- 1 Ocak 2014
- 1.172
- 788
- 323
- 35
- Konu Sahibi melekler-engelchen
-
Kesinlikle katılıyorum. Kilit nokta senin ve evinin ıhtıyaclarının karsılanabiliyor olması. Bu lux olsa bile hakkın , tabi maddı oranla orantılı olarak. Gerı kalanında da eşin kazandugı parayı dilediği gibi hayır etme hakkı vardırÇalışmayan bir kadınım. Çalışan bir kadın olarak yazmadım bunu. Eşimin kazancı hakkında tasarruf sahibi olduğumu düşünmüyorum. Fikrimi söyleyebilirim ancak. Ama ona harcama, bunu alma, şuna gönderme gibi bir hakkı kendimde görmüyorum.
Hayat müşterektir, kadın çalışmayabilir bu durumda evin ihtiyacını erkek karşılar. Bu kadına ödül değil olması gerekendir. Ama adamın da kendi maaşından nereye ne gönderdiğine, ne aldığına kendine ne kadar ayırdığına kadının karışma hakkı yoktur. Kadın çalışıyorsa erkeğin de bunlara karışma hakkı yoktur. Hayat bu şekilde müşterek olur ancak. Sen kazan ben harcayayım, her şey kontrolümde olsun diyerek değil.
Evde calısmayan jadının birikim yapma, cocuklarının gelecegı ıcın kenara para koyma ya da yatırum yapma hakkı yok mu? Söz hakkı yok muHayır adamın çalışıp kazandığı para. Ailesine gerekli olanı ayırdıktan sonra gerisi kendi tasarrufunda. İster yatırım yapar ister annesine babasına gönderir.
Kadının parası kadınındır zaten. Medeni kanunu bilemiyorum ama dini litaratırde böyledır. Sen paranı esıne hesap vermeden harcayabilir bırıktırebılır ya da dagıtabılırsın. Ama erkegın parası ıcın bu gecerli degıl. O para dınen ve hatta örfen evindir. Kadının ihtiyacı kadar verıp kalanını hayr eder dıyebiliriz fakat sunu da belirtmek isterim ki, bu sadece temel ihtiyaclarla kısıtlınolmaz. Lux harcama hakkı da vardır. İleri gidiyorum, evde oturan kadın kocasından yardımcı, temızlıkcı vs taleplerde dDeğildir
Kimse kazanmadığı parada söz sahibi değildir
Aç, açıkta değilse, evi bakılıyorsa başka bir talep abartıdır
Madem çalışmıyor ama bol ama idareli şartlara razı demektir
Ben çalışıyorum, ablamın çeyiz atölyesi var, iş sahibi yani ama bazı nedenlerden ötürü sıkışıyor bende yardım ediyorum, bunu eşime söyleme gereği bile duymam, o parayı ben kazanıyorum. Evimin ihtiyacını gördükten sonra kimseye sormam
dinimi cok seviyorum:) kadın onları der. Hakkınvar. Hatta dinimizde kadının yardımcı talep etme hakkı car ve esin bunu karsılamadı nerdeyse mecbur bile bırakılmıs. Hatta kadının süt anne tutma hakkı bile var. İnsan ınanamıyor. Ama ne garıp ki, kadın el ustunde tutulması gerekırken , örf ve adetler erkegı egemen yapmış.O zaman ev hanımı kadın da eşim yardım etmiyor, çıkardığını atıyor, çorabını koltuğun arasına sıkıştırıyor,sofra kurmuyor, eline bi bez alıp toz bile almıyor demeyecek. Bunlardan şikayet etmeyecek. Kadın ev işi yapacak adam dışarda para kazanacak. Aynı hayat bilgisi kitaplarındaki gibi.
Ne yapıcam bilemiyorum. Kocam , biz sıkıntı içinde yaşarken parayı hep ailesine gönderiyor
Kadının parası kadınındır zaten. Medeni kanunu bilemiyorum ama dini litaratırde böyledır. Sen paranı esıne hesap vermeden harcayabilir bırıktırebılır ya da dagıtabılırsın. Ama erkegın parası ıcın bu gecerli degıl. O para dınen ve hatta örfen evindir. Kadının ihtiyacı kadar verıp kalanını hayr eder dıyebiliriz fakat sunu da belirtmek isterim ki, bu sadece temel ihtiyaclarla kısıtlınolmaz. Lux harcama hakkı da vardır. İleri gidiyorum, evde oturan kadın kocasından yardımcı, temızlıkcı vs taleplerde d
dinimi cok seviyorum:) kadın onları der. Hakkınvar. Hatta dinimizde kadının yardımcı talep etme hakkı car ve esin bunu karsılamadı nerdeyse mecbur bile bırakılmıs. Hatta kadının süt anne tutma hakkı bile var. İnsan ınanamıyor. Ama ne garıp ki, kadın el ustunde tutulması gerekırken , örf ve adetler erkegı egemen yapmış.
