Kocanız ev işlerine yardım edermi

evet demek istediğim bu .misafir gelecekse çoğu yemeği yaparr.evi de ben toparlarımmm .mesela yarın arabanın muayenesi var ona gidecek saatler sürecek .e eve gelince süpürge yap nasıl derim.bir sonraki gün de benim arabamı götürecek adammm.virüs riskini alıyorrrr bi sürü kağıt kürek işiyle uğraşıyor.ben de güzel bir müzik eşliğinde süpürge vileda yapacağımmm.bana dese ki al arabanı banane kendin götürrrrr valla çok bozulurdummmmm.ev işlerini düzene bindirince 2 saate bitiyor 2 saat de yemek ortalık toparlama 4 saat günlük çalışma rutinimmm
Aynen işte bu tam da "hayat müşterek" örneği
Adam musluğu tamir edebiliyor bense yerleri silebiliyorum. Ondan bir de ekstra yer silmesini beklemiyorum.
Birkaç ay önce ev taşıdık. Covidden dolayı bunalmışlık, çocuklar, ev işi temizlik yeni düzen derken yorulduğumu hissettim. Ama baktım adam benden beter. Evdi tapuydu emlaktı, camcı kapıcı duvarı boyası tesisatı perdecisi arabası vergisi algısı tamiri
Bir gün çok yorulduğunu hissetmiş acımıştım kendisine😊
Evet ben de 3 çocuk temizlik ve 2 kap yemekle yoruluyorum ama benimkisi en azından dediğiniz gibi birkaç saat sürüyor, kendi insiyatifimde tamamen ve evden çıkmadan hallediyorum.
Karşılıklı anlayış önemli.
Evimiz yaşam alanımız herkes üzerine düşeni yapsa şefkatle...

Aynı zamanda evde her şeye tek başına yetişmeye çalışmak ve bunlar olurken totosunu kaşıyan adamı oksijen israfı olarak görmemek de normal değil.
Özellikle iki tarafta çalışiyorsa.

Çalışmadığım için hafta içi ben ilgileniyorum evle tabi. Ama çocuklar olduğu için akşam da birşeyler çıkabiliyor orda ben çalışıyorum sen çalışmıyorsun gibi birşey olmaz aramizda.

Hafta sonu yapılacak birşey varsa beraber yaparız.

Güne, duruma göre değişiyor iş yapmak ama bir tarafın hiç iş yapmadığı hatta döktüğünü temizlenmedigi bir düzen diğeri yani kadın için ciddi sıkıntı bence.

Doğru, ben kategori dışıyım çoğu konuda, unutuyorum bazen.
Fakat, koca çalışıyorken de aynı özeni ve işi bekliyordum.
Burası otel değil, sabah kahvaltı et akşam 10 da gel ye iç yat, oh ne ala memleket.
Ben de o adam hayatını idame ettirsin diye kendini eve kapatmış insan...

Bizim düzende ya ikimiz yapıyoruz ya ikimiz de yapmıyoruz.

Evlilik birliğinde olduğumdan beri çalışmadım ama bir kere bile programın var, dışarıdayım diye de iş yapmadığım olmadı.
Ertesi gün çıkacaksam mutlaka önceki geceden yemeğimi hazırlar, evi çeker çevirir toplar, çamaşır günüyse yıkar, sabah uyandığımızda sadece giyinip çanta alıp çıkmamız kalırdı.

Yani hiç o günlere, kahve içmelere ansızın gidebilen kadınlardan olamadım.
Ben bu düzene dikkat ediyorsam hayatımdaki insanın da aynı şekilde ‘ev’ yaşamına dikkat etmesi gerekiyor bence.

Gerçi yine dediğine geliyoruz, biz ailece kategori dışında kalıyoruz dolayısıyla benim beklentimle başka düzende yaşayam bir kadınınki bir olmayabilir.
bızımde boyle
evın genel bır duzenı vardır genel bır plan ıcındeyızdır herkes ustune dusenı yapar bırbırımıze de yardım ederız yok sen evde oturuyorsun yok ben calısıyorum gıbı yarısa gırmeye kalkarsak bence erkekler bu yarısın altından kalkamaz tek yaptıkları bı ıse gıtmek zaten sankı dunyayı kurtaran bırer kahramanlar :KK70:

