kocanız gizlice para biriktirip hep ailesine gönderse ne yapardınız. ?

para adamın bana istediğini verir istediğini de kedilere süt alır

Siz "EVLİLİK" kurumunu yanlış anlamışsınız

Parayı o kazanıyor olabilir ama onun değildir. Evin geliri her ikisinindir.

Sizin dediğiniz şey iş ortaklıklarında olur. Ev arkadaşlıklarında olur.

Bir de sıkışıklık kavramları da farklı

Yani param var şükür ama ben ayy çok beğendim diye ihtiyacım olmayan ayakkabı bardak çanak almam

Bana göre bu sıkarak yaşamak değil

Fakat burada çoğu konuda eşin çok para vermeli aklında gözünde kalmamalı vs deniyor

Yani sıkışık olmak ailesinin durumu iyi olmak gibi konuları biz hep kendi standardımıza göre değerlendiriyoruz

Sıkışık ise durum ekstra harcanacak 20 tl yoktur ki aileye göndersin diye algılıyorum ben

bazıları da ben o paraya yeni ayakkabı çanta beğendim onu alırdım diyor

Bu nedenle konu sahibi de yazmayınca havada kalıyor konuşulanlar

Son düzenleme:
Ne yapıcam bilemiyorum. Kocam , biz sıkıntı içinde yaşarken parayı hep ailesine gönderiyor
Bizim de cok borcumuz.oldugu halde esimin ailesi para istesin borc alır yollar sonra sıkıntıyı ben cekiyorum calisiyorm ödüyorum diyor ama ömür boyu borcumuz bitmeyecek bizimde kayinvalidemler ikinci evi alır yakinda biz kiralar da hic birsey yapamazsınız ben birsey dedigim zaman tartisma cikiyor iste

Siz "EVLİLİK" kurumunu yanlış anlamışsınız

Parayı o kazanıyor olabilir ama onun değildir. Evin geliri her ikisinindir.

Sizin dediğiniz şey iş ortaklıklarında olur. Ev arkadaşlıklarında olur.

Evlilik eşitlik içerir

Nasıl ki kadının tüm kazandığı parayı kocası nasıl elinden alır onun da parası üzerinde hakkı var diyorsak kadın da kocasının tüm parasına karışamaz onun da kendi hakkı var

Yani tam bir çifte standart oluyor ben kazandığım parayı kendime harcarım kocam karışmasın ama adam tüm kazancını bana harcasın deyince

Başta söylediğimi yine söylüyorum ama gelir ve verilen önemli

Adam 1500 maaşının 1000 tl sini verdi ise tabii sorun ama 50 tl verdi ise sorun değil benim bütçe anlayışıma göre ama akşama ekmek alacak para yokken veriyorsa çoktan kavga çıkmalı idi

Bu sorunun cevabına iyi bir yorum yapabilmek için verilen paranın miktarını, veriliş şeklini ve parayı alan tarafın niyetlerini, kullanım amaçlarını bilmek gerekiyor. Ailesi lüks içinde yaşayıp fütürsuzca para harcıyor ve borca giriyorsa bu durum benim de canımı sıkardı.

kocanız salak filan mı üç kişinin çalıştığı eve para gönderiyor? bu kadar insnaın gördüğü şeyi kendisi nasıl göremiyor. akıl ve mantık yolu birdir yani, sebebi ne olabilir. aklım almadı.

Hem çalışma, hem adamın binbir emekle kazandığı parada ailesi konuyken söz sahibi olmaya kalk. Benim aklımın almayacağı bişey bu.
Fazla iddialı. Kadın çalışmıyorsa yani kocasının maaşı onu ilgilendirmiyor mu ? Ev hanımlarını cok küçük görüyorsunuz. Kadın bir sebepten çalışmıyor yahut çalışamıyorsa hayatın musterekligi ortadan kalkıyor o zaman.

siz yanlış düşünüyorsunuz. evlilikte eve giren para ortaktır. parada da evdeki çocukta dahil eşlerin de söz söyleme hakkı vardır. bunu çalışan ve ailesine destek olan biri olarak söylüyorum dini ve hukuki olarak da bu böyledir.

