Kocanız ev işlerine yardım edermi

Selam arkadaşlar bu aralar eşimle aramız limoni yahu adam hiçbirşeye yardım etmiyor 7/24 temizlik yapsam yetişemiyorum arkamı döndüğüm an biyere bişey oluyor kırk sefer dedim kirli çorabını kirliye at diye yok atmıyor zaten yapı olarak sinirli ve bıt Bıt insanım bu pasaklılığına dayanamıyorum bi çay demlemiş demlerken heryere çay dökmüş eşim bekar hayatı yaşamış bi insan o zamanlardan tanışıyoruz yani bırakın çayı saçım dökülüyo diye saçımı toplamamı söylerdi şimdi böyle yapması zoruma gidiyor insanı keriz yerine koyar gibi
Ben söylersem eder sağolsun ama yine herşeyini ortalıkta çıkarır ben onları toplarken sende mutfağı süpür derim mesela yapar yada çocuklara bak derim iş verirsem bos durmaz

Evden çalışıyorum. Bulaşık çamaşır makinesini ona boşalttırırım, kurutma mak. filtresini ona temizlettiririm. Süpürge onun silmek benim. Ben yemek yaparım o toplar. Bazen o yemek yapar yine toplar 😁 Çöpleri asla ben atmam. Ocak çok kurumuşsa "erkek kuvveti lazım" deyip yaptırıyorum. Camları da o siler. İşleri asla kendi kendine akıl etmez ama söyleyince yapar, böyle kabul ettim napiyim. Ama mesela kıyafetlerini çıkarınca tersine çevirmeyi, tabağı lavaboya koyup ıslatmayı falan öğrendi hakkını yemiyim.

Ben çalışmıyorum evdeyim ve dolayısıyla zaten bu da bir iş bölümüdür o çalışıyor ben evle ilgileniyorum işten gelip de temizlik yemek beklemek eşime haksızlık olurdu ama yine de sağolsun sofrayı kurarken kaldırırken yardım eder bazen işten gelir yemek yapar camları silerken perde takarken hep yardımı olur. Zaten dağınık değildir hiç arkasını toplamadım tek sıkıntımız banyoyu lavaboyu çok ıslatması yemek yerken fazla dikkat etmemesi çok sinirlensem de bişey demiyorum artık napalm o da tuzu biberi 🙈😂

Eşimden yardım istemiyorum.
İş bölümü istiyorum.
Söke söke almam gerekiyor, uzun ve zor süreç.

yardım ne münasebet? yardım etmek nasıl bir laf? ev işleri bunlar, ortak yaşadığınız evinizin işleri. ortaklaşa yapmalısınız. tek bir kişiye yüklenmemeli ki yardım etsin. leş gibi kirli çoraplarını kirli sepetine değil sağa sola atan, bir çay demlemeyi, koymayı beceremeyen tipleri koca diye alıp bunları yaşamanıza üzülüyorum yahu. koskoca adamla evlenmiş olmanız gerekirdi, oğlan çocuğuyla değil. bunların zihniyetine göre kadın hizmetçidir, nokta. değişmez. bu sorunu çözmek için geç kaldınız.
Bekara karı boşamak vol 1 😂

Anneleri suçlamayalım lütfen:KK14:Bi bomba da bende var katiyyen bir iş yaptıramıyorum evlenirsen karın seni çekmez diyorum evlenmiycem diyip kurtuluyor.Hangi yolu denediysem başaramadım.Ruhu tembel tek umudum zamanla kendini düzeltmesi içten gelmezse dışarıdan olmuyor.
Evde babası yapıyor mu peki onu merak ettim? Rol model aldığı biri olmalı muhakkak. Benim eşimin annesi öğretmen babası mühendis ve ctesi bile çalışıyomuş o yüzden babasına annesi kıyamadığı için hiç yaptırmamış (ki bence yanlış)... Hadi o neyse oğluna da yaptırmamış (bu niye hiç anlamadım 🙄) herşeyi ben öğrettim resmen ama evlenmeden önce kırk kere konuştum bak yapmazsan boşanma sebebi olur biz annenle baban gibi değiliz. Mesleğimiz aynı, aynı saatler çalışıyoruz gibi gibi konuştum bir sürü. Yardım ederim dediği zaman da asla kabul etmedim yardım ne demek bizim evimiz birlikte yapıcaz diye direttim. Ha yine bir süre alışma süreci oldu baya beyninin etini yedim çünkü hiçbirşeyi bilmiyordu kv sağolsun... Artık herşeyi yapıyor hatta bazı şeyleri benden hızlı yapıyor. (Ben daha detaycıyım tabi 🙈) Neyse idare ediyoruz şimdi ama başta babasını rol model aldığı için zorlandık. Mesela annemler geldiğinde kalkıp çay koymak sanki ayıp bişey gibi geliyordu ona babası hiç yapmadığı için bunun ne kadar yanlış olduğunu benim hizmet etmek zorunda olmadığımı anlattım hep. Tabuları yıkmak lazım. Oğlunuza yaptırın bişekilde bence yarın bigün elin kızı anne hiç mi bişey öğretmedin diyince ne diceğinizi bilemezsiniz. Ben bazen söyleniyorum kv hiçbir şey diyemiyor. En fazla mahçup mahçup haklısın kızım sen ne güzel öğrettin ben çok seviniyorum diyor 🤷🏼‍♀️

Siz de yapmayin? Herkes az yesin de hizmetci getirsin anasi evinden

Bu düzelecek bir sey degil. Çok sevgili annesi böyle büyütmüş çünkü. Aman altın pipili oğulları 1 bardak kaldırmasınlar sofradan. Pipiye bir şey olur mazallahül azim. :110:

Ben buna katılmıyorum.
Benim eşim evlenmeden önce annesine yardım etmezmiş ama evlendikten sonra bana her şeyde yardımcı olur.
Sofradan bardağını da kaldırır, çamaşır da asar vs neyse yapar.

