Kocamın öfkesine katlanamiyorum artik

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sünnet hastanede yapılır. Anneanne babaanne dede dahil kimse gelmez. Düğün mevlüt her neyse yapılacaksa da iki aileninde olduğu bir dönemde yapılır.

Eşiniz zaten ailenizle görüşmek istemiyor. Alttan almasına rağmen hala eşinizin üstüne giden bir aileyle sünneti yapmayı neden kabul etsin ki? Açıkçası ailem bana “Görüşmeyi kabul etmiyorsa sende onun ailesne öyle davran” dediği an ailemle arama mesafemi koyar ve sünneti gerçekten de memlekette yapardım. Kimse kusura bakmasın hem suçlu olacaksın hemde fişfikleyeceksin, oldu.

Sinir evlilikte çok önemli ne yazikki gecmiyor. Bir orta yol bulmaya calisin

inan bana düzelmez. kendini yıprattığınla kendini üzdüğünle kalırsın. bir de yanına nur topu gibi hastalıkların kalır.
yapma bu kötülüğü kendine. çocuğunu düşün diyen çok olur. ömür geçmez. azalmayacak artacak kavgalarınız

Ben de aynı durumdayım. 2.5 yılık evliyim bebeğim var ama tartışma anında eşim öyle şeyler söylüyor sonra susmami bekliyor. Ben karşılık veriyormusum oyl diyo ama kalbim kırıldığı için ben de cevap veriyorum

eski konunu okudum. eşini bu noktaya getiren şeyler var. sen ailenin etkisinde kalıp sürekli onla inatlaşıyor olabilir misin?

Doğum zaten sizin yaşadığınız yerde olmuş bilemiyorum tabi belki ailenizin olduğu yerde oldu da tepki veriyor ama sünnet orada olsun istemiş ne var ki bunda biraz huyuna gidebilirsiniz diye düşünüyorum onun istekleri arzuları var o zaman sizin aileniz yanınızdaymış şimdi kendi ailesi olsun istiyor. Bunda kavga edecek birşey yok orta yolu bulmaya çalışırsanız sorun olmaz hemen boşanacak bir durum yok karşılıklı saygı olması lazım

Böyle söylemeyin nolur. O zaman bizimki de bitecek. Evet gücüm kalmadı pek çok şeye. Ama bebeğimi düşününce onu babasız büyütmek istemiyorum.
Kavgalarınızın nedenini tarafsızca bir düşün.
Evlendiğinizden beri ailenle içiçeydiniz değil mi?
Kocana davranışlarını sen değil ailen belirliyordu.
Ailen mutluysa, mutluydun; ailen mutsuzken mutsuzdun yani eşin bu evlilikte etkisiz eleman olarak hissediyorsa kendini sence bu tartışmalar normal değil mi?

Eğer bu evliliğin mutlu bir şekilde devam etmesini istiyorsan ailenden uzağa taşının ve sıfırdan başlayın evliliğinize.

Bir ayda mucize olmaz. 1 sene sonra bir bakmışsın, evliliğin rayına oturmuş.

Eşin ve ailesi için kurduğun cümelere bak.
Onların yanında rahat edemem diyorsun ama eşin ailenle bozuk diye eşinle boşanma aşamasına gelen sensin.
Eşin ailenle dipdibeyken senden mutlusu yoktu ama sen onun ailesini istemiyorsun. Bahanen de rahat edememek.
İki aileye de eşit mesafede olun.

Doğum ailenin yanında olmuş ki, doğrusu bu bence. Sünnet de eşinin ailesinde olsun, adaletli olsun aile ilişkileri. Özel günler hep senin ailenle olursa, eşin elbette kırılır.

Eşin baskın karakter mi bilemem ama sen de baskınsın. Ya da eski konuna istinaden tahmin yürütürsem, hala ailenden korkuyor olabilirsin. Sünneti eşinin ailesiyle yaparsan, kendi ailen bunun hesabını sana soracak diye çekiniyorsun sanırım.

İnanılmaz tespitlerin var. Beni kendimle yuzlestiriyorsun. Değişmeye çalışıyorum gerçekten. Hatta öbür mevzuda esimin arkasında oldum aileme karşı. O da diyor ki benim öfkelerimin sebebi birikmislik senin yaptıkları n. Evet normalde de sakin bir adam değil ama bu kadar olmamın sebebi sensin diyor.

Evet eşin haklı.
Tek sorun tartışırken birbirinizi kırmak.

Bence eşinle güzelce konuş, sünnet meselesi onun istediği gibi olsun.
Daha sonra da şu taşınma işini konuş mutlaka.
Senin de bir anda değişmen mümkün değil. Eşinden zaman iste.
Ailelerden uzakta sadece üçünüzün olduğu bir aile düzeni oluşturun.
Ondan sonra aileler konusunda orta yol bulursunuz.
Her iki tarafa da senede 2 kere gitmek gibi.
Tabi sen çocuğunla yine ailene git ama seyrek git. Etki altına girmemeye çalış.

Ortada çok ciddi bir sorun görünmüyor bunlar dışında.

Allah mesut etsin.

Allah razı olsun Allah herkesin yuvasına huzur versin. Taşınma işi olmaz çünkü işinden dolayı şuan başka bir yere gidemeyiz. Birkaç yıl daha burada gibiyiz. Sonrası için Allah kerim. Hatta bir on yıl falan sonra da memleketine taşınmak istiyor. Hatta bir de bu sorun olmuştu aramızda ama sonunda kabul etmek zorunda kaldım çünkü çok kararlı.

Ailene yakın mı evin?

10 sene sonra memlekete değil de iki ailenin olmadığı bir şehre taşınmayı konuşursunuz yeniden.

Ailene yakın mı evin?

10 sene sonra memlekete değil de iki ailenin olmadığı bir şehre taşınmayı konuşursunuz yeniden.

Bize iki saat mesafedeler. Ama ablam var aynı şehirde bizimle. Ben de öyle istediğimi tarafa da uzak olsun dedim. Ama memleketini istiyor ısrarla. Orada da hizmet etmek istiyormus.

Bize iki saat mesafedeler. Ama ablam var aynı şehirde bizimle. Ben de öyle istediğimi tarafa da uzak olsun dedim. Ama memleketini istiyor ısrarla. Orada da hizmet etmek istiyormus.
Daha önünüzde zaman var.
Bu sürede aileyi ölçer tartarsınız.
Kimseye karışmayan kendi halinde bir aileyse, taşınırsınız.
Değilse bir şekilde ikna olur.

Hepiniz de ne kadar erkeğin penceresinden bakabiliyorsunuz. Yani eşlerinize karşı da böyle iseniz vallahi çok şanslılar.
Yine küslük yine kavga. Yoruldum artık. Ama formül benim susmayi öğrenmem kavga anlarında. İdareci köprü kurabilen bir kadın olmam. Olgun davranmam. Bu olursa ancak biz yeniden olurmusuz.

Eşinle sakince oturup konuşun. Sadece kendinizle ilgili, doğrularınızı ve hatalarınızı konuşun.
Eğer mümkünse öfke için destek alın.

Eğer eşin çözüme yanaşmaz da, yine ailen veya seni suçlayan dili kullanmaya devam ederse, rest çekersin.
Her insan hata yapar, şimdi değişmeye düzeltmeye çalışıyorum, sen de şu öfkeyi bırak minvalinde bir konuşma yaparsın.

Tamam senin hataların olabilir, mahçup olabilirsin ama eşin bunu evde fırtına koparmak için kullanmasın.
Affetmeyi bilsin.
Baktın uzadıkça uzuyor, duruma göre yeni kararlar alırsın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…