Kocanız ev işlerine yardım edermi

Umutdum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2020
121
102
33
Selam arkadaşlar bu aralar eşimle aramız limoni yahu adam hiçbirşeye yardım etmiyor 7/24 temizlik yapsam yetişemiyorum arkamı döndüğüm an biyere bişey oluyor kırk sefer dedim kirli çorabını kirliye at diye yok atmıyor zaten yapı olarak sinirli ve bıt Bıt insanım bu pasaklılığına dayanamıyorum bi çay demlemiş demlerken heryere çay dökmüş eşim bekar hayatı yaşamış bi insan o zamanlardan tanışıyoruz yani bırakın çayı saçım dökülüyo diye saçımı toplamamı söylerdi şimdi böyle yapması zoruma gidiyor insanı keriz yerine koyar gibi

Nasıl olsa evi toplayan var.neden toplasınki

Bekarım ama ben olsam tatlı dille görev verirdim, ay canım şurda yardım eder misin falan diye

yardım ne münasebet? yardım etmek nasıl bir laf? ev işleri bunlar, ortak yaşadığınız evinizin işleri. ortaklaşa yapmalısınız. tek bir kişiye yüklenmemeli ki yardım etsin. leş gibi kirli çoraplarını kirli sepetine değil sağa sola atan, bir çay demlemeyi, koymayı beceremeyen tipleri koca diye alıp bunları yaşamanıza üzülüyorum yahu. koskoca adamla evlenmiş olmanız gerekirdi, oğlan çocuğuyla değil. bunların zihniyetine göre kadın hizmetçidir, nokta. değişmez. bu sorunu çözmek için geç kaldınız.

İlk zamanlarda herşeyi ben yaparım diyerek hepsini kendi üzerinize görev haline getiren siz miydiniz peki ?
Aksine ilk zamanlar yardım ederdi çoçuk olduktan sonra fark ettim hiçbirşeye yardımcı olmuyor asıl şimdi destege ihtiyacım varken aslında temizlikten kastım benim yaptığımı korusa onada razıyım

Önceden titizmiydi

Bu düzelecek bir sey degil. Çok sevgili annesi böyle büyütmüş çünkü. Aman altın pipili oğulları 1 bardak kaldırmasınlar sofradan. Pipiye bir şey olur mazallahül azim.
Anneleri suçlamayalım lütfenBi bomba da bende var katiyyen bir iş yaptıramıyorum evlenirsen karın seni çekmez diyorum evlenmiycem diyip kurtuluyor.Hangi yolu denediysem başaramadım.Ruhu tembel tek umudum zamanla kendini düzeltmesi içten gelmezse dışarıdan olmuyor.

4 senelik evliyim çalışmıyorum.Hafta içi bütün işi ben yaparım eğer hafta sonu temizlik yapacaksam birlikte yaparız,misafir gelecekse ben yemek yaparım eşim temizliği yapar,herkes kendi çamaşırını kendi katlar dolaba yerleştirir ama kesinlikle o yere atılmış çorabı almam.

Evet eder..yeni evliyken yaomiyrudu. Çünkü ne yapacağı neden yapması gerektiği hakkında bilgisi yoktu Zamanında sırf ev işi konusunda çok tartıştık. Simdi hamileyim yemek dışında çoğu şeyi yapar. Siz de gerektiğinde yardım isteyin siz mutfaktayken o başka iş yapsın gibi gibi. Bir de eşim çorap fln ortada bırakmaz ama bırakan biri olsaydı o alana kadar ben almazdım yerden kaç yaşında adamlar arkasını da kadınlar toplamasın

Aksine ilk zamanlar yardım ederdi çoçuk olduktan sonra fark ettim hiçbirşeye yardımcı olmuyor asıl şimdi destege ihtiyacım varken aslında temizlikten kastım benim yaptığımı korusa onada razıyım
Benim eşim de öyle eskiden yardım ederdi artık ite kaka söyleye söyleye zorla yaptırıyorum.İmkanınız varsa yardımcı alın

eğer çalışmyorsanız ve eşiniz de çalışıyorsa,haliyle eve yorgun geliyordur,o zamanlar biraz anlayışlı olmak lazım. ancak bu her işini siz yapacaksınız anlamına gelmiyor. yani normalde 3 yapması gerekiyorsa 1-2 yaptırırsınız mesela.

ancak eğer size hizmetçi misyonu yüklediyse,öyle davranıyorsa bırakın yapmayın. pislik içinde yaşasın. kendisi ütülesin,kendisi yemek yapsın. anlar o zaman. ne münasebet.

kendi pislettiği hiçbir şeye ellemeyin,bu ne pislik derse sen yaptın diyin.

çok rahatsız olursa kendisi yapsın.

sabah bi kalksın ütülü gömlek bulamasın mesela, çalışma masasını pis bıraktıysa önceden,gelip kendisi toplasın. hiç ellemeyin.

çok sinirleniyorum böyle insanlara.

İş yapsada yemek yapsada Kadınlar gibi temiz ve dikkatli yaPamayabilirler, bunu kabul etmiyorsanız yaptırmayın zaten, ben çalışırken eşim yapar o çalışırken ben yaparım. Ama ben evdeysem o işten gelince hadi iş yap demem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…