- 16 Şubat 2016
- 235
- 539
- 53
- Konu Sahibi melekler-engelchen
-
Ne yapıcam bilemiyorum. Kocam , biz sıkıntı içinde yaşarken parayı hep ailesine gönderiyor
hıh işte aynı şeyi diyoruz. misal evinizin ihtiyacı var, ama siz kendi ihtiyaçlarınızı görmezden gelip 12 kedi bakar mısınız??
Ben çalışmıyorum çalışmamı eşim istemedi,aç değilim açıkta değilim ama evin kölesi de değilim evim bakılıyor diye hiç bir şey isteme hakkım yokmu,karnın doyuyor daha ne istiyorsun bu mu yani parayı eşim kazanıyorsa evi de ben idare ediyorum,eşiniz bir sebepten çalışamasa vay haline demekki aç değilsin açıkta değilsin başka hiç bir şey isteyemezsin o parayı ben kazanıyorum diyeceksiniz
Arkadaşlar ardı ardına mesajlara cevap veriyorum sanırım hanımlara biraz zor geldi yorumlarım
Bu benim kendi fikrimdir, kendi hayatımdır, yorumumu da ona göre yaparım
Kadının özel ihtiyaçlarını karşılayacak ya da eve katkı sağlayacak bir geliri olmalı ki sesi çıkabilsin, parayı kim veriyorsa öncelikli söz hakkı onun, dünyaya bu kanunu ben koymadım, işin aslı budur, kanun kadına bazı haklar vermişse de kaç ailede bu haklara riayet ediliyor ? Bu haklar sadece boşanma davalarında işliyor o da göreceli olarak
Yapım gereği kısıtı sevmiyorum, sorumluluklar bilindiği sürece herkes parasını istediği gibi harcar, kocamın parası benim paramdır görüşüne sahip olmadım hiç bir zaman, bu görüşüm kendi ebeveynlerim için de böyleydi. Evlendim diye kuruşu kuruşuna kimseye hesap vermem, kocam da bana vermesin, aileleri olan bireyleriz tabi ki onlara yardım ederiz, bu yardım bazen bizi zora da sokabilir, bunları ikimizde dert etmedik, bu da benim görüşüm neden bu kadar yadırgandı anlamadım.
Çalışmayan kadın şöyledir böyledir diye bir tezim yok, herkesin kendi hayatıdır, kendi yaşam şeklidir, benim görüşüme bakarsanız kadının çalışmasına izin vermeme diye bir kavram da yok, o kocayla yaşamam ben, yani bunlar benim bireysel görüşlerim , kimse üzerine alınmasın lütfen, ev hanımlarına son derece saygılıyım, özellikle çocuk büyütmek başta olmak üzere büyük bir iş yapıyorlar ama bizim toplumumuzda bu boşa bir emek gibi duruyor, eziliyorlar ve buna üzülüyorum içten içe, her koca adil değil maalesef, bazen hayat bile adil değil. Ne adamlar, ne de kadınların sömürülmediği bir düzendi benim hayalim, öyle de yaşamaya çalışıyorum siz de bana saygılı olabilirseniz sevinirim
+1'imle katılıyorum.Arkadaşlar ardı ardına mesajlara cevap veriyorum sanırım hanımlara biraz zor geldi yorumlarım
Bu benim kendi fikrimdir, kendi hayatımdır, yorumumu da ona göre yaparım
Kadının özel ihtiyaçlarını karşılayacak ya da eve katkı sağlayacak bir geliri olmalı ki sesi çıkabilsin, parayı kim veriyorsa öncelikli söz hakkı onun, dünyaya bu kanunu ben koymadım, işin aslı budur, kanun kadına bazı haklar vermişse de kaç ailede bu haklara riayet ediliyor ? Bu haklar sadece boşanma davalarında işliyor o da göreceli olarak
Yapım gereği kısıtı sevmiyorum, sorumluluklar bilindiği sürece herkes parasını istediği gibi harcar, kocamın parası benim paramdır görüşüne sahip olmadım hiç bir zaman, bu görüşüm kendi ebeveynlerim için de böyleydi. Evlendim diye kuruşu kuruşuna kimseye hesap vermem, kocam da bana vermesin, aileleri olan bireyleriz tabi ki onlara yardım ederiz, bu yardım bazen bizi zora da sokabilir, bunları ikimizde dert etmedik, bu da benim görüşüm neden bu kadar yadırgandı anlamadım.
