kocanız gizlice para biriktirip hep ailesine gönderse ne yapardınız. ?

Burada konunun şekli değişir, bu adam sorumluluklarından kaçıyor o zaman, bu evliliği sonlandırmak daha hayırlı değil mi ? Geçmiş olsun bu arada, sağlık sorununuz nedir, düzelme şansı yok mu?

Bunu acikca yapmasini söylerdim.
sonra da kendi ailenizi sarsmadan yardim edebileceginizi yavas yavas idrak ettirmeniz gerekiyor

Neyin kahrini çekiyorsun allah aşkına. Boşa gitsin. Keşke çalışırken yatırımını yapsaydin. Neyse allah sıhhat versin gerisi hallolur.

öyle yarım anlatmışsınız ki.
daha önce bu konu geçtiğinde tepkiniz oldugundan mı saklıyor acaba?
ayrıca çok sinirlenirdim.

Çalışmayan kadının bir erkeğe kendini baktirtmasi anormal bir durum bana göre. Evlilige karşı değilsen sen, sana göre normal olmalı ama. Çünkü iki kisinin özeline yapilan o devlet müdahalesi kadini koruma altina alır. Kadin evde yan gelip yatmıyor, cocuklara bakiyor, temizlik yemek utu vs yapıyorsa win-win durunu oluşur ve kaynanaya giden paranin elbette hesabını sorabilir.

Benim aklıma gelen fikir surekli altin falan alip bi kenara atmak. Mumkun degilse tabiki evden gitmek. Ben sersefilken onun ailesinin keyif içinde yasamasini mi izlicem burnu surtulsun.

Madem ailesinin maddi durumu kötü o zaman elin kızını alıp da gunahina girmeyecek ! Biraz daha fazla çalışacak ailesi için elle tutulur bir destek bırakacak sonra evlenecek! Bu devirde insan kendi ailesine bakamazken ikinci aile bakması biraz saçmalık olur ! Eğer ailesinin durumu kötü ise ve kız da bunu bile bile evleniyorsa ilerde zaten ailesine para yardımı yapacağını tahmin etmesi gerekir ve elini eteğini çekmesi gerekirdi. Bunu bile bile lades diyorsa otursun bi köşede verilen paraları seyretsin ! Kimsenin hakkı değildir başka bir hanenin ihtiyacı olan paradan fayda sağlaması ! Sonradan ailenin durumu kötü olduysa ona diyecek bisey yok !

O değil de eşinin ailesi gerçekten çok acımasızmış, yaptıkları hem etik olarak hoş değil hem de günah. Ne demek, benim çocuğum bu şartlarda yaşayacak ben onun parasıyla saray yaptıracağım? El insaf, resmen sömürü. Kendi oğlunun da evi ve bir yerde onların şerefi sizin eviniz...

Umarım büyük bir sağlık sorunun yoktur ve atlatırsın. Ama bu şartlarda ben olsam sağlığım elverse de çalışmam. O kadar da değil. İnan büyük olay kopartırdım. Madem durumumuz etrafa para saçacak kadar iyi, ben neden bu şartlarda yaşıyorum ki derdim. Hiç acımazdım o adamın parasına o saatten sonra

Valla yok öyle bi dünya ben zorluk içinde yaşarken,istediğim birşey olduğunda alamazken eşim kalkıp ailesine para gönderiyorsa adamın alnını karışlarım. Onlar ailesi de ben sütçü beygiri miyim?

İnsan ailesine elbette ki yardım eder ama zaruri durumlar dışında sırf içinden geliyo diye bunu yapmamalı sonuçta evde bir eşi var ve ona karşı sorumlulukları var.

Evdeki eşin kocasının parasına karışma hakkı yok diyenler de akıl tutulması yaşıyorlar galiba. Hayat arkadaşlığı bu, ev arkadaşlığı değil..elbette ki eve giren parada her iki tarafın da söz hakkı var. Evin hizmetçisi gibi evin işini gücünü yapsın kadın,kocasının karnını doyursun,gönlünü de hoş tutsun ama iş para hesabı sormaya gelince o para senin değil kocanın o yüzden karışamazsın denilsin.

Kadın çalışmasa da o parada sonuna kadar söz hakkı var çünkü onu temiz kiyafetlerle kim gönderiyo işe,kahvaltısını,akşam yemeğini kim hazırlıyo?..İlmek ilmek hakkı var hem de.

Ben konu sahibinin yerinde olsam eve eşya alır bir güzel borca girip ailesine gönderecek para bırakmazdın elinde.Tartışmaktan daha iyi bir yöntem bu..

Canım sakin çocuk yapma. Sağlık sorunun ne bilmiyorum ama çalışmayı bile bekleme hemen davanı aç. Bu herifi boşa. 40 m2 ev nedir yani. Evin resimlerini eşinin ailesine para gönderdiğine dair kanıtları ve eşinin ailesinin evinin resimlerini falan hep mahkemeye sun. Ayrıca kesin görünce ve kayın vergi kaciriyordur. Bulduğun veya bildiğin bir şey varsa şikayet et. Kocan ne iş yapıyor. Senden gizli para biriktirebildiğine göre maaşlı düzenli geliri olan bir iş değil. Kendi işi veya yine kardeşleri gibi esnaf mi? Onun da işine dair bildiğin şeyler varsa şikayet et.

Bu arada bir yasa var. Vergi kaçırma gibi bir durumda şikayet eder ve kaçağın kesfedilmesine yardım edersen. Kesilen vergi cezasının %10 unu sanırım sana veriyorlar. Yani atıyorum 100.000 tl lik bir vergi kaçakçılığı bildirdin. Sana 10 bin TL veriyor devlet. Hele kendi evleri saray gibi diyorsun. Gerçi şimdi saray var saray var ama gelir kaciriyorlarsa delilleri topla git maliyeye hem kocani hem görumceyi hem de kayınbiraderi şikayet et. Sonra da bas tekme.

Senin kimliğini gizliyorlar bildiğim. Sorarsin zaten. Okudugum haberde bir banka calisani vergi kacakciligi bildirip 2 milyon kazanmisti. Hem de ayni bankada calismaya devam ediyordu. .

Eşiniz bunu gizli yaptıysa, eminim ailesinin buna ihtiyacı yoktur.

Masraflarinizi arttirmanizi tavsiye ederim

Siz gizlice yaptığını söylüyorsunuz
Benim eşim ailesinin maddi durumu yerinde olmasına rağmen ulu orta saçıyo paraları ailesine
Ne diyim ki , siz de harcamalarınızı fazla fazla yapın , ailesine para vermesin eşiniz .

Teşekkürler

Saygıyı insan kendi hak eder. Karşınızdaki insan size saygı duymuyorsa da oturup bi düşünmek lazım neden diye.
Kimin kime saygusızlık yaptıgına nasıl karar verdınız? Hiç danışmıs mı eşi? Danıştı da sert bi tepkıyle mı karsılastı. Anladıgım kadarıyla eşi bastan berı gızlı gonderıyor. Evdeki karısı calısmasa bile o parada en az koca kadar hakkı var. Kocasının onceliği eşi ve cocuklarıdır. Ama tabi konu sahıbının ve evının ıhtıyacları karsılanıyorsa, kocasının yapacagı yardıma karısma hakkı yok. Tekrarlamak istiyorum. Saygıyı en cok hakeden ınsanlarında aynı muameleyı yasadıgına yıllarca sahıt oldum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…