Kocamın iş arkadaşından gelen anlamsız mesaj...

Konu sahibine verdiğiniz tavsiyeler güzel. Peki ama kimseye çaktırmadan kimseyi kırmadan ipleri nasıl eline alacak ve nasıl kendi lehine çevirecek? Tavsiyeleriniz nelerdir?

İlk yazdığım mesajda birkaç birşey söylemiştim, önce şunu söyleyeyim, asla geniş biri değilimdir, aksine çok kıskancım. Ama arada güven var olduğu sürece ailede sükunet taraftarıyım. Uzun vadeli düşünüyorum, sakin olmak gerek. Ama bazı arkadaşlar bildiğin nefret bileyliyorlar. Bu ne işe yarar ki? Döner dolaşır konu sahibini bulur. Kabak bi de başına patlar belki de...

Yine söylüyorum "ben olsam ve ilk aklıma gelenler"
- Kadın bi kere eşine güveniyor. Eğer eşine "sen yüz vermesen kadın nasıl yazsın?!" damarından girerse adam en iyi ihtimalle öfkelenecek. O da olmadı durduk yere insanın eşine "ben sana güvenmiyorum" mesajı vermeye hacet yok. Bunun yerine, mesaja olan şaşkınlık dile getirilir, kadından yana bir huzursuzluk varolduğu eşe hissettirilir ama eş itham edilmez. (ilk aşamada)

- Eşi de bi yoklamak lazım, e itham da etmeyeceğiz, o zaman kadın hakkında rahat bir şekilde sorular sorar, eşin telaş yapıp yapmayacağına, verdiği cevaplarda çelişki olup olmadığına bakılır... Sanki sohbet ediyormuş gibi konuşulur. Telefonlar, geçmişler biraz karıştırılır. Eşe oldukça ciddi: "Aman ha, ben hiç sevmem böyle şeyleri, kadına bir sınır çiz, vara yoğa sana gelmesin. Tamam insan iş arkadaşıyla mecburen konuşacak ama ne demek "beni en iyi sen anlarsın", başkası olsa yanlış anlar" falan diyebilir.

- Kadından ve mesajdan rahatsızlık duyulmuş, ki olmayacak gibi birşey değil. Bir arkadaş tavsiye etmiş işyerine git diye, bence süper fikir, adamın sahipsiz olmadığını göstermek gerek. Benim eşim kendisi der bazen "erkek karısını işyerinden alacak, gerekirse götürecek. Elalem sahipsiz olmadığını bilecek" diye. Bunun tersi.

- Duruma göre eğer ciddiye alınması gereken birşey var, veya eşe uyarı yapıldığı halde hala kadına sınır çizemiyor ve kadın samimiyeti artırıyorsa o zaman eşe dönülür ve "sınırını çizmiyorsan bu kez kadında suç bulmam sana dönerim" minvalinde konuşulur.

- Eş gerçekten çaba gösteriyor ama kadın hala muhabbet kurmaya çalışıyorsa o zaman kadına telefon açılır ya da karşısına geçilir. Bi güzel içindekiler dökülür.

- Hala devam ediyorsa Allah ne verdiyse girişebilir, saç baş yolunabilir

Benim tekrar tekrar üzerinde durduğum şu, kadın eşine güveniyor. Bu az birşey mi? Kendi kendimize senaryoyu büyütüp de kendi huzurunu neden bozsun kadın? Uyanık olsun, gözünü açsın evet, ama güven kolay sağlanmıyor, huzurunu bozmasın, tek derdim bu.

tavsiyelerin bence mükemmel
sen buralara bol bol yorum yaz :)
inan senin yorumlarında tek bir art niyet yok
ellerine sağlık uzun uzun yazmışsın,hakkını helal et

Reactions: 2k1
Eşinin anlamsız tepkileri olmasa,dicem ki gündüz kadın bunalmış derdini anlatmış,eşin de nezaketen dinlemiş,kadın yüz bulup haddini aşmış gece mesaj atmış patavatsızca.

burdaki küçük ayrıntı eşinin sana küçükde olsa yalan sölemesi bence.daha önce konuşup dertleştikleri o kadar aşikar ki şaşırıp bihabermiş gibi ne alaka diosa sandığından daha samimi bile olabilirler

yok o bu saate bana atması ne alaka şeklinde söyledi
hani benle paylaşması çok saçma der gibi

Kendini bilen insan yanlış anlaşılacağını düşünür de yine gecenin bi vakti mesaj atmaz.Tanışıyorsunuz yani,ben okuyamadım diğer yazılanları da...