Çalışmayan kadın şöyledir böyledir diye bir tezim yok, herkesin kendi hayatıdır, kendi yaşam şeklidir, benim görüşüme bakarsanız kadının çalışmasına izin vermeme diye bir kavram da yok, o kocayla yaşamam ben, yani bunlar benim bireysel görüşlerim , kimse üzerine alınmasın lütfen, ev hanımlarına son derece saygılıyım, özellikle çocuk büyütmek başta olmak üzere büyük bir iş yapıyorlar ama bizim toplumumuzda bu boşa bir emek gibi duruyor, eziliyorlar ve buna üzülüyorum içten içe, her koca adil değil maalesef, bazen hayat bile adil değil. Ne adamlar, ne de kadınların sömürülmediği bir düzendi benim hayalim, öyle de yaşamaya çalışıyorum siz de bana saygılı olabilirseniz sevinirim
+1Bir kadın kocasının maaşında söz sahibi değil midir yani
Bir kadın da böyle düşünüyorsa...
Kadın bir işte bordrolu çalışmıyor olabilir,bu kadının gerçekte çalışmadığını göstermez.Ev işlerinin tümünün yapılması,çocukların bakımı,eğitilmesi,evdeki işerin organize edilmesi vs. hepsi kadın üzerindedir.Erkek bunları başkasına yaptırmak istese zaten kazandığının yarısını harcamak durumunda kalır,belki de tamamını.Evde ki bütün yapılan işlerden nasiplenmek güzel,iş maaşa geldi mi " o benim istediğimi yaparım" yok öyle.Hayatın müşterekliği sadece eve giren parayla doğru orantılı değildir.Bu sebeple evet erkeğin aldığı parada kadının hakkı da vardır ! Nasıl tasarruf edileceği ikisinin ortak kararı olmalıdır.
Haklısınız
Kimsenin birbirinin kazancı üzerinde söz hakkı yoktur bana göre, bunun çalışan çalışmaya kadın konusuna döndürmek saçma bence. Ben çalışıyorum, sabit bir gelirim yok, eşim hangi davadan ne kazandım bilmez. Evin giderleri konusunda yaptığımız paylaşımın bana düşen kısmını hallederim, gerisi eşimi ilgilendirmez....Aynı şekilde eşimin kazancı da beni ilgilendirmez. Evin giderleri, çocukların giderleri ve yaşam stdartlarımız devam ettiği sürece bankadaki hesabı beni bağlamaz.Bir ev alınacaktır, yada bir araba vs..o zaman ne yapılabilir kimde ne var ne yok konuşulur. Onun dışında eşimin cebindeki para üzerinde söz hakkım yok, onunda benim cebimdeki para üzerinde söz hakkı yok.
Bakmışlığım vardır, evde eksik vardır ama bir hayvana acil tedavi lazımdır, ev eksik kalır ya da az alınır
Konuda ev ihmal ediliyor gibi bir şey okumadım yalnız, yorumumu bu şekilde yaptım
Çalışamıyor olsaydınız ve başka da geliriniz olmasa idi?
Eviniz olmasa? Arabanız olmasa?
Bunları almak istemez miydiniz?
Eşinizle tatile gitme, baş başa denize girme veya kültürel bir tur hayal ederken o ailesine ve üstelik sizden GİZLİ para verse?
Çalışmak zorunda da değilsiniz zaten, erkek evine çoluğuna çocuğuna bakmakla mükelleftir evine bakmayan erkek boşanma sebebidir burası Türkiye.Öyle evindekiler açken evinin rızkını ana babasına yediremez mahkeme açsanız hemen boşanırsınız..Sorumluluk almıyorsa evlenmeseydi bir zahmet..Aman Allahım ne kadar vicdansiz yorumlar yapmış bazıları. .
Bu konuya açıklık getireyim.
Daha önce calisiyordum.öyle rahat islerde değil. Zor ve stresli işlerde. Günde 8-10saat arasi.Ama bazı sağlık sorunları yüzünden çalışmadım evdeyim.
nasıl bir yorum yahu buHem çalışma, hem adamın binbir emekle kazandığı parada ailesi konuyken söz sahibi olmaya kalk. Benim aklımın almayacağı bişey bu.
bu kötü şartlara rağmen neden çocuk? olmaması hayırlı gibi görünmüyor mu sence de?40 metrelik evde kirada yaşıyoruz. Eşyalarım insanlarin cöpe attıkları mobilyalar. Kıyafetler cogu kac yillik kiyafet. Bazıları da tanıdıkları eski kıyafetleri. Çalıştığım sirada eşimle karar verdik kredi çekip ev almaya. Ama ailesi bunu engelledi. Bu fikrimizi annesine deyince esim hemen değişti. Bana düsman oldu resmen. Hemen kaynanam gil ev yaptırmaya başladı. Kocamin gönderdigi parayla saray gibi ev yaptılar. Ev tika basa mobilya dolu. Biz sıkıntı yasarken onlarin sefa sürmesi beni cok üzüyor. Bizim halimizi hic düsünmüyor kaynanam. Hep bana hep bana diyorlar hep. Ben artik saglik sorunları yüzünden calisamiyorum. Tek maaş olunca kredi çıkmıyor bize. Kocamda anneci olduğu icin ezilen hep biziz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?