Kocamla 7yaşındaki yeğenim yüzünden küsüz

Konu sahibi öğretmen , profilinde öyle yazıyor.

Testosteron hormonu olmasın?
Östrojen olsa tüm kadınlar daha şiddet eğilimli olurduk erkeklerden.

Fazla şımartılmış sanırım o çocuk. Daha 7 yaşında bunlar ne biçim hareketler? Eşin sonuna kadar haklı. Çocukla çocuk olma denerek kapatılacak bir mevzu değil bu. O çocuğun bu durumlarıyla ciddi bir şekilde ailesi tarafından ilgilenilmeli. Sana yapılsa emin ol senin de hoşuna gitmezdi.

Sizin yeğeninz belki o yüzden siz alttan alablrsnz ama eşinizin yerinde ben olsam bende bozulurm. O bana göre idare etmek zorunda değil. Çok denk gelmesinler yada muhatap olmasınlar bi şeklde ayarlamak lazım.

Eniste hakli ablan ozur dilesin bitsin mevzu.

Bu çocuğa ablan kızmadıysa sen kızacaksın ki duracağı yeri bilsin. Ayrıca bu şekilde sırtarmış bi cocuğun anneden daha fazla psikolojik desteğe ihtiyacı var. Bir çocuk neden hakaret eder nereden öğreniyor bunları vs altında yatan sebeplere bakılmalı başa çıkılamıyor diye susmak o çocuğa da kendilerine de zarar verir. Eşiniz üzgünüm ama gayet de haklı biraz mantıklı olun cocukla tabiki cocuk olunmaz ama eşinize ona katılmadığınız halde onun yanındaymış gibi telkin verseydiniz konu bu raddeye gelmeden çözülürdü.

Valla 7 yaşında bile olsa bir ortamda seni rencide edince çocuk insan acayip sinır oluyor başıma gelmişti.. üstüne birde anne babası uyarmiyorsa iyice bozulurdum.. eşiniz de hakli

cocugun psıkolojısı bozuk annesı de normal degıl
benım kızım boyle bırsey yapsa cok kızarım özur dılettırırım ve neden bırdaha boyle bırsey yapmaması gerektıgını de anlatırım ozellıkle kısının yanında
ayrıca kısıden de ozur dılerım

yanı esınız haklı

Ailecek terbiye veremediğiniz çocuğa katlanmak zorunda mı adam?
Son derece haklı.
Siz de "bize de söylüyor" diye durumu kabulleneceğinize o çocuğu düzeltmeye çabalayın.
Hayır, banane sizin çocuktan denmiyorki,bu çocuklar yarın toplumu oluşturacaklar,yazık vallahi.

Eşiniz haklı. Bayramda 6 yaşında yeğenim istediği olmadı diye elinde ki arabayı kafama attı 7 aylikta hamikeyim az daha gözüme geliyordu alnım sisti buz koydum ve ablam çocuğuna gik demedi işte böyle yetişiyor gelecekte kadına şiddet çocuk deyip geçmeyin yeğenime bunun yanlış olduğunu uygun dille anlattım 2 gün benim olduğum odaya girmedi. O an eşim olsa düşünemiyorum bile

Eşinizin tepkisine verdiğiniz cevap içler acısı "Bize de söylüyor..." Negzel kendi haline bırakın kasıp kavursun ortalığı. Daha yeni yaşına girmis bebeğe hatalı hareket yaptığında yanlış olduğunu anlatmak için cebelleşirken böyle şeyler okumak sinirimi bozuyor.

Sonra noluyo biliyo musunuz?
Bu başıboş yetiştirilmiş/yetiştirilmemiş hatta, terbiyeden yoksun çocuklar, gelip bizim çocuklarımıza bulaşıyor.
Bi de nereden nasıl koruyup uygun iletişimde tutacağız çocuğumuzu, nasıl mesele çözeceğiz, çocuğu nasıl kazanacağız, ne yapacağız diye ekstra çaba sarf ediyoruz.
Sizin "Ne var çocuk" diyerek savunduğunuz şey, zincirleme bir kul hakkı.
Al bi de böyle düşün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…