- 18 Eylül 2014
- 8.450
- 29.963
- 798
- Konu Sahibi melekler-engelchen
-
para adamın bana istediğini verir istediğini de kedilere süt alır
Bizim de cok borcumuz.oldugu halde esimin ailesi para istesin borc alır yollar sonra sıkıntıyı ben cekiyorum calisiyorm ödüyorum diyor ama ömür boyu borcumuz bitmeyecek bizimde kayinvalidemler ikinci evi alır yakinda biz kiralar da hic birsey yapamazsınız ben birsey dedigim zaman tartisma cikiyor isteNe yapıcam bilemiyorum. Kocam , biz sıkıntı içinde yaşarken parayı hep ailesine gönderiyor
Siz "EVLİLİK" kurumunu yanlış anlamışsınız
Parayı o kazanıyor olabilir ama onun değildir. Evin geliri her ikisinindir.
Sizin dediğiniz şey iş ortaklıklarında olur. Ev arkadaşlıklarında olur.
Fazla iddialı. Kadın çalışmıyorsa yani kocasının maaşı onu ilgilendirmiyor mu ? Ev hanımlarını cok küçük görüyorsunuz. Kadın bir sebepten çalışmıyor yahut çalışamıyorsa hayatın musterekligi ortadan kalkıyor o zaman.Hem çalışma, hem adamın binbir emekle kazandığı parada ailesi konuyken söz sahibi olmaya kalk. Benim aklımın almayacağı bişey bu.
Güzellikle olduğu sürece söz sahibi olabilir. Ya da iki insan anlaşır birlikte tasarruf sahibi olmaya karar verirler tek yerden gelen para hakkında. Ancak o para adamın kazandığı paradır normal şartlarda. Tasarrufu da ona aittir.
Kadının bir problemi yoksa çalışması gerekir. Çalışmayayım, yan gel yat osman kıvamında takılayım ama kocamın her kuruşuna karışayım dememeli. Utanır insan en basitinden. Nasıl karısının maaşına el koyan adamlara karşıysak kocasının maaşına göz diken kadınlara da karşıyız.
Fazla iddialı. Kadın çalışmıyorsa yani kocasının maaşı onu ilgilendirmiyor mu ? Ev hanımlarını cok küçük görüyorsunuz. Kadın bir sebepten çalışmıyor yahut çalışamıyorsa hayatın musterekligi ortadan kalkıyor o zaman.
Hayır bi de ben de kendi aileme gönderirim gizli gizli diyenler var ki ağzım açık kaldı. Adamın parasını adamdan gizli alıp, haberi ve gönlü olmadan bir başkasına göndermeyi nasıl düşünebiliyorsunuz? Bravo valla.
siz yanlış düşünüyorsunuz. evlilikte eve giren para ortaktır. parada da evdeki çocukta dahil eşlerin de söz söyleme hakkı vardır. bunu çalışan ve ailesine destek olan biri olarak söylüyorumdini ve hukuki olarak da bu böyledir.
adamın parası değil o ailenin parası siz bu mantığı oturtamıyorsunuz kafanızda.
Hakikaten ya evin parası o ne demek karışmaya hakkım yok nasıl bi düşünce yapısı bu yaadamın parası değil o ailenin parası siz bu mantığı oturtamıyorsunuz kafanızda.
Benim hoşlanmadığım nokta ailelerin evlenmiş barklanmış çocuklarını hala geçim kapısı olarak görmesi. Burda açılan konularda herşeyimizi kendimiz yaptık ailesi bir kuruş vermedi diye yakınanlar ne kadar iticiyse, evli çocuğundan ısrarla beklenti içinde olanlar da o kadar itici benim gözümde.Çalışmayan bir kadınım. Çalışan bir kadın olarak yazmadım bunu. Eşimin kazancı hakkında tasarruf sahibi olduğumu düşünmüyorum. Fikrimi söyleyebilirim ancak. Ama ona harcama, bunu alma, şuna gönderme gibi bir hakkı kendimde görmüyorum.
Hayat müşterektir, kadın çalışmayabilir bu durumda evin ihtiyacını erkek karşılar. Bu kadına ödül değil olması gerekendir. Ama adamın da kendi maaşından nereye ne gönderdiğine, ne aldığına kendine ne kadar ayırdığına kadının karışma hakkı yoktur. Kadın çalışıyorsa erkeğin de bunlara karışma hakkı yoktur. Hayat bu şekilde müşterek olur ancak. Sen kazan ben harcayayım, her şey kontrolümde olsun diyerek değil.
çalışmıyomusun sen:))Çalışmayan bir kadınım. Çalışan bir kadın olarak yazmadım bunu. Eşimin kazancı hakkında tasarruf sahibi olduğumu düşünmüyorum. Fikrimi söyleyebilirim ancak. Ama ona harcama, bunu alma, şuna gönderme gibi bir hakkı kendimde görmüyorum.
Hayat müşterektir, kadın çalışmayabilir bu durumda evin ihtiyacını erkek karşılar. Bu kadına ödül değil olması gerekendir. Ama adamın da kendi maaşından nereye ne gönderdiğine, ne aldığına kendine ne kadar ayırdığına kadının karışma hakkı yoktur. Kadın çalışıyorsa erkeğin de bunlara karışma hakkı yoktur. Hayat bu şekilde müşterek olur ancak. Sen kazan ben harcayayım, her şey kontrolümde olsun diyerek değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?