Kocanız ev işlerine yardım edermi

Sağ olsun eşim keyfi yerinde se yemek de yapar evi de süpürür o yüzden üzerine bu konuda gitmiorum çok dağınık ama soylendikce toparlamaya çalışıyor alıştık artık birbirimize bu da yeter bana hakkını yiyemem yinede yemek yaparken mutfağı batirdigi gibi toplayıp yıkıyor

Küçüklüğünden beri zaten 13 yaşında.Yatağı toplatmaya çalışmakla başladık hala daha o aşamadayız bi ilerleme kaydedemedik
Yanlis teknikler uygulanmis olabilir. O zamanlarda bu kadar cok kaynak yoktu bilgiye ulasmak kolay degildi. Bir çocuğun ogrenmemesi mümkün degil çünkü. Ozel egitimle otizmli çocuklara bile neler neler öğretiliyor.

Bir de sizin durumunuz farkli. Siz aman oglum canim oglum sen otur yorulma dememissiniz ki. Ileride gelininize soylersiniz elimden geleni yaptim olmadi diye. Bu sebeple sizi o annelerin icine dahil etmem. Hayatinda çamaşır makinesinin deterjan gözünü açmamış ve bundan gurur duyan adamlar ve anneleri var. Bütün sözüm onlara.

evli olmadığınn nasıl da belliiiiii

Sizi gözden çıkarmış bence kendini artık o eve ait görmüyor olabilir bence
Yani sizin kocanızın ki biraz şımarıklık. Dökmüşsün, orayı toplayabilir misin deyince de mi toplamıyor?
Şimdi doğru söylemek gerekirse benim en büyük yanlışım bağırarak konuşmak sinirlenince tutamıyorum kendimi çayı öyle görünce daha yeni yıkamadan gelen halıda gözüm döndü niye toplamadın döktünde dedim oda sen yapsaydın o zaman kocana çayı diyo çıldırcam sanki ona çay demle dedim

Ben söyleye söyleye alıştırdım maşallah her işi yapıyor, en baştan nasıl alışsa öyle gidiyor

Maşallah diyelim

once kendı ustune dusenı yapsın da yardım etmesıne gelene kadar
coraplarını kırlıye atması mesela
zaten yapması gereken bırsey
yardım denılen sey perde asmak evı supurmek bulasıklara yardım etmek falan
kırlısını zaten kendısı kaldırmalı dokugunu zaten kendısını temızlemelı yemekte zaten yardım etmelı

cocukluktan gordugu seyle de alakalı
kadınları annelerı kız kardeslerı evın calısanı gıbı olunca erkek gorevını ogrenemeden buyumus oluyor

Keşke hukuk da sizinle ayni dili konuşsaydı. Karısı ev işleri yapmayan bir adam karısından boşanabilirmiş bu durumu kusur göstererek.

Bu yola baş koydum yaptırcam yada böyle vıdı vıdı duyacak herzaman benden

Maşallah diyelim
Bu işin inşallahı maşallahı yok.
Ne kadar ekmek, o kadar köfte.
Eve para getiriyorum ya da ben erkeğim diye kimse yatamaz, öyle bir dünya yok.
Mum ederim adamı, gerekirse zorbalıkla öğretirim ki öyle oldu, anacığı elletmese de benim evde benden daha çok iş yapan koca kişisidir.
Önce kişisel gerekliliklerinden başlayın, bu yaşta öğretmek de insana koyuyor ama ardını toplayacak, yeri gelecek sizin ya da çocuğunuzun da ardını toplayacak, evi çekip çevirecek vs.
Otel değil orası 24 saat yaşanan yer.

Valla ben o dökülen çaydan sonra değil de, “sen yapsaydın kocana çayı” lafından sonra çıldırırdım. Terbiyesiz.

Benim kv de çocuklarına hiçbir şey yaptırmamış. Hala da aynı. Yedikler önlerinde yemedikleri arkalarında. Ama oğulları hiç öyle değil. Her işlerini kendileri yaparlar.

Ayrıca, Bence iş biraz adamda biraz da eş de bitiyor. Eş de adamı en başından alıştırmayacak. Alıştırdıktan sonra geri dönmek zor.

Keşke hukuk da sizinle ayni dili konuşsaydı. Karısı ev işleri yapmayan bir adam karısından boşanabilirmiş bu durumu kusur göstererek.
Şaşırdık:)
Erkek egemen yasa koyuculardan başka bir şey beklenemezdi zaten ama emsal dava falandır o, geçerliliği olacağını sanmıyorum.

Hergün söylenmek yerine temizlik için gün belirleyin ve birlikte yapın. Bir şeyi bana da sürekli söyleseler yapasım kaçıyor söylemeyin düzen oturtun ve sizde bu düzene uyun

Yapar yapmali. Basta pek anlamazdi bu islerden ama ogrendi.
Neticede bende anamın karnında öğrenmedim.
Eli ayağı tutan herkes kendi başının çaresine bakabilir. Degilse o üşengeçlik bosvermislik oluyor. Beceriksizlik degil.

Çıkardığı çorabı sepete koymayan döktüğü çayı temizlenmeyen eşten ev işin yapmasıni beklemekte ütopik gözüküyor biraz.

Temel şeyleri yapmaktan aciz çünkü.

Bu tarz konularda ailelere laf ediliyor ama buna da katılmıyorum, aileden aldığımız kadar değiliz, üzerine birşeyler eklemek bizim elimizde. Kendi sırt üstü yatıp eşinin evde oradan oraya kosturmasini seyreden adamın faturasını sadece kayınvalideye kesmek de işin kolayı tarafı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…