Kocanız ev işlerine yardım edermi

Kadın bütün gün evde adam bütün gün işteyse hatun kişi de bi zahmet totişini yayıp yatmasın. O altın günü senin bu komşu kahvesi benim gezip akşama kocaya ev süpürtmesin. Pozitif ayrımcılığın bu kadarına karşıyım ben. İş bölümü değil iş yıkımı oluyor o artık bence 😂
bend eaynı fikirdeyim.eşimden örnek vereyim hem 8 5 bir işi var düzenli hem de ek iş yapıyorrrr yaşam standartımız yükselsin diye.üstüne vergi algı fatura kırık çıkıkkk büyük market alışverişi araba bakımı muayenesi ilgileniyor.üstüne de yemek yapıyor arada.e bir de eline vileda mı tutuşturayımmm ev kadını olarakkkkkkk :KK53:

Kadın bütün gün evde adam bütün gün işteyse hatun kişi de bi zahmet totişini yayıp yatmasın. O altın günü senin bu komşu kahvesi benim gezip akşama kocaya ev süpürtmesin. Pozitif ayrımcılığın bu kadarına karşıyım ben. İş bölümü değil iş yıkımı oluyor o artık bence 😂
Bir de şey var adam işten geliyor mesela biraz dinlenecek selamiiii şunu da yap bunu da yap olayı oluyor
Ben buna da karşıyım evet ev işi cidden çok zor

ama evdeyken tüm gün işe git gelden daha az yoruluyorsun bence stres de var
Herkes ev işi yapsın ama adam çalışıyorsa eşit ev işi yapamaz zamana aykırı

Bana gelince halim böyle nolacak bilmiyorum 😅 Temizlik iyi kötü bir şekilde halledilir anneme de yardım ederim evde ama yemek elimden asla gelmiyor. Bıçak tutmayı bile bilmiyorum. Annem hiç öğretmedi sen karışma ben yaparım diyerek. Şimdi de öğrenemiyorum.

Mecbur kalınca siz de öğrenirsiniz. Benim annem de öyleydi. Üniversite 2.sınıfta ayrı eve çıktm hayatımda ilk defa yumurta kırdım düşünün durumun vehametini. Bir kere arkadaşa yemeğe gittik elime patatesle bıçak verdi elimi kestim. Yemek yapa yapa öğreniliyor yeter ki isteğiniz olsun. Günümüz koşullarında çok daha kolay. Uygulamalar var yemek tarifi için her şeyin ölçüsü yazıyor, zamanla da eliniz alışır ☺️

Selam arkadaşlar bu aralar eşimle aramız limoni yahu adam hiçbirşeye yardım etmiyor 7/24 temizlik yapsam yetişemiyorum arkamı döndüğüm an biyere bişey oluyor kırk sefer dedim kirli çorabını kirliye at diye yok atmıyor zaten yapı olarak sinirli ve bıt Bıt insanım bu pasaklılığına dayanamıyorum bi çay demlemiş demlerken heryere çay dökmüş eşim bekar hayatı yaşamış bi insan o zamanlardan tanışıyoruz yani bırakın çayı saçım dökülüyo diye saçımı toplamamı söylerdi şimdi böyle yapması zoruma gidiyor insanı keriz yerine koyar gibi
Benim esimde pek elini surmez ama yapinca sizinki gibi pisletmez ortaligi.
Doguldan sonra herseyimi yardim eder oldu ama bulasik yikamaya ev cekdirme cocuga bakmaya

Evinin işini yapan kadın diğer saydıklarını yapmaya vakit bulamaz.
Ha sosyal hayatı tam tıkırında, neredeyse ajanda programlayacak halde ama evde cortluyor ise kocası çok aşıktır bana göre😂

Sorumluluk bilinci başka bir şey, bunun evde olmak ya da çalışmayla alakası yok.
Erkek ve kadın işi ya da üzerine düşen sorumluluk diye bir ayrıma da inanmıyorum.
Kocam bu akşam ütü yaptı, ardından beraber banyoyu tamir ettik, ben söktüm, o montajladı ben silikon çektim vs vs.

