kocamın tavrına mı üzüleyim yoksa halime mi yanayım ??

yasam_destek

içimde büyüyen bir AŞK var :)
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2015
280
284
53
Herkese merhabalar öncelikle,
Uzun zamandır konu açmıyordum ama çok doldum. İçimi dökmek istedim. Uzun olursa şimdiden kusura bakmayın. Okuyacak ve yorum yapacak herkese de teşekkür ederim.
Yaklaşık 9 aylık hamileyim ve aynı zamanda da kalp hastasıyım (kalp ameliyatı olmuştum 14 yıl önce). Dün hamilelik kontrolüm vardı hastaneye gittim, doktorum 15 Ocak'a sezeryan için gün verdi; ama kalp hastalığım nedeniyle hastanedeki kardiyoloji doktorunun da beni görmesi gerektiğini ve onun da onayı ile sezeryan tarihinin netleşmesinin uygun olduğunu söyledi. Ben de bu sabah için kalp doktorundan randevu aldım. Kalp doktoru muayene den sonra benim o hastanede doğum yapmamın uygun olmayacağını, çünkü %1 ihtimal bile olsa doğum sırasında kalp ile ilgili sıkıntı yaşanması durumunda müdahale edilememe durumu olduğundan hastanenin ana merkezinde doğum yapmamın daha uygun olacağını belirtti. Ben İstanbul Avr.yakasında oturuyorum, doktorun bahsettiği hastane ise Anadolu yakasında ve oldukça uzak bir noktada. Yani anlayacağınız doğuma ramak kala hastane sıkıntısına düştüm.
Şimdi diyeceksiniz ki eşinizle ne ilgisi var? Eşim özel sektör çalışanı olduğu için şimdiye kadarki hiçbir kontrolümde yanımda olamadı/olmadı. Bu durumu kendisine telefonla anlattığımda da başka hastanelere bak dedi. Ben de bu arada eve geldim ve hamileliğin verdiği yorgunlukla 2 saat kadar uyudum. Haliyle hastanelere bakamadım. Uyandıktan sonra hastaneleri araştırıp aynı zamanda eşimi tlfnla arayarak bilgi veriyordum. En son olarak bir hastane ismini söyledi olmazsa orda doğum yaparsın dedi. Ama bahsettiği hastane benim şu anki hastanem kadar bile donanımlı değil. Ben de dedim ki benim o hastanede doğum yapacağımı nasıl düşünebilirsin? Bana dediği şey şu oldu: Ne yapmamı bekliyorsun? Sabahtan beri yatıp uyuyacağına hastane araştırsaydın o zaman. Bir hastaneyle konuşuyorsun hemen beni arıyorsun, benim işlerim zaten düzgün gitmiyor bir de şu durumda senin hastaneni mi düşüneceğim? Kapat şu telefonu da sinir etme beni dedi.
Öyle çok ağladım öyle çok ağladım ki anlatamam. Kendimi çok yalnız, kimsesiz ve bir o kadar sahipsiz hissettim ki.. Sanki ben keyfimden hastane değiştireceğim, sanki ben keyfimden dinleniyorum keyfi uyuyorum gibi davrandı.
Benim onu arama sebebim de ortak bir kararla hastaneyi seçmekti. 9 ay boyunca hiçbir kontrolde yanımda olmadı, hiç doktorla görüşmedi, bari hastane aşamasında yanımızda olsun dedim ama demek ki onda da hata etmişim. Sevgiliyken, yaşadığım en ufak sağlık problemimde baş ucumda biten, hastane kapılarında haber bekleyen bu adama ne oldu evlendikten sonra? Ya da ben nerede hata yaptım??? Nolur akıl verin bana.

geçmiş olsun inşallah sağlıkla doğumunu gerçekleştirirsin

şu an hamilesin eşin büyük bi ayıp etmiş bu bir gerçek ama erkekler hep böyledir kendini üzmene gerçekten değmez.
sonuçta sezeryan olacaksın karşıdakide olsa o hastane için gününü al gerekirse bir gün önceden gidersin bu çok zor değil
sevgililikteki gibi olmuyor hiçbir şey malesef. eşininde işleri ile ilgili canı sıkkındı büyük olasılıkla ve sana patladı lütfen üzme kendini

Kocan yanlis yapiyor hemde cok. Basina bir sey gelirse vicdan azabi ceker insallah. Sen kendin arastir kendin bul bir sey olmasin sana. Kocandan fayda yok anladigim kadariyla.

Iş stresiyle gerilmis olabilir, size bir sey olma korkusu yasiyor olabilir... söylediği söz ve tavır kırıcı evet ama sizi yalnız bırakma tavrında olduğunu zannetmiyorum. Kendi de demis hem, zaten islerim düzgün gitmiyor diye. Bence kilit cümle bu

bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alın inşallah. eşiniz çok kaba davranmış, ayrıca 9 ay boyunca nasıl bir defa bile yanınızda olmaz hadi iş şartları zor diyelim, durumunuz hassas, kendisi de hastane araştırmalı?

gittiğiniz hastanenin anadolu yakasında olanını tercih edin bence, kendi doktorunuz girer böylelikle doğuma?
uzak evet ama sezeryan olacak zaten acil ulaşmanız gerekmeyecek?

