Kocamla tartistik nolur yardim edin ne yapmaliyim

Ne dedi eşin?
Borcu borçla döndürüyorum sıkıştım demiş?
Giderken de gitme demiş

İtekleyen sensin lanet olsun diyen sensin
Mala bu kadar tamah etmeyin
İşte zor gününüz zaten bu
1600 lira ile çalışıyomuş zaten eşini neden başka yerlerden borç alarak borcunu kapatmaya yönlendiriyosun

Ben senin yerinde olsam
Hayatım gel şu bilezikleri bozduralım hemen borçları kapatalım
Ama sonrasında yine para biriktirip bu bilezikleri de yerine koyalım yine bi ihtiyaç olduğunda kenarda paramız olur derdim
Haklisiniz ama bana suratina filatican vs bi ton sey soyledikten sonra kizginlikla hersey farkli hala geliyo bana duzgun bi dille anlatsaydi emin olun sizin verdiniz trpkiyi verirdim ama vermeyince bi anda benden kotusu olmadi konu baska yerlere gitti hep

Neden vermedin

Yani zaten 1600 maaş ile ancak geçinilir borçlar vs Nasıl ödesin

Bir de lanet okumuşsun Adama

Kizginlikla soyledim birsey ben cok seviyorum sadece biseyleri bana duzgunce soylemesini bekliyorum kolumdan tutup git dedi kapiya dogru bu cok agrima gitti duzgunce soylese saten verirdim ama direk tartismaya dondu konu

Bende bunu diyorum duzgunce soylese verince iyi vermeyince neden kotu oluyorum birde suratina firlaticam diyince ipler koptu orda saten tartisma buyudu
Düzgünce söylemiş zaten baştan.Düzgün söylediği halde vermemişsin.İki taraflı bakmak lazım.Sende ipler kopmuş iteklemişsin lanet etmişsin.E bunlar da onda ipleri kopardı o zaman.Karşılıklı hatalısınız bu itiş kakış bağırışma konusunda.

Kizlar meraba ilk defa yaziyorum konuyu nereye acicami bilemedim biraz uzun olcak kusura bakmayin dun bilezikler yuzunden tartistik biz dugunumuzu kendimiz yaptk bi ton borc var sıkısmıs yetmiyo dedi borcla donduruyom dedi dugunde takilan bilezikleri istedi vermedim konu ordan acildi sonra tartismaya baslasladik 2 aylik evliyim 4 tane mehir bilezim var durumu olmadi icin alamadi param oldunda onlari alip suratin firlaticam dedi tabi konu iyice buyudu bende seni tanidim gunede sanada evlendigim gune de lanet olsun dedim ustumu giydim gece 11 gidicem dedim gitme dedi sakinleselim konusalim dedi itekledim oda kolumdan tuttu gidersen git dedi sonra cekti sarildi ozur diledi ben bana dokunma dedim tabi cok kotu oldum agliyorum kriz geldi duramiyorum sana o laflari soyleten benim senim sucun yok bana yaziklar olsun dedi salonda yatti sabah oldu bisey demeden gitti ise napmaliyim kafam cok karisik
Ben şu benim altınım benim bileziğim diye tutturmaları anlamıyorum kardeşim bu adam seninle evlenebilmek için sana altın alabilmek için girmedi mi bu borca ödemesine kolaylık sağlasan ölür müsün yani eşini göz göre göre sıkıntıya sokmak neden

bi ton borc var sıkısmıs yetmiyo dedi borcla donduruyom dedi dugunde takilan bilezikleri istedi vermedim

konu ordan acildi sonra tartismaya baslasladik 2 aylik evliyim 4 tane mehir bilezim var durumu olmadi icin alamadi

param oldunda onlari alip suratin firlaticam dedi tabi konu iyice buyudu bende seni tanidim gunede sanada evlendigim gune de lanet olsun dedim ustumu giydim gece 11 gidicem dedim

gitme dedi sakinleselim konusalim dedi itekledim oda kolumdan tuttu gidersen git dedi sonra cekti sarildi ozur diledi ben bana dokunma dedim tabi cok kotu oldum agliyorum kriz geldi duramiyorum sana o laflari soyleten benim senim sucun yok bana yaziklar olsun dedi salonda yatti sabah oldu bisey demeden gitti ise napmaliyim kafam cok karisik

Borc icinde yuzuyor. Ama zorda kalinca kadin vermeyince hirpalaniyor farkindamosiniz arkadaslar tatli dille soylese ne olur peki. illaki hirpalamasumi gerekiyor.