Ben ütü yapsaydım, o tek başına tadilat yapsaydı olmaz mıydı, olmazdı çünkü ütüden nefret ediyorum ve bir tek onun kıyafetleri ütüleniyor, malum evdeyiz😂

ben de bu site de okudukça bazı çalışan kadınların resmen ekonomik şiddete maruz kaldıklarını gördüm.maaşlarını direkt eşin hesabına geçiren mi ararsınn maaş kartını kaptıran mı ararsınn.bir de harçlık alıyorlarmışş akıllara zarar.bahaneleri de :ayy para ve hesap işleri çokk zorrrrr ben uğraşamammmmmmm.bu tip kadınlara ben saygı duyamıyorumm işteee.keşkeee ev işi tek sorunu olsa kadınlarınnn .o kadar çok sorunları var kiiii say sayy bitmezzzz
kesınlıkle uzucu konulardan bırı daha kendı maasını cekıp cebıne koymamıs bınlerce kadın var
evde temızlık
ccocuk buyutme
yemek
mısafır agırlama
kadınlık gorevı
ustune para kazanıp kazandıgını kocasına verıyorlar

ev hanımı olanlarında esının yardımına ıhtıyacı var
cocuk buyuturken temızlık yaparken destek olması gerek
herseyden once evde ortak alan paylasıyorlar saygıyı kaybetmemek adına , hemde bu temızlık ısı aslında gayetde keyıflı olabılıyor
sohbet ederken elıne tutusturuverıyorsun sen surayı yaparken konusalım dıyorsun hem sohbet hem ıse dahıl edıyorsun hıpnotıze olmus gıbı farkında bıle olmuyor ısın sonunda burayı da bana kıtledın heee dıyor ama sonunda yaptırmıs oluyorsun :KK70:
aslında erkekler gelısıme acıklar sadece arada bır ayarlarını kurcalamak gerek

Kesin ev hanımı degilsinizev hanımı olsanız böyle rahat konuşamaz sınız kadın bi komşuyla kahvede içmesin oldu daha neler ev işi bitmeyen bi döngü tatili yok izni yok çoçuk varken hele

Ha sosyal hayatı tam tıkırında, neredeyse ajanda programlayacak halde ama evde cortluyor ise kocası çok aşıktır bana göre😂

Sorumluluk bilinci başka bir şey, bunun evde olmak ya da çalışmayla alakası yok.
Erkek ve kadın işi ya da üzerine düşen sorumluluk diye bir ayrıma da inanmıyorum.
Kocam bu akşam ütü yaptı, ardından beraber banyoyu tamir ettik, ben söktüm, o montajladı ben silikon çektim vs vs.

Ben ütü yapsaydım, o tek başına tadilat yapsaydı olmaz mıydı, olmazdı çünkü ütüden nefret ediyorum ve bir tek onun kıyafetleri ütüleniyor, malum evdeyiz😂
Erkek kadın işi diye ayırmıyorum. Evde kalan ve işe giden olarak ayırıyorum. Evde kalan erkek olsa o da ev işlerinin büyük kısmını yapmak zorunda. Çünkü sırf iş için hazırlanıp dışarı gitmek, yolda trafikte zaman geçirmek, 8-9 saat çalışıp eve dönmek insanın bütün enerjisini sömürüyor. Biliyorum. Ben de işten gelince çayımı kahvemi alıp devriliyorum çünkü. Biri kalk evi sil süpür dese küfür ederim. Hele ki bunu diyen kişi bütün gün evdeyse ağır küfür ederim 😂

Siz ikiniz de evdesiniz. Ev işlerini bölüşmenizde sorun yok zaten. Ama bir taraf dışarda çalışıyor diğer taraf evdeyse dışarda çalışanın tepesine iş yap diye binmek çok mantıklı da değil eşitlikçi de değil.

dışarı istediği zaman çıkamayan kadınlar var evdennn.aldığı 3 kuruşluk bir bluza söylenilenn kadınlar varrr.yaptığı yemek beğenilmeyen eleştirilen kadınlar varr.resmen köle ve ev hizmetçisi ve çocuk bakıcısı niyetiyle eş seçilmişlerrr.onlara bakınca ev işi yapmayan eşden şikayet edemiyorumm ben.o gün yapmayacağım diyorum yapmıyorum çıkıp geziyorumm.ne pişirsem yeniyor.pişirmesemmm kendi yapıyorrr gibi gibi.en mükemmelini aramak insanı sadece mutsuz ederrr.ekonomik fiziksel ruhsal şiddet olmadıkça bazı şeyleri tolere etmeli derim ben.yoksa ortada evlilik kavramı kalmazzzz

Kesin ev hanımı degilsinizev hanımı olsanız böyle rahat konuşamaz sınız kadın bi komşuyla kahvede içmesin oldu daha neler ev işi bitmeyen bi döngü tatili yok izni yok çoçuk varken hele
Kısmen ev hanımıyım. Pandemi sebebiyle çalışmıyorum. Öncesinde de yarım gün çalıştığım rahat bir işim vardı.

Anneleri suçlamayalım lütfen:KK14:Bi bomba da bende var katiyyen bir iş yaptıramıyorum evlenirsen karın seni çekmez diyorum evlenmiycem diyip kurtuluyor.Hangi yolu denediysem başaramadım.Ruhu tembel tek umudum zamanla kendini düzeltmesi içten gelmezse dışarıdan olmuyor.

