kocamla ilişkimiz....

midemi bulandırdınız hala aynısınız. ya ihtiyaç sahibi insanlar eski mi giymek zorunda. onlar insan değil mi. size ne eşinizin yeni kıyafetini ihtiyaç sahibine vermesinden. sizin gibi vicdansız bir insanla bu saatten sonra konuşamam. imam nikahlı değilsin artık. zina yapıyosun. buraya yazmak yerine bir hocaya git günahından sıyrıl
Ne kadar kabasiniz.Uslubunuze biraz dikkat etseniz iyi olacak.Konu sahibi size ne yapti.Nikahi dusmusse onla Allah arasinda. Konu sahibinin gunahi Sizemi sorulacak obur tarafta Allah Allah:((((

dedem imam komşumuzda imam bu konularda bilgiliyimdir. özellikle sormuştum bu sinir anında söylenen boş ol olayını. sinir anında bile söylense düşermiş nikah.
Dedeniz bence size bask a seylerde ogretmeli bence. Onlarin ne oldugunuda siz biliyorsunuz bence........."

Arkadaslar o kadar yoruldugumu hissediyorum ki anlatamam eşimin aileme olan soğukluğu uzaklığı, kendi kafasına buyruk davranması, kendi doğruları yanlışları, hep onun haklı olmasi artık yoruldum inanin ki.. Bugün kavgaliydik o erkenden yattı bende evi temizliyordum giymedigimiz kıyafetleri ihtiyacı olanlara verecektik neyse o ayırmış bende seçerken yepyeni gomlekler vardı bende seslendim bunları kardeşime vereyimmi giysin diye Hayır dedi sebep dedim babam istedi onları dedi bende atacaksın diye istedi dedim kavga büyüdü.. Hayır kardeşimin ihtiyacı yok aslında içimden geldiği için istedim.. bağırdı çağırdı.. Normal hayatımızda guleriz fakat çoğu zaman kavga , cok mutsuzum kızlar.. çekip gitmek kolay yaa sonrası ailem onlara bunu yasatamam. Benim için boşanmak büyük bişey değil ama onlar için öyle değil ne kadar onların yanımda olduğunu bilsemde onların yüzünü egemem :KK43: geçen ki olayimizda bosayacagim seni dedi yarın gidip boşanma davasını açıyorum dedi bende tamam aç ikimizde kurtulalim dedim boş ol boş ol boş ol dedi bana o kadar zoruma gitti ki anlatamam sonra biraz geçtikten sonra Özür dile yemeye çalıştı. Benden yüz alamayınca gene aynı oldu. Dengem bozuldu kızlar Annemin evine gittim 4 gün orda kaldım benim yanıma gelmedi bile babası aradı gel kızım konuşalım diye ısrar etti bende geldim eve konuştuk eşim affettirdi beni bir şekilde ama bi kaç saat sonra gene aynı... Düşünüyorum acaba bende mi bir sorun var diye kafam çok karışık ve gerçekten çok Üzgünüm. Beni en çok yaralayan da aileme karşı mesafesi halbuki ailem ne kadar seviyor onu benden daha fazla onemserler.. kızlar bana bir akıl verin biliyorum ; YA DEVEYİ GÜDERSİN YA BU DİYARDAN GİDERSİN... ama arada kaldım çok doluyummm

Daha cok yenisiz ufak tefek seylerden buyuk kavgalar cikartabiliyoruz bi tarafın alttan alması gerek sirf kavgadan dolayı hemen pes etmeyin bence daha buyuk sorunlarin olmadigi icin şükretmelisin. Aynı yastığı paylastigin insan bence aileden 1tık ust degerde olmalı sen herzaman eşinin yaninda ol ki kiymetini bilsin seni üzmesin

off bu nedir böyle yaaa her konuya girip insanlara hakaret eden tiplemeler. hayır eski konuları da duruyo üstelik sanaldan millete sallıyo.. bir de insanlar öğretmen diye bunlara çocuk emanet ediyor. yazık ki yazık yani.
konu sahibi siz ılımlı oldukça eşiniz daha çok tepenize binecek gibi tamam deveyi güdün ama gütmeye niyetli oldugunuzu da eşinize belli etmeyin. kaybetmedikçe anlamayacak gibi

Annemin evine gittim 4 gün orda kaldım benim yanıma gelmedi bile babası aradı gel kızım konuşalım diye ısrar etti bende geldim eve konuştuk eşim affettirdi beni bir şekilde ama bi kaç saat sonra gene aynı... Düşünüyorum acaba bende mi bir sorun var diye kafam çok karışık ve gerçekten çok Üzgünüm.