O an patlama yasamis siz arastirmaya devam edin yada gerekirse bir gun once diger yakaya gidin. Unutmayin esiniz sizin icin calisiyor ve dogumdan once is problemi daha kotu olur yasadigi korku sizi kaybetme dusuncesi hepsine gerilmis olabilir dusundugunuz gibi sahiplenmeme degil bence sahiplenip sorumluluk alma ile geriliyor. Birbirinizi bosuna uzmeyin arastirin ortak bir karar alirsiniz geriye kirginliklar kalmasin.

Canm üzülme eöinim eşin iş stresinden öyle konuşmıştur.
Akşam beraber oturur araştırır karar verirsiniz

Eşinin muhtemelen işle ilgili bir şeye canı sıkılmış , demiş zaten telefonda da işlerim düzgün gitmiyor diye.
Üzme kendini boşu boşuna .
Senle ilgili bi durum yok , o an o da sıkıntıyla konuşmuş seninle.
Daha dikkatli olabilirdi , olmamış.
İşten gelince konuşursunuz karar verirsiniz birlikte.

güzel dileklerin için teşekkür ederim. tek sıkıntım sezeryan sonrası o yolu dönüp gelmek. Malum İstanbul trafiği. Ve hastaneden eve varmam 3 saatten fazla sürecektir. Ama mecbur kalırsam da yapılacak bir şey yok.
Ve evet, hiçbir şey sevgililikteki gibi olmuyor. Ve bu yüzden keşke evlenmeseydim, hadi evlendim keşke çocuk yapmasaydım dediğim zamanlar oluyor çoğunlukla

Ben de çalışıyordum 3 gün öncesine kadar. ama ben iş sıkıntımı ona hiçbir zaman belli etmedim. Üstelik hamilelik ve işi bir arada yürütmeye çalışan, yetmezmiş gibi ev işleriyle uğraşan sürekli arkasını toplayan benim. ben bu halimle ona kötü bir şey söylemiyorsam o neden sıkıntılarında bana çemkiriyor?? hakkı var mı sizce?

kendi doktoruma sordum o başka bir doktora yönlendirdi. yani kendisi gelmeyecek. durumun aciliyetinden çok gidiş geliş sıkıntısı olacak özellikle doğumdan sonra. sezeryanla onca yolu dönmek çok zor olur tek korkum o.

keşke dediğiniz gibi düşünüyor olsa da ben de bu söylediklerini makul karşılayabilsem ama inanın ki sorumluluk almak zor geliyor o yüzden böyle davranıyor. hamileliğimin ilk gününden beri bütün işlerime kendim koşturuyorum. bir kere bile ne hastaneyle ilgilendi ne de doktora gelip durumumuz hakkında bilgi aldı. her muayeneye gidişimde eşiyle gelenleri görerek imrendim onlara. kıymetimiz yokmuş ki hiç yanımızda olmadı dedim ama yine de içime attım ona hiç belli etmedim. belki de bu yüzden bu kadar rahat bu kadar umursamaz davranıyor. ne de olsa bütün işlerin üstesinden tek başıma gelebiliyorum. Oysaki onun desteğine öyle ihtiyacım oluyor ki belli etmesem de...

Sezeryan olcaksan karşıya falan geçme. Eve dönüşte sıkıntı oluyo arabada. Evine yakın yerleri araştır.
Ben de bu yönde düşünüyorum ve hastane araştırmaya başladım bu yüzden. Ve her zaman olduğu gibi şimdi de tek başıma karar verip uygulayacağım. Durum bunu gösteriyor çünkü.

arabanız vardır muhakkak yoksa bile taksi ile gidersiniz gece çıkarsınız yola trafik falan olmaz.

Mal mal konuşuyor ilte takmayın.

Bir gece önceden gidip kalsanız olmaz mı, madem doğum yapacağınız tarih belli.

doğum yapacağım tarihi burdaki hastanedeki doğum doktorum önermişti. muhtemelen karşıdaki hastanede değişecektir tarih. bir de yol o kadar uzun ki inanın korkuyorum gidip dönmeye. ama başka seçenek kalmazsa mecburen gideceğim. tek başıma da olsa gideceğim.

yakın hastane seçeneklerini değerlendir ilk önce.. gidiş sorun değil de dönüşte çok acı çekersin uzun yolda..

Insallah bebegini.saglicakla alirsin kucagina. Esini de dert etme bu adamlara dogumda bi stres basiyor nedense.

Canim hatirliyorum ben senin konularini. Zaten dogum sonrasi evine gelecekler yuzunden gerginsin su anda. Bir de buna gerilip kendiniz uzme. Onemli olan senin ve bebeginin sagligi. Sen arastirmaya devam et. Daha uygun bir yer bulamazsan da anadolu yakasindaki merkeze gidersin. Annenlere rica et. Bir gun erken gelip seni doguma gotururler.

Umarim saglikla kucagina alirsin yavrunu.

Dogru sen dogurmyi hak etmiyorsun zaten sen ne hatasi yapacaksin kuzum adam saygisiz ve ariza nasilsa karisisin elde etti ne gerek var ozene.....dua ettim senin icin uzuldum hastaligida halinede zaten sıkıntin var hepsi uzelir insaAllah ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…