kocamla ilişkimiz....

Yok ya ben öyle bilmiyorum bende bi imamdan uç ayri mekanda üçer tane sahitle uc kere bos ol demesi gerekiyor diye duymustum bu isler ole kolay olmaz ama konu sahibi iyice arastirsin gerçi konu sahibi buna takilmamiski konuyu bunun için acmamis biz aradan cimbizla çektik bunu ya cok fenayiz:KK53:
Bende araştırdım başta dediğiniz gibi ayrı mekanlarda 3 sefer diye bildiğim için takilmadim ama bilmediğim şeyler olabilir diye konuyu uzattım... yanlış bişey yapmak istemem :(

sevgili konu sahibi hayat343434 hayat343434

konunuz son derece ciddi baska sikintilar icerirken mevzunun imam nikahi uzerine odaklanmasi zaten neden bu evlilikte (yahut baskalarinin evliliklerinde) sikinti oldugunu bir bakima da desifre ediyor.

giymedigimiz kıyafetleri ihtiyacı olanlara verecektik neyse o ayırmış bende seçerken yepyeni gomlekler vardı bende seslendim bunları kardeşime vereyimmi giysin diye

zaman zaman ben de ayiririm bu sekilde verilecek olanlari, esime de brief vermem konu hakkinda. ondan sadece giymeyeceklerini isterim. esiniz zaten babasina verecek olsa idi "toplu dagitima" gidecek olan seylerin arasina koymazdi gomleklerini. haksiz miyim.

son olarak; islam'da nikah akdi vardir, imam nikahi yoktur. o donemde din devleti oldugu icin nikahi dini pratike ettiren kisi kiyarmis. gunumuzde gecerli olan tek nikah sekli resmi nikahtir.

Bende sana saygı duymuyorum, eyvallah...

Sen benim insanlığıma laf edemezsin.

İslamda cinsellik değerlidir. Önüne gelenle yatma diye bir şey yok.

Ya adam gibi nikahını yapar yuvana sahip çıkarsın, olmuyorsa boşanır yoluna bakarsın yada bir taraflarını tutarsın.

Çok net...
îstedîgînîz kadar çok net deyîn o kadar şaîbe varkî sadece burda yazilanlari dîkkate alirsak bîle yeter

îstedîgînîz kadar çok net deyîn o kadar şaîbe varkî sadece burda yazilanlari dîkkate alirsak bîle yeter
İşte cehaletin buradan belli senin. Burada yazanlar kimmiş? İslam alimi mi? Peygamber mi? İlahiyat profesörü mü?
Sağdan soldan öğrendiğin dinden hayır görmemişsin işte.

Din dogmatiktir eleştiri kabul etmez dini nikaha inanırsın yaparsın. Ben burda asla dini konularda tartışmaya girmedim. Çünkü siyasi ve dini konularda istenildiği kadar tartışılsın kimse kimsenin fikrini değiştiremez,boşuna yani. Ama konu sahibi dini nikaha inanıp kıydırmış. Nikah düştüğünde de söylenebilir. Bu bi inanış neden saygı duyulmuyor ve imam nikahı ın boşuna kıyıldığı gibi şeyler söyleniyor anlamıyorum. Şimdi konu sahibi ve onun gibi düşünenler aaa imam nikahına gerek yokmuş mu diyecek, hayır. Herkesin inanışı kendine, biraz saygı lütfen.

Konu yakında kapanacak. Bari konu sahibesinin sorunu hakkında yardımcı olmayı deneyeyim.

Konu sahibesi,
Eğer sizin ailenize bariz bir saygısızlığı yoksa, idare etmeye çalışın. Bayramlarda, düğünlerde, arada bir gidiyorsa ve sizin ailenizi görmenize karışmıyorsa idare edilebilir. Ailenizden bahsetmeyin yanında, gözüne sokmayın. Eşyaları kardeşine vereceğinizi söylemek, bir gözüne sokma eylemidir.

Sonuç olarak, ailenizi sevmek zorunda değil ama saygı duymak zorunda. Sevmiyorsa zorlamayın.
Sevmediği için ona laf söylemeye de kalkmayın. Zorla sevdiremezsiniz ki.