Ben hırpalama göremedim
Adam sadece şimdi ver alınca bilezikleri suratına atıcam demiş
Adamı aklamak için söylemiyorum ama benim de benim diye tutturan bir eşim olsaydı ben de böyle bişey düşünürdüm

Kendi üstüme yaklaşık 15.000 tl borcum var
Eşim senin borcun sen öde demiyor
Maaşının son kuruşuna kadar katkı sağlıyor
Evlilik karşılıklı güven ve destek gerektirir

aldıgı maaşla nasıl borçlarını ödemesini evine bakmasını üstelik mihrinizi isteyebiliyorsunuz anlamadım gitti.
mihrinizi eşinize hibe etmeyi düşünür müsünüz (yani eşinize seninle evlenmem için söz verdigin altınları almak istemiyorum sana helal ediyorum diyebilir misiniz)
insanı borç bogar neyapacagını bilemez.
kapatın borcunuzu maaşınızdan artırabildikçe altınlarınızı tekrar yapmaya başlarsınız.
üstelik borç eşinizin degil sizinde borcunuz siz bir aile oldunuz farkındasınız

Ne yapmam lazim simdi napcami bilmiyorum daha 2 aylik evliyim hersey cok yeni bendede hata var ondada hata var nasil olcak bilmiyorum

Kizginlikla soyledim birsey ben cok seviyorum sadece biseyleri bana duzgunce soylemesini bekliyorum kolumdan tutup git dedi kapiya dogru bu cok agrima gitti duzgunce soylese saten verirdim ama direk tartismaya dondu konu

Biraz sakinleş

Sonra olayları Zaman sırası ile düşün

Önce istedi sen vermem deyip lanet edip gideceğim dedin o da git dedi

Sen sinirleniyorsun o da sinirleniyor işte

Eşiniz borçtan bunalmış belli ki haklıda.. Bu devirde insanlar 2 maaşla geçinemiyor eşiniz 1600 tl ile hem ev geçindirip hem borç ödüyor ? şimdi orada o bilezikler durunca nasıl rahat edeceksiniz ? Borcunuz var...
Borç varken birikim kenarda durması mantığa ters değil mi..

Ben olsam yerinizde eşim teklif etmeden bozduralım kapatalım borcumuzu derdim ve bir an öncede işsizsem iş bakar eşime destek olurdum.

Haklisiniz ama bana suratina filatican vs bi ton sey soyledikten sonra kizginlikla hersey farkli hala geliyo bana duzgun bi dille anlatsaydi emin olun sizin verdiniz trpkiyi verirdim ama vermeyince bi anda benden kotusu olmadi konu baska yerlere gitti hep

demesine mi gerek var. bu kadar bencil oolmayın ya çalışıyor musunuz bilmiyorum ama hem geçinmeye çalışmak hem de borç ödemek çok yoruyor insanı ya iç huzuru çok etkiliyor. güveninizi sarsacak bir şey yapmadıysa neden vermek istemediniz?

Alismaya calisiyoruz hersey cok yeni ben dedim ki ilerde cok sikisirsak kullanalim simdi biraz evlillimiz otursun bi sekilde donuyo dedim sizde haklisiniz ama ilerde daha kotu olursak diye dursun dedim yanlis bisey demedim

Dogru soyluyosunuz ama kizginlikla o evden kovunca

Bende bunu diyorum duzgunce soylese verince iyi vermeyince neden kotu oluyorum birde suratina firlaticam diyince ipler koptu orda saten tartisma buyudu

Bunu bir daha söylersen gider asla dönmem deyin.

Ben evliliklerde bu kadar şiddetli kavgaları anlayamıyorum. Sözleri yutmak zor değil.

Odayı terk edip gidip kahve yapın, pencereyi açın nefes alın. Dua okuyun .
Sonra zaten sakinleşmiş olacaksınız.
Bu kavgadan ikinizde ders alın.
Önünüzde uzun uzun yıllar var, heba etmeyin.
Evliliğinizi çatlatırsanız geri dönüşü imkansız olur.
Arsızlaşmış bir eş, yıpranmış bir sevgi ve ne yapacağını bilmez bir kadın kalır ortada.