herkes her seyı mukemmel yapmak zorunda degıl kadınlar ev ıslerınde eslerınden yardım ısteyebılırler ıkı taraf karsılıklı bırbırıne samımı olmalı, ona ne kadar ıs yıksam kar anlamında degıl bırbırını kullanmak anlamında degıl, aslında bırlıkte temızlık yapmak cok da keyıflı oluyor sohbet ede ede gıybet yapa yapa :KK70:
ayrıca bır yerı telleyeceksem nıye tırnaklarımı parcalayayım kı esım guclu ıkı cıtılıyor cıkarıyor ben burnumun ucundan ter damlatmak zorunda degılım
esım sandalyeye cıkmadan dırekt camları sılebılıyor ben tabureye basmalıyım uzanmalıyım cam sılerken :KK70: nıye strese gıreyım tehlıkeye gıreyım hergun cam sıldırmıyoruz sonucta bı bakar mısın sunu bı halledıversen dedıgımde karsımda püüüffgüüühh homur homur adam gormek ıstemem valla ben sılıyorum uzanmam gereken yerde soyluyorum tamamlıyor zaten yanımda duruyor sohbet edıyoruz bır yandan

bu siteye her gün geç vakitlere kadar girebilen kadınlar bile özgür benceee.erkek demiyorr yat uyu da sabah erken kalkıp bana kahvaltı hazırla.ya da ne yapıyorsun pc de telefon da bunca saat.bu bile lüks valla.akşam 7 8 den sonra canım istediği kadar pc kullanırımmm istersem uyurummm istersem sabaha kadar film izlerimm .bu sitedeki konuları okuya okuya bunların bile çoğu kadın için imkansız olduğunu anlayıp halime şükrettim gibi gibii.
Şükretmek güzeldir elbette ceycey ama uyuma uyanma saatimize karışmadığı için de minnet duymayalim eşlerimize. O kadar da olmasın 😀

Özellikle iki tarafta çalışiyorsa.

Çalışmadığım için hafta içi ben ilgileniyorum evle tabi. Ama çocuklar olduğu için akşam da birşeyler çıkabiliyor orda ben çalışıyorum sen çalışmıyorsun gibi birşey olmaz aramizda.

Hafta sonu yapılacak birşey varsa beraber yaparız.

Güne, duruma göre değişiyor iş yapmak ama bir tarafın hiç iş yapmadığı hatta döktüğünü temizlenmedigi bir düzen diğeri yani kadın için ciddi sıkıntı bence.
Ben bütün o düzenlere aşinayım.
Kocamın çalışıp benim çalışmadığım, kocamın çalışmayıp benim evde yardımcıyla beraber 2 çocukla anamın ağladığı, yine kocamın ve benim çalışmayıp kimsemiz olmadığı dönemlere.

Karantina çoğu insana koydu ama biz belki de ilk defa mutluyuz çünkü adam evde benim gibi aktif.
Yaptıkça, bir evde yaşadıkça iş yükü ağırlığını gördü, hiç bitmediğini, bir insanın yetişmesinin mümkün olmadığını, çocukların başlı başına bir iş olduğunu falan filan.
Ben de adam tüm gün eziyor ama ‘evde de elinden geleni ailesi için yapıyor’ diyerek kendimi telkin ediyorum.

Şükretmek güzeldir elbette ceycey ama uyuma uyanma saatimize karışmadığı için de minnet duymayalim eşlerimize. O kadar da olmasın 😀
düzenli insan değilim onu diyorummm normal ev kadınları gibi.gece yatmak bilmez sabah kalkmak bilmezlerdenim bekarlığımdan beriii.çocuğu okula bırakır gelir geri yatarım meselaa okul zamanı.buna çoğu erkek tahammül etmezzz.yaniid emek istediğim hepimizin kötü tuhafff yanları var.asgari müşterek de idare etmeliyiz.farklı karakterde farklı ailelerde yetişmiş insanlarız sonuçtaaa.

Ben bütün o düzenlere aşinayım.
Kocamın çalışıp benim çalışmadığım, kocamın çalışmayıp benim evde yardımcıyla beraber 2 çocukla anamın ağladığı, yine kocamın ve benim çalışmayıp kimsemiz olmadığı dönemlere.