Dediğim gibi açıkça saygısızlık yapmıyorsa, arayı bulun. Üzülmeyin bu konuya.

---
Ek: Bu arada, yetiş Mune Mune .

Konu Sahibi eşinizle aileniz arasında bir sorun mu yaşandı? Neden bu kadar uzak onlara karşı? Belki bunu konuşup halledebilirseniz düzelir biraz..

Konu yakında kapanacak. Bari konu sahibesinin sorunu hakkında yardımcı olmayı deneyeyim.

Konu sahibesi,
Eğer sizin ailenize bariz bir saygısızlığı yoksa, idare etmeye çalışın. Bayramlarda, düğünlerde, arada bir gidiyorsa ve sizin ailenizi görmenize karışmıyorsa idare edilebilir. Ailenizden bahsetmeyin yanında, gözüne sokmayın. Eşyaları kardeşine vereceğinizi söylemek, bir gözüne sokma eylemidir.

Sonuç olarak, ailenizi sevmek zorunda değil ama saygı duymak zorunda. Sevmiyorsa zorlamayın.
Sevmediği için ona laf söylemeye de kalkmayın. Zorla sevdiremezsiniz ki.

Dediğim gibi açıkça saygısızlık yapmıyorsa, arayı bulun. Üzülmeyin bu konuya.

---
Ek: Bu arada, yetiş Mune Mune .
Ailemi sevdiğini söyler ve bu zamana kadar hiç saygısızlık yaptığını görmedim ailemin yanında. Teşekkürler..

İşte cehaletin buradan belli senin. Burada yazanlar kimmiş? İslam alimi mi? Peygamber mi? İlahiyat profesörü mü?
Sağdan soldan öğrendiğin dinden hayır görmemişsin işte.
eee bunun sonu nereye varacak bende sana cahîl cehaletî derîm sende bana dersîn bu îşîn kazanani kîm kîmîn egosu tatmîn olacak neyse bak îşîne bana ters o kadar

Konu Sahibi eşinizle aileniz arasında bir sorun mu yaşandı? Neden bu kadar uzak onlara karşı? Belki bunu konuşup halledebilirseniz düzelir biraz..
Hiçbir sorun yaşanmadı eşim sadece fazla insanlarla iç içe olmayı seven birisi değil yanlız kalmayi daha çok sever sadece ikimiz olalım benim de istediğim arada sosyallesmek...

Hiçbir sorun yaşanmadı eşim sadece fazla insanlarla iç içe olmayı seven birisi değil yanlız kalmayi daha çok sever sadece ikimiz olalım benim de istediğim arada sosyallesmek...
Kendi ailesine karşı da mı böyle? Eger öyleyse yapacak bir şey yok insan sevmiyor demek ki.

O halde tek başınıza sosyalleşin. Onun işte olduğu, sizin yalnız olduğu zamanlar vardır eminim.

eee bunun sonu nereye varacak bende sana cahîl cehaletî derîm sende bana dersîn bu îşîn kazanani kîm kîmîn egosu tatmîn olacak neyse bak îşîne bana ters o kadar
Bir yere varacağı yok. Son yazdığın cümleye bak! İnsanda terbiye olacak işte. Bu zamana kadar olmamışsın bundan sonrada böyle gidersin. Eywallah!

Konu sahibi, boşanma lafı bir virüs gibi, sürekli dile getirilirse bir gün gerçekleşiyor. Eşinize bunu belirtin bence, öyle bir niyeti varsa şimdiden adam gibi söylesin ya da bu kelimeyi ağzına almasın. Sinirle boşanma lafları edip de sonra geri adım atmak kadar sinir bozucu bir şey yok. Ben de yaşadım bunu ve şu an boşanma aşamasındayım.

Nikah akdini obiviyante obiviyante gayet net açıklamış. Nikah islamda hukuki bir kavramdır, yani aslında sizin kanuni nikahınız geçerlidir, öyle sinir anında yapılan boşanma lafıyla nikah hemen sona ermez. Elbette işin ehli olan kimselere de danışın.

