- 20 Mayıs 2009
- 23.910
- 63.650
- 598
- Konu Sahibi melekler-engelchen
-
Benim hoşlanmadığım nokta ailelerin evlenmiş barklanmış çocuklarını hala geçim kapısı olarak görmesi. Burda açılan konularda herşeyimizi kendimiz yaptık ailesi bir kuruş vermedi diye yakınanlar ne kadar iticiyse, evli çocuğundan ısrarla beklenti içinde olanlar da o kadar itici benim gözümde.
Bir kadın kocasının maaşında söz sahibi değil midir yani
Bir kadın da böyle düşünüyorsa...
Değildir
Kimse kazanmadığı parada söz sahibi değildir
Aç, açıkta değilse, evi bakılıyorsa başka bir talep abartıdır
Madem çalışmıyor ama bol ama idareli şartlara razı demektir
çalışmıyomusun sen:))
ben çalışan olarak seninle aynı fikirde değilim.
ne ilginç oldu:))
açıkcası konu sahibi durumunu tam detaylı yazmamış.
ama sıkıntıdayız demiş ve hep gönderiyor demiş.
bu durumda kendi ailesini eşini yoksun bırakıp düşüncesizce harcama yapma hakkı yoktur erkeğin.
kaldı ki karşı tarafın mağduriyeti de yokmuş.
ya böyle salak şaşkın erkek çok fazla sephoraa.
yapma,kendi kazanıyor naparsa yapsın denilebilir mi.
kadın çalışmıyor olabilir veya bir dönem için çalışmıyo olabilir.
eşi elindeki paranın kıymetini bilmeyen har vurup harman savuran biri ise yine de kendi parasıdır mı diyoduk.
hayır o zaman hepimiz adama saydırıyoruz.
şimdi burda niye hakkında bişey bilmediğimiz adamı haklı görüyor olduk ki anlamadım.
kadın sıkışığız dediği halde tekrar ediyorum.
ayrıca cidden merak ettim benzer bir durumda olsan,eşin tarafından mağdur edilsen yine de eşimin kendi parasıdır mı dersin ve de susarsın.
açıksacı geliriniz yeterli dzüeyde ve eşin istediği gibi yardımını da yapabilecek durumda ve aynı zamanda seni ve evini de mağdur etmeyecek durumuda.
ya aksi olsaydı,ya mağdur edilen olsaydın ne düşünürdün.
ya evet ben de merak ediyorum bu kesin kesin yargıların sebebini.bu cevabınız neye göre merak ettim. hukuka göre mi dine göre mi yoksa sadece sizin düşündüğünüz mü??
zira hukuka göre eve giren hem 1 lira ortaktır, dinimize göre de öyle..
bunu çalışan biri olarak söylüyor. eve 1 lira getiriyorsam oğlum ve eşiminde o para da söz hakkı vardır.
ama o arkadaş orada başka şey demek istiyor,bence siz yanlış anladınız,düşündüm ben onun yazdığı üstüne,haklı doğru yazmış,adam 3000 maaş alıp sizi geçindiriyorsa,5000 bin alınca 2000 ailesine verse,eşi o ıkınıede göz koyacak,ve ihtiyac varsa kocamın ailesi kendım alem denılmez,ama o arakadaş ınca bır nuansı var oradabu cevabınız neye göre merak ettim. hukuka göre mi dine göre mi yoksa sadece sizin düşündüğünüz mü??
bunu çalışan biri olarak söylüyor. eve 1 lira getiriyorsam oğlum ve eşiminde o para da söz hakkı vardır.
ama o arkadaş orada başka şey demek istiyor,bence siz yanlış anladınız,düşündüm ben onun yazdığı üstüne,haklı doğru yazmış,adam 3000 maaş alıp sizi geçindiriyorsa,5000 bin alınca 2000 ailesine verse,eşi o ıkınıede göz koyacak,ve ihtiyac varsa kocamın ailesi kendım alem denılmez,ama o arakadaş ınca bır nuansı var orada
ben cevaplım,bazın kadınlar çalışmaz,köleliği kabul eder,kocasına mahkumıyeti kabul edersiz neden çalışmıyorsunuz?
