- 27 Kasım 2017
- 1.291
- 5.854
- 158
Konu sahibi öğretmen , profilinde öyle yazıyor.Konu sahibi sizin tarafı çok rahat gördüm. Hakaret eden bir çocuk, ona müdahale etmeyen bir anne, aman ne var ki diye olayı normalleştirmeye çalışan siz... Bir de çocuk ablanızın psikolojisi bozmuş galiba. O çocuğu kim yetiştirdi acaba. Kendi budadığı ağacın meyvesini yiyor sadece.
7 yaşında zihinsel engelli çocuklar bile bir çok şey öğrenebiliyorken eğer daha ağır bir sorunu yoksa yeğeninize beyinsiz muamelesi yapmayın lütfen. Değil o yaş daha yeni konuşmaya başlayan çocuk bile iyi ve kötü konuşmayı bilir.
Ayrıca ablanız çocuk eğitmekle ilgili kitap, seminer, uzman, vs ne varsa yararlansın bence. Bu konuda ciddi sorunları var.
Konu sahibi öğretmen , profilinde öyle yazıyor.
Testosteron hormonu olmasın?Çok doğru. Erkekler zaten östrojen hormonu yüzünden şiddete meyillidir maalesef. Onun bu meyilini de anne babanın tutumu ya besler ya da öfke kontrolü yapabilmesini sağlar. “Ne yapalım, erkek çocuğu büyütmek zor, hırçın olur, huysuz olur, yaramaz olur vb.” kabuller bu şiddet duygusunu perçinler. Terbiyesizce konuşmalarına göz yummak zaten çok fena. Yarın öbür gün aile feetlerinden başlayarak önüne gelene küfreder de...
Sizin yeğeninz belki o yüzden siz alttan alablrsnz ama eşinizin yerinde ben olsam bende bozulurm. O bana göre idare etmek zorunda değil. Çok denk gelmesinler yada muhatap olmasınlar bi şeklde ayarlamak lazım.Haftasonu ablamın yanına gitmiştik eşimle birlikte.7yaşında çok yaramaz ve terbiyesiz bir yeğenim var maalesef. İstediği bişey olmadığında kim olursa olsun hakaret ediyor. Eşime de bu yüzden hakaret etti. Telefonla bi aile dostunu aramış eşimin yanında "eniştem çok iğrenç çok kötü bir insan" demiş. Ablam da bu duruma bişey dememiş. Çocuğuna kızmamış yani. Eşimde nasıl bişey demez diye ablama kızıyor. Ben de ne var çocukla çocuk olma hepimize diyor zaten diyorum. Bana sen de hep aileni koruyorsun diye kızıyor. Sizce eşim bu konuda abartmıyor mu? Ablamı da çocuk çileden çıkardı psikolojisi iyi değil eşim de biliyor bunu anlayış göstermesi gerekmez mi ablama karşı
Evet ya, biliyorum da dalgınlıkla yanlış yazmışımTestosteron hormonu olmasın?
Östrojen olsa tüm kadınlar daha şiddet eğilimli olurduk erkeklerden.
Eniste hakli ablan ozur dilesin bitsin mevzu.Haftasonu ablamın yanına gitmiştik eşimle birlikte.7yaşında çok yaramaz ve terbiyesiz bir yeğenim var maalesef. İstediği bişey olmadığında kim olursa olsun hakaret ediyor. Eşime de bu yüzden hakaret etti. Telefonla bi aile dostunu aramış eşimin yanında "eniştem çok iğrenç çok kötü bir insan" demiş. Ablam da bu duruma bişey dememiş. Çocuğuna kızmamış yani. Eşimde nasıl bişey demez diye ablama kızıyor. Ben de ne var çocukla çocuk olma hepimize diyor zaten diyorum. Bana sen de hep aileni koruyorsun diye kızıyor. Sizce eşim bu konuda abartmıyor mu? Ablamı da çocuk çileden çıkardı psikolojisi iyi değil eşim de biliyor bunu anlayış göstermesi gerekmez mi ablama karşı
Olamaz ,yapmayın , doğruysa sözün bittiği yerdeyiz.Konu sahibi öğretmen , profilinde öyle yazıyor.
Bu çocuğa ablan kızmadıysa sen kızacaksın ki duracağı yeri bilsin. Ayrıca bu şekilde sırtarmış bi cocuğun anneden daha fazla psikolojik desteğe ihtiyacı var. Bir çocuk neden hakaret eder nereden öğreniyor bunları vs altında yatan sebeplere bakılmalı başa çıkılamıyor diye susmak o çocuğa da kendilerine de zarar verir. Eşiniz üzgünüm ama gayet de haklı biraz mantıklı olun cocukla tabiki cocuk olunmaz ama eşinize ona katılmadığınız halde onun yanındaymış gibi telkin verseydiniz konu bu raddeye gelmeden çözülürdü.Haftasonu ablamın yanına gitmiştik eşimle birlikte.7yaşında çok yaramaz ve terbiyesiz bir yeğenim var maalesef. İstediği bişey olmadığında kim olursa olsun hakaret ediyor. Eşime de bu yüzden hakaret etti. Telefonla bi aile dostunu aramış eşimin yanında "eniştem çok iğrenç çok kötü bir insan" demiş. Ablam da bu duruma bişey dememiş. Çocuğuna kızmamış yani. Eşimde nasıl bişey demez diye ablama kızıyor. Ben de ne var çocukla çocuk olma hepimize diyor zaten diyorum. Bana sen de hep aileni koruyorsun diye kızıyor. Sizce eşim bu konuda abartmıyor mu? Ablamı da çocuk çileden çıkardı psikolojisi iyi değil eşim de biliyor bunu anlayış göstermesi gerekmez mi ablama karşı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?