kocanız gizlice para biriktirip hep ailesine gönderse ne yapardınız. ?

Kesinlikle katılıyorum. Kilit nokta senin ve evinin ıhtıyaclarının karsılanabiliyor olması. Bu lux olsa bile hakkın , tabi maddı oranla orantılı olarak. Gerı kalanında da eşin kazandugı parayı dilediği gibi hayır etme hakkı vardır

Hayır adamın çalışıp kazandığı para. Ailesine gerekli olanı ayırdıktan sonra gerisi kendi tasarrufunda. İster yatırım yapar ister annesine babasına gönderir.
Evde calısmayan jadının birikim yapma, cocuklarının gelecegı ıcın kenara para koyma ya da yatırum yapma hakkı yok mu? Söz hakkı yok mu

Kadının parası kadınındır zaten. Medeni kanunu bilemiyorum ama dini litaratırde böyledır. Sen paranı esıne hesap vermeden harcayabilir bırıktırebılır ya da dagıtabılırsın. Ama erkegın parası ıcın bu gecerli degıl. O para dınen ve hatta örfen evindir. Kadının ihtiyacı kadar verıp kalanını hayr eder dıyebiliriz fakat sunu da belirtmek isterim ki, bu sadece temel ihtiyaclarla kısıtlınolmaz. Lux harcama hakkı da vardır. İleri gidiyorum, evde oturan kadın kocasından yardımcı, temızlıkcı vs taleplerde d
dinimi cok seviyorum:) kadın onları der. Hakkınvar. Hatta dinimizde kadının yardımcı talep etme hakkı car ve esin bunu karsılamadı nerdeyse mecbur bile bırakılmıs. Hatta kadının süt anne tutma hakkı bile var. İnsan ınanamıyor. Ama ne garıp ki, kadın el ustunde tutulması gerekırken , örf ve adetler erkegı egemen yapmış.

İslamda böyledir evet, kadının hakları vardır yalnız İslam hükmüne göre kadın kocasına tabidir, bu hakları varken itaati de zorunludur , kocasının rızasını almamış kadın cennete giremez, eğer bunda da hemfikirseniz ve uygulayabiliyorsanız saygıyla eğiliyorum önünüzde. Diğer mesajlarımda belirttiğim gibi yorumlarımı kendi yaşam ve fikirlerim üzerinden yaptım, çünkü İslam hükümlerini bilmeme rağmen onlara uyduğumuz sosyal bir yapıda yaşamıyoruz maalesef. Genel olarak konuşursak, İslamın hiç bir kuralını dikkate almayıp sadece kadının kocasının parasında hakkı var, yok süt anne tutma hakkı vara bakarsak orası çifte standartlı bir İslam 'a dönüşür. Ya tam kuralları tam uygulayacaksın ya da bir kısmı cazip gelmeyecek. İslam'da sadece koca değil akrabalık bağı taşıyan her erkek ailesinde ki ihtiyaç sahibi kadını bakmakla yükümlüdür, biliyor muydunuz , bu yükümlülükler yüzünden erkeğin miras hakkı kadından fazladır İslam'da .Yani şöyle düşünün bir kadın ki evlenmemiş, kocası yok , erkek akrabalarının tümü o kadından mesuldür, dulsa yine mesuldür. Bunu özellikle fetvaya sordum zamanında kafama takılan bir sorudan ötürü o yüzden net bilgim var, şimdi söyleyin bana, eşiniz kimsesi olmayan ya da dul x bir akrabayı bakma yükümlülüğünü yerine getirdiğinde aynı sevgiyi gösterebilir misiniz ? Çünkü o kadında hak sahibidir İslama göre, siz eş olarak kocanıza bakmayacaksın diyemezsiniz, İslam çok büyük ve çok ince bir din, inanın bende çok seviyorum, Allah o yolda yaşamak nasip etsin, örf tarafına hiç bakmıyorum, kadını muhtaç hale getiren saçma örflere hiç saygım yok maalesef

Ben de onun gönderdiği kadarını aileme gönderirdim.ödeştik derdim.