Karantina çoğu insana koydu ama biz belki de ilk defa mutluyuz çünkü adam evde benim gibi aktif.
Yaptıkça, bir evde yaşadıkça iş yükü ağırlığını gördü, hiç bitmediğini, bir insanın yetişmesinin mümkün olmadığını, çocukların başlı başına bir iş olduğunu falan filan.
Ben de adam tüm gün eziyor ama ‘evde de elinden geleni ailesi için yapıyor’ diyerek kendimi telkin ediyorum.
Koca Ayıyla hep mutlu olun inşallah filmcim 😀

bu siteye her gün geç vakitlere kadar girebilen kadınlar bile özgür benceee.erkek demiyorr yat uyu da sabah erken kalkıp bana kahvaltı hazırla.ya da ne yapıyorsun pc de telefon da bunca saat.bu bile lüks valla.akşam 7 8 den sonra canım istediği kadar pc kullanırımmm istersem uyurummm istersem sabaha kadar film izlerimm .bu sitedeki konuları okuya okuya bunların bile çoğu kadın için imkansız olduğunu anlayıp halime şükrettim gibi gibii.
ya bu kadar basıt bır sey ozgurluk olmamalı ama ya gercekten buna bıle karısan kocalar da var ama dımı
benım herıfcan suan karsımda fıyat teklıfı hazırlıyor mesela :D sımdı kahvemı yudumladım ve sana yazıyorum :D bı ara catır cutur ne yazıyorsun oyle dedı kk dayım yıne dedım :D haa banın acıldı mı dedı :D oyle ıste

geçmiş yıllarda bir güne girmiştim velilerle.bazıları durmadan tedirgin saate bakıyordu .anladım sonunda.eşlerinden korkuyorlardıı.yemek geç kalacakkk koca kızacak gibi gibi.hatta dilede getirmişlerdi.yani kadın ayda 1 gün özgür bile değillldi.çokk üzücüüüüüü .ama onlar kendini evcimen kadınn becerikli kadınn olarak nitelendiriyorlardı daima.çünkü öyle yetiştirilmişlerrrr

bızımde boyle
evın genel bır duzenı vardır genel bır plan ıcındeyızdır herkes ustune dusenı yapar bırbırımıze de yardım ederız yok sen evde oturuyorsun yok ben calısıyorum gıbı yarısa gırmeye kalkarsak bence erkekler bu yarısın altından kalkamaz tek yaptıkları bı ıse gıtmek zaten sankı dunyayı kurtaran bırer kahramanlar :KK70:

herkes her seyı mukemmel yapmak zorunda degıl kadınlar ev ıslerınde eslerınden yardım ısteyebılırler ıkı taraf karsılıklı bırbırıne samımı olmalı, ona ne kadar ıs yıksam kar anlamında degıl bırbırını kullanmak anlamında degıl, aslında bırlıkte temızlık yapmak cok da keyıflı oluyor sohbet ede ede gıybet yapa yapa :KK70:
ayrıca bır yerı telleyeceksem nıye tırnaklarımı parcalayayım kı esım guclu ıkı cıtılıyor cıkarıyor ben burnumun ucundan ter damlatmak zorunda degılım
esım sandalyeye cıkmadan dırekt camları sılebılıyor ben tabureye basmalıyım uzanmalıyım cam sılerken :KK70: nıye strese gıreyım tehlıkeye gıreyım hergun cam sıldırmıyoruz sonucta bı bakar mısın sunu bı halledıversen dedıgımde karsımda püüüffgüüühh homur homur adam gormek ıstemem valla ben sılıyorum uzanmam gereken yerde soyluyorum tamamlıyor zaten yanımda duruyor sohbet edıyoruz bır yandan
Geçen haftasonu tutturdu koca temizlik yapacağım, silme suyunu hazırlar mısın diye( belirli oranlarda 5 ayrı ürün kullanıyorum), inatla hazırlamadım, sadece süpürdü ve çamaşırları yıkadı yazık😂

Niye, öncesinde banyomuzda bir sıkıntı oldu onunla uğraştı bozuldu bir şeyler, e adamın canı sıkıldı, elleri kesildi, yoruldu.
Niye müsade edeyim daha da kendini harap etmesine, hazırlamadım suyunu, kahve yaptım aksine bırak işi gücü gel otur diye.
O akşam da sevdiği yemekleri yaptım, başka hiçbir şey elletmedim.