[QUOTE="BenIpek, post: 36678970, member: 180514"

ya bişey sorucam şimdi bizim işyerinde bi çocuk var nişanlı ben evliyim 5 senelik. biz bu çocukla aynı işi yapıyoruz hep diyalog halindeyiz. geçen nişanlısıyla tartışmış kızı da ben tanıyorum. takıldım ne oldu diye üstün körü anlattı bende kadın olarak akıl verdim empati yapabilmesi için. eşimin bu konuşmayı bilmesine gerek yok bence. benimde aynı şekilde onun iş arkadaşlarıyla konuştuklarını bilmem gibi. Şimdi biz konuştuk diye bu çocuk kötü mü olucak hayır.. AMA bu çocuk geceni bi vakti bana mesaj atsa bence işin rengi değişir. gereksiz bir durum olur. kız burada bence kötü niyet olmadan saçmalamış. kafana takacağın bişey yok ortada sadece eşine sınırlarını iyi belirlemesini söyle...

tavsiyelerin bence mükemmel
sen buralara bol bol yorum yaz :)
inan senin yorumlarında tek bir art niyet yok
ellerine sağlık uzun uzun yazmışsın,hakkını helal et

Teşekkür ederim, tabi ki yok :) Helal olsun, kadınların derdi çok, işi zor... İnanın çok üzülüyorum buralarda okuduklarıma. Herkesin kendince bir imtihanı var, Allah hepimize kolaylık versin.

Teşekkür ederim, tabi ki yok :) Helal olsun, kadınların derdi çok, işi zor... İnanın çok üzülüyorum buralarda okuduklarıma. Herkesin kendince bir imtihanı var, Allah hepimize kolaylık versin.
amin canım Kaldıramayacağımız yükle bizi sınamasın Rabbim..

demek ki bi samimiyet oluşmuşki o saatte msj atma cüreti oluyo kadında.msj ilk geldiğinde aman banae die umarsamaz tavır takınacağına,bu konuda daha önceden konuşup dertleştiğini sölese size,bundan yüz bulup msj atabilecek kadar patavatsız davrandığını sölese eşiniz sorun yok. Ama eşiniz aman banae diyerek mevzudan habersiz gibi davranmış.garip olan bu değilmi

Arkadaşının masasındaki telefonda başka bir yeri arayacakken basıyor .Az evvel samimi bir şekilde konuşmuştu .Gerçek o zaman meydana çıkıyor

Hah, onların saçını başını yolacaksın işte, insan içine çıkamaz hale getireceksin. O kocayı da adamlığına pişman edeceksin! (Madalyonun/kayit'in öteki yüzü )

bende zaten o tavrına şaşırdım
Açık açık söylese asla kızmam

yok ben kadını tanımıyorum
eşim onun kocasını tanıyor
ya canım benim bu kız eşinle konuşmıcak ta kiminle konuşçak. eşini tanıyomuş eşin. kolay mı boşanma süreci.. belki bi fikir belki bi yardım nebilim barışmaları için aracılık falan olabilir konuşmuştur..bi ümit diye.. sadece mesaj olayında çok saçmalamış o da boşanması sıkıntısıyla düşünemeden yazmıştır bence.. hoş değil ama.. iş yerinde hepimiz aile gibi oluyoruz. ben eşimle kavga etsem suratım bi dünya oluyor hemen meydanda. yakın görmüştür paylaşmıştır.. eşine güvenin tamsa içini ferah tut.
kızı gördün mü diye sordum sana güzel değil dedin kastım o değildi. hani anlarız bi kadınlar kim tehlikeli kim zararsız :)

Adami taniyomus esin, aralarini yapsin diye yazmistir.

HE PARDON CANIM
resmini gördüm ama hani böyle çok zararlı bir tip gibi gelmedi..

ben senin yerinde olsam öğlen yemeğinde işyerine giderdim kızlada konuşurdum. yapabileceğim bişey varmı nasılsın diye bak ağlıyormuş ta. kolay değildir boşanma süreci. hepimiz böyle sıkıntılı zamanlarımızda genelde en son konuşulması dertleşilmesi gereken kişilere dökeriz kendimizi.. sonra off keşke anlatmasaydım deriz.. kesin böyle bişeydir takılma canım. ama arada bak gene sen şu telefona

İlginç eşiniz ile bir samimiyeti olmasa neye göre mesai saatleri dışında mesaj atabilsinki nerden geliyor bu samimiyet yalan mı ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…