- 17 Eylül 2015
- 5.268
- 6.092
- 198
- Konu Sahibi melekler-engelchen
-
bu kötü şartlara rağmen neden çocuk? olmaması hayırlı gibi görünmüyor mu sence de?
40 metrelik evde kirada yaşıyoruz. Eşyalarım insanlarin cöpe attıkları mobilyalar. Kıyafetler cogu kac yillik kiyafet. Bazıları da tanıdıkları eski kıyafetleri. Çalıştığım sirada eşimle karar verdik kredi çekip ev almaya. Ama ailesi bunu engelledi. Bu fikrimizi annesine deyince esim hemen değişti. Bana düsman oldu resmen. Hemen kaynanam gil ev yaptırmaya başladı. Kocamin gönderdigi parayla saray gibi ev yaptılar. Ev tika basa mobilya dolu. Biz sıkıntı yasarken onlarin sefa sürmesi beni cok üzüyor. Bizim halimizi hic düsünmüyor kaynanam. Hep bana hep bana diyorlar hep. Ben artik saglik sorunları yüzünden calisamiyorum. Tek maaş olunca kredi çıkmıyor bize. Kocamda anneci olduğu icin ezilen hep biziz
40 metrelik evde kirada yaşıyoruz. Eşyalarım insanlarin cöpe attıkları mobilyalar. Kıyafetler cogu kac yillik kiyafet. Bazıları da tanıdıkları eski kıyafetleri. Çalıştığım sirada eşimle karar verdik kredi çekip ev almaya. Ama ailesi bunu engelledi. Bu fikrimizi annesine deyince esim hemen değişti. Bana düsman oldu resmen. Hemen kaynanam gil ev yaptırmaya başladı. Kocamin gönderdigi parayla saray gibi ev yaptılar. Ev tika basa mobilya dolu. Biz sıkıntı yasarken onlarin sefa sürmesi beni cok üzüyor. Bizim halimizi hic düsünmüyor kaynanam. Hep bana hep bana diyorlar hep. Ben artik saglik sorunları yüzünden calisamiyorum. Tek maaş olunca kredi çıkmıyor bize. Kocamda anneci olduğu icin ezilen hep biziz
sürekli bir yerlere borç yapardım. istemediğim şeyleri bile alırdımNe yapıcam bilemiyorum. Kocam , biz sıkıntı içinde yaşarken parayı hep ailesine gönderiyor
çocuk olunca kocan değişir, düzelir diye umuyorsan yanılırsın, değişmez canım. sen o şartlar altında yaşamayı kabullendiğin için çocuğunuzu da aynı yokluk içinde yaşatır.
TeşekkürlerCanım sakin çocuk yapma. Sağlık sorunun ne bilmiyorum ama çalışmayı bile bekleme hemen davanı aç. Bu herifi boşa. 40 m2 ev nedir yani. Evin resimlerini eşinin ailesine para gönderdiğine dair kanıtları ve eşinin ailesinin evinin resimlerini falan hep mahkemeye sun. Ayrıca kesin görünce ve kayın vergi kaciriyordur. Bulduğun veya bildiğin bir şey varsa şikayet et. Kocan ne iş yapıyor. Senden gizli para biriktirebildiğine göre maaşlı düzenli geliri olan bir iş değil. Kendi işi veya yine kardeşleri gibi esnaf mi? Onun da işine dair bildiğin şeyler varsa şikayet et.
Bu arada bir yasa var. Vergi kaçırma gibi bir durumda şikayet eder ve kaçağın kesfedilmesine yardım edersen. Kesilen vergi cezasının %10 unu sanırım sana veriyorlar. Yani atıyorum 100.000 tl lik bir vergi kaçakçılığı bildirdin. Sana 10 bin TL veriyor devlet. Hele kendi evleri saray gibi diyorsun. Gerçi şimdi saray var saray var ama gelir kaciriyorlarsa delilleri topla git maliyeye hem kocani hem görumceyi hem de kayınbiraderi şikayet et. Sonra da bas tekme.
Senin kimliğini gizliyorlar bildiğim. Sorarsin zaten. Okudugum haberde bir banka calisani vergi kacakciligi bildirip 2 milyon kazanmisti. Hem de ayni bankada calismaya devam ediyordu. .
Ne yapıcam bilemiyorum. Kocam , biz sıkıntı içinde yaşarken parayı hep ailesine gönderiyor
Kimin kime saygusızlık yaptıgına nasıl karar verdınız? Hiç danışmıs mı eşi? Danıştı da sert bi tepkıyle mı karsılastı. Anladıgım kadarıyla eşi bastan berı gızlı gonderıyor. Evdeki karısı calısmasa bile o parada en az koca kadar hakkı var. Kocasının onceliği eşi ve cocuklarıdır. Ama tabi konu sahıbının ve evının ıhtıyacları karsılanıyorsa, kocasının yapacagı yardıma karısma hakkı yok. Tekrarlamak istiyorum. Saygıyı en cok hakeden ınsanlarında aynı muameleyı yasadıgına yıllarca sahıt oldum.Saygıyı insan kendi hak eder. Karşınızdaki insan size saygı duymuyorsa da oturup bi düşünmek lazım neden diye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?