Bazen böyle konuşunca despot olarak algılanıyoruz ama tüm mesele birinin sanki ömrü hayatı boyunca yapmakla mükellef olduğu işler bütünü etiketi.

geçmiş yıllarda bir güne girmiştim velilerle.bazıları durmadan tedirgin saate bakıyordu .anladım sonunda.eşlerinden korkuyorlardıı.yemek geç kalacakkk koca kızacak gibi gibi.hatta dilede getirmişlerdi.yani kadın ayda 1 gün özgür bile değillldi.çokk üzücüüüüüü .ama onlar kendini evcimen kadınn becerikli kadınn olarak nitelendiriyorlardı daima.çünkü öyle yetiştirilmişlerrrr
o kocaları da secen o kadınlar ama ya ne bıleyım hayata bır kere gelıyorsun o da omrunun yarısını dıken ustunde gecırerek bı ınsan kendıne neden bu fenalıgı yapar kı hadı coook eskıden 40 yıl once falan gorucu usulu varmıs aıleler kendı arasında anlasırmıs falan sımdı ınsalar konusuyor gorusuyor kı erkekler kendılerını hemen bellı eden varlıklar

ya da dıyelım kı adam sıkıntılı e kadında o zaman yemegını pısırıp cıksın dısarı planını ona gore olustursun

evde genel olarak duzenı bozmadıgı erkegın yasantısını konforunu aksatmadıgı yanı esıne engel olmadıgı surece bır kadının oglene kadar yatması da sıkıntı degıl mesela
oglene kadar yatarım dedın ya senın yatman kocana sıkıntı vermıyor demek kı :) o evın carkı yatmana ragmen donuyorsa yat zaten ne guzel :KK70: keske bende uyuyabılsem benı uyuyamayan yapmıslar yok ugramıyor dun 2 saat uyumustum mesela keske bır gun yuzumde yastık ızıyle uyanabılecek kadar uyuyabılsem :KK70:

o kocaları da secen o kadınlar ama ya ne bıleyım hayata bır kere gelıyorsun o da omrunun yarısını dıken ustunde gecırerek bı ınsan kendıne neden bu fenalıgı yapar kı hadı coook eskıden 40 yıl once falan gorucu usulu varmıs aıleler kendı arasında anlasırmıs falan sımdı ınsalar konusuyor gorusuyor kı erkekler kendılerını hemen bellı eden varlıklar

ya da dıyelım kı adam sıkıntılı e kadında o zaman yemegını pısırıp cıksın dısarı planını ona gore olustursun

evde genel olarak duzenı bozmadıgı erkegın yasantısını konforunu aksatmadıgı yanı esıne engel olmadıgı surece bır kadının oglene kadar yatması da sıkıntı degıl mesela
oglene kadar yatarım dedın ya senın yatman kocana sıkıntı vermıyor demek kı :) o evın carkı yatmana ragmen donuyorsa yat zaten ne guzel :KK70: keske bende uyuyabılsem benı uyuyamayan yapmıslar yok ugramıyor dun 2 saat uyumustum mesela keske bır gun yuzumde yastık ızıyle uyanabılecek kadar uyuyabılsem :KK70:
saat 10 30 dan önce kalkmam.ama kalkınca da hızlı hızlı herşeyi yaparımmm .uzunn uzunn kahvaltı yapmammm zatenn.tv izlemem tel de oyalanmam k.k ya girmem gündüzleriii.her işimi yaparımm okul zamanı ödevlerde var çocuğun.kutu oyunu oynarımm sohbet ederimmm onları bile işlerden sonraya bırakırımmm hepsii 4 saat en fazlaaaaa.onun dışındaaa parmağımı oynatmammm kimse için hasta değillelrseee :rolleyes:

