Kocamla nasıl eskisi gibi olabilirim?

Sadece size karsi mi boyle ?yani yasadiklarindan sonra olgunlasmis olamaz mi?
Olgunlaşmak ve gerçekleri görebilmek evet.
Ders çıkarmış adam resmen.
Valla eşin de olsa durum demek ki böyle.
Lahanayı yerken kıtır kıtır sapına gelince mee.
Eh o kadar da olacak kusura bakmasın:

Merhaba ben 28 yaşındayım eşim ise 30 yaşında. Ben eşimin ilk sevgilisiydim çok severek evlendik, yaklaşık beş yıldır da evliyiz. Eşim özellikle bana karşı çok nazik ve anlayışlı birisi, beni seviyor bunu biliyorum. Ama sorun şu ki ben eşimin sevgisini biraz kaybettim.

Evliliğimizin ilk zamanları eşimin işleri çok kötü gitti ve biz zorluk çektik. Eşim çok mahçuptu bu durumdan dolayı birde üstüne ben akılsız gibi hep gidiyordum. Bu işler ne olacak bu işler nasıl olacak gibisinden. Bu zorluk 2.5 sene kadar sürdü ve biz düze çıktık çok şükür. Ama sorun şu ki eşim bana karşı daha soğuk davranıyor, bu zorluklar bittiğinden beridir noldu diye bana soğuksun diyorum yok değilim ki diyor. Ama soğuk yani biliyorum belki evlilikten soğumuştur diyeceğim ama bilmşyorum. Ona çok kötü davrandım zamanında vr bunu telafi etmek istiyorum onu çok seviyorum.
Erkek varlıkta kadın yoklukta belli olur derler. Eşiniz çabaladığı halde üstüne gitmişsiniz kötü gün dostu olmamışsınız. Telafi olur mu unutulur mu pek sanmıyorum.

Merhaba ben 28 yaşındayım eşim ise 30 yaşında. Ben eşimin ilk sevgilisiydim çok severek evlendik, yaklaşık beş yıldır da evliyiz. Eşim özellikle bana karşı çok nazik ve anlayışlı birisi, beni seviyor bunu biliyorum. Ama sorun şu ki ben eşimin sevgisini biraz kaybettim.

Evliliğimizin ilk zamanları eşimin işleri çok kötü gitti ve biz zorluk çektik. Eşim çok mahçuptu bu durumdan dolayı birde üstüne ben akılsız gibi hep gidiyordum. Bu işler ne olacak bu işler nasıl olacak gibisinden. Bu zorluk 2.5 sene kadar sürdü ve biz düze çıktık çok şükür. Ama sorun şu ki eşim bana karşı daha soğuk davranıyor, bu zorluklar bittiğinden beridir noldu diye bana soğuksun diyorum yok değilim ki diyor. Ama soğuk yani biliyorum belki evlilikten soğumuştur diyeceğim ama bilmşyorum. Ona çok kötü davrandım zamanında vr bunu telafi etmek istiyorum onu çok seviyorum.
Üzgünüm, bazı şeyler kaybedilince geri gelmiyor.

Evet bunu istiyorum çünkü onu seviyorum. Ben hatalarımı anladım pişman oldum sadece sürüneceğimizden daha kötü olacağımızdan korktum bu benim hatam. Bunu kabul ediyorum ve çok pişmanım. Onunla yine vakit geçiriyoruz vesaire ama kocam çok samimi değil bana karşı mesela her şeyini anlatmaz. Nasıl geçti günün diyorum eskiden hep anlatırdı iyide olsa kötüde olsa artık sadece iyi geçti ya diyor geçiyor. Bu adamı kendi ellerimle bu şekilde soktum ve şimdi çok çaresizim ben yine her şeyini benimle paylaşan hayat arkadaşımı istiyorum hatamı nasıl telafi edebilirim bilmiyorum
Çok klasik bir örnek ama kırılan eşyanın parçalarını birleştirseniz de eskisi gibi olmaz.