Yoo alakasi yok. Sen yapmazsan, mecburen yapacak. Gerekirse evi mok götürsün. Ütülü yada temiz kiyafeti kalmayinca ögrenir çamasiri. Evi temizlemezsen, ögrenir temizlemeyi ..

Gerektiği zaman gerekenleri yapar dağınık değildir bazen ben daha pasakliyimdr hatta bekarlıkta da annesinin en büyük yardımcısiymis içten gelecek bence de diğer kardeşi abisi çöp kaldırmaz oluyorum desen bı bardak suyu zor getirirler eşim tam tersidir onların eve yakın işte çalışırken öyle molasinda gelip annesine yardım edip gitmişligi varmış ben şahit değilim ama bütün sülale konuşur :D herşeyi bilen adamla da zor oluyor yanlız işime çok karışır bazen

bend eaynı fikirdeyim.eşimden örnek vereyim hem 8 5 bir işi var düzenli hem de ek iş yapıyorrrr yaşam standartımız yükselsin diye.üstüne vergi algı fatura kırık çıkıkkk büyük market alışverişi araba bakımı muayenesi ilgileniyor.üstüne de yemek yapıyor arada.e bir de eline vileda mı tutuşturayımmm ev kadını olarakkkkkkk :KK53:
Katılıyorum.
Benimki de 8 5 çalışıyor. Düzenli ve fiziken ağır değil. Ama olsun.
Evin ufağından büyüğüne her türlü tamir tadilat işi, marketi, arabası, faturası, osu busu her şeyle o ilgilenir zaten.
E evde de gerek kişisel temizlik gerekse ev düzeni ile ilgili bir abes davranışı yok.
Ben hastaysam, yorgun, uykusuzsam veya misafirimiz gelecekse veya bazen sebepsiz direkt girişir yapması gerekeni yapar.Keyfi yemek yapar. Daha ne bekleyeyimki ben.
O bizim için dışarda çalışıyor. Bense evde.
Ama ev ortak alan. Bunu da göz ardı etmiyor beni zora sokmuyorsa varsın yerleri silmesin 😄
İstemem zaten.
Beklemem.
Beklenti mühim.

Katılıyorum.
Benimki de 8 5 çalışıyor. Düzenli ve fiziken ağır değil. Ama olsun.
Evin ufağından büyüğüne her türlü tamir tadilat işi, marketi, arabası, faturası, osu busu her şeyle o ilgilenir zaten.
E evde de gerek kişisel temizlik gerekse ev düzeni ile ilgili bir abes davranışı yok.
Ben hastaysam, yorgun, uykusuzsam veya misafirimiz gelecekse veya bazen sebepsiz direkt girişir yapması gerekeni yapar.Keyfi yemek yapar. Daha ne bekleyeyimki ben.
O bizim için dışarda çalışıyor. Bense evde.
Ama ev ortak alan. Bunu da göz ardı etmiyor beni zora sokmuyorsa varsın yerleri silmesin 😄
İstemem zaten.
Beklemem.
Beklenti mühim.
evet demek istediğim bu .misafir gelecekse çoğu yemeği yaparr.evi de ben toparlarımmm .mesela yarın arabanın muayenesi var ona gidecek saatler sürecek .e eve gelince süpürge yap nasıl derim.bir sonraki gün de benim arabamı götürecek adammm.virüs riskini alıyorrrr bi sürü kağıt kürek işiyle uğraşıyor.ben de güzel bir müzik eşliğinde süpürge vileda yapacağımmm.bana dese ki al arabanı banane kendin götürrrrr valla çok bozulurdummmmm.ev işlerini düzene bindirince 2 saate bitiyor 2 saat de yemek ortalık toparlama 4 saat günlük çalışma rutinimmm

Erkek kadın işi diye ayırmıyorum. Evde kalan ve işe giden olarak ayırıyorum. Evde kalan erkek olsa o da ev işlerinin büyük kısmını yapmak zorunda. Çünkü sırf iş için hazırlanıp dışarı gitmek, yolda trafikte zaman geçirmek, 8-9 saat çalışıp eve dönmek insanın bütün enerjisini sömürüyor. Biliyorum. Ben de işten gelince çayımı kahvemi alıp devriliyorum çünkü. Biri kalk evi sil süpür dese küfür ederim. Hele ki bunu diyen kişi bütün gün evdeyse ağır küfür ederim 😂

Siz ikiniz de evdesiniz. Ev işlerini bölüşmenizde sorun yok zaten. Ama bir taraf dışarda çalışıyor diğer taraf evdeyse dışarda çalışanın tepesine iş yap diye binmek çok mantıklı da değil eşitlikçi de değil.
Doğru, ben kategori dışıyım çoğu konuda, unutuyorum bazen.
Fakat, koca çalışıyorken de aynı özeni ve işi bekliyordum.
Burası otel değil, sabah kahvaltı et akşam 10 da gel ye iç yat, oh ne ala memleket.
Ben de o adam hayatını idame ettirsin diye kendini eve kapatmış insan...