Eşiniz annenizin evine gelmeden geri dönmemeliydiniz.
Siz bırakın eşinizi, kayınpederinizin telefonu ile dönmüşsünüz.

Anne evine gitme işi bu kadar basit olmamalı. İlk geri gel telefonunda dönecekseniz hiç gitmeyin. Ki o da eşinizden gelen telefon bile değil.

"Sen ne yaparsan yap, ben sana o kadar bağımlıyım ki, her onursuzluğu yaparım, bana boşol desen bile yine kapına gelirim" demiş oldunuz.

midemi bulandırdınız hala aynısınız. ya ihtiyaç sahibi insanlar eski mi giymek zorunda. onlar insan değil mi. size ne eşinizin yeni kıyafetini ihtiyaç sahibine vermesinden. sizin gibi vicdansız bir insanla bu saatten sonra konuşamam. imam nikahlı değilsin artık. zina yapıyosun. buraya yazmak yerine bir hocaya git günahından sıyrıl
Esi yeni gomlekleri ihtiyac sahiplerine vermiyormus zaten, kendi babasina verecekmis, once okudugunuzu anlayin. Sonra siz ne curetle karsinizdaki ile bu sekilde konusabiliyorsunuz ki? Size nikahim dustu mu diye akil soran mi olmus? Varsa akliniza gelen bir konu, usulunle kayginizi dile getirir, " nikahiniz dusmus olabilir, bir hoca ile gorusun" dersiniz. Zinaymis, gunahmis, peygamber misin, Allah misin da hukmu verdin iki dakkada? Duyan da konu sahibini 8 aylik kocasindan degil dun sokakta buldugu asigindan bahsediyor sanacak.. Ayip ayip..

Son düzenleme:
Konu sahibinin konusunu saptiranlar var. Sorun kiyafetin eski ya da yeni olmasi degil. Zaten de yaamis eski puskuyu vermem cope atarim giyilecek sekilde olanlari ayiriyroz diye. Evliligin ilk yili grnelde calkantili gecer erkekler karisina. Cocuk gibi naz yapar sanki ana evinde herseyleri dortdortlukmus gibi o muameleyi beklerler. Hele ayni evin icine girince insan karsindakinin bilmedigi bin bes yuz huyunu ogreniyo. Aileye de cogu erkek kizi alana kadar hurmet ediyor sonra yoklarmis gibi davraniyorlar. Evinde siddet yoksa duzelecegine inaniyorsan evliligine bi sans daha ver. Yuva kurmak cok zor yikmak cok kolay. Sekiz ay daha kisa bir sure bosanmak icin.

Ay her konu nasıl böyle din din din eksenine kayıyor anlamıyorum ya.
Benim samimi bir arkadaşım da hem imam hatip mezunu hem ilahiyat mezunu kendisi imam nikahı kıydırmadı. Resmi nikah yani herkese ilan etmek yeterlidir. Eskiden de imam nikahı formunda değildi nikahlar önemli olan herkese ilan etmek demişti. Kendi de resmi nikahla evli.
Bizim de imam nikahımız yok ama resmi nikahımız var ve herkes evli olduğumuzu biliyor neyine zina acaba?
Kadın ayrıca onu mu sormuş hemen en önemlisi şu an zina yapıyorsun hemen nikahını tazele moduna giriyorsunuz? Yemin ederim dinden imandan soğutursunuz insanı böyle sürekli fetva sürekli akıl ya. Gına geldi yani cidden.
Konu sahibi siz buradakilerin bu fetvalarına kulak tıkayın ve bence sakince her tartışmada boşanma lafının geçmesinin sizi kırdığını falan anlatın. Sakince ama ciddi bir şekilde bu durumdan sıkıldığınızı anlatın bence. Elbette tartışma olur ama her seferinde boşanalım demek olmaz.

imam nikahın düşmüş farkındamısın. ayrıca ihtiyacı olan birilerine verilmek için eşin elbise ayırmış sende elbiselerin güzel olanını kardeşine vermekte diretiyosun. ihtiyacı olanlara illede yırtık eski püskü kıyafet mi vermek gerekiyo. yazık çok yazık sizin gibi insanlara. dönün bir kendinize bakın özünüze bakın neden mutsuz olduğunuzu anlarsınız
O dediğiniz imam nikahında değil muta nikahında olur kardeşim.