Bazı kk kadınları da maaşlarını ihtiyacı olsun olmasın anne baba vs paylaştığı için eşlerinin maaşlarının da hesabına karışmıyorlar karışamıyorlar doğal olarak...

evlilik sadece kv ile eş arasında dengeyi bulmak veya eşi kvye karşı korumak değil, maddi konularda da aman evi geçindiriyor nasıl olsa adam sendeciliğine kaçmadan hesap yapıp ortak hareket edebilmektir..

para her şey değildir ama sinirleri yatıştırdığı muhakkak bir gerçek.

bence eşinizle bir konuşun gerçekten ihtiyaçları olup olmadığını öğrenin veya kp kvniz belki sıkışık durumunuzdan haberdar değil onlara sürekli yakının..

Allah yardımcınız olsun... böyle adamlar, kadınlar keşke hiç evlenmeselermiş diyorum..

birikimini istediği gibi hayr eder nasıl denebilir ki? ortak bir evladımız yok mu? onun geleceğine duyarsız nasıl kalabilirim? devlette değil iyi bir özel okula gitsin, bir bale bir tenis kursuna yazdırayım, Allah muhafaza acil bir ihtiyacımız çıkar nasıl düşünmem bunları ve endişe etmem.. hayrsa RAbbim zaten demiş zekat ve fitre, kurban ve sadaka vs.. bunun da belli oranları var.. aanana babana egonu tavan yapıp gözlerine giricen diye sen git çoluğunun çocuğunun eşinin rızkını dağıt..

bu devirde üstümüz giyinik karnımızın tok olması yetiyor mu? kaldı ki artık çoğu şey lüxten çıktı ihtiyaca girdi..

O öyle olmuyor malesef.adam aksama kadar çalışıyor ama eve gelince sıcak yemeğini ,temiz evi.hazır bakılmış çocuklarını buluyor bunlarda kendi kendine olmuyor heralde.madem kadın karisamaZ tutsun hizmetçisi ahcisi dadısını
..

Yoktur arkadaşım. dini acıdan kadının parası kadına aittir ve istediği gibi tasarruf edebilir tabiki dinen bilgilendirmek istedim.

her kelimesine katılıyorum burada durumu iyi olup ailesine para yardımı yapan bir adamdan söz edilmiyor karısını sıkıntı içinde yaşatıp ailesine para yardımı yapan bir adamdan söz ediliyor

Eşimle gelirlerimiz ortak değil. Evin aylık gideri 3000 lira. İkimiz de 1500 lira veriyoruz. Üstünü istediğimiz gibi harcıyoruz. Birbirimize hiçbir şekilde karışmayız.

Ama eve o arayı vermeyip annesine para verirse adamı boşarım net. Üstelik bir de durumumuz kötü olacak, git ananın koynuna gir der kovarım.
Hiç umrum olmaz.

Git ananın koynuna gir pek hoş bi tabir olmamış bence.
Senin bu söylediğin olayı biz ünide yapardık.3 kişi aylık 300 er yüz lira verirdik.eve alınanlar hep ordan karşılanırdı.evlilikte sistem daha farklı olabili bence.
Sen de öyle bi yazmışsın ki dışarı yemeğe çıkınca hesabı Alman usulü ödediğinizi düşündü :)

Gerektigi zaman ailesine gönderir tabiki ama bu her ay olursa bende kizirm. Bizimde bi aile oldugumuzu anlamasi lazm anlamazsa bende o ailesine yollarsa bende kafama göre alisveris yaparm. Banane gerisini o dusunsun zor durumda kalinca para bulcak kisi yine o

Tabiki alman hesabı ödüyoruz :) Daha doğrusu şöyle. Yemeği bir gün ben yapıyorum bir gün o. Ben param gitmesin diye genellikle ev yemeği yapıyorum, o yapamadığı için kendi gününde dışarıdan ödüyor. Hayatta planladığımdan fazlasını vermem ona yani :)

Şaka yaptığını düşünüyorum
Kaç yıllık evlisin?

Şaka yaptığını düşünüyorum
Kaç yıllık evlisin?
Hehe, çok ciddiyim. Daha önce de çok kere yazdım bunu. Henüz bir yılı doldurmadı evliliğimiz. Ama beraber yaşama dönemlerinden gelen bir alışkanlık bu. :) Asla vermem yani, su faturası ona düşüyorsa da ödemediyse ben gidip ödemem :)
Ama böyle de yaşanıyor ya, zevkli oluyor. Ben yapamıyorum çok harcamaktan. Ama eşim güzel birikim yapıyor. :)
Sizde nasıl oluyor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…