Öncelikle VEdeBU VEdeBU hiç kimse müslüman olmak zorunda değil ama saygılı olmak zorunda. Ben müslüman olmayanlara saygılıysam sen de olmak zorundasın. Terbiyesizlik etme. Saygısızlığınız ve terbiyesizce laf yetiştirmelerin için seni kibledim.

Ben sizin yerinizde olsam, "hayır babama vericem Gömlekleri" dediğinde, " haa öyle mi. Pardon. Tamam o zaman " derdim. Normali budur.

Kavga noktasına Nasıl geldiniz, bunu merak ettim.

Birbirinize dolmuşsunuz. Her şey batıyor sanırım

Biraz daha ileri gidersen beni aforoz edeceksin müslümanlıktan :KK66:

Kurallara mümkün olduğunca uyuyorum. Bu tip konulardan hiç ceza almadım mesela. Sicilimi yönetimden isteyebilirsin çok merak ediyorsan. Ceza aldığım konular genelde siyaset.

Ben kısıtlamıyorum sizin özgürlüğünüzü, forum yönetimi de kısıtlamıyor. Sizin gibiler çıkıp şu an bana yaptığın gibi birine bulaşmasın, birilerini yargılamasın diye var o yasaklar. Ya da ben sizi yargılamayayım diye anlatabildim mi? Ki bu tip konuları konuşmak için özel bölümler var dediğim gibi, orda yasak yok buyrun istediğiniz gibi konuşun birbirinize fetva verin.

Rahatsız oluyorum çünkü her insanın dini yaşayış biçimi farklı. Aynı dinden de olsa görüşler farklı anlayışlar farklı. Biri dibine kadar yaşarken diğeri daha esnek yaklaşıyor mevzuya. E bu da tartışmalara sebep oluyor. Sonu hakarete, senin yaptığın gibi neredeyse aforoza kadar kayıyor.

Ben dinimi, dini yaşayış biçimimi, algılama şeklimi en yakın arkadaşımla bile konuşmuyorum. Ne onunki beni ilgilendirir ne benimki onu. Ne senin yaşayışın beni ilgilendirir ne benimki seni. Rahatsızlığım bu yüzden. Fetvalarınızı kendinize saklayın lütfen. Herkes sizin gibi yaklaşmıyor mevzuya. Son mesajımdır sana.

Mune Mune ikimizin de ban'ı gelmiş.

Tekrarliyim repligimi o zmn" ban gelmis hos gelmis".
Ben burda sana asla " sen yanlis yapiyosun su dini konuda" diye yuklendimmi soylermisin? Hic demimmi birisine sen nasil muslumansin,yasm bicimine bak, ona bak buna bak, ben senden daha muslumanim bla bla. Dediysem alintila goster bana. Ben kimseye muslumanligi zorla empoze etmiyrumki burda? Sen hep boyle oldugunu saniyosun. Senin yasam tarzin degisik, saygim sonsuz. Benim yasamimda seninkinden degisik. Ben sana asla demedim "sephora bu nasil dusunce tarzidir"diye. Ben burda dini konularda bildgimi soyledigimde sen galiba saniyosunki birilerine zorla dini ogretmeye calisiyorum. Hayir sephora, soruyorlar bende cevapliyorum. Birazda ilgi alanim olan biseyi baska arkadaslara sorarak ogreniyorum burda oldugu gibi. Ben bunu gidip ateistlerin grubunda yapmiyorm " islamin sarti kacti arkdaslar" diye. Ben bunu yerine uygun ve konuya uygun oldugunda yapiyorm. Ben yeri ve ani uygun oldugunca yapicam bunu tekrardan. Ha olur bazen kurallara gore biraz yuzeysel konusurum derine inmak yerine. Alo fetva hatti degil burasi bunun farkindayim. Sende beni tekrardan sikayet edebilirsin. Sorun gormuyorum. Bende birbirimize son mesajlarimiz olmasini umit ediyrum. Saglicakla kal.

Back
X