Canım takvimini kaldırmışsın hayırdır?çok değişik konu olmuş, konu sahibi detay vermeyince çok farazi yorumlar geliyor.
ben de değişik bir açıdan yaklaşacağım;
benim annem de eşim ve bana arada öğüt verir; "anneniz (benim kv) yaşlı dul kadın, tamam maaşı var, yetiyordur da, ama evlatları para falan verirse kendini daha iyi hisseder mutlu olur, size dokunmayacak kadar annenize yardım edin mutlaka" diye öğüt verir.
ben bu tarz yardımların gönüllü yapıldığı sürece(!) karşı taraf ihtiyaç sahibi olsun olmasın güzel bir şey olduğu öğretilerek büyüdüm. tabi burada gönüllülük derken, eşin de gönlü alınmalı çalışmasa bile diye düşünüyorum.
ama işte olayın geçmişi de önemli, daha öncesinde maddi kavgalar yaşandı ise, artık bazı şeyler bu sebeple gizli yapılmaya başlandı ise, sonuca değil sebebe bakmak gerekir.
Konu sahibinin mağdur olduğuna inansam yorumum belki farklı olurdu. Sıkıntı kişiden kişiye değişir. Kimi bir ay alışveriş yapmasa sıkıntıdayız der mesela. Dediğim gibi bir de konu sahibinin eşinden dinlemek lazım. Aile ne durumda, evde sıkıntı var mı. Gerçekten gereksiz yere mi gönderilmiş o para. Çok büyük bir miktar değilse her ne olursa olsun sorun çıkarmamak lazım bence. Yani bir adam ailesine gelirine göre ayda 200-300 lira gönderebilmeli ya da yakındaysa annesinin eline bir pazar parası tutuşturabilmeli. Ve bir kadın bunu sorun etmemeli. Bunun annenin babanın geliriyle çok alakası yok. Evladın içinden gelen bir şeyse sorun edilmemeli, karşı çıkılmamalı.
Har vurup harman savuran adama da saydırmam ben. O adam seni mağdur ediyorsa ve laftan sözden anlamıyor düzelmiyorsa koy totosuna tekmeyi derim. Kadın çok güçlü bir varlık, aciz olmasına katlanamıyorum ben. İsteyen her kadın her yükün altından kalkar.
Eşim beni mağdur etmez, etmeyeceği için bir yuva kurdum onunla zaten. Borç harç, ona buna verme mesele değil. Çalışır her şeyin altından kalkarız birlikte. Gerekirse her akşam soğan ekmek yer düştüğümüz yerden çıkarız. Ama kendi zevkleri için beni mağdur etmeye kalkarsa ikinci paragraf devreye girer. Parasını tasarruf etme hakkına karışmam asla. Ben mutsuzsam, mağdursam, ciddi anlamda büyük bir problem varsa yolumu ayırırım.
bi rahatsızlığı felan yok değil mi konu sahibinin?ben cevaplım,bazın kadınlar çalışmaz,köleliği kabul eder,kocasına mahkumıyeti kabul eder
ya evet ben de merak ediyorum bu kesin kesin yargıların sebebini.
ki ben de çalışan kadınım.
eş çalışıyor ise eşine çocuğuna evine bakmakla yükümlüdür bitti.
neyin tartışması bu anlamadım.
kadın sıkıntıdayız demiş üstelik.
niye adamı savunuyoruz bi anlasam:))
haklısın,ben bu hanım için sölemıyorum,bazı ınsanlar alışmış ağlamaya,geçinemıyopruz değişken konu,kımı 1000 geçiniyorum der,kımı 5000 yetmez der,konuyu bılmıyorum,bende işsiz kaldım,zorda kaldım,abim eşinin yanında verdi bana hep para,gelinmiz bir kez dahi rahatsızlığını görmedim,bir kez,sağolsun,ama şimdi çalışıyorum,bende onlara,ama ne yaparsa yapsın,adam yollayacak belli,hiçbir şey yapamaz,benım anam paraı pulu var,ama hepppp ağlar,standartlaırmız değişkenhayır ama kadın diyor ki biz zor geçiniyoruz ihtiyacımız var, onların evine 3 maaş giriyor yine de doyuramadık. ve eşim benden gizli para veriyor. konu bu yani. ben de aileme destek oluyorum, eşimde olur. ama kendimizi de mağdur etmeyiz.
Canım takvimini kaldırmışsın hayırdır?
bu cevabınız neye göre merak ettim. hukuka göre mi dine göre mi yoksa sadece sizin düşündüğünüz mü??
ben genel konuştum,kar yağıor bır sabah saat 6,45 de yola düşmüşüm,kardan arabalar çıkmıyor yürüyorum e-5 doğru,o zaman kafama dank etti,her kedın sıkıyorsa çıkısnda gitsin işe,işte bu yuzden doven aldatan kocaya mahkum hayatlarını sürdürüyor,belki öle mutlular bız kızıyoruz,gerçi bizim evdede var öle biri,hep bakıyoruz çoluk coçuğa uzuluyoz,yoksa suratına bıle bakmayızbi rahatsızlığı felan yok değil mi konu sahibinin?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?