İlişki de asla tahammül edemediğim konu olabilir ya ne demek zor gününde sırtını dönüp ee biz napacaz? Nereye gidecek bu ! Konu sadece kendini düşünmek başka açıklaması yok bunun!!
Aile demek her ne olursa olsun maddi, manevi yanında durmak yani çalışamıyorsan bari adama moral ver yanında dur bu ne lahana turşusu, telaş içine girme ee biz batacak mıyız.
İlk defa bir konuya bu kadar sinirlendim 😡

Gerçi geçen geçti mazi oldu adamın kırgınlığı anca zamanla geçer bi anda geçeceğini sanmıyorum erkekler bazı olayları hele ki bu konu da çok hashaslar unutmazlar hemen sadece zaman ⏱️ diyorum

Kadının kişiliği kocası fakir olduğunda,kocanın kişiliği karısı hasta olduğunda,kardeşin kişiliği mirasta,arkadaşın kişiliği sıkıntı da,müminin kişiliği imtihan da belli olur demişler.Üzgünüm siz bu sınavı geçemediniz.Kocanızın başının etini yiyeceğinize girip bir işe çalışsaydınız da destek olsaydınız.Bencilsiniz.
Düzeltebilir misiniz bilmiyorum ama oturup konuşun.Hatalarınızı kabul edin,pişmanlıklarınızı dile getirin,özür dileyin.Bundan sonrası için elinizden ne gelirse yapacağınızı söyleyin.Hatta işe girip çalışın ki bir daha bu duruma düşmeyin.Bazı insanlar affedemiyor,unutamıyor.Umarım sizi affeder.

Kendi hatası sayılmaz aslında dolar çok fırlayınca işleri bozuldu şimdi toparladı hatta durumumuz çok iyi. İşleri yeni bozulduğunda bana sarılır gizli gizli gözyaşı dökerdi çok utanıyorum çok çaresizim diyordu ben ise ona sırtımı çeviriyordum… Bir keresinde ağzından kaçırdı dediki param bitse gitmeyeceksin sanki. Ben şok oldum orda şimdi bana kırgın değilmiş gibi davranıyor ama kırgın bu çok belli neden hala benle evli onu da bilmiyorum
Niye şok oldunuz tam olarak yapabileceğinizi düşündüğü şeyi söylemiş. Bazı erkekler vardır iş beğenmez zırt pırt işten çıkar ya da kazancını olmadık işlerde batırır, böyle biri olsaydı haklı olurdunuz ama siz resmen çaresizce çabalayan ağlayan adama sırt dönmüşsünüz.

Bekarken bile sırf aileme yük olmamak adına çalıştım. Annem ev hanımı babam çalışıyordu ben de öyle evde oturacağıma hep çalıştım. Aileme destek oldum evlilikte öyledir, eşinin durumu iyi olur o zaman çalışmazsın ama böyle durum olsa kesinlikle ya çalışır, yada destek verilir diğer türlüsü nankör bencillik ve kendini tek düşünmektir !!

Kendi hatası sayılmaz aslında dolar çok fırlayınca işleri bozuldu şimdi toparladı hatta durumumuz çok iyi. İşleri yeni bozulduğunda bana sarılır gizli gizli gözyaşı dökerdi çok utanıyorum çok çaresizim diyordu ben ise ona sırtımı çeviriyordum… Bir keresinde ağzından kaçırdı dediki param bitse gitmeyeceksin sanki. Ben şok oldum orda şimdi bana kırgın değilmiş gibi davranıyor ama kırgın bu çok belli neden hala benle evli onu da bilmiyorum

Tek anlamadığım şey neden hala benimle birlikte neden hala benimle birlikte oluyor anlamıyorum. Sayıda düşüş oldu tabi ve çok tutkulu da değil yani. Bana karşı daha ciddi bir mizacı var. Beni diplomatik bir denge olarak görüyor sadece
Eşinize üzüldüm.Ama ben de karşımdaki insanın pişman olduğuna inanmasam yüzüne bakmazdım.Belki de siz bu pişmanlığı gösteremiyorsunuz.
Neden sizinle birlikte biliyormusunuz?Sizin gibi değil çünkü.Vicdanı var.İyi günde kötü günde diye bir söz vermiş.Sözünde duruyor,daha fazlası değil.Sizin gibi olsaydı boşanmıştı sizden

Niye şok oldunuz tam olarak yapabileceğinizi düşündüğü şeyi söylemiş. Bazı erkekler vardır iş beğenmez zırt pırt işten çıkar ya da kazancını olmadık işlerde batırır, böyle biri olsaydı haklı olurdunuz ama siz resmen çaresizce çabalayan ağlayan adama sırt dönmüşsünüz.
Çok üzücü üstelik sarılıp çok çaresizim, utanıyorum diyormuş.
Hırlı degil, hırsız degil.
Derdini paylaşmış, destek istemiş.
Hakikaten onur kırıcı hem de çok fazla.
Ne alaka sırt çevirmek, hır gür çıkarmak.
Adam iyice utanmıştır hatta gururu kırılmıştır ben nasıl bir kadınla evlendim diye.
Şok olmasına da ben şok oldum :)
Adam haklı.
İflas bayragını çekse gidecekmişsin işte bilmişte söylemiş.
Neyine şok oldun ki, yapacağın şeyi söylemiş.

Benim tanıdık var şirket sahibi, bir ara işleri kötüydü bayağı stresliydi. Eşiyle başka problemleri de vardı, paraya sebep eşi çok mızlanınca 2 çocuğa rağmen boşandı. Şimdi tekrar zengin oldu, kadın da ailesinin akılsızlığıyla yıktığıyla kaldı. Adam yine iyi bir şey demiyor, soğumakta haklı. Kapının önüne koymadığına dua edin.

Siz ne bekliyordunuz ki, keni işini yapan insanla evleniyorsanız bazen az kazanıcak, bazen çok kazanıcak bunu kabul etmek gerekiyor. Siz paralar hep bana bana demişsiniz, adam paraları getirip yerken iyiydi ama dara düşünce mi kötü oldu...o durumda çalışıp adama destek olcaktınız, destek olmak yerine bir de kafa yemişsiniz adam niye evli açıkçası ben de anlayamadım.

Düzenini bozmak istemiyordur da ondan.
Ben de boşanmazdım ama eskisi gibi de olmazdım eşimle.
Bunu anlamak zor degil.
Adam size sarılıp aglarken aklınız neredeydi de adamı darladınız ?
İşe girip çalışıp elinden tutsaydınız madem.
Valla kocanız şeker gibi insanmış.
Adam kırılmadım diyor bir de.
A aypariltisi arkadaşın da dediği gibi şeker gibi adammış
kusura bakmayın

ağlarken sırtınızı mı döndünüz
neden? çalışıyor muydunuz siz de değilse neden çalışmadınız?
zengin kızı falan mısınız anlamadım ki (birçok zengin insan da siz gibi değil gerçi)

iyi gün dostu deniyor sizin gibisine kusura bakmayın acı konuştuk ama
çocuğunuz var mı?

Biz de böyle büyük bir dönem yaşamıştık.Herşeyimi verdim.Maddi olarak çok yardımcı oldum.Ne istersen yap yeter ki kafan rahat olsun diye.Şu an hala bana der.Sen dimdik durdun,hakkını ödeyemem.Benim senden başka güvendiğim kimse yok diye.İşte bu aşamalara çok kolay gelinmiyor.Zor günde herşey belli oluyor.
Tekrar aynı hatalara düşmeyin ve çalışın.Pişmanlığınızı gördükten sonra belki biraz yumuşar.

Biz de böyle büyük bir dönem yaşamıştık.Herşeyimi verdim.Maddi olarak çok yardımcı oldum.Ne istersen yap yeter ki kafan rahat olsun diye.Şu an hala bana der.Sen dimdik durdun,hakkını ödeyemem.Benim senden başka güvendiğim kimse yok diye.İşte bu aşamalara çok kolay gelinmiyor.Zor günde herşey belli oluyor.
Tekrar aynı hatalara düşmeyin ve çalışın.Pişmanlığınızı gördükten sonra belki biraz yumuşar.
Bu durumlardan geçtim ben de.

Back
X