Evli degilim ama başta baslik hatali geldi esler ev isine yardim etmemeli zaten. Yardım etmesi icin ev isleri sizin göreviniz olmali lakin ev isleri evde yaşayanların ortak olarak sorumlu oldugu işlerdir dolayısıyla sizin kadar onun da elini tasin altina koyması lazim.
Ben olsam dagitiyorsa birakirim yerinde, corabim nerede derse nereye attiysan oradadir der camasir makinesine de sadece kendi kıyafetlerimi atar yikarim. Yemegi kendime yapar dagitir cikarim acsa yapsın temizlesin ha diyorsa cok pissin şoylesin boylesin, ee ben yapamiyorsam sen yapacaksın hayat müşterek diyeceksiniz.
Buna dair bir hikaye vardi kadin bir gün odasina geçmiş yatakta kitap okuyor ev dandini, adam bi geliyor her yer her yerde ev dağınık pis çocuklar dökmüş saçmış oyuncak yemek vs. Adam korkuyla bi bakıyor noldu diye, kadin istifini bozmadan cevap veriyor "her zaman yaptigimi bugun yapmadim" 😃
Yani siz yaptikca nasilsa yapıyor diyen biri olur bir gun yapmayin gerekirse cocugu verin kucağına ve odaniza gidin "ben bugun cok yoruldum bugun de cocuga sen bakıyorsun " bitti kapatin kapıyı kilitleyin o çocuğu tek basiniza yapmadiniz ya!

benımde rahmetlı esım aksam 8 de eve gelıyorsa o saatte evde olmamı ısterdı..bırlıkte yemek yemek ıcın vb..her evın kendıne gore duzenı var onun dısında ben calısmadıgım halde herseye yardım ederdı...

Geçen haftasonu tutturdu koca temizlik yapacağım, silme suyunu hazırlar mısın diye( belirli oranlarda 5 ayrı ürün kullanıyorum), inatla hazırlamadım, sadece süpürdü ve çamaşırları yıkadı yazık😂

Niye, öncesinde banyomuzda bir sıkıntı oldu onunla uğraştı bozuldu bir şeyler, e adamın canı sıkıldı, elleri kesildi, yoruldu.
Niye müsade edeyim daha da kendini harap etmesine, hazırlamadım suyunu, kahve yaptım aksine bırak işi gücü gel otur diye.
O akşam da sevdiği yemekleri yaptım, başka hiçbir şey elletmedim.

Bazen böyle konuşunca despot olarak algılanıyoruz ama tüm mesele birinin sanki ömrü hayatı boyunca yapmakla mükellef olduğu işler bütünü etiketi.
herkesın ev ortamı kendıne has , esler bırbırını daha ıyı bılır ,herkesın kendıne gore bır duzenı vardır ...onemlı olan kısılerın nasıl mutlu oldugu kı bence herkes nasıl mutlu oluyorsa oyle yasamalı eger o evın duzenı huzuru ekıp calısmasıyla oluyorsa oyle olmalı

bazı kadınlarda hıc ısıne karıstırmaz yapana guvenmez, benım kadar ıyı yapamaz dıye oylesı ne kadar normalse ev ıslerıne erkegı dahıl etmek de o kadar normal...

en anormal olan kacıncı yuzyılda olmamıza ragmen bı corabını kırlıye atmayan , doktugu cayı sılmekten acız ınsanlar . arkasında hızmetcısı var sankı .
benım kocam ılk evlendıgımız sıralarda dustu o hataya coraplarını dırekt kırlıye atmazdı once ...kayınvalıdem cok rahat kadın hıc ogretmemısde zaten onlarında evınde her yerden corap cıkar pecete mendıl cıkar falan benımde en nefret ettıgım sey ama bakacak olursak benımle ev ısı yapıyor adam ama corabını kırlıye atmaktan acız :KK70: hıc unutmuyorum seneler once bır uye kocan temız mı kırlı mı karar ver bır dıyorsun kı dagınık bır dıyorsun kı yardım eder hangısıne ınanalım demıstı :KK70: valla hepsıne ınanın cunku gercekten boyle demıstım cunku kocamda temızlıge yardım edıyorum zaten fıkrınden rahatlık bekarlıktan gelen alıskanlıklar vardı

dagıtmazsan temızlenecek alan azalır bıze zaman kalır dusuncesını dırdırımla bır agaçkakan gıbı ısledım beynıne
sonuc dırdırım kazandı :KK70:

evlılıkte bence tek zor olan sey eslerın bırbırını anlaması ve o evlılık duzenı ıcınde carkın donmesını saglayacak ıkı tarafında ısıne gelecek sekılde duzenı bırlıkte olusturmaları
bunu yaptıktan sonra zaten hersey kendılıgınden ılerlıyor

benımde rahmetlı esım aksam 8 de eve gelıyorsa o saatte evde olmamı ısterdı..bırlıkte yemek yemek ıcın vb..her evın kendıne gore duzenı var onun dısında ben calısmadıgım halde herseye yardım ederdı...
allah rahmet eylesın :(

Back
X