İlk zamanlar yaptırtmadınız mı yada yardım istemediniz mi ? Zamanında çok yaptığı için yeter diyerek elini çekmiş gibi .. başta da karıştırmadıysanız işine geliyordur. Yavas yavas güzellikle yardım mı isteseniz acaba ..
Benm eşim yardım eder . Ne bileyim zaten söylerim hayatım sofrayı ben toplayayım sen bardakları hazırlar mısın derim bazen demeden yapar ..

Oyle yaptığınızda kızmıyor mu?
Çünkü bende esimin kıyafetlerini utuledigimde beğenmeyip bastan yapardı bende bosa yoruluyorum diyerek yapmıyorum artık dedim o günden beri kendi ütülüyor.
yok kızmıyor alıştı artık :)

Evet ediyor. Kendisi zaten daginik bir insan degildir. Corabini vs asla birakmaz. Benden daha duzenlidir bazen hatta. Ama yetiyor mu, tabi ki yetmiyor 🥴

İş yapmamak başka çorabı ortaya atmak bambaşka bir boyut. Evinde hizmetçisi olan bile bunu yapmamalı eşini hizmetçi yerine koyuyorsa da.
Bizde eşim çok detaylı temizlik yapamaz, yemek yapmayı bilmez ama eli benim kadar evin üstündedir. Düzen tertip işleri onda, hijyen işleri bende genel olarak.

nıye evde kac kısıyle yasıyorsunuz kı :KK57:
Karı-koca 5 ve 2,5 yaş çocuk olarak toplam 4 kişiyiz :) yalnızdan kastım yardımcımız yoksa anlamındaydı :) düzenli hergün gelen yardımcımız var. İzin günlerinde bizde evdeysek beraber yapıyoruz herşeyi anlamında söyledim. Malum pandemiden dolayı eve tıkıldığımız için..

Selam arkadaşlar bu aralar eşimle aramız limoni yahu adam hiçbirşeye yardım etmiyor 7/24 temizlik yapsam yetişemiyorum arkamı döndüğüm an biyere bişey oluyor kırk sefer dedim kirli çorabını kirliye at diye yok atmıyor zaten yapı olarak sinirli ve bıt Bıt insanım bu pasaklılığına dayanamıyorum bi çay demlemiş demlerken heryere çay dökmüş eşim bekar hayatı yaşamış bi insan o zamanlardan tanışıyoruz yani bırakın çayı saçım dökülüyo diye saçımı toplamamı söylerdi şimdi böyle yapması zoruma gidiyor insanı keriz yerine koyar gibi
Allaha şükür eşim hep yardım eder benden daha toplu diyebilirim size :)

Karı-koca 5 ve 2,5 yaş çocuk olarak toplam 4 kişiyiz :) yalnızdan kastım yardımcımız yoksa anlamındaydı :) düzenli hergün gelen yardımcımız var. İzin günlerinde bizde evdeysek beraber yapıyoruz herşeyi anlamında söyledim. Malum pandemiden dolayı eve tıkıldığımız için..
haa sımdı anladım :KK70:
kayınvalıde eltı gorumce bırlıkte yasayan kısıler var ya oyle sandım o ortamlarda genelde kadının bır gelının ustune yıkarlar herseyı ya
oyle bırsey ıste :)

Bu düzelecek bir sey degil. Çok sevgili annesi böyle büyütmüş çünkü. Aman altın pipili oğulları 1 bardak kaldırmasınlar sofradan. Pipiye bir şey olur mazallahül azim. :110:

Bence bunun dışında biraz da kişilikle alakası var misal benim eşimin annesi aynı bu dediğiniz şekilde büyütmüş ki şimdi bil elinden gelse öyle yapacak biz evlendik ben temizlikle ilgili bir laf etmediğim halde ilk haftadan ben süpürge açayım sen diğerlerini yap falan dedi derli toplu düzenlidir (maşallah dilimi ısıırım :D ) mutfak hariç herşey de yardımcıdır ve kaynanam ilk duyduğu zamanlarda biz önüne koymasak neler yapardı neler ederdi bir bardak kaldırmazdı diye söylenip durdu ki hala söylenir :D ama ben zorlamadım eşimi yapması bakımından sağolsun :)

Calisirken herseyi beraber yapardik. Simdi evdeyim haftaici genelde ben yaparim haftasonu yine birlikte yapariz. Suan hamileyim yemek ve utu disindaki isleri esim yapiyor elinden geldigince. Ama yani corabini salonun ortasindan alip sepete de atamam yani artik bu nedir

Back
X