Bizim düzende ya ikimiz yapıyoruz ya ikimiz de yapmıyoruz.

Evlilik birliğinde olduğumdan beri çalışmadım ama bir kere bile programın var, dışarıdayım diye de iş yapmadığım olmadı.
Ertesi gün çıkacaksam mutlaka önceki geceden yemeğimi hazırlar, evi çeker çevirir toplar, çamaşır günüyse yıkar, sabah uyandığımızda sadece giyinip çanta alıp çıkmamız kalırdı.

Yani hiç o günlere, kahve içmelere ansızın gidebilen kadınlardan olamadım.
Ben bu düzene dikkat ediyorsam hayatımdaki insanın da aynı şekilde ‘ev’ yaşamına dikkat etmesi gerekiyor bence.

Gerçi yine dediğine geliyoruz, biz ailece kategori dışında kalıyoruz dolayısıyla benim beklentimle başka düzende yaşayan bir kadınınki bir olmayabilir.

Son düzenleme:
Esim calisiyor ben evdeyim dolayisiyla ev isleri bende.yani bende derken evin duzeni daha dogrusu.ben de temizligi sevmedigim icin kadin geliyor o yapiyor temizlik isini.calissaydim evin islerini asla tek basima yapmazdim ama.herseyi ortak yapardik birlikte.simdi bile esime beraber yapalim desem hayir demez yapar.bazen haberim yokken dolabin icine bakar curuyen olursa atar siler falan ama ben hoslanmiyorum hic.nedense kendi kurdugum duzenime mudahale edilmesinden cok rahatsiz oluyorum.yani ben esimin evde is yapmasini sevmiyorum.

dışarı istediği zaman çıkamayan kadınlar var evdennn.aldığı 3 kuruşluk bir bluza söylenilenn kadınlar varrr.yaptığı yemek beğenilmeyen eleştirilen kadınlar varr.resmen köle ve ev hizmetçisi ve çocuk bakıcısı niyetiyle eş seçilmişlerrr.onlara bakınca ev işi yapmayan eşden şikayet edemiyorumm ben.o gün yapmayacağım diyorum yapmıyorum çıkıp geziyorumm.ne pişirsem yeniyor.pişirmesemmm kendi yapıyorrr gibi gibi.en mükemmelini aramak insanı sadece mutsuz ederrr.ekonomik fiziksel ruhsal şiddet olmadıkça bazı şeyleri tolere etmeli derim ben.yoksa ortada evlilik kavramı kalmazzzz
Bak ne diyorsun aslında, işin özü orada.
Canım isterse yapmıyorum, çıkıyorum vs.
Sen kendi arzunla, bu hayatınızın planlamasında o rolü seçmişsin, sana dayatılmamış.
Ama toplumun genel algısı olarak ‘sen yapacaksın tabii kadınsın, erkek adam iş mi yapar’ vs lerle dolu.

O sebeple camış gibi yatan, konudaki gibi öz bakımından bile bihaber erkeklere deli oluyorum.
Bir ev süpürmek ya da bulaşığı toplamak, yani günlük rutin şeyler kimsenin eline yapışmaz.
O evde yaşayanların görevi bu, birileri yapacak zaten.
Ben erkeğim yapmam diyene geriliyoruz ya, mesele bu sadece.

Ben de asla mutfağa sokmam, yemek yaptırmam.
Huyum böyle, yapamaz benim mutfağımda benim haricimde kimse yemek memek yapamaz.

Yapar tabi bn çoçuklardan yetişemediğim oluyor sağolsun elinden geldikçe siler süpürür bn de mutfak oalar fln bazen banyoöuzu bile temizler yani o bnim hatamı büyütmez bnde onun ztn allah razı olsun sen çoçuklarımıza bk yemek bile yapma dedeiği gün olur 🙂

bu siteye her gün geç vakitlere kadar girebilen kadınlar bile özgür benceee.erkek demiyorr yat uyu da sabah erken kalkıp bana kahvaltı hazırla.ya da ne yapıyorsun pc de telefon da bunca saat.bu bile lüks valla.akşam 7 8 den sonra canım istediği kadar pc kullanırımmm istersem uyurummm istersem sabaha kadar film izlerimm .bu sitedeki konuları okuya okuya bunların bile çoğu kadın için imkansız olduğunu anlayıp halime şükrettim gibi gibii.

Back
X