Kocamla 7yaşındaki yeğenim yüzünden küsüz

Yaaa çok tatlısınız

Çok haklısınız
Daha ufacıkken bile ben “ kimseye vurulmaz” ilkesini öğretirken baktım dayak yiyip geliyorlar
Annesi “ ay vurma diyorum dinlemiyor” deyip diğer tarafdan mest olur
İşte o çocuklar büyüyünce konu sahibinin yeğeni gibi oluyor
Daha ileri yaşları da yazmak istemiyorum siz düşünün artık

Konu sahibi özellikle “ ne var bize de söylüyor “ gibi talihsiz bir cümleyi gerçekten kurdunuz mu!
Yarın bir gün Allah korusun birisine ciddi zararlar verirse “ ne var bize de yapıyor” der misiniz?

Bu hayatta öğrendiğim bir şey varsa evliysen, ailendeki çoluk çocuk için heleki saygısız olanlar yüzünden eşinle kavga etme!
Eşin haklı..

O kadar normalleştirmişsiniz ki durumu "ne var sanki, bize de hakaret ediyor" demişsiniz. Eşinizin karşısında yerinize ben utandım. Hani derler ya, özrü kabahatinden büyük... öyle işte.

Terbiyesiz çocuklardan ve onlara terbiye vermekle hiç uğraşmayan ebeveynlerinden hiç hoşlanmıyorum. Adamın yerinde olsam ben de çekmem. Sizler alışmış olabilirsiniz de, herkesin gururu ve sinirleri kaldırmaz çocuktan hakaret yemeyi. Yetişkinden de, çocuktan da yani.

Kesinlikle katılıyorum.

Bulunduğum ülkede daha konuşamayan bebeye ebeveynleri teşekkür etmeyi öğretmeye çalışır, büyük insanla konuşur gibi konuşur falan... Ama güzel yurdumun çocuğu bir türlü laftan anlayacak yaşa gelmez nedense. Sonra sokakta, otobüste bu tipler nerde yetişiyor diyoruz. Buyrun işte. Ağaç yaşken eğrilir.

Herkese yorumları için teşekkür ederim mesaj anlaşılmıştır. Daha fazla yoruma gerek yok galiba

Annesi uyarmıyor, siz "ne var canım bize de söylüyor" diyorsunuz, bu çocuk kendi kendine mi yetişecek?
Eşiniz tabii ki haklı.

Aynı türden bizde de var 6 yaşında.Laftanda anlamıyo.Hareketli ağzı pis.Biz bildiğimiz için duymamazlıktan geliyoruz.Annesininde piskolojisini bozdu kadın en son sinir krizi geçirdi şimdi ilaç kullanıyo. Ama bazen insanın tahammül sınırlarını zorluyo yalan yok.Eşinizde haklı bi bakıma ama küsecek kadar bi durum yok bence.

Eşin yüzde bir milyon haklı

Eşiniz haklı.
O çocuk da “Ne yapalım, o çocuk, çocukla çocuk mu olacağız” şeklinde tavırlar yüzünden bu hâlde bence. Bu duruma 7 yaşına kadar müdahale edilmemiş olması da ayrı bir konu. Neden aileden bir kişi de çocuğu alıp götürmüyor ki psikoloğa? Hepiniz kanıksamışsınız bence bu durumu, oysa normal değil.

Kusura bakmayın da “iğrenç insan” nasıl bir ifadedir yani? Sizinle de eşinizle de böyle konuşmamalı hiç kimse. Bu terbiyeyi çocuğa vermek hepinizin görevi. Yaptırım görmeyeceği için bu kadar rahat sarfedebiliyor böyle kelimeleri. Ayrıca eşiniz, ailenizdeki yetişkinlerin onun hakkında “kötü, iğrenç” diye konuştuklarını, çocuğun da bunu onlardan duyduğunu düşünüp huylanmış da olabilir. Tepkisinde haklı.

bu çocuklar büyüdügünde toplum olacaklar.
bir insan da onlar yetiştirecek.
nasıl oluyor da anne baba bir insan yetiştiremeyip adını da psikolojik rahatsız diye kestirip atıyorsunuz?
Allah dan görümcenizin çocugu degildi.

Napsın herkese yapıyo cümlesi çok talihsiz bi cümle. Bunun çözümü bu değil. Eşiniz haklı. 7 yaşında bi bireyden bahsediyoruz. Kaldı ki size yapılsaydı bu ve görümceniz ses etmeseydi amaan psikolojisi bozuk demezdiniz bence. Eşiniz haklı.

Konu sahibi sizin tarafı çok rahat gördüm. Hakaret eden bir çocuk, ona müdahale etmeyen bir anne, aman ne var ki diye olayı normalleştirmeye çalışan siz... Bir de çocuk ablanızın psikolojisi bozmuş galiba. O çocuğu kim yetiştirdi acaba. Kendi budadığı ağacın meyvesini yiyor sadece.

7 yaşında zihinsel engelli çocuklar bile bir çok şey öğrenebiliyorken eğer daha ağır bir sorunu yoksa yeğeninize beyinsiz muamelesi yapmayın lütfen. Değil o yaş daha yeni konuşmaya başlayan çocuk bile iyi ve kötü konuşmayı bilir.

Ayrıca ablanız çocuk eğitmekle ilgili kitap, seminer, uzman, vs ne varsa yararlansın bence. Bu konuda ciddi sorunları var.

Ayy benim de cocugum var büyük konusmak istemiyorum ama hic tahammulum yok boyle cocuklara. Bir de ailesi bu terbiyesiz tavirlara kayitsiz kalinca iyice cileden cikiyorum. Esiniz hakli.

Çok doğru. Erkekler zaten östrojen hormonu yüzünden şiddete meyillidir maalesef. Onun bu meyilini de anne babanın tutumu ya besler ya da öfke kontrolü yapabilmesini sağlar. “Ne yapalım, erkek çocuğu büyütmek zor, hırçın olur, huysuz olur, yaramaz olur vb.” kabuller bu şiddet duygusunu perçinler. Terbiyesizce konuşmalarına göz yummak zaten çok fena. Yarın öbür gün aile feetlerinden başlayarak önüne gelene küfreder de...

Yukarıda her şey yazılmış zaten, aynı şeyleri söylemeyeceğim ben de katılıyorum yorumlara.
Lütfen eşinizin yanında gidin ve özür dileyin, bir daha böyle bir şey olursa uyaracağınızı söyleyin

O kadar terbiyesiz çocuklar var ki bugün arkadaşımın kızı bana şerefsiz dedi daha birkaç kelime daha annesine söylesem umursamıyor çünkü aynı kelimeleri kendi kullandığı için büyüklere karşı saygı hiç kalmamış topluma böyle çocuklar yetiştiriyorlar her türlü kötü kelime var öpüşme evlenme 8 yaşında kız çocuğu kendileri bunlar normal karşılıyolar dışarıyada ne var çocuk diyorlar bir yerden duyuyor yarın geri unutur böyle bir anlayış var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…