- Konu Sahibi melekler-engelchen
-
Aman iyi olun dasorun yok, takvim çok göz yoruyor gibi gelmeye başladı da ondan.
ben bir de şeyi merak ettim. siz abilerinize destek olurken kendiniz çalışıp mı destek oldunuz??
ben seçim olduğunu düşünüyorum.ben genel konuştum,kar yağıor bır sabah saat 6,45 de yola düşmüşüm,kardan arabalar çıkmıyor yürüyorum e-5 doğru,o zaman kafama dank etti,her kedın sıkıyorsa çıkısnda gitsin işe,işte bu yuzden doven aldatan kocaya mahkum hayatlarını sürdürüyor,belki öle mutlular bız kızıyoruz,gerçi bizim evdede var öle biri,hep bakıyoruz çoluk coçuğa uzuluyoz,yoksa suratına bıle bakmayız
ben de geçen korktum da bir başka konuda da yazmışAman iyi olun da
babasız buyudm,çocukluğum bıle çalışmakla geçti,öle kadınları anlamakda zorlanıyorum,dedimya evımızın içinde var,ve çok nefret edıyoruz bu halınden,lakın çocuklar için bakıyoruzben seçim olduğunu düşünüyorum.
mutlu olmasalar kocam versin ben harcayayım diye bakınmazlar.
en yakın örneği arkadaşım,
ben ne diye çalışacağım kocamın parası var diyor..
Sıkıntıda olduğunu yazmış bi yerde biçok uye de sen de çalış o zaman diye yüklenmiş oldu canım onlara üç yerden gelen para yetmeyecek ben canımı dişime takıp çalışıcam kocam onlara para yedirecek ben evi çekip çeviricemAslında neden gizlice yolladığıni anlıyorum sorun çıksın istememiş ama ben olsam bunu açıkça yapardım ki doğrusuda bu.bir evin gelir gider durumları hesaplandiktan sonra bir problem yoksa neden ailesine göndermesin?
Ben mesela bunca yıllık evliyim eşimin cüzdanında ne kadar para var bilmem bile ve hiç sormamda. Ailesine de veriyor üstelik. Bunun için sorunda çıkarmam. Çünkü hiçbir eksiğimiz yok çok şükür. Bende haftada iki gün çalışıyorum oda benim kazandığım nereye gitti diye sormaz.
Konu sahibi ayrıntıları yazmamış..
Kazanılan para üzerinde ev hanımları da söz sahibidir.
Sonuçta ev temizliği, yermek, ütü, çocuk bakımı gibi işlerle kadın katkı sağlıyor. Adam akşam işten geliyor yemeği hazır, sabah işe gidecek ütüsü yapılmış, tek yaptığı üzerini çıkarıp giyinmek. Banyoya giriyor her yer tertemiz, bir kere eline almamış bezi de silmemiş bir şeyi.
Bu kadın çalışmıyor, adam kazanıyor parayı, istediğini yapar kadın karışamaz demek olmaz. Hakka, hukuka da sığmaz zaten bu nedenle ev hanımlarına da edinilmiş mallara katılma hakkı verilmiş.
Erkek kadının katkısının farkında olacak. Birbirinden gizli saklı para gönderme olmaz.
Çok ihtiyaçları vardır, eşinin başının etini yiyorsundur gönderme diye, eşinin içine sinmiyordur, mutsuzdur, gizleyerek gönderiyorsa sende de suç vardır bu durumda. İnsanlar aç gözlü olmayacak, ihtiyacı olan aile ferdine yardımda bulunurken eşine yalan söylemek zorunda bırakmayacaksın.
Fuzuliyse ihtiyaç, gerçekten yalan dolanla eşinden para alınıyorsa, maneviyatı yüzünden eş bunu görmüyorsa, kadın farkındaysa uyarıyorsa ama adam anlamıyorsa olmaz.
Dengeyi iyi kuracaksın işte.
haklısın,ben bu hanım için sölemıyorum,bazı ınsanlar alışmış ağlamaya,geçinemıyopruz değişken konu,kımı 1000 geçiniyorum der,kımı 5000 yetmez der,konuyu bılmıyorum,bende işsiz kaldım,zorda kaldım,abim eşinin yanında verdi bana hep para,gelinmiz bir kez dahi rahatsızlığını görmedim,bir kez,sağolsun,ama şimdi çalışıyorum,bende onlara,ama ne yaparsa yapsın,adam yollayacak belli,hiçbir şey yapamaz,benım anam paraı pulu var,ama hepppp ağlar,standartlaırmız değişken
ha ha güzel tespit.kk hanımları bazen şaşırtıcı.
