- 5 Haziran 2017
- 5.111
- 12.531
- 178
- Konu Sahibi Minikellerr
-
Hanımlar merhaba başka bir konuyla karsinizdayim yine. 2.5 yıllık evliyiz ve 6 aylık bir bebeğim var. Kocam evlendiğimizden beri böyle aslında. Çok sinirli ofkeli. Kavga anlarında da çok ağır konuşuyor. Az önce bana benim için bittin sen dedi nefret ediyormuş benden bikmis. Bugünkü konu sünnet ten çıktı. Normalde bebeğim doğduğunda bizim yaşadığımız yerde yaptıracaktık. O zaman bir sıkıntı oldu olmadı sünnet. Ben de dedim ki hadi artık yaptıralım iyice büyümeden. Yok dedi yazın memlekette yaptırırız. Yani kendi ailesinin olduğu yerde. Ben de ama öyle konuşmadık dedim. Ben orda rahat edemem dedim. Neyse sonuçta anladım derdini burada olursa onun ailesi değil benim ailem olacak. Onu istemiyor
Zaten doğumda da öyle olmuş herşeyden benim ailem mı olacakmış . Neyse ben sinirlendim tabi bu sefer o birseydedi ben.birsey dedim. Sonra ağır konuşmaya başladı yine. Ben benim her dediğime itiraz eden bir kadın istemiyor um diyor. Bir kere de sen öyle istiyorsan öyle olsun de diyor. Ama artık bilmiyorum kızlar. Bizim evligimiz çoktan bitti galiba ama biz uzatıyoruz iste. Sürekli kavga ediyoruz usandım artık. Bir de evde huzur bırakmayan benmisim. Çok baskın bir karakter çok. Ben de boyun egmeyince her defasında bu hale geliyoruz. Çok severek evlendik. Ama ne o beni tanımış ne ben onu. şimdi anlıyorum ki biz aslında birbirinize göre degilmisiz. Ama bir evladım var benim. Ona kıyamıyorum. Öbür konumu bilenler dicek ki ama adam ne yapsın sizin ailenizle sorunlar olmuş hep
Ama o hep öfkeli sinirli ağzından çıkanı kulağı duymuyor. Ben napicam.
Kavgalarınızın nedenini tarafsızca bir düşün.Böyle söylemeyin nolur. O zaman bizimki de bitecek. Evet gücüm kalmadı pek çok şeye. Ama bebeğimi düşününce onu babasız büyütmek istemiyorum.
Eşin ve ailesi için kurduğun cümelere bak.Yok dedi yazın memlekette yaptırırız. Yani kendi ailesinin olduğu yerde. Ben de ama öyle konuşmadık dedim. Ben orda rahat edemem dedim. Neyse sonuçta anladım derdini burada olursa onun ailesi değil benim ailem olacak. Onu istemiyor
Zaten doğumda da öyle olmuş herşeyden benim ailem mı olacakmış .
Bir de evde huzur bırakmayan benmisim. Çok baskın bir karakter çok. Ben de boyun egmeyince her defasında bu hale geliyoruz. .
İnanılmaz tespitlerin var. Beni kendimle yuzlestiriyorsun. Değişmeye çalışıyorum gerçekten. Hatta öbür mevzuda esimin arkasında oldum aileme karşı. O da diyor ki benim öfkelerimin sebebi birikmislik senin yaptıkları n. Evet normalde de sakin bir adam değil ama bu kadar olmamın sebebi sensin diyor.Eşin ve ailesi için kurduğun cümelere bak.
Onların yanında rahat edemem diyorsun ama eşin ailenle bozuk diye eşinle boşanma aşamasına gelen sensin.
Eşin ailenle dipdibeyken senden mutlusu yoktu ama sen onun ailesini istemiyorsun. Bahanen de rahat edememek.
İki aileye de eşit mesafede olun.
Doğum ailenin yanında olmuş ki, doğrusu bu bence. Sünnet de eşinin ailesinde olsun, adaletli olsun aile ilişkileri. Özel günler hep senin ailenle olursa, eşin elbette kırılır.
Eşin baskın karakter mi bilemem ama sen de baskınsın. Ya da eski konuna istinaden tahmin yürütürsem, hala ailenden korkuyor olabilirsin. Sünneti eşinin ailesiyle yaparsan, kendi ailen bunun hesabını sana soracak diye çekiniyorsun sanırım.
Evet eşin haklı.İnanılmaz tespitlerin var. Beni kendimle yuzlestiriyorsun. Değişmeye çalışıyorum gerçekten. Hatta öbür mevzuda esimin arkasında oldum aileme karşı. O da diyor ki benim öfkelerimin sebebi birikmislik senin yaptıkları n. Evet normalde de sakin bir adam değil ama bu kadar olmamın sebebi sensin diyor.
Evet eşin haklı.
Tek sorun tartışırken birbirinizi kırmak.
Bence eşinle güzelce konuş, sünnet meselesi onun istediği gibi olsun.
Daha sonra da şu taşınma işini konuş mutlaka.
Senin de bir anda değişmen mümkün değil. Eşinden zaman iste.
Ailelerden uzakta sadece üçünüzün olduğu bir aile düzeni oluşturun.
Ondan sonra aileler konusunda orta yol bulursunuz.
Her iki tarafa da senede 2 kere gitmek gibi.
Tabi sen çocuğunla yine ailene git ama seyrek git. Etki altına girmemeye çalış.
Ortada çok ciddi bir sorun görünmüyor bunlar dışında.
Allah mesut etsin.
Ailene yakın mı evin?Allah razı olsun Allah herkesin yuvasına huzur versin. Taşınma işi olmaz çünkü işinden dolayı şuan başka bir yere gidemeyiz. Birkaç yıl daha burada gibiyiz. Sonrası için Allah kerim. Hatta bir on yıl falan sonra da memleketine taşınmak istiyor. Hatta bir de bu sorun olmuştu aramızda ama sonunda kabul etmek zorunda kaldım çünkü çok kararlı.
Ailene yakın mı evin?
10 sene sonra memlekete değil de iki ailenin olmadığı bir şehre taşınmayı konuşursunuz yeniden.
Daha önünüzde zaman var.Bize iki saat mesafedeler. Ama ablam var aynı şehirde bizimle. Ben de öyle istediğimi tarafa da uzak olsun dedim. Ama memleketini istiyor ısrarla. Orada da hizmet etmek istiyormus.
Eşinle sakince oturup konuşun. Sadece kendinizle ilgili, doğrularınızı ve hatalarınızı konuşun.Hepiniz de ne kadar erkeğin penceresinden bakabiliyorsunuz. Yani eşlerinize karşı da böyle iseniz vallahi çok şanslılar.
Yine küslük yine kavga. Yoruldum artık. Ama formül benim susmayi öğrenmem kavga anlarında. İdareci köprü kurabilen bir kadın olmam. Olgun davranmam. Bu olursa ancak biz yeniden olurmusuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?