O öyle olmuyor malesef.adam aksama kadar çalışıyor ama eve gelince sıcak yemeğini ,temiz evi.hazır bakılmış çocuklarını buluyor bunlarda kendi kendine olmuyor heralde.madem kadın karisamaZ tutsun hizmetçisi ahcisi dadısınıvalla bence de değildir
hatta sence de olmamalı
neden çılgınca okuduk çalışıyoruz
kendi hayatımız üzerinde söz sahibi olmak için
aynı şekilde kocalarımız da kendi hayatları üzerinde söz sahibi olmak için okudu çalışıyor vs vs
yani adam haftanın 6 günü bin bir dertle çalışsın ben onun maaşı üzerinde söz sahibi olayım bana ters
adam ailesine para göndermiş miktar vs bilmeden ilk yazılana göre yorum yapıyoruz
bana bakmak zorunda diyor kadınlar, ben çalışmıyorum o benim geçimimi sağlamalı, hadi buna da tamam diyelim ama o zaman nasıl tüm parasını bana harcamalı diyebiliriz ki
para adamın bana istediğini verir istediğini de kedilere süt alır
Yoktur arkadaşım. dini acıdan kadının parası kadına aittir ve istediği gibi tasarruf edebilir tabiki dinen bilgilendirmek istedim.bu cevabınız neye göre merak ettim. hukuka göre mi dine göre mi yoksa sadece sizin düşündüğünüz mü??
zira hukuka göre eve giren hem 1 lira ortaktır, dinimize göre de öyle..
bunu çalışan biri olarak söylüyor. eve 1 lira getiriyorsam oğlum ve eşiminde o para da söz hakkı vardır.
her kelimesine katılıyorum burada durumu iyi olup ailesine para yardımı yapan bir adamdan söz edilmiyor karısını sıkıntı içinde yaşatıp ailesine para yardımı yapan bir adamdan söz ediliyorValla yok öyle bi dünya ben zorluk içinde yaşarken,istediğim birşey olduğunda alamazken eşim kalkıp ailesine para gönderiyorsa adamın alnını karışlarım. Onlar ailesi de ben sütçü beygiri miyim?
İnsan ailesine elbette ki yardım eder ama zaruri durumlar dışında sırf içinden geliyo diye bunu yapmamalı sonuçta evde bir eşi var ve ona karşı sorumlulukları var.
Evdeki eşin kocasının parasına karışma hakkı yok diyenler de akıl tutulması yaşıyorlar galiba. Hayat arkadaşlığı bu, ev arkadaşlığı değil..elbette ki eve giren parada her iki tarafın da söz hakkı var. Evin hizmetçisi gibi evin işini gücünü yapsın kadın,kocasının karnını doyursun,gönlünü de hoş tutsun ama iş para hesabı sormaya gelince o para senin değil kocanın o yüzden karışamazsın denilsin.
Kadın çalışmasa da o parada sonuna kadar söz hakkı var çünkü onu temiz kiyafetlerle kim gönderiyo işe,kahvaltısını,akşam yemeğini kim hazırlıyo?..İlmek ilmek hakkı var hem de.
Ben konu sahibinin yerinde olsam eve eşya alır bir güzel borca girip ailesine gönderecek para bırakmazdın elinde.Tartışmaktan daha iyi bir yöntem bu..
Git ananın koynuna gir pek hoş bi tabir olmamış bence.Eşimle gelirlerimiz ortak değil. Evin aylık gideri 3000 lira. İkimiz de 1500 lira veriyoruz. Üstünü istediğimiz gibi harcıyoruz. Birbirimize hiçbir şekilde karışmayız.
Ama eve o arayı vermeyip annesine para verirse adamı boşarım net. Üstelik bir de durumumuz kötü olacak, git ananın koynuna gir der kovarım.
Hiç umrum olmaz.
Karşımdaki insanın karaktersizliğinden olabilir mi mesela?
Tabiki alman hesabı ödüyoruz :) Daha doğrusu şöyle. Yemeği bir gün ben yapıyorum bir gün o. Ben param gitmesin diye genellikle ev yemeği yapıyorum, o yapamadığı için kendi gününde dışarıdan ödüyor. Hayatta planladığımdan fazlasını vermem ona yani :)Git ananın koynuna gir pek hoş bi tabir olmamış bence.
Senin bu söylediğin olayı biz ünide yapardık.3 kişi aylık 300 er yüz lira verirdik.eve alınanlar hep ordan karşılanırdı.evlilikte sistem daha farklı olabili bence.
Sen de öyle bi yazmışsın ki dışarı yemeğe çıkınca hesabı Alman usulü ödediğinizi düşündü :)
e kadına da adaletsiz.kadın tüm gün çocuklara bakacak ev işi yapacak, faturaları filan yatıracak akşam da uykusuz kalacak.ertesi gün gene çalışacak.Olur mu ama, o zaman adam hem gece uykusuz kalıp hem dışarda mı çalışacak? Yine adaletsiz.
Şaka yaptığını düşünüyorumTabiki alman hesabı ödüyoruz :) Daha doğrusu şöyle. Yemeği bir gün ben yapıyorum bir gün o. Ben param gitmesin diye genellikle ev yemeği yapıyorum, o yapamadığı için kendi gününde dışarıdan ödüyor. Hayatta planladığımdan fazlasını vermem ona yani :)
Hehe, çok ciddiyim. Daha önce de çok kere yazdım bunu. Henüz bir yılı doldurmadı evliliğimiz. Ama beraber yaşama dönemlerinden gelen bir alışkanlık bu. :) Asla vermem yani, su faturası ona düşüyorsa da ödemediyse ben gidip ödemem :)Şaka yaptığını düşünüyorum
Kaç yıllık evlisin?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?