kocanız gizlice para biriktirip hep ailesine gönderse ne yapardınız. ?

Üç maaş değil bir emekli maaşı (babamınki 1100 lira) gelir sağlayıp sağlamadığı belli olmayan da iki dükkan. Ailenin durumunu bilmiyoruz.
Düzenli olarak gönderilen bir para var mı ortada bilmiyoruz.
Gönderilen paranın miktarını bilmiyoruz (20 lira için konu açan vardı burda)
Çekirdek ailenin harcama ve gelir durumunu bilmiyoruz. Sıkıntı denilen olgu göreceli.
Tüp bebek araştırması yapan bir kadının çok çok sıkıntıda olduğunu düşünmüyorum, kenara para atamadığı için sinirleniyordur diye tahmin ediyorum.
Adamın gereksiz yere mi gönderdiğini, nedenini, neden gizlediğini, öncesini sonrasını bilmiyoruz. Yani hiç bir şey bilmiyoruz.
Konu sahibi online olduğu halde yazmıyor, sebebini bilmiyoruz.

@melekler -engelchen sende şuna açıklık getir artık sizin durumunuz iyi mi kötü mü durumunuz kotuyken mi eşin para yolluyor destek olmaya çalıştığı ailesinin durumu nasıl açıkla bi konu açtın kasıp kavurdun ortalığı

Olur mu ama, o zaman adam hem gece uykusuz kalıp hem dışarda mı çalışacak? Yine adaletsiz.
Haftanın 6 günü kadın, 1 günü erkek baksın diye tek tek yazacak değilim sonuçta şu anda :))
Eşler birbirini bilir, yük kadında ağırlaşınca erkek destek sağlayacak. Erkeğin işi çok zordur, fiziksel ağır şartlarda çalışıyordur, sanayi işidir ya da beyni çok yoruluyordur vs. Çeşitlendirilebilir sonuçta evlilikler. Eşler birbirini bilecek kısaca.
Ben de çalışıyorum, öyle 1 ay vs bile çalışmadan geçirmedim, hiç bilmem evde oturduğumu. Ama hakkı olana da hakkını vereceksin, ev kadınları köle değil, o evin birliğini dirliğini sağlıyorlar, kocaya çalışması, güzel yemekler yemesi için ortam sağlıyorlar. Üstleri başları pırıl pırıl geliyorlar iş yerlerine. Çoğunun sabah kahvaltısı hazır oluyor. Yazık günah bu kadar hakları yenmemeli ev hanımlarının.
Tembel insanlar için bir şey demiyorum. Onlar ne çalışıyor ne ev hanımlığı yapıyorlar. Onlar müstesna.

Aman Allahım ne kadar vicdansiz yorumlar yapmış bazıları. .
Bu konuya açıklık getireyim.
Daha önce calisiyordum.öyle rahat islerde değil. Zor ve stresli işlerde. Günde 8-10saat arasi.Ama bazı sağlık sorunları yüzünden çalışmadım evdeyim.

hıh işte aynı şeyi diyoruz. misal evinizin ihtiyacı var, ama siz kendi ihtiyaçlarınızı görmezden gelip 12 kedi bakar mısınız??

eşiniz ne kadar gönderiyor, aile ne kadar kazanıyor, parayı ne diyeek istiyorlar... bunlar hep cevapsız kalmış.

varsayımlar üzerinden gidiyosun sen de ama.
tüp bebek araştırması yaptığına göre eşinin kazancı çok yeterli mi demek oluyor.
fazlasını gönderiyor yani öyle mi.
sıkıntıdayım demiş daha ne diyecek.

Çalışmıyorum (istek dışı) ev hanımlığı da yapmıyorum. Müstesna kişiliklerden biriyim desenize.
Bana ters bu düşünce tarzı. Kadın evde çalışacak adam dışarda falan filan ı ıh benim mantığıma uymuyor. Köle hayatı gibi geliyor o bana. Az önce uğraştım sizinle biraz. Tabi ki erkek ev işine de çocuk bakımına da yardım edecek ama ortada sıkıntı varsa kadında elini taşın altına koyup çalışacak.

Benim sıkıntı kavramım mutfak alışverişi yapamamak ya da eksik yapmak, kirayı ödeyememek, faturaları ödeyememek falan. Bunlar hallediliyor üzerine tüp bebek için para ayrılabiliyorsa sıkıntı yoktur.

Yukarıda belirttiğim noktalara takıldım bende, bildiğim kadarıyla "kişisel mallar kiraya verildiğinden kişisel malın geliri yani kira geliri paylaşıma tabidir" diye biliyorum, herhangi bir değişiklik oldu da ben mi kaçırdım...

normali de budur zaten. damat ve gelin olmamalı. yani eşlerde de senin paran benim param muhabbeti olmamalı. eşiniz sizin ailenize destek olmalı siz de olmalısın buraya kadar tamamız. bundan sonrası sıkıntılı oluyor işte. onun parası isterse vermez isterse verir kısmı olmuyor. benim hakkım yok o parada derseniz eşiniz ne oğul olur ne koca. yani size yönelik değil de genel olarak dedim bunu

Benim hakkım yok demiyorum yalnız belli bir oranda hakkım var. İhtiyaçlarımı karşılıyor evini eksik bırakmıyorsa geri kalan hakkında karar vermek onun insiyatifinde diyorum. Bir ay getirip tüm cebindekini bana verdiğinde nasıl ses çıkarmadan alıyorsam gelecek ay ailesine üç kuruş yardım ettiğinde buna da ses çıkarmamalıyım.

Kesinlikle katiliyorum.mesela bnm bir arkadasim var.esi calisiyor sadece agliyor yetmiyor istedigim biseyi alamıyorum falan diye.cocuk istiyor tup bebek icin para yok diyor.adam superman değil ki hersee yetissin gir ise biriktir parani dediğimde ne calisicam o yapacak tabi diyor.anasindan alsin diyor.

40 metrelik evde kirada yaşıyoruz. Eşyalarım insanlarin cöpe attıkları mobilyalar. Kıyafetler cogu kac yillik kiyafet. Bazıları da tanıdıkları eski kıyafetleri. Çalıştığım sirada eşimle karar verdik kredi çekip ev almaya. Ama ailesi bunu engelledi. Bu fikrimizi annesine deyince esim hemen değişti. Bana düsman oldu resmen. Hemen kaynanam gil ev yaptırmaya başladı. Kocamin gönderdigi parayla saray gibi ev yaptılar. Ev tika basa mobilya dolu. Biz sıkıntı yasarken onlarin sefa sürmesi beni cok üzüyor. Bizim halimizi hic düsünmüyor kaynanam. Hep bana hep bana diyorlar hep. Ben artik saglik sorunları yüzünden calisamiyorum. Tek maaş olunca kredi çıkmıyor bize. Kocamda anneci olduğu icin ezilen hep biziz

bırak bu kocayı. sana hayrı yokmuş zaten.

İşte şimdi durum değişti. .yani benim ilk fikrim değişti. .bu durumda eşinizin para yollamadı kadar saçma birşey olamaz!acilen konuşun ve buna engel olun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…