Eşiniz muhtemelen sizinle konuşmaya çalışacaktır. Anlatın bunları ona.
..

Eşinizin karakterini bilmiyorum, giden gelir mi , heybeden mi istiyor bilezikleri ( ki bir erkeğin karısının bilezigini kolay kolay istememesi lazım ) bunları ölçüp biçin.
Ya destek olun ki bu çok iyi olur ya da bu konu asla bir daha açılmasın , borca bilezik yatırmak istemiyorum diye kestirip atın.

Ev araba yoksa ileride bu bilezikler iyi bir peşinat oluyor bunu da anlatın.

Dogru soyluyosunuz evet ama ben onlari daha dara dusersek zor zamanda kullanalim diye sakliyorum 2 ayda hic bisey oturmamiskrn daha duzen yokken car cur olmasin diye vermiyorum ama cok agrima gitti oyle soylmesi

dara düşmüşsünüz işte.daha zor bir durum ne olabilir.adam borçtan bunalmış.

Adamın kuş kadar maaşı var, nasıl yetiştirsin?? Ne kadar acımasızsınız ya, o kadar bilezik meraklısıysanız çalışın da kendiniz alın. Düğünde takılan takılar (bana göre) hem gelinin hem de damadındır. Senin daha ilk günden çıkarıp vermen lazımdı, daha kötü günler için saklıyorum vs geç bacım bu bahaneleri. Adam yetiştirememiş işte borçları, bilezikleri vermen için daha ne olması gerekiyor?

Hayır böyle yazıları okudukça keriz miyim ben diyorum, düğünün ertesi günü tüm altınları paraları topladık ata altın yaptırdık. Bir süre sonra da o altınlarla arabanın borcunu ödedik, ki araba alındığında evli değildik. Bir kere bile benim onlar diye düşünmedim. Sanki ölünce (Allah gecinden versin) götürebilecekmişsniz gibi niye bu kadar sahipleniyorsunuz ki?

Eşimin borçları için neyim var neyim yok evlendikten sonraki ay kucağına koydum. Parası olsa önce benim için harcar biliyorum. Ya boşnırsam diye düşünüp evlenince köşe bucak bilezik saklanması doğal. Suçlu olan sizsiniz haklıyken hakıza dönen eşiniz. Daha ilk günden ayağa düşense, evliliğiniz.

Ben hırpalama göremedim
Adam sadece şimdi ver alınca bilezikleri suratına atıcam demiş
Adamı aklamak için söylemiyorum ama benim de benim diye tutturan bir eşim olsaydı ben de böyle bişey düşünürdüm

Kendi üstüme yaklaşık 15.000 tl borcum var
Eşim senin borcun sen öde demiyor
Maaşının son kuruşuna kadar katkı sağlıyor
Evlilik karşılıklı güven ve destek gerektirir
Tamam karsilikli guven ama bir bilezik vermedi diye kadinada kapi gosterilmez.
Kapiyi gostermek icinmi evlendi bu kadinla
tatli diliyle soylese ne olur yuzune carpicam ne yani?
Biz kadinlar kadar kimse ince dusunmez. Yeni evlenmis iki ay sinra bircum var bilezik ver. Bilezigi saticaksin niye aldin.
Neyse bu benim dusuncemdi. Tesekkur ederim.

Bize ilk yazdığın sırada olduysa olayları çarpıtıyosun sonraki yorumlarda

Beni evden kovdu diyorsun
Önce sen evi terk etmeye kalkmışsın
Adam gitme sakinleşelim konuşalım demiş
İteklemişsin
Bu defa da al git demiş

El insaf ya karşındaki de insan
Yollarına mı yatacaktı?

Zaten adam da sonra sana sarılmış etmiş yani

Bak çok yeni evlisin ama daha ilk baştan bu şekilde başlarsa sonu geliverir

Öyle en basit şeyde büyük laflar etmek
Evi terk etmeye kalkmak
Bunlar evliliği temelinden sarsan şeyler

Siniriniz geçince o söylenenler unutulur gibi olur ama başka bi kavgada yine çıkar su yüzüne

Back
X