İslamda boşanma 3 aylık bir süreç gerektirir. Açın Talak suresini okuyun.

Lütfen Din adına konuşmadan önce bilgilerimizin doğruluğundan emin olalım.

Kuzum hatayı 'hoca hanima' laf anlatmaya çalışmakla yapmissin. Çünkü anlamamakta fetva vermekte kararlı bir tutum göstermiş kendisi. Cevap vermemek gerek böylelerine.
Bu arada annenize çok geçmiş olsun, tez zamanda şifa bulsun inşallah...
Amin Sağol canım benim inşallah tüm hastalarımız şifa bulur

öğretmenliğime laf eden bazı hazımsızlar olmuş. öncelikle sizler eşiniz evden kovduğu halde seviyorum gidemem diyecek kadar gurursuz olmayın. evet öğretmenim ve övünüyorum. ay kaynanam şunu dedi aman eşim annemi istemiyo diyeceğiniz yere oturun ders çalışın da memur olun. böyle küçük şeylerle kafanızı yoracağınıza oturun ders çalışın boş boş şeylerle uğraşmayın. güçsüz ve hazımsız kadınlara tahammül edemiyorum. önce bir öğretmen olun da gelin ondan sonra bana laf söyleyin.
Hanımefendi kendinizi cok yuksek görüyorsunuz insanlığin ne yazikki diploması yok üniversiteyi okuyup diploma almissinniz fakat insanlıktan ilkokul bile bitmemiş. ..

8 aylık evliyiz..
bende 8 aylık evlıyım lütfen kendınıze gelın. 8 ayda bu hale nasıl geldınız sız. ılk1 yıla kadar cicim ayı. saygınızı yıtırmeyın elınızden gelenı yapın evlılık kolay kurulan bısy degıl. biraz yapıcı olun. ıhtyc sahıbıne verın ne babanıza ne kardesınıze. esınızle konusun once nıkahınızı tazeleyın ımam nıkahınız olmadan sıze dokunamaz bıle.. camıden bı hoca getırın yapsın hemen. ayrıca kendınızı duzeltın. eşinize bu konuyu açın. henuz 8 aylık evlıyız kendımnıze cekı duzen verelım deyin. ilk 1 sene şeytan ayırmak ıcın elınden gelenı yaparmıs. biraz cabalayın lutfen.

O dediğiniz imam nikahında değil muta nikahında olur kardeşim.

İslamda boşanma 3 aylık bir süreç gerektirir. Açın Talak suresini okuyun.

Lütfen Din adına konuşmadan önce bilgilerimizin doğruluğundan emin olalım.
Mut'a nikahi cok farkki bir sey. Siz karistirdiniz sanirim. Sadece cinsel birliktelik icin kiyilan akabinde bozulan nikahtir mut'a.
Konu sahibi dini hasaasiyetin varsa muftulukle irtibata gec. Cunku adam 3 talak hakkinida kullanmis. 3 talakta bosamis. Istanbul il muftulugunun fetva hattini ara lutfen onlar sana daha akli selim cevap verir yol gosterir. Buradaki herkes yalan yanlis biliyor ama alim kesiliyor..

Evet bende böyle biliyordum normalde arkadaşlar bişeyler söyledi sagolsunlar yarın arastiricam garantiye almak en iyisi..
Canim ikisi farkli konular. Mesela sen ayrilma niyetiyle evden gittim 3 5 ay neyse bir sure ayri kaldin kocandan bu surede resmi nikahiniz sonlandi. Iste o zaman dini nikahinda biter illa bos ol demesine gerek kalmaz.
Farkli farkli ve ince konular. Burada soylenilen hic birseye inanma. Herkes benim bildigim dogru der. Sen muftuluge git yada alo fetva hatti var onu ara sor.
Diger yonden 8 ayda boyle gidiyorsa ite kaka ileride bu evlilik hicgiitmez gitmez. Kendini yiprattiginla kalirsin.

merhaba arkadaşım bende de durumlar tamamiyle aynıydı. birde aileside çok karışıyordu. burada konu açacaktım ama senin konun benim yaşadıklarımla aynı olduğu için buradan yazıyorum. ben dün baba evine döndüm. çok şükür ki babam arkamda durdu. bakalım ne olacak. Allah hepimiz için hayırlısını versin.

Back
X