bekar, nişanlı veya herhangi bir durumda maddi desteğe ihtiyacı olduğunu dile getirenlere "anan baban mecbur değil, onlara mı güvendin de bu işe kalkıştın?" derler.
ama iş kendi ailelerine gelince "kocanın karının parası kimseyi ilgilendirmez" oluyor.
tutarlılık adına, "size mi güvenip borç harç yaptılar, kardeşin sana mı güvenip iş kurdu, ne hakla para ister?" denilmeliydi.
eğer evin ihtiyacı varsa gönderemez efendim.
kazancı rahat rahat yetiyorsa göndersin.
evet demeyecek, ev hanımları da eşim bana yardımcı olmuyor demeyecek yine bence. Dengeyi eşit dağıtacaksın. Ama şu var 3 küçük çocuğa bakan kadın ile, dışarda çalışan erkeğin yükü bir değil. İşin içine çocuk girince (uykusuzluk,bakım,kocaya destek, kadın kendine mi baksın ne yapsın bilmiyor stresi) erkek biraz yükü alacak.O zaman ev hanımı kadın da eşim yardım etmiyor, çıkardığını atıyor, çorabını koltuğun arasına sıkıştırıyor,sofra kurmuyor, eline bi bez alıp toz bile almıyor demeyecek. Bunlardan şikayet etmeyecek. Kadın ev işi yapacak adam dışarda para kazanacak. Aynı hayat bilgisi kitaplarındaki gibi.
Salon kadını olacaklar yakk hanımları bazen şaşırtıcı.
bekar, nişanlı veya herhangi bir durumda maddi desteğe ihtiyacı olduğunu dile getirenlere "anan baban mecbur değil, onlara mı güvendin de bu işe kalkıştın?" derler.
ama iş kendi ailelerine gelince "kocanın karının parası kimseyi ilgilendirmez" oluyor.
tutarlılık adına, "size mi güvenip borç harç yaptılar, kardeşin sana mı güvenip iş kurdu, ne hakla para ister?" denilmeliydi.
Ya işte bende dedim.kendileri sıkıntıda değilse ve karşı tarafın bir aciliyeti varsa o zaman göndermekte sıkıntı yok.ama tabiki aile bunu alışkanlık haline getirdiyse ve zaten gelirleri varsa buna gerek yok elbette..Sıkıntıda olduğunu yazmış bi yerde biçok uye de sen de çalış o zaman diye yüklenmiş oldu canım onlara üç yerden gelen para yetmeyecek ben canımı dişime takıp çalışıcam kocam onlara para yedirecek ben evi çekip çeviricem
evet demeyecek, ev hanımları da eşim bana yardımcı olmuyor demeyecek yine bence. Dengeyi eşit dağıtacaksın. Ama şu var 3 küçük çocuğa bakan kadın ile, dışlarda çalışan erkeğin yükü bir değil. İşin içine çocuk girince (uykusuzluk,bakım,kocaya destek, kadın kendine mi baksın ne yapsın bilmiyor stresi) erkek biraz yükü alacak.
Sonuçta çocuk büyük sorumluluk, bir birey yetiştiriyorsun kolay iş değil. Her şeyi kadına yükleyemezsin ki dışarıda çalışmayla aylarca uykusuz geçen günlerin, sürekli ağlayan bir bebeğin, tüm hayatını bebeğe adamış bu yüzden depresyona giren bir annenin şartları eşit değil bence.
Adil çözüm şart. Ben çalışıyorum, sen de eşek gibi tüm hayatını bana ve çocuğa adayacaksın, sadece çalışır para getiririm demek olmaz.
bu cevabınız neye göre merak ettim. hukuka göre mi dine göre mi yoksa sadece sizin düşündüğünüz mü??
zira hukuka göre eve giren hem 1 lira ortaktır, dinimize göre de öyle..
bunu çalışan biri olarak söylüyor. eve 1 lira getiriyorsam oğlum ve eşiminde o para da söz hakkı vardır.
yok bacım bu benım en büyük yaramdır,maalesef ana baba çalışacak dınecek,çocuğa yapacak,esirgemeeycek,vallahi anneme zorlan tehdıtle ,olmadı eline para verıyom,ver dıye torunlarına filan,tabıkı anasına babasına guvenıp bişeyler kalkıcak çocuklar,ama ayarı bılecek,durumu olmayan anaya babaya bana jeep al demez kımse,aile her zaman ınsnaın arkasında olacak,benım hiç olmadığım dayanağım,bu yzuden kredi kartı kullanmam,borç almam,borca girmem,kk hanımları bazen şaşırtıcı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?