakma sana gülmedim ama ;) benim eşim tersanede akşama kadar kolundan daha kalın kabloları kedinin giremeyeceği yerden diğer odalara taşıyor akşama kadar toz pislik ve demire vuran günesle 45 derece sıcaklıkta afedersin eşek gibi çalışıyor akşama kadar... Bir De bunun kış ay'i var ...biz 1derece sıcaklık görürken onlar orada -lere düşüyor... Yine de evine geldiğinde halimi hatrimi sorar sofra kurmaya yardm eder bir bardak çayı ilk o Doker yemek vaktine kadar de çocuğu ile ilgilenir ... Anladn? Yani seninki kocalık görevi yapmıyor su durumda

Aslinda islamiyet de de görev diye geçtiği için görev diyor ben görev kelimesi ağır dersem bi daha söylemez farklı şekilde telaffuz eder

Canım benim sıkıntı kelime değil sıkıntı zihniyet. İslamiyet'te var olan her şeyi yapıyor muymuş? Ayrıca İslamiyet'te görev olarak geçmez iyi araştırsın. Erkeklere güzel hayat ya, her şeyi uygunmuş da bir bu mu kalmış dinle ilgili?

Lütfen kendine bunu reva görme ya. Ailem de arkamda diyorsun. Değişeceğine inancın varsa bile al karşına konuş bıktım boşanacağım ailemin yanına gidiyorum de ve git. Mahkeme kağıdı falan da gitsin. Değişirse anca öyle değişir ki ben olsam o şansı da vermem de senin için söylüyorum ne diyeyim üzülme.

Arkadaslar kocamdan çok sıkıntı yaşıyorum fikirlerinize tavsiyelerinize ihtiyacım var bi kadının kocasına karşı yapması gereken görevleri nelerdir. Benim esim bazen çok aşırıya kaçıyor beni çok yoruyor istekleri hiç bitmiyor bazen yapamam falan dediğimde ise senin görevin yapmak zorundasın diyor bir kadın eşi ne isterse her istediğini getirip götürmek zorundamidir
Kadın erkeğin kölesi değildir. Her istediğini yapmak zorunda değilsin. Eşinin istekleri ne mesela, ne istiyor da siz yapmak istemiyorsunuz? Normal bir erkeğin eşinden beklemesi gereken şeylermi?

Görev değil ikram bir daha söylüyorum ikram ?!? Lütfen kendi çıkarlarını dinle kitapla gozetmesin... Kendi söküğünü kendi diken bir peygamber'in ümmeti olarak komik duruma düşüyor çünkü... Neyse dini içerik yasak o yüzden bu konu uzamasin

Canım benim sıkıntı kelime değil sıkıntı zihniyet. İslamiyet'te var olan her şeyi yapıyor muymuş? Ayrıca İslamiyet'te görev olarak geçmez iyi araştırsın. Erkeklere güzel hayat ya, her şeyi uygunmuş da bir bu mu kalmış dinle ilgili?

Lütfen kendine bunu reva görme ya. Ailem de arkamda diyorsun. Değişeceğine inancın varsa bile al karşına konuş bıktım boşanacağım ailemin yanına gidiyorum de ve git. Mahkeme kağıdı falan da gitsin. Değişirse anca öyle değişir ki ben olsam o şansı da vermem de senin için söylüyorum ne diyeyim üzülme.
Sağolun teşekkür ederim

Back
X