• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocamla 7yaşındaki yeğenim yüzünden küsüz

Üyelerin kendi içinde bölünmediği hemfikir olduğu nadir konulardan herlade bu konu.
Ben de aynı fikirdeyim.
Eşin bu durumdan rahatsız olduğunda "ne var bunda" tepkisi yerine. "Farkındayım terbiyesizce davrandı ama maalesef elimden gelen birşey yok. Ben de üzülüyorum. Böyle olsun istemezdim. Kızmakta haklısın" tarzı durumu normalleştirmek yerine eşini anladığını dile getiren bir yorum yapsaydın eşin belki bu kadar kızgın olmazdı. Seni tepkin de onu kızdırmış.
Ablanla da yakınlık dereceni bilemem ama uygun bir dille konuş pedagog dan destek alsınlar. Öyle çocuğu bu hale getirip sonra da benim psikolojim bozuldu deyip kenara çekilmekle olmaz.

Yeğeninizde olsa , eşinize karşı böyle kötü kelimeler kullanmasını nasıl içinize sindirebildiniz , ağrınıza gitmedi mi ?

Çocuğun genel durumu bu olsa da , yanlış davranışlar sergiliyor ve bu çocuk böyle napalım demekle geçiştirilecek birşey değil . Ailesi çözüm bulana kadar eşinizi o ortama sokmayın mümkünse . Kimse eşinin yeğeninden hakaret işitmek zorunda değil , eşiniz çoçuğa kızmadıysa sizin hatrınız içindir yoksa kimse kolay kolay laf söylemeden duramaz diye düşünüyorum .

Eşiniz kesinlikle haklı. Aynı durumu siz yaşasaydınız, siz de tepki verirdiniz emin olun. Görümcemin çocuğu bana hakaret etti ve eşim hiç bir şey demedi diye

Haklı eşiniz,O çocuk görümcenin çocuğu olsaydı ve size böyle davransaydı eminim çileden çıkardınız

Haftasonu ablamın yanına gitmiştik eşimle birlikte.7yaşında çok yaramaz ve terbiyesiz bir yeğenim var maalesef. İstediği bişey olmadığında kim olursa olsun hakaret ediyor. Eşime de bu yüzden hakaret etti. Telefonla bi aile dostunu aramış eşimin yanında "eniştem çok iğrenç çok kötü bir insan" demiş. Ablam da bu duruma bişey dememiş. Çocuğuna kızmamış yani. Eşimde nasıl bişey demez diye ablama kızıyor. Ben de ne var çocukla çocuk olma hepimize diyor zaten diyorum. Bana sen de hep aileni koruyorsun diye kızıyor. Sizce eşim bu konuda abartmıyor mu? Ablamı da çocuk çileden çıkardı psikolojisi iyi değil eşim de biliyor bunu anlayış göstermesi gerekmez mi ablama karşı

Objektif bakmak da yarar varvar evet haklısın ama ablama bişey diyemedim diyip orta yolu bulabilirdin

enisteniz nasıl birisi?
evde hakaret , küfür eden birileri var mi?
bu çocuk bu kelimeleri illaki birinden duymuş.ve artık herkes kabullendigine göre ne yazık ki normallestirmis.
7 yaş bir çok şeyin ayırt edilebildiği
ayıp dediğimiz ahlak kurallarının neredeyse oturmaya başladığı yaslardir.
çocuklar 4 yaş itibariyle bu ayırımı yapmaya başlarlar.
yani ağzından çıkan kelimenin karşıdakini kırdığını , üzdüğünü bilir.
yada kendisi söylerken utanma duygusu taşımıyordur ki bu benim açımdan karşıdakinin kirilmasindan
yada umursamaz davranmasindan daha vahim bir konu.
önemli olan eşinizin kirilmasi yada ablanizim duyarsız davranması değil o çocuğun çok rahat birine haraket edebilme duygusunu hissetmesi.
bir an önce ablanizin yardım almasını tavsiye ederim.umarım en kısa sürede yaşına göre olması gerektiği terbiyeye döner yeğeniniz.
eşinize karşı sizin tavrınız ve yaklasimizda sağlıklı ve doğru değil.ablanizin tavrı da.

eşiniz haklı, kimse kimsenin saygısız çocuğunu çekmek zorunda değil. 2 yaşında ki yeğenim eşime vursa hepimiz kızıyoruz yapma etme diye. sizse bize de yapıyor diyorsunuz.
bu çocuğun ilerisini düşünemiyorum..

Cocuga dogruyu gostermedikten sonra degismesi beklenemez ki. Ablaniz icinde cok zordur eminim ama yilmadan cocugunun yanlis davranislarinda uyarmasi lazim. En iyisi pedagog yardimi alsin tek basina bas edemez gibi. Bu durumda esiniz hakli

Haftasonu ablamın yanına gitmiştik eşimle birlikte.7yaşında çok yaramaz ve terbiyesiz bir yeğenim var maalesef. İstediği bişey olmadığında kim olursa olsun hakaret ediyor. Eşime de bu yüzden hakaret etti. Telefonla bi aile dostunu aramış eşimin yanında "eniştem çok iğrenç çok kötü bir insan" demiş. Ablam da bu duruma bişey dememiş. Çocuğuna kızmamış yani. Eşimde nasıl bişey demez diye ablama kızıyor. Ben de ne var çocukla çocuk olma hepimize diyor zaten diyorum. Bana sen de hep aileni koruyorsun diye kızıyor. Sizce eşim bu konuda abartmıyor mu? Ablamı da çocuk çileden çıkardı psikolojisi iyi değil eşim de biliyor bunu anlayış göstermesi gerekmez mi ablama karşı
Sen haksızsin. Bizde de benzer bir durum var. Esimin de yakin yasta simarik bir yegeni var. Gecenlerde yanlislikla tekme atti kafama. Banyoya gittim agladim cok canim yanmisti. Esim defalarca gelip bakti sordu. Uzak dur yaklasma ya daha kotu olsaydi dedi. Sonuc cocukla iyiyiz yine. Cocuktur dedim takmadim. Ama esim orda buyutuyorsun abartma filan dese cocuga dusman olurdum muhtemelen. Senin tavrin onemli olan.

Ah ah,sevgili yeni üye,2 mesajın var topu topu,sinir uçlarına dokunan bir konu düşünüp iyi seçim yapmışsın.
Ciddi varsayarsam da,eşin abartıyor evet, bunlar hep şirinlikten,yeğenin çok tatlı bir çocuk,eşine küsmekle kalma,boşa:işsiz:

Bu çocuk Görümce yada Kayın çocuğu olsaydı vaayyyyy ki vayyy
Hani Empati ??????

kocanız haklı. bence size tepki göstermesine mahal vermemeliydiniz bile.

etrafımda çok üst düzey yaramaz çocuklar var bak cidden diyorum çok fena. ama sizin yeğen gibi terbiyesiz ve annesi ile sizin gibi umursamaz hiç görmedim.

bence de eşinize hak verin. hayatım haklısın kızmakta ne yapacağımızı şaşırdık bu çocukla ilgili ablamda sıkılıyor. kusura bakma desen yatışırdı. sonuçta eşin senin gibi ablanı can evladını da canan saymaz istese de olmaz o yüzden bu tür şeylere onlarda onların ailesine karşı bizde zor katlanıyoruz. zor görmezden geliyoruz.

Back
X