Çalışmayan bir kadınım. Çalışan bir kadın olarak yazmadım bunu. Eşimin kazancı hakkında tasarruf sahibi olduğumu düşünmüyorum. Fikrimi söyleyebilirim ancak. Ama ona harcama, bunu alma, şuna gönderme gibi bir hakkı kendimde görmüyorum.

Hayat müşterektir, kadın çalışmayabilir bu durumda evin ihtiyacını erkek karşılar. Bu kadına ödül değil olması gerekendir. Ama adamın da kendi maaşından nereye ne gönderdiğine, ne aldığına kendine ne kadar ayırdığına kadının karışma hakkı yoktur. Kadın çalışıyorsa erkeğin de bunlara karışma hakkı yoktur. Hayat bu şekilde müşterek olur ancak. Sen kazan ben harcayayım, her şey kontrolümde olsun diyerek değil.

oturur karşısında konuşurdum
ailenle ilgilenmen çok güzel ama bizim durumumuz bu kadr kötüyken
kendi ailen varken böyle yapman ne kadar doğru
ve en çok güvensizlik yaratanması ise benden gizli para biriktirip ailen yollaman

adamın parası değil o ailenin parası siz bu mantığı oturtamıyorsunuz kafanızda.

Ben de çalışmayan bir kaadın olarak yazdım bunları. Benim düşüncemin doğru ya da yanlış olduğuna siz karar veremezsiniz ki. Bana göre doğrudur, size göre yanlış.

Bir adam ailesini aç açıkta bırakmıyor, ihtiyaçlarını karşılıyorsa gelirinden kalan hakkındaki tasarruf kendisine aittir.

Kısa ve net böyle adamın cebinden para çalardım eğer ev hanımıysam
ama kendi kazancım var ise asla biriktirirdim parayıda ondan saklardım

Benim hoşlanmadığım nokta ailelerin evlenmiş barklanmış çocuklarını hala geçim kapısı olarak görmesi. Burda açılan konularda herşeyimizi kendimiz yaptık ailesi bir kuruş vermedi diye yakınanlar ne kadar iticiyse, evli çocuğundan ısrarla beklenti içinde olanlar da o kadar itici benim gözümde.

çalışmıyomusun sen:))
ben çalışan olarak seninle aynı fikirde değilim.
ne ilginç oldu:))
açıkcası konu sahibi durumunu tam detaylı yazmamış.
ama sıkıntıdayız demiş ve hep gönderiyor demiş.
bu durumda kendi ailesini eşini yoksun bırakıp düşüncesizce harcama yapma hakkı yoktur erkeğin.
kaldı ki karşı tarafın mağduriyeti de yokmuş.
ya böyle salak şaşkın erkek çok fazla sephoraa.
yapma,kendi kazanıyor naparsa yapsın denilebilir mi.
kadın çalışmıyor olabilir veya bir dönem için çalışmıyo olabilir.
eşi elindeki paranın kıymetini bilmeyen har vurup harman savuran biri ise yine de kendi parasıdır mı diyoduk.
hayır o zaman hepimiz adama saydırıyoruz.
şimdi burda niye hakkında bişey bilmediğimiz adamı haklı görüyor olduk ki anlamadım.
kadın sıkışığız dediği halde tekrar ediyorum.
ayrıca cidden merak ettim benzer bir durumda olsan,eşin tarafından mağdur edilsen yine de eşimin kendi parasıdır mı dersin ve de susarsın.
açıksacı geliriniz yeterli dzüeyde ve eşin istediği gibi yardımını da yapabilecek durumda ve aynı zamanda seni ve evini de mağdur etmeyecek durumuda.
ya aksi olsaydı,ya mağdur edilen olsaydın ne düşünürdün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…