kocamla surekli tartisiyoruz

mimosa11

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Mart 2014
1.804
1.013
88
Arkadaslar bizim soyle huyumuz var iyiyken cok cok iyiyiz ama tartisirken is cigirindan cikiyor. O bagirdigi icin bende bagiriyorum. Dun bi avm ye gittik orda tartisma basladi sonra ben gittim arabaya oturdum biraz sonrada bu geldi arabanin icinde bagris çağrıs. Neyse ordan baska bi yere gittik dönüşte tekrar baska biseyden kavga çıktı. Eve geldik hic konusmadim ayri bi odada oturdum whatsapp dan yazmis biseyler sabah cevap verdim biraz ordan yazistik. Gel konusalim dedi yok dedim seninle konusarak anlasamiyoruz o yuzden konusmama karari aldim dedim. Biseyi bahane etti benim oldugum odaya geldi yine ayni konular acildi yine tartisildi. Bi de en onemlisi benim esimde sanirim asagilik kompleksi var. Bi de surekli ayni seyleri soyler yani her kavgada tartismada hep ayni seyi soyler. Ben hep benim dedigim olsun diyomusum onu dinlemiyomusum. Kazandigin parayi basima kaliyosun der ama haddinden fazla mudahale ettigi icin ve her tartismada ev islerine yardim etmeyi biraktigi icin bende bunu gundeme getiriyorum bana yaptigi seyi anlasin diye. Yoksa ikimizdede kurus kalmiyo yani ikimizde eve harciyoruz. Calisan ve her zaman dik duran bi karisi oldugu icin eziklik mi yasiyo acaba da surekli bu tarz seyler soyluyo diye dusunuyorum. Normalde kavga sirasinda kendini kaybeder siddet de kullanirdi ama bi defa sikayetci oldum ondan sonra birakti. Simdi sadece ağız dalasi ama bagira bagira. Ben gercekten boyle ufak tefek seyler yuzunden surekli tartismakran cok sıkıldım. Bosansam mi diye de dusunmuyo degilim. Cunku surekli ayni surekli tartisma artik cok biktim.

Konu me bilmıyorum ama yine de şanslı oldugunu düşnüüyorum gel konuşalım diyen bir eşin var en azından durumu düzeltmek için çabalayn..ben de tartıştım eşimle hem de cok ufak bişey büyüdü.. bugüne kdr gel konuşalım diyen bir eş görmedm karşımda..o yüzden konuşmak iletişim kurmak o an için olmasa da en azından biraz süre geçtikten sonra en güzeli. ben gece eşimden ayrı yattım cunku artık o kdr doldumki..hala bana bağıran bir eşim var mesela, yapmayalımb öyle diyeceğine.
bir de boşver yarın ne olacağın bellimi maddiyat için kalp kırmaya değmez. varlık içinde yokluk yaşamak ve yaşatmak inanki hoş değil.

Niye bağırıyosunuz birbirinize?
Sakin sakin konuşmanın suyu mu çıktı?
Hele ki dışarılarda kavga etmek çok fena.
O bağrsa da siz sakin ses tonunuzu koruyun
Kavga esnasında eski konuları da açmayın

canım sakin ol ortada boşanılacak durum görmedim ben. anladığım kadarıyla tartışmalarınızın çoğunluğu maddiyattan çıkıyor. eşinden daha fazla maaş alıyorsan evet kendini kötü hissediyor olabilir. çünkü çoğunluktan ters bir durumdur, genelde erkek kalkındırır evi. senin sürekli gündeme getirmen hoş olmamış ama ayaklarının üstünde durabilmen çok güzel.

ayrıca arada sırada gündeme getirmende sıkıntı yok bence, ev masraflarına yardım etmiyorsa, boşa savuruyorsa parayı, hatırlaması lazım. ama her tartışmanızda aynı yere getirme konuyu, yapıcı olmayı dene. sinirlerin yatıştıktan sonra tekrar konuşmalısın bence

Biriniz altan almasa ..biri bağırırken diğeri sükut etmese, hiç birşey değişmez anam..

Kazanç meselesini acman hiç doğru değil bence .. yaşadığımız ülkenin beyleri ASLA ezilmeye gelemezler..

Gündeme getirmesi maaşı eşinin yardım etmemesindrn kaynaklanıyormuş. Konu sahibi dr hayatın müşterek olduğunu hatırlatıyır. Konu sahibi burda haklı bence

Sürekli bağrışmaktan bunaldı ve sıkıldıysanız bırakın o bağırsın, sessiz kalın eninde sonunda susacaktır. O da sustuğunda sakince birbirinize bağırmadan olan biten neyse eski konuları açmadan çözüm bulmak adına tartışın siz sakinliğinizi koruduğunuzda emin olun o da koruyacaktır

Ben hic konusmasamda o devam ediyor. Bitmiyo bi turlu bagirip cagirmasi. Bide son zamanlarda ailemi arayip olan biteni anlatmakla tehdit ediyo bu nerden cikti anlamadim. Siddete gelince arkadaslar ben de elim kolum bagli oturmam yani karsilik veririm o yuzden cok abartilacak bisey yok o konuda.

İnsanlar konusa kınusa anlasır.sırayla dinleyın birbirinizi anlasın hemen bısanma kararı almayın aşılamayacak durumda degılsınkz

eger ailenize anlatırsa kendı kaybeder nıye boyle yapıyor kı

Sizin evlilik evlilikten çıkmış sanki. Benim de elim boş durmaz diye şiddeti bile hoşgörmüşsünüz. Ne diyelim ki.

Konuşarak anlaşmayı öğrenmediğiniz, ikiniz aynı anda bağırmaya devam ettiğiniz sürece böyle sürüp gidecek gibi görünüyor.

Öncelikle eski meseleleri halledip bir daha açılmamak üzere kapatmayı deneyin.

o bagirirken sizde uzun hava soylemeyi deneyin,gulmekten bagirmayi birakir

Şiddet yüzünden şikayetçi oldunuz sonra birbirinizin yüzüne nasıl bakabildiniz?? Şiddeti affettikten sonra diğerlerini de Affedersiniz, o bağırdıkça siz bağırmayın...
Benim en merak ettigim konu budur.
Insan karakolluk oldugu adamı tekrar nasil koluna takar?
Eger evdeki olaylar, ev disina tasiyorsa o evlilikten hayir gelmez diye düşünüyorum.
Hatta kocasi hakkinda sürekli şikayetlenen kadinlara da sasarim. Ya bosan, ya sus...

Karakolluk olduk ama bunu cok yakin bi arkadasimdan baska bilen yoktu. Birde ayrintiya girmedigim icin heralde yanlis anlasildi siddet derken bizde hicbir zaman dayak olmadi. Olsa zaten affetmezdim. Sadexe itme seklindeydi ve bunu dahi yapmasini istemiyordum. Bizim baska sorunlarimizdan dolayi esimde bende cok yiprandik ama evliligimiz yolunda gitmeyen bi evlilik degil. Iki gune bi kavgamiz olmuyor ama oldugu zaman da cok sinirleniyoruz ikimizde.

Eşiniz devamlı aynı şeyleri tekrar ediyorsa kulak ardı etmeyin, anlamaya çalışın.
Bir dikleşme var eşinize karşı demekki. Demekki çalıştığınızı yuzune vuruyorsunuz.
Maalesef ki bazı kadınlar çalışmayı hazmedemez ve çok değişir belki farkında olmadan sizde de bir değişiklik olmuştur.
O bağırdığında bir defa olsun bağırmayıp alttan alsanız gerçekten anlamaya çalışsanız belkide çok şey değişir.
Ev işleri elbette ki ortak olmalı. Köle değilsiniz siz. Fakat bunu bile anlatmanın ince bir yolu vardır.
Önce yardım ediyorsa ve kesmişse